AK Gençliğin Buluşma Noktası


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 01-02-2014, 22:08   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Ombudsman: Gezi Kalkışması, Darbe Girişimidir
"Gezi, darbe girişimi!"



Ombudsman’ın raporundaki çarpıcı iddia.

Gezi eylemleriyle ilgili Kamu Denetçiliği raporunda şu iddia yer aldı: "Aşırı grupların ve terör örgütlerinin, bir dizi kamu binasını işgal ederek hükümeti devirmeye çalıştıklarına ilişkin ses ve görüntü kayıtları var."

Kamu Denetçiliği (Ombudsman) Kurumu'nun, Gezi eylemleriyle ilgili raporunda, hükümeti devirme ve askerî müdahale beklentileri olduğu iddiaları yer aldı ve hükümetin süreci iyi yönettiği belirtildi.

"Devirmeye teşebbüs"

Kamu Başdenetçisi Nihat Ömeroğlu imzalı 176 sayfalık raporun hazırlanması sürecinde 106 DVD, ses ve görüntü çözümü yapıldı. Başvurucular ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gösterilerde yer alan veya almayan kişilerle yapılan görüşmeler, İstanbul Valisi, Belediye Başkanı ve diğer yetkililerle yapılan görüşmeler de raporda yer aldı. Raporda Gezi eylemlerine ilişkin şu tespitler yapıldı:

- Çevre duyarlılığı gerekçesiyle başlayan gösteriler, 31 Mayıs sonrasında hak arama sınırını defaatle aşmıştır. Barışçıl kitlelerin arasına yasa dışı grupların karışması ile birlikte sayıları on binleri bulan geniş çaplı, zaman zaman siyasi iktidarı devirmeyi hedefleyen yasa dışı bir kitlesel direniş, bir başkaldırış şekline bürünmüştür.

- Sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve kışkırtmalarının etkisiyle gösterici grupların bir kısmının, eylemlerin artarak devam etmesi durumunda hükümetin istifa etmek zorunda kalacağına ve askerin yönetime müdahale edeceğine dair inanca sahip oldukları ve bu yönde propaganda yaptıkları tespit edilmiştir.

- Başlı başına bu olgu dahi olayların gerçek nedenini ortaya koymaktadır. Ülkede demokratik seçimle gelen iktidarı bu çapta kitlesel ve şiddet uygulayan, üreten kitlelerce devirmeye teşebbüs ilk kez yaşanmıştır. Barışçıl gösteride bulunanları ayrık tuttuğumuzu hemen ifade etmeliyiz.

‘Kayıtları tespit edildi’

- Eğitim ve gelir itibari ile toplumun öne çıkan kesimlerinden gelmiş olmalarına rağmen göstericilerin önemli bir kısmı hukuk kurallarını çiğnemiştir. Aşırı grupların ve terör örgütlerinin, meşru protestoları bahane ederek, siyasi anlamda öne çıkan bir dizi kamu binasını işgal ederek kamu düzenini felç edip, bir halk ayaklanması gerçekleştirmeye ve böylece hükümeti devirmeye çalıştıkları müteaddit ses ve görüntü kayıtları ile tespit edilmiştir.

Polislere övgü

- Kitlesel sokak eylemleri ve kalkışma eylemlerine, demokratik yoldan gelen iktidarın meşru yollarla önlem alması, demokrasinin ve hukukun gereğidir. Bunlar göz ardı edilerek sadece insan hakları ihlallerinin olduğunu ifade edip eleştiri getirmek hakkaniyete uygun olmayacaktır.

- Can kaybının ve yaralanmaların daha fazla olmamasında kolluk güçlerinin büyük kesiminin mesai gözetmeden asayişi sağlama gayretleri yatmaktadır.

- Kolluğun makûlü aşan davranışlarının ülkede asayişi sağlama ve kaosu önleme gayretinin sonucu olduğu gözlemlenmiştir.

Kaynak

Vatan 01.01.2014

 


Konu Cihannur tarafından (01-02-2014 Saat 22:21 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
31 mayıs 2013, anarşizm, chp, chp absürtlükleri, chp zihniyeti, cumhuriyet halk partisi, darbe girişimidir, darbecilik, gezi kalkışması, irticai kalkışma, kamu denetçisi, laikçi ideoloji, laikçi kalkışma, laikçilik, laikofaşizm, nihat ömeroğlu, ombudsman, vatan hainliği


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi