AK Gençliğin Buluşma Noktası
Alt 06-02-2008, 14:06   #1
Kullanıcı Adı
AK_Türk
Standart Dubai
Dubai (Arapça دبيّ), Arap Yarımadası'ndaki yedi tane Arap Emirlikleri'nden biri olan emirlik, bazen kendi emirliğinden "Dubai Kenti" olarak ayırt edilir.

1960'larda yalnızca balıkçı kenti olan Dubai, 1990'lar sonrası uygulanan politikalar sonucunda ve Hong Kong'un Çin'e devredilmesi ile sonrası bölgenin ticaret başkenti olma yolunda ilerleyen 2000'li yıllar ile de büyük projeler ile dünyaya adını duyuran şehir şu an bölgenin en önemli ticaret ve turizm başkentidir.

Birleşik Arap Emirliğinin en büyük ikinci emirliği olmasına rağmen en lüks ve en modern olanıdır. Son 20 yılda bu topraklardan petrol çıkarılmaya başlamasıyla Dubai'nin yapısı değişmeye başlar. Buna karşılık gelirin %8'ini petrol oluşturur, bunda bölgenin finans ve ekonomi merkezi olması büyük rol oynar.Gümrüksüz devasa alışveriş merkkezleri burayı kısa zamanda alışveriş cenneti yapmıştır.

Şehrin başında Şeyh Muhammed Raşid el Maktum bulunmaktadır. Şeyh Maktum birçok inanılmaz projeye imza atmıştır. Bunlardan en ilgi çekici olanları palmiye şeklindeki yapay ada ve dünya şeklini alan takım adalar olarak sayılabilir.

Şehrin başlıca bölgeleri ise Jumeriah ve Deira'dır. Şehir dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biridir. Şehirde lüks oteller bulunmaktadır ve dünyanın en ünlü şarkıcıları şehirde konser vermektedir. Şehirde 'Dünya'nın En Yüksek Binası Burj Dubai yapılmaktadır. (818 metre)

AK_Türk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-26-2008, 05:27   #2
Kullanıcı Adı
lazturk
Standart Dubai
Dubaiyi ben gordum ucak dubaide duraklamisti cok sevdim cok guzel bir yer
lazturk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-05-2015, 23:05   #3
Kullanıcı Adı
Dogancanylmz
Çok güzel şehir ��
Dogancanylmz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)