AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 12-14-2014, 03:48   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Suriye Hapishanelerinde 85.000 Kişiye İşkence
Suriye hapishanelerinde 85 bin kişiye işkence



Dünya, ABD’nin ‘eski’ işkenceleriyle meşgulken Esad'ın iktidarda olduğu Suriye hapishanelerinde her gün işkence yapılıyor...

Dünya kamuoyu 11 Eylül’den sonra CIA’in uyguladığı korkunç işkencelere yönelik raporu konuşurken, yaklaşık dört yıldır Suriye’de Esad rejiminin hapishanelerde uyguladığı işkenceleri ise görmezden geliyor. Suriye İnsan Hakları Ağı’na göre şu anda 85.000 kişi Suriye hapishanelerinde işkence görüyor.

Çeteler kaçırıp fidye istiyor

Suriye bugün dünyanın en büyük işkence merkezine dönüşmüş durumda. Suriye İnsan Hakları Ağı, Şam’daki hapishaneler başta olmak üzere ülke genelinde kayıtları tutulmayan yaklaşık 85.000 kişinin sistematik olarak işkence gördüğünü belirtiyor. Bir daha kendilerinden haber alınamayan bu mağdurlardan ulaşılabilen çok az kişi ise, Esad rejiminin ölüm tehditleri karşısında işkence gördüğünü, zorla alı koyulduğunu resmî makamlara açıklayamıyor. Uzmanlar bu durumu ‘zorla kaybedilme’ olarak tanımlıyor. Diğer yandan rejim yanlısı çeteler pek çok insanı kaçırarak ailelerinden fidye istiyor ve bu para Esad’ın muhaliflerle savaşında finansman olarak kullanılıyor.


BMGK kararı yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dikkat çektiği ‘Dünya 5’ten büyük’ tepkisini doğrulayan gelişmede BM Güvenlik Konseyi’ni oluşturan ABD, İngiltere, Fransa, Çin ve Rusya ortak karar alamadığı için Esad’ın sistematik işkence ağı da zarar görmeden devam ediyor. Durumu BM Suriye Arap Cumhuriyeti Soruşturma Komisyonu, Suriye İnsan Hakları Ağı ve Suriye İnsan Hakları Merkezi raporlarla ortaya koyarken, BMGK ise sadece ‘kınamak’ ile yetiniyor. İslam İş Birliği Teşkilatı İnsani Faaliyetler Türkiye Temsilcisi Dr. İbrahim Altan, BMGK’nın sadece 2014 Şubat’ta karar alarak ‘işkence’ ve ‘kaçırma’ olaylarını kınadığını ifade etti. Sayının 85.000'den daha fazla tahmin edildiğini belirten Dr. Altan’a göre Suriye için köklü çözüm BMGK kararıyla ortaya çıkmalı. Kaçırma ve işkencenin Suriye’deki dramın bir parçası olduğundan söz eden Dr. Altan, “Milyonlarca kişi mülteci oldu, yüz binlerce insan öldü. Bu kanayan yaraya ilişkin olarak bir an önce harekete geçilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Mülteci yakınlarına tutuklama

Suriye muhalefetinin önde gelen isimlerinden Türkiye’de yaşayan iş adamı Gazi Mısırlı şunları söyledi: “Kimin tutuklanacağı belli olmaz. Rejim sizi alıp götürür. Türkiye’de bir yakınınızın mülteci olması da yeter. İstihbarat tarafından bu tespit edilirse, sorguya, işkenceye götürülürsünüz. İşkenceyi anlatırsanız o zaman daha kötüsünü yaşarsınız. Suriye Başbakan’ı Lübnan’a ancak 300 kişilik sülalesini toplayınca kaçabildi. Genellikle bu işler Şam’daki hapishanelerde yapılıyor. Her türlü kötü muamele gerçekleştiriliyor.”

Kaynak

Star 14.12.2014

 


Konu Cihannur tarafından (12-14-2014 Saat 03:51 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım