AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 02-13-2015, 09:17   #1
Kullanıcı Adı
eyyubii
Standart Nagehan Alçı: Seçimden Sonra Öcalan Serbest Kalabilir

Milliyet yazarı Nagehen Alçı, Öcalan'ın seçimlerden sonra serbest kalabileceğini söyledi.

NTV'de yayınlanan Oğuz Haksever'in sunduğu Basın Odası programında Çözüm Sürecinde gelinen son nokta ve yakın dönemde nelerin olabileceği konuşuldu.

Program yorumcusu Nagehen Alçı 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra İmralı'da tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan'ın serbest kalabileceğini söyledi.

Programın diğer yorumcusu İsmet Berkan PKK'nın dağdan inişleriyle ilgili bir yasa çıkarılabileceğini ama bunun detayları fazla bilmedğini söyledi. Bunun üzerine program sunucusu Oğuz Haksever araya girerek "Belki başka şeylerde vardır. Nagehan epey uçlara gitti" deyince Nagehen Alçı, "Öcalan'ın serbest kalması. Seçimlerden sonra bence olasıdır. Ben bir öngörü olarak görüyorum. Sonuçlarını