12-25-2013, 18:21 | #1 |
Fikri AKYÜZ "Twitter’da yazamadığım sırlar"
Haftada iki yazı yazınca gündeme dair meramımı twitter’da izah etmeye çalışıyorum. Ama twitter 140 karakterlik hacme sahip olduğu için bu kez orada da meramımı tam anlatamıyorum. Peş peşe tivit attığımda konu bağlamından kopuyor. Diyelim ki önceki tivitte yer alan cümlenin sonu “Erdoğan için diyorlar ki:” diye bitiyor. Sonraki tivitte yer alan cümle ise “Erdoğan yolsuzluğa bulaşmıştır” olduğunda, işin yoksa 1 saat de bunu izaha çalış! Neyse... Bugün gündeme dair şöyle bir yöntem izleyeceğim: Ben de bugün “tivit tadında” bir yazı yazacağım. En azından biliyorum ki cümleler, bağlamından kopmayacak. “Korelasyonu” bozmaksızın, başlıyorum: Anılan yolsuzluk operasyonu “torbası”, üç bölümden oluşmaktadır. Bunlar: Halkbank Genel Müdürü’nün rüşvet aldığı iddiası... Halkbank’a yapılan operasyon... İmar yolsuzluğu iddiası... Halkbank Genel Müdürü, “Paralar, bağış içindi” dedi. (Bu ifade, Egemen Bağış’ı yakan bir ifadedir!) Şaka bir yana, “her ne surette olursa olsun” bir genel müdür, ayakkabı kutusunda para tutamaz. Bu bir suçtur. “Bağış varsa bile”, işin günah ya da sevap boyutu benim takdir edebileceğim bir iş değildir. Bunu Cenab-ı Allah muhakkak ki takdir edecektir. Böyle bir savunma mekanizması ya da muhtevası işlerlik kazanırsa, bunun sonu gelmez. Aksi halde, örneğin bir cinayet şüphelisi kalkıp “Öldürdüm ama sor bakalım niye öldürdüm? Adam, birinin ırzına geçip günah işleyecekti. Onu günahtan alıkoymak için öldürdüm” der! Gelelim ikinci hususa... Bir genel müdür usulsüz bir iş yapıyor diye stratejik ehemmiyeti de haiz milli bir bankanın “tüm datalarına” el konulamaz. Ama konulmuştur. Suç işlenmiştir. Sırf örnek olsun diye söylüyorum: Diyelim ki Hakan Fidan’ın evinde kutuda para bulundu. Böyle bir durumda MİT’in “datalarına” da mı el koyacaksınız?! Denilecektir ki: “Ama Halkbank, kara para aklıyor”. “Kara para” derken neyi kastediyor savcılık? Şunu: “Türkiye, İran’a kaçak yoldan altın satıyor”. Önce şu “İran-Halkbank-Altın-Doğalgaz” meselesini açalım: Türkiye, doğalgaz ithalatının %20’sini İran’dan karşılıyor. Pek tabii ki İran bunu bedava vermiyor. Türkiye nakdi ödeme yapamıyor, çünkü başta ABD, İran’a ticaret ambargosu uyguluyor. Türkiye bu durumda ne yapıyor? Millet doğalgazsız kalmasın diye bir formül üretiyor. Hatta gizli saklı bir iş yapmış olunsa örneğin Ali Babacan 2 ay önce TBMM’de şunu söyleyebilir miydi? Babacan resmen dedi ki: “Türkiye, İran’a para gönderemiyor. Biz de nakit para yerine altın gönderiyoruz. Borcumuzu böyle ödüyoruz.” “Kara para” aklansa, bir başbakan yardımcısı böyle bir resmi açıklama yapabilir mi? Dolayısıyla, Genel Müdür’e yapılan operasyonu dışarıda tutarak söylüyorum: Halkbank’ın tüzel kişiliğine yapılan böyle bir operasyon ABD ve İsrail’in “temenni” ettiği, hatta “temin” ettiği bir operasyondur. Soruşturma konusu olan imar yolsuzluğu iddiasına gelince... İnanıyorum ki, Türkiye’de imar yolsuzluğu yapan pek çok kişi var. Elbette bunların tek tek belirlenmesini, soruşturulmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Evet amaç, yolsuzluğu fâş etmektir. Gaye, Halkbank’ı çökertmektir. Hedef, Tayyip Erdoğan’dır. Hedef, AK Parti’yi çökertmek bile değildir. Abdülhamit’i çökertmek isteyenlerin hedefi de saltanatı lağvetmek değildi. Gaye, Abdülhamit Han’ı “sıkıştırmak”, sıkıştırılamıyorsa “kıstırmak”tı. Zira Abdülhamit Han devrilmeden, İsrail’in kurulması mümkün değildi. Tayyip Erdoğan’ı devirmeden de “Türkiye’yi avucunun içine almak” mümkün değildir. Mesele budur. Peki Başbakan Erdoğan “hatadan münezzeh” midir? Elbette, hayır... Kaldı ki bugüne kadar benim yaptıklarımın da % 20’si yanlıştı. Ama kendimi kaybetmedim. Başbakan’ın da yaptığının % 20’si yanlış... İstiyorum ki onu da bu ülke kaybetmesin. Ampulü söndürmek isteyeni anlarım. Ama yapılan, ampulü söndürmek için trafoya sabotaj düzenlemekten başka bir şey değildir. O yüzden tekraren diyorum ki: Erdoğan, benim babamın oğlu değil... Ama ben Cumhuriyet tarihinin en başarılı hükümetinin başbakanını, yerli ve yabancı simsarlara ve sırtlanlara yedirmeyecek kadar vatansever bir adamım.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|