![]() |
#1 |
![]() İşte Son Seçim Anketi
![]() Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde Şubat ayının sonunda yapılan ankette AK Parti'nin oyu % 46,8 çıktı. Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18 yaş üzeri 5.510 kişiyle gerçekleştirildi. 24-28 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada, yerel ve genel seçimlere dair görüşleri vatandaşlara ayrı ayrı soruldu. Araştırmada ilk olarak, “Bugün Türkiye'de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra; % 46,8 ile AK Parti, % 28,1 ile CHP, % 14,1 ile MHP yanıtı verildi. Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette “2014'te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusuna verilen yanıtlarda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı; AK Parti % 44,8 CHP % 29,3 MHP % 14,2 BDP % 5,6 BBP % 3,2 Saadet % 1,3 ve HDP % 0,4 oldu. VATANDAŞIN DERDİ İŞSİZLİK Optimar Anket bünyesinde yapılan araştırmada “Size göre Türkiye'nin en temel sorunu nedir?” sorusu da soruldu. Vatandaşın % 26,4'ü işsizlik, % 8,6'sı yolsuzluk, % 8'i ekonomi, % 6'sı eğitim, % 5'i terör yanıtını verdi. Araştırma kapsamında katılımcılara Hükümetin kentsel dönüşüm, eğitim, sağlık ve ulaşım konusundaki hizmetleri de ayrı başlıklar hâlinde soruldu. Vatandaşlar kentsel dönüşüm çalışmalarını % 55,1, eğitim hizmetlerini % 49,5, sağlık hizmetlerini % 61,6 ve ulaşım yatırımlarını da % 63,4 ile olumlu bulduğunu açıkladı. “VATANDAŞ, BAŞBAKAN ERDOĞAN'A GÜVENİYOR” Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, “Şubat ayının son haftasında yaptığımız anketlere göre AK Parti oldukça rahat bir şekilde seçime giriyor. Kasetler, komplolar, ortaya atılan iddialar, vatandaşın gündeminde değil ve şimdilik kamuoyunu etkilemiyor. Vatandaşın öncelikli problemi işsizlik, ekonomik kaygı, genel refah düzeyi gibi konular. En önemlisi de vatandaşın Başbakan Erdoğan'a güvendiğini ve yatırımlardan memnun olduğunu görebiliyoruz. Optimar Araştırma olarak, önümüzdeki günlerde büyükşehirlerin tamamını kapsayan bir araştırmayı daha kamuoyuyla paylaşacağız.” diye konuştu. Kaynak Türkiye 07.03.2014
![]() Konu Cihannur tarafından (03-11-2014 Saat 23:12 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım.. Böyle bir forumun olduğundan haberdar olsa idim daha evvel katılırdım kesinlikle.. Bu haberi görünce yazmak istedim.. İnşallah bu anket sonucu doğrudur.. Korkum şu ki muhalefet ve paralel yapılanma işi götürecek gibi geliyor bana. Nereye baksam kimi duysam Ak Parti karşıtı söylemler, tavırlar vs.. İnşallah %40 oy oranını geçeriz ve herkese güzelce cevabını vermiş oluruz.. Ülkeyi ne hale getirdiler, sokaklarda yürünemez oldu.. Hak, hukuk, adalet için eylem yaptıklarını, seslerini yaydıklarını söyleyenler kendilerine karşıt görüş bildirenlere nedense hakkını, hukukunu teslim etmiyor.. 14 yaşında ölen bir çocuk Allah rahmet eylesin elbette ki çok acı verici bir durum ama ekmek almaya giderken olayına ben açıkçası inanmıyorum.. O nasıl bir anne babadır ki sokakta provakatörler dolaşırken çocuğunu ekmek almaya yolluyor.. Almasın ekmek çok mu lazım? neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum. Tek temennim Ak Parti'nin seçimlerde en az %40 ı görmesidir..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|