AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 12-23-2013, 10:26   #1
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Arrow Anaokuluna Dönüşene Çifte Teşvik

Anaokuluna Dönüşene Çifte Teşvik

Dershanelere önerilen dönüşüm alternatifleri arasında anaokulu da var. Dershanelere sunulan teşvikin yanında çocuğunu anaokuluna gönderen anne de teşvik alacak

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okula dönüşecek olan dershanelere sadece lise değil 'anaokulu' teklifi de sundu. MEB, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine 'Özel dershane formu' gönderilerek dershanelerin fiziki ve beşeri envanterinin çıkarılması istedi. İl milli eğitim denetmenleri, 3 bin 950 dershane sahip ya da yöneticilerinden dönüşümlere ilişkin görüşlerini de alacak. Özel okula dönüşmeyi isteyip istemedikleri, özel okula olarak "Anaokuluilkokul- ortaokul, meslek lisesi, açık lise, etüt merkezi ve diğer kurslara' dönüşüm seçenekleri de sunuldu. Bakanlık ayrıca dönüşüm teşviklerinden öncelik sıralamasının yapılmasını isteyecek. MEB formunda dershanelere sunulan 'anaokuluna dönüşüm' teklifi ise dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim kurumları içinde en çok okulöncesi eğitim kurumlarına ihtiyacı dolayısıyla dönüşümde anaokulu teklifinin de yer aldığı öğrenildi. Çalışma Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı ile Hazine'nin üzerinde uzlaştığı proje ile kreş açanlar ayrıca 5. Bölge teşviklerinden yararlanacak.

İstanbul'da kreş açanlar Tunceli ya da Bayburt'ta büyük yatırım yapan yatırımcılar gibi Gümrük Vergisi muafiyeti, KDV istisnası, yüzde 80 vergi indirimi, 7 yıl süreyle sigorta primi işveren hissesi muafiyeti, yatırım yeri tahsisi ve kredilerde 5 puanlık faiz indirimi desteğinden yararlanabilecekler. Ayrıca, çalışan annelerin çocuklarına kreş desteği de verilmesi öngörülüyor. MEB yetkilileri, Türkiye'nin şu an en çok ihtiyaç duyduğu okulun okulöncesinde olduğunu belirterek, "Devlet çocuğunu anaokuluna gönderen çalışan annelere destek verecek. Ayrıca özel okula dönüşecek dershaneye de teşvik verilecek. Anaokuluna dönüşüm diğer okul türlerine göre iki kat daha avantajlı gözüküyor" dedi. Dershanelerin fiziki ve beşeri durumunu çıkaracak formun sonuçları yılbaşından önce MEB'de olacak ve yeni yasa taslağı Ocak 2014'te Bakanlar Kurulu'na sunulacak.

habervaktim

Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-23-2013, 11:04   #2
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Yapmayın, bunlara iyilik yaramaz. Bunları daha önce yaptıkları gibi mkg odalarına çağırıp ayakta bekletmek lazım hakaret etmek lazım, bundan anlarlar.

Kapatın gitsin hiç bir şey vermeyin, vatikana gitsinler onlardan dilensinler.
Ekinoks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-23-2013, 11:09   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Yapılanlar onlar için değil ki halkımız için yapılıyor... dönüştürmede halk için yeni yolların bulunmasıda...
Alt 12-23-2013, 11:18   #4
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Yapılanlar onlar için değil ki halkımız için yapılıyor... dönüştürmede halk için yeni yolların bulunmasıda...
Hizmet edilmesin demiyorumki kardeşim. Edilsin fakat bu hizmetten gülenin kasasına para girmesin. Bu parayla haçlı ordusu kurup gelir işin gücün yok birde onlara laf anlat.
Alt 12-23-2013, 11:24   #5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Ekinoks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hizmet edilmesin demiyorumki kardeşim. Edilsin fakat bu hizmetten gülenin kasasına para girmesin. Bu parayla haçlı ordusu kurup gelir işin gücün yok birde onlara laf anlat.
Şu yaşananlardan sonra bazı şeyler eskiye dönmez... yıllarca gülen cemmatine düşman olanların yapamadığını kendisi bir ay içerisinde yaptı, en sevmeyen müslümanların bile konduramadığı şeyleri bizzat yaptı ve hala devam ediyor... bir yaarın dediği gibi " gemiler yakılırda hocam okyanus ortasında yakılma ki" yaktı suyun ortasında yaktı...
Alt 12-23-2013, 11:28   #6
Kullanıcı Adı
Ekinoks
ona gemileri yakmak denmez, bunun adı artık buradan ekmek çıkmayacağını farketmek ve asıl kimliğini ortaya çıkarmak denir.

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)