01-06-2014, 11:06 | #1 |
Markar Esayan - Erdoğan: Paralel Devletle Çalışmak Milllete İhanettir
Markar Esayan
Erdoğan: Paralel devletle çalışmak millete ihanettir Bugün Pazar yazısı günü ama, dün Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'nde Başbakan Erdoğan'ın kalabalık bir gazeteci grubu ile yaptığı toplantıda not aldığım bazı öne çıkan saptamaları yazmak istedim. Öncelikle Başbakan'ın 'Her şerde hayır vardır' tesbiti önemliydi. Zaten basına açık kısımda Erdoğan bu konunun altını özellikle çizdi. Halkın, söz konusu paralel yapılanmayı tüm yönleri ile gördüğünü, bunun en önemli kazanım olduğunu ifade etti. Basına kapalı bölümde ise, paralel yapılanma ile Hizmet Hareketi mensupları arasında kesin bir ayrım yaptıklarının altını özellikle çizdi. Erdoğan oldukça sakin ve kendinden emindi. Devletin içinde böyle bir yapılanmaya asla müsaade etmeyeceklerini, ama bunu devlet ciddiyeti ve hukuk dairesi içinde kalarak çözeceklerini ifade etti. 'Biz paralel devletle, şantaj yapanlarla çalışmayız, bu millete ihanet olur' diyen Erdoğan, Hizmet tabanını asla mağdur etmeyeceklerini yineledi. Bu arada kendisine uzun olmayan bir süre önce 'Islak imzalı' bir mektup geldiğini ve mektupta uzlaşma teklif edildiğini söylemesi en dikkati çeken bölümdü. Yolsuzluklar konusunda evladı olsa dahi bir koruma içine girmeyeceklerini söyleyen Erdoğan, lakin konunun yolsuzluk zırhlı bir siyasi operasyon olduğunu tekrarladı. 17 ve 25 Aralık komplosunun Türkiye'nin hızını ve hükümetlerinin önünü kesmek isteyenlerin bir hamlesi olduğunu ifade etti. 'Şemalar hazırlanmış, birinde oğlum, birinde bir bakanım ve ikisinde de işadamı var. Örgüt lideri olarak beni şemanın başına yerleştirmişler. Evet ben örgüt lideriyim. O örgüt Ak Parti'dir. Ben de onun lideriyim' diyen Erdoğan kararlı konuştu: Sandık dışı hiçbir müdahaleye izin vermeyeceğiz. Paralel yapılanmaya laboratuvar testleri tek tek yapılıyor. Yakın zamanda hepsi tesbit edilip tek tek halledilecek. Tüm bulgular kamuoyu ile paylaşılacak. Bir savcı bir yılda görev harici 22 kez yurt dışında gitmiş. Bu komplo ile oluşan tereddütlerin hepsini gidereceğiz. 30 Mart seçimleri ile ilgili sonuçlardan emin olduklarını ifade eden Erdoğan, komplodan sonra çıktığı yurt gezilerinde normal zamanların çok ötesinde katılım ve heyecan gördüğünü, halkın olayı çözdüğünü söyledi: Ben meydanlara inanırım. Seçim sonuçlarından hiçbir tereddüdümüz yok. Öne çıkan satır başlarını Erdoğan'ın ağzından başlık başlık vererek devam edelim. * 2014 yılı ekonomik olarak çok kötü geçecek diye yazan profesör sıfatlı bir kişinin yazısını okudum. Bunlar hayatın, toplumun içinde yaşamıyorlar. Türkiye'nin ekonomisi ve kredibilitesinde hiçbir sorun yok. * Hatay'da aranmak istenen TIR konusunda doğrusu yapılmıştır. Adana'daki savcının orada ne işi var? Bu yapılanma MİT Kanunu'nun 26. Maddesi'ni de ihlâl etmiştir. TIR'ın aratılmaması doğrudur, arkasındayım. Hatay sınırına yakın Türkmenlere yardım gitmiştir. İçeriğini açıklama zorunluluğu yok. 7 Şubat'ı yapan yapılanma bu hukuksuzluğa da imza atmıştır. BM veya başka bir ülkeye hesap vermeyiz. İstihbarat örgütlerinin çalışma usulleri bellidir. * İstihbarat sorunu var. Ama istihbarat örgütlerini biz kurmadık. Bunlar bizden önce buralara yerleştirilmiş. Gün geçtikçe daha iyi hâle getiriyoruz. * Cenevre Toplantısı'nda Suriye ile ilgili çok ilginç haberler duyabilirsiniz. El Kaide ile mücadele eden bir ülkeyiz. Radikal unsurlarla Türkiye'nin hiçbir teması ve ilgisi olmamıştır, olmayacaktır. Batı'nın da meşru olarak tanıdığı ve Esed sonrası süreçte yönetimde yer alacak Hür Suriye Ordusu dışında hiçbir grupla ilgimiz yok. * Bu iş, medyadaki salvoların ötesine geçti. Önlem almak zorundayız. Ama bir kıyım yapmak mümkün olabilir mi? Böyle bir şey asla akla gelmemeli. * 17 Aralık komplosundan önce bazı duyumlarımız vardı. Komplonun tetikleyicisi dershane tartışmaları oldu. Ama böyle bir hamle beklemiyorduk. * Bundan sonrası için son derece hazırlıklıyız. Her türlü önlem alınmıştır. Asker ve Emniyet teşkilatı arasında uyum mükemmel işlemektedir. Hazırlıklarımız var. Düne göre çok daha hazırlıklıyız. * Cumhurbaşkanımız sayın Gül ile beni karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Bu mümkün değil. Böyle bir sorunumuz yok. Vakti gelince ilgili kurullarımız kendi arasında görüşür ve milli irade de dikkate alınarak karar verilir. * Hukukçu ve siyaset bilimci arkadaşlar bir çalışma yürüttüler. Sonuna gelindi. Yargı ile ilgili yasal süreçlere devam edilecek. * TÜRGEV aile vakfı değil. Kaldı ki aile vakfı kurmak da yasadışı bir durum değildir. Bu vakıfla ilgili iddialar art niyetlidir. * Yasin El Kadı, Türkiye'yi seven, bu ülkeye yatırım yapmak isteyen bir Suud işadamıdır. Zikredilen örgütle hiçbir ilişkisi yoktur. Hakkındaki tüm soruşturmalardan aklanmış, yasakları, tedbirleri kalkmış birisidir. Ailecek görüşürüz. Oğlumun da bu şekilde tanışıklığı olmuştur. Yarın gelse yine görüşürüm. Türkiye'ye milyar dolarlık yatırım yapacak bu insanlarla görüşmek suç mudur? * Bakan arkadaşlar istemeselerdi onları azletmezdim. Kendileri bunu talep ettiler. Sadece Erdoğan Bayraktar'ı görevden almak durumunda kaldık. Partiden ayrılmak isteyenler ayrılabilirler. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Ama bakanken iyi, ayrılınca kötü, ya git kardeşim. Bu tür insanlarla işimiz yok. Bu şahsıma değil, millete ihanettir. Böyleleri geçmişte de oldu ve akıbetleri ortada. * Halk Bankası için hemen BDDK'ya talimat verdik ve incelendi. Halk Bankası'nda hiçbir sorun yok. * Yeniden yargılanma konusunda olumsuz bakmıyorum. Bu hakkın kullanımına yönelik yasa çalışması gerekebilir. Bu konuda Adalet Bakanlığımıza talimat verdim. * Sayın Deniz Baykal'ın memleket hayrına yapacağı bir şey varsa seve seve bunu paylaşırız. CHP, MHP kasetleri ve son olayları birbiri ile bağlantılı buluyoruz. Şantaj kasetlerini paralel devlet üretiyor. Başbakanlık dinlenmiş. Bundan ötesi var mı? Bu konuda da çalışma tamamlanmak üzere. Kamuoyu ile bilgileri paylaşacağız. * 28 Şubat'ın medya, sermaye ayağı yok muydu? Neden onlar da şüpheli olarak çağrılmadılar? * Bizim, yargıya müdahale durumumuz yok. HSYK hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz, kaale alan yok. * Dershane ve atamalar konusunda pazarlık teklifi yapılıyor. Bu pazarlığa girmeyiz. Bu düzenleme açıklandığı şekilde yapılacaktır. * İşadamları ile ilgili tedbir kararları bizi üzmektedir. * CHP lideri, adını anmıyorum. Ülkenin ana muhalefet partisi lideri gibi davranmıyor. Nasıl parti lideri olduğu ortada. * Çözüm Süreci iyi gidiyor. Hiçbir tereddüdümüz yok. Tamamen iyi niyetli olarak bu sorunu çözmeye çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. * Her söylenende keramet arayanla, haktan başkasını tanımayanlar arasında bir fark var. Ubudiyet konusu önemli. Kula kul mu olacağız, Hakk'a mı tapacağız? Kaynak Yeni Şafak 05.01.2014
Konu Cihannur tarafından (04-08-2015 Saat 11:34 ) değiştirilmiştir.. |
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|