AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 08-10-2014, 03:07   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Denge Araştırmanın Anketine Göre Erdoğan Cumhurbaşkanı: Erdoğan % 55 İhsanoğlu % 35
Seçime 1 gün kala son ankette büyük fark



Cumhurbaşkanlığı seçimine bir gün kala Denge Araştırma tarafından yayınlanan anket sonuçlarında da cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan açık ara önde gözüküyor. 25 büyükşehirde 5.700 seçmen ile yapılan araştırmaya göre Erdoğan açık ara önde. Anket, partilere göre seçmenlerin aday tercihlerini ortaya koyuyor. Erdoğan, AK Parti dışında en fazla oyu Saadet Partisi'nden alıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimine bir gün kala Denge Araştırma tarafından 4-5 Ağustos tarihleri arasında 5.708 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemi ile yapılan anketin sonuçları yayınlandı. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Hatay, İçel, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun,Tekirdağ ve Van olmak üzere toplam 25 büyükşehirde yapılan araştırma yenisafak.com.tr için bugün analiz edildi.

Ankete 3 adayın oy dağılımı şöyle görünüyor:

Recep Tayyip Erdoğan: % 54,9

Ekmeleddin İhsanoğlu: % 34,9
Selahattin Demirtaş: % 10,2



Araştırmanın partili seçmen dağılımında ise çok çarpıcı detaylar var.

Erdoğan'a en fazla oy Saadet Partisi ve BBP'den

30 Mart'taki tercihlere göre AK Parti seçmeninin % 90,8'i, CHP seçmeninin % 5,2'si, MHP seçmeninin % 25,1'i, BBP seçmeninin % 35'i, Saadet Partisi seçmeninin % 38,4'ü Cumhurbaşkanlığı oylamasında Recep Tayyip Erdoğan'a verecek.

İhsanoğlu'na MHP'den şok

Bu tabloya göre, Ekmeleddin İhsanoğlu'na AK Parti'den % 1,5, CHP'den % 72,7, MHP'den % 44,3, BBP'den % 35 ve Saadet Partisi'nden % 13,1 oy gelecek. Diğer sayılan çok sayıda partiden seçmenlerin % 35'i de İhsanoğlu'na oy verecekler.

İki partiden Demirtaş'a oy yok

HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş ise kendi tabanının dışında en fazla oyu CHP tabanında alıyor. Demirtaş, AK Parti'den % 1,9, CHP'den % 7,1 ve Saadet Partisi'nden % 3,2 oy alacak. Demirtaş'a MHP ve BBP seçmeninden ise oy yok.

MHP ve BBP seçmeni kararsız

Kararsız seçmeni en fazla olan parti ise % 25 ile MHP. MHP'yi % 20 ile BBP takip ediyor. Saadet Partisi seçmeninin % 15,5'i, CHP seçmeninin % 11,4'ü kararsız. AK Parti seçmeninin ise % 4,3'ü henüz karar vermemiş durumda.

Saadet'in sandık boykotu tutmadı

Seçmen tablosuna göre sandığa gitmeyenlerin oranı ise bir hayli düşük. İlk turda sandığa gitmeyeceklerini açıklayan Saadet Partisi'nin bu kararına seçmenlerinin ancak % 29.9'u uyacaklarını açıkladılar. BBP seçmeninin % 10'u, MHP seçmeninin ise % 5'i oy kullanmayacak. Bu oran CHP'de % 3,6, AK Parti de ise % 1,5 görünüyor.



İkinci tura kalırsa Erdoğan rekor kırıyor

Araştırma, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması durumunda ise Başbakan Erdoğan'ın % 62,2 gibi yüksek bir oy oranı ile Çankaya'ya çıkacağını gösteriyor. İhsanoğlu ise % 37,8 ile iki partinin toplam oy oranına yaklaşıyor.

Önceki anketlerde de Erdoğan ilk sıradaydı

Seçime bir hafta kala iki araştırma şirketi daha anket sonucu yayınlamıştı. KONDA ve A&G Araştırma'nın son anketlerinde ilk turu 10 Ağustos Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışı Erdoğan açık ara önde götürüyor. KONDA'nın Başkanı Tarhan Erdem'in analizi ise çok çarpıcı: "Erdoğan Karşıtlığı'nın toplum tarafından kabul görmediğ, mahalli seçimlerde ortaya çıktı. Erdoğan, 2010 referandumuna yakın oy alacak."

Kaynak

Yeni Şafak 08.08.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi