AK Gençliğin Buluşma Noktası
Basketbol Ak Parti Forum, Ak Genç Basketbol.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 10-22-2012, 17:25   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Şampiyon Beşiktaş: Avrupa, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası
Beşiktaş Avrupa Şampiyonu



Beşiktaş Milangaz, Eurochallenge Kupası'nı kazandı.


Beşiktaş Milangaz, Macaristan'ın Budapeşte kentinde düzenlenen FIBA EuroChallenge Final Four organizasyonu final maçında Fransız temsilcisi Elan Chalon'u 91-86 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

96'dan Sonra İlk Kez


Beşiktaş bu zaferi ile Efes Pilsen'in 1996 yılındaki Koraç Kupası zaferinden sonra Türk takımlarının kazandığı ikinci kupaya uzanmayı başardı.

Debrecen'deki final mücadelesinde siyah beyazlı temsilcimizin iki yıldızı Mensah Bonsu ve Zoran Erceg toplamda buldukları 51 sayı 35 ribaund ile galibiyetin baş mimarları oldular.

Beşiktaş'ın İngiliz basketbolcusu Mensah Bonsu final maçında attığı 26 sayı ve 20 ribaunt ile maçın en skorer ismi olmayı başardı. Fransız temsilcisi Chalon'da ise Tchicamboud 16 sayı ve 5 ribaund ile takımının en skorer ismi oldu.

Kaynak

En Son Haber 29.04.2012

 


Konu Cihannur tarafından (10-28-2014 Saat 15:49 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-22-2012, 17:33   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Şampiyon Beşiktaş Milangaz

2011-2012 Beko Basketbol Ligi şampiyonu Beşiktaş Milangaz. Güçlü rakibi Anadolu Efes'i play-off serisinde 4-2 mağlup ederek şampiyonluğa ulaşan siyah-beyazlı ekip 37 yıllık hasrete de son vermiş oldu.



Beko Basketbol Ligi final serisi 6. maçında Beşiktaş Milangaz, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Anadolu Efes’i 80-76’lık skorla mağlup etti. Bu sonuçla seriyi 4-2 ile kazanan Siyah Beyazlılar, Beko Basketbol Ligi'nde 2011-2012 sezonunu şampiyonlukla tamamladı.

Mücadeleye hızlı başlayan Anadolu Efes, Kerem Gönlüm ile Sasha Vujacic’in sayılarıyla ilk üç dakika sonunda skoru 0-4’e getirdi. Mehmet Yağmur’un üç sayılık basketiyle ilk sayılarını kaydeden Beşiktaş Milangaz, boyalı alanı etkili kullanan rakibi karşısında televizyon molasına girilirken durumu 8-8 yaptı. Aranın ardından Kerem Tunçeri ile hücumları iyi organize eden Lacivert Beyazlılar, savunmada ise Pops Mensah Bonsu’yu tutmakta zorlandı.

Mehmet Yağmur ile Carlos Arroyo’nun üçer sayılık basketleriyle ilk periyotu Beşiktaş Milangaz 20-18 önde tamamladı. Tempolu başlayan ikinci periyotta Anadolu Efes, Dusko Savanovic’i kullanarak hücum etti. Bu bölümlerde Carlos Arroyo’nun ön plâna çıkmasıyla iyi organize olan Siyah Beyazlılar, 15. dakikada durumu 30-26’ya getirdi. Boyalı alanda özellikle Ermal Kurtoğlu’nu etkili kullanan konuk ekip, savunmadaki direnciyle de 34-35’lik skorla öne geçti. Ancak Beşiktaş Milangaz, David Hawkins’in asistinde Ersin Dağlı’nın son saniye basketiyle devre sonunda soyunma odasına 40-39 üstün giden taraf oldu.

David Hawkins ile Oliver Lafayette’in karşılıklı sayılarıyla başlayan ikinci yarıda Anadolu Efes, Kerem Gönlüm’ün üç sayılık basketiyle farkı 5 sayıya çıkarttı (44-49). Ersin Dağlı ile pota altını kullanan Beşiktaş Milangaz, David Hawkins’in de hücum ribaundundan bulduğu basketle skora dengeyi getirdi (51-51).

Carlos Arroyo’nun serbest atışları ve bir hücum sonrasında da Zoran Erceg’e verdiği pas sonrasında ev sahibi ekip durumu 59-55 yaptı. Ancak üçüncü periyot, Kerem Tunçeri’nin basketleriyle 61-61 eşitlikle tamamlandı. İlk dakikalarında iki takımında hücumda skor bulmakta zorlanmadığı dördüncü periyotta Anadolu Efes, Oliver Lafayette ile Esteban Batista’nın basketleriyle durumu 66-67’ye getirdi.

Carlos Arroyo’nun serbest atışları ve Serhat Çetin’in de üç sayı isabetiyle Siyah Beyazlılar 38.dakikada 5 sayılık farkı yakaladı (74-69). Son bölümü nefes kesen mücadelede bitime 27 saniye kala Carlos Arroyo hücumu değerlendiremezken, Kerem Tunçeri de topu kaybetti. Taktik faullerde Arroyo ve Serhat’ın isabetiyle değerlendiren Beşiktaş Milangaz salondan 80-76 galibiyetle ayrıldı.

Şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Milangaz’a şampiyonluk kupası ve madalyaları ile finalist Anadolu Efes’e ikincilik şiltini Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu sundu.

SALON: Abdi İpekçi Spor Salonu

HAKEMLER: Recep Ankaralı – Erşan Kartal – Kaan Büyükçil

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (80):
Mehmet Yağmur 8 (1 ribaund), Zoran Erceg 15 (2 ribaund), Serhat Çetin 4 (2 asist), Marcelus Kemp, Carlos Arroyo 18 (5 ribaund- 8 asist), David Hawkins 18 (5 ribaund- 8 asist), Ersin Dağlı 15 (4 ribaund), Pops Mensah Bonsu 10 (8 ribaund)

ANADOLU EFES (76):
Doğuş Balbay (1 asist), Tarence Kinsey 2 (3 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 22 (1 ribaund- 4 asist), Kerem Gönlüm 10 (6 ribaund), Esteban Batista 7 (7 ribaund- 1 asist), Sasha Vujacic 4 (3 ribaund- 2 asist), Dusko Savanovic 6 (4 ribaund- 2 asist), Ermal Kurtoğlu 7 (1 ribaund), Sinan Güler 5 (1 ribaund), Oliver Lafayette 13 (3 ribaund- 5 asist),


1.PERİYOT: 20-18
2.PERİYOT: 20-21
3.PERİYOT: 21-22
4.PERİYOT: 19-15


KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Beşiktaş Milangaz'ın ev sahibi olduğu karşılaşmada Anadolu Efes taraftarları için ayrılan tribünler dolmadı.


Karşılaşma için iki takım arasında yapılan anlaşma gereği Abdi İpekçi Spor Salonu'nda konuk ekip taraftarlarına 3 bin 200 kişilik yer ayrılırken, maçı tribünden bin kadar lacivert-beyazlı taraftar takip etti.

ANADOLU EFES'TE CENK MAÇ KADROSUNDA

Final serisinin 4. maçında sakatlanan ve belinde spazm olduğu için 5. maçta forma giymeyen Anadolu Efes'in milli oyuncusu Cenk Akyol, 6. maçın kadrosunda yer aldı.


Takımla birlikte sahaya çıkan Cenk, karşılaşma öncesinde ısınmadı.
Lacivert-beyazlılarda yabancı sınırlaması nedeniyle Stanko Barac da kadroda yer bulamadı.

BASIN TRİBÜNÜ YETMEDİ

Beşiktaş Milangaz'ın kazanması halinde şampiyonluğa ulaşacağı serinin 6. maçına basın mensupları da büyük ilgi gösterdiler.

Basın tribününde yer kalmazken bazı basın mensupları ayakta kaldılar.

Kaynak

Ntvspor 11.06.2012

Konu Cihannur tarafından (10-28-2014 Saat 15:52 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2012, 12:13   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Basketbol Türkiye Kupası'nda Şampiyon: Beşiktaş Milangaz

Beşiktaş Milangaz 78 - Banvit 74



Spor Toto Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş Milangaz, Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmada Banvit’i 78-74′lük skorla mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’ndaki karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, TBF Başkanı Turgay Demirel, TBF As başkanları İmran Işıldar ve Metin Şahin ve TBF Yönetim Kurulu Üyeleri de izlediler.

Düşük tempoda başlayan mücadelede ilk üç dakikayı Lance Williams, Keith Simmons ve Chuck Davis’in sayılarıyla Banvit 6-3 önde geçti. Barış Hersek ile üç sayı çizgisinin gerisinden iki isabet bulan ve bir de turnike basket kaydeden Beşiktaş Milangaz, durumu da 6-8’e getirdi. Televizyon molasının ardından Serhat ve Hawkins ikilisiyle üçer sayılık basket bulan Siyah Beyazlılar, farkı da 7 sayıya çıkarttı (11-18). Banvit’in son 2.5 dakika içerisinde Lucas, Bajramovic ve Serkan üçlüsüyle yakaladığı 7-0’lık seri sonrasında son dakika içerisinde skora denge geldi (18-18). Ancak son hücumda Carlos Arroyo’nun basketiyle Beşiktaş Milangaz ilk periyotu 18-20 önde tamamladı. İkinci periyota iyi başlayan Banvit, Kenan Bajramovic ve Serkan Erdoğan’ın sayılarıyla skoru 23-20’ye getirdi. Savunmadaki direncini arttıran Bandırma temsilcisi, Erkan Veyseloğlu’nun da devreye girmesiyle 15.dakikaya girilirken farkı da 8 sayıya çıkarttı (30-22). Temponun yükseldiği dakikalarda Siyah Beyazlılar hücumları daha isabetli değerlendirdi ve 18.dakikaya girilirken skoru da 34-33’e getirdi. Devre sonunda Banvit, soyunda odasına 42-35 önde giden taraf oldu.

Üçüncü periyotun ilk dakikalarında tempoyu iyi kontrol eden Beşiktaş Milangaz, Adam Morrison ve Barış Hersek ikilisiyle sayılar buldu. Boyalı alanda özellikle Mensah Bonsu’yu etkili kullanan Siyah Beyazlılar, 25.dakikaya girilirken 45-49’luk skorla öne geçti. Barış Ermiş’in üç sayılık basketiyle hücumdaki tutukluğunu üzerinden atan Banvit, 28.dakikaya da 57-55 üstün girdi. Son dakikaya üç sayı çizgisinin gerisinden Serhat Çetin ile bulduğu basketle giren Beşiktaş Milangaz, periyotu da 57-58 önde tamamladı. Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin final periyotunda Carlos Arroyo’nun üç sayılık basketiyle Siyah Beyazlılar skoru 61-65’e getirdi. İki takımında yüksek tempoda çok fazla yanlış tercih kullandığı bölümlerde Ersin Dağlı’nın basketiyle Beşiktaş Milangaz durumu 64-68’e taşıdı. Mola alan Banvit, aranın ardından Kenan Bajramovic’in basketiyle hücumdaki durgunluğuna son verdi. Ancak son bölümde oyunun kontrolünü elinden bırakmayan Beşiktaş Milangaz, bitime 11.8 saniye kala skoru 74-76’ya getirdi. Arroyo ile taktik faulleri değerlendiren Siyah Beyazlılar, karşılaşmadan da 74-78 galibiyetle ayrılarak Spor Toto Türkiye Kupası finalinde şampiyonluğa ulaştı.

Finalde Banvit’i 78-74′lük skorla mağlup ederek Spor Toto Türkiye Kupası’nda şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş Milangaz’a şampiyonluk kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel sundu.

Spor Toto Türkiye Kupası’nda final oynama başarısı gösteren Banvit’e ikincilik şiltini, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan verdi.

