|
![]() |
#1 |
![]() Bir süredir cemaatin ''dershanelerin kapatılma süreci'' ile alakalı tutumu ve davranışlarını konuşuyoruz. Eleştireceğiz diye rayından çıkan bir medya grubu,başlarına gelecek en büyük zararın kendilerine yontulacağının bilincinde bile değiller. Cemaatin medya grupları tartışmaları alevlendirerek,farklı bir boyuta getirmeyi başardılar. Yaptıkları yanlı haberler, absürt imalar derken epey kırgınlık yaşandı. ''Eski dosttan düşman olmaz!'' derken,ideolojik açıdan bir karşıtlık sözkonusu oluverdi. Sözkonusu olmak dışında,icraatlara da yansıdı bu durum. ''Dershaneler kapandı,kapanacak..'' derken,tartışmalar farklı bir boyutta ele alınmaya başlandı. 5 yaşında ki çocuklar ekranlarda ağlatarak aciterasyon yapılmak istendi. Sanki ücretli dershaneler değil de,okullar kapatılacak zannı oluşturulmaya çalışıldı(!) Halbuki hükümetin düzenlediği taslağa göre dershaneler kapatılmayacak,özelleştirilecek, okullaştırılacak. Daha kaliteli bir eğitim açısından,en doğru sistem benimsenecek. Türkiye'de FEM haricinde bir çok dershane varken,ne hikmetse hiç biri bu tartışmaların içerisinde bulunmuyor! Bu meseleyi, bütün gün dershane hizmetkarı öğretmenler dahi konuşmaya gerek duymuyor,çünkü gelişmekte olan Türkiye için atılması gereken bir adım! Öğretmenlerin kendilerine ait herhangi bir özel hayatları kalmıyor,bu nedenle okullaştırma sisteminde daha yararlı bir eğitim anlayışı güdülecektir. Cemaat neferleri hakikatten eğitim gönüllüleriyse eğer, doğuya da açabilirler özel okullar! Zaten bir çok özel okulları varken,dershaneler kapanmasın şeklinde FEM öğrencilerine tweet yazdırmaları yakışıksız bir olay.. Eğitim gönüllüleri engel tanımaz,her fırsatta şartların gerektirdiği şekilde eğitim yuvaları açarlar.. Menfaate dayalı bir eğitim sistemi,öğrenciye fayda vermez. Yalnızca sınıfın çalışkanlarından oluşan öğrenci grubunu 'özel' kılıyorsan,senin eğitim anlayışından endişe duyarım. Kazananlarla gurur duyarken, kazanmayanları eğitemedik diye dövünmüyorsan 'menfaat' ve 'övünme' dışında eğitim anlayışınız yok demektir. Olmayan bir eğitim anlayışının kalıcılığından yana hükümete dem vuruyor, zaman'e medyasında ironi yapılarak Başbakan'a 'Satılmış' imasında bulunuyorsan, Başbakan'a ''Firavun'' lakabı takıyor, ve gündemden düşmeyen twitter etiketleri hazırlayarak öğrencileri devlete karşı cephe aldırıyorsan eğer, dershanelerin son kullanma tarihi çoktan sona ermiş demektir. Böyle bir eğitim anlayışı güdenler, vatana millete hayırlı öğrenciler yetiştirebilir mi? Bilhassa Hocaefendi'nin Sn.Başbakan için ''Firavun'' yakıştırması,tartışmayı alevlendirmekten öteye gitmedi. Yakışıksız bir ifadeydi. Başbakan o koltukta Türkiye için oturuyor. Türkiye geri adım atamaz,tavir veremez,kimseye boyun eğemez. Geri adım demek; ''Siz olmasaydınız bizde olmazdık!'' düşüncesiyle eşdeğer! Bazıları daha kızlı-erkekli mevzuyu konuşurken Büyük Türkiye çağ atlama derdinde.. Daha kaliteli eğitim,daha özelleştirilmiş sistem peşinde. Bazı iç odaklar ise 'kazanamayacağı para' endişesiyle fitne'ci zihniyetlerden medet umar hale geldi. Cemaat bugüne dek AK Parti hükümetinden gördüğü desteği kimseden görmemiştir. ''Hiç durmadan hizmete devam ediyoruz!'' diyorlar. Hizmet ehliysen,her koşulda öğrencilere katıksız bir eğitim verebilirsin. Neye,nereye,kime hizmet ediyorsun? Benim bir sözüm vardır; 'Menfaat'e giden yolda, 'para' kutsaldır!'' anlayışı, Cemaat'in ideolojileri arasında gösterilebilir!Zira son günlerde takındığı duruş,bu tezimi doğrular nitelikte! Menfaate değil,dine hizmet edene devlet kapısı her zaman açıktır. Alnı secde gören,dili duaya dönen,yüreği temiz gençler yetiştirmek; dine hizmet edenlerin amacı olmalıdır. Hakarete başvurulmadan fikirler açıklanabilir. Hakikati söylemekten yanayız,hakikatler karşısında susanlardan değil. Mesele 'dershane' değil; mesele, Recep Tayyip Erdoğan'ı tasfiye etmek! Halkın gözünden indirgemek.. Belki de cemaatin saf değiştirme politikasının bir planıdır tüm bu yaşananlar,seçimlerde yaşanacakların detaylı bir fragmanıdır belki de.. Kimbilir(!) Cemaatin saf değiştirme politikasına hitaben,yazılıp-çizilecekleri gölgelemek maksadıyla bir bahane uydurulmuştur belki de.. Kılıfı da 'dershaneler üzerinden saf değiştirme taktiği!' olabilir. Fakat plan ters etki yaparak, halkın gözünden düşen cemaat oldu. Son 1 haftada kendisine verdiği zararı,3 yıl ara vermeden çalışsa dahi kapatamazlar. Güven her şeydir, bir kez güven kayboldu mu o taş kolay kolay oturmaz bir daha.. Temennim, fitne-fesat artış göstermeden bu meselenin nihayete ermesi! Kabak tadı vermeye başladı. Aksi halde, sözkonusu oluşum fitne-fesat ortamına başrol olmaya devam edecek demektir. Hükümet, cemaat sayesinde var olmadı. Fakat cemaat, hükümet sayesinde şahlanışın altın çağını yaşadı. Bu detayı unutmamak lazım.. Türkiye'de barış ve huzurun daim olmasını temenni ediyor,hayırlısı ne ise Rabbim'in o'nu müjdeleyeceğine inanıyorum. http://www.yazete.com/genc-kalemler/...steriyor/4519/
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|