Diğer yandan Spor Toto Türkiye Kupası’nda kupanın yıldızı, Beşiktaş Milangaz’dan Serhat Çetin seçildi. Serhat, final mücadelesinde Banvit karşısında 14 sayı 1 ribaund 3 asistlik bir performans sergiledi.

SALON: Selçuklu Belediyesi Spor Salonu

HAKEMLER: Mehmet Keseratar – Erşan Kartal – Zafer Yılmaz

BANVİT (74): Erkan Veyseloğlu 6 (1 ribaund), Serkan Erdoğan 15 (2 ribaund- 3 asist), Barış Ermiş 11 (2 ribaund- 2 asist), Lance Williams 4 (3 ribaund- 1 asist), Chuck Davis 7 (3 ribaund- 3 asist), Keith Simmons 6 (2 ribaund- 1 asist), Kalin Lucas 6 (1 ribaund- 1 asist), Cemal Nalga 4 (6 ribaund- 3 asist), Cliff Hammonds (2 ribaund- 1 asist), Kenan Bajramovic 15 (5 ribaund)

BEŞİKTAŞ MİLANGAZ (78): , Barış Hersek 13 (1 ribaund), Serhat Çetin 14 (1 ribaund- 3 asist), Marcelus Kemp (1 asist), Carlos Arroyo 9 (8 ribaund- 6 asist), Adam Morrison 9 (4 ribaund- 1 asist), David Hawkins 13 (4 ribaund- 3 asist), Ersin Dağlı 9 (9 ribanud- 1 asist), Pops Mensah-Bonsu 11 (12 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 18-20

2.PERİYOT: 24-15

3.PERİYOT: 15-23

4.PERİYOT: 17-20







Kaynak

Spor Trend 18.02.2012

Konu Cihannur tarafından (10-28-2014 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2012, 12:15   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Kupa canavarı Kartal! Cumhurbaşkanlığı Kupası Beşiktaş'ın

Beko Basketbol Ligi'nin son şampiyonu Beşiktaş, 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında play-off finalisti Anadolu Efes'i 77-75'lik skorla mağlup ederek tarihinde ilk kez bu kupayı kazandı.



Karşılaşmanın başından sonuna üstünlüğü rakibine bırakmayan siyah-beyazlı takım, maçın sonuna 3 saniye kala Efes'in yıldızı Jordan Farmar'ın büyük hatasından da yararlanarak karşılaşmayı 77-75'lik skorla kazandı.

BEŞİKTAŞ 77-75 ANADOLU EFES

Salon: Abdi İpekçi Spor Salonu

Hakemler: Mehmet Keseratar - Erşan Kartal - Erman Erdemli

Beşiktaş (77): Muratcan Güler 11 (5 ribaund- 2 asist), Can Akın, Tutku Açık 14 (1 ribaund- 2 asist), Gasper Vidmar 6 (4 ribaund), Serhat Çetin 6, Damir Markota 2 (6 ribaund), Patrick Christopher 12 (8 ribaund- 1 asist), Vladimir Dasic 9 (6 ribaund- 1 asist), Barış Hersek 5 (1 ribaund- 3 asist), Serkan Özver, Cevher Özer 2 (2 ribaund), Curtis Jerrells 10 (3 ribaund- 2 asist)

Anadolu Efes (75): Doğuş Balbay, Jordan Farmar 16 (2 ribaund- 2 asist), Sasha Vujacic 10 (3 ribaund), Birkan Batuk 3, Semih Erden 12 (6 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri (3 asist), Kerem Gönlüm 11 (6 ribaund), Dusko Savanovic 5 (2 ribaund- 1 asist), Jamon Gordon 8 (5 ribaund- 6 asist), Ermal Kurtoğlu, Sinan Güler 6 (1 ribaund- 2 asist), Stanko Barac 4 (1 ribaund)

1. Periyot: 18-18
2. Periyot: 25-17
3. Periyot: 16-16
4. Periyot: 18-24


2011-12 Beko Basketbol Ligi Şampiyonu Beşiktaş ile play-offların finalisti Anadolu Efes, yeni sezon öncesinde 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında karşı karşıya geldiler. Mücadelenin ikinci çeyreğinden itibaren farkı açmaya başlayan siyah-beyazlılar, rakibinin son bölümde maça yeniden ortak olmasına rağmen mücadeleden 77-75 galip ayrılarak geçtiğimiz sene kazanmış olduğu Beko Basketbol Ligi, Spor Toto Türkiye Kupası ve FIBA EuroChallange Cup'ın yanına tarihinde ilk kez kaldırdığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı da eklemiş oldu.

Mücadeleyi Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Anadolu Efes Kulübü Başkanı Tuncay Özilhan, TBF Yönetim Kurulu Üyeleri ve TBF Genel Sekreteri Ali Özsoy da izledi.

Mücadelenin ilk bölümlerinde Serhat Çetin ile sayılar bulan Beşiktaş'a, Sasha Vujacic ve Jordan Farmar ile üç sayı çizgisinin gerisinden karşılık veren Anadolu Efes, ilk 5 dakikalık bölümü 6-9'luk skorla önde geçti. Reklam molasının ardından Muratcan Güler'in önderliğinde hücumda daha etkili bir oyun sergileyen siyah-beyazlılar, içeriden Stanko Barac dışarıdan da Birkan Batuk'la isabetler bulan rakibine engel olamayınca ilk çeyrek 18-18'lik eşitlikle tamamlandı.

İkinci periyotta ise bu kez Güler kardeşlerden Sinan Güler, sayılarıyla takımını sırtlayan isim olurken, Tutku Açık'ın içeriden ve dışarıdan bulduğu basketlerle oyunun kontrolünü eline alan Beşiktaş, 16. dakikada durumu 36-29'a getirdi. Oktay Mahmuti'nin molasının ardından Anadolu Efes, Semih Erden'le hücumdaki suskunluğunu bozsa da Curtis Jerrells'ın basketleriyle üstünlüğünü sürdüren siyah-beyazlı ekip, devreye 43-35 önde girdi.

Üçüncü çeyrek Stanko Barac ile Gasper Vidmar'ın karşılıklı isabetleriyle başlarken, Patrick Christopher'ın tiplediği topla maçta farkı ilk defa çift hanelere çıkaran Beşiktaş, 23. dakikada skoru 47-37'ye getirdi. Çeyreğin kalan bölümünde art arda isabetsiz üçlük atışları deneyen rakibine karşı içeriden bulduğu sayılarla birlikte maça yeniden ortak olmak isteyen Anadolu Efes, Sasha Vujacic'in zor pozisyondaki son saniye basketiyle final periyoduna girilirken farkı 8 sayıya indirdi (59-51).

Son çeyreğe ise hızlı başlayan lacivert-beyazlılar, Semih Erden ve Sasha Vujacic'in üst üste kaydettiği isabetlerle 8-2'lik bir seri yakalayarak periyodun hemen başında durumu 61-59'a getirdi. Muratcan Güler'in sayılarıyla rakibinin serisini sonlandıran Beşiktaş ise bitime 6 dakika kala 67-61'lik skorla aradaki farkı yeniden açtı.

Karşılaşmanın kalan bölümünde özellikle boyalı alandan sonuca giden Anadolu Efes'e Patrick Christopher'la yanıt vererek üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlılar, son dakikaya 76-74 önde girdi. Hem Jamon Gordon'ın hem de Muratcan Güler'in serbest atış çizgisinden ikide birle dönmesinin ardından son hücumda basit bir top kaybı yapan Anadolu Efes'e karşı 77-75'lik skorla galip gelen Beşiktaş, 28. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nın sahibi oldu.

Kaynak

Mynet Spor 30.09.2012

Konu Cihannur tarafından (10-28-2014 Saat 15:55 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-28-2014, 15:59   #5
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Şampiyon Beşiktaş.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
avrupa şampiyonu, avrupa şampiyonu beşiktaş, beşiktaş, beşiktaş basketbol takımı, cumhurbaşkanlığı kupası, kupa şampiyonu, lig şampiyonu, türkiye kupası şampiyonu, türkiye ligi şampiyonu, türkiye şampiyonu, şampiyon beşiktaş

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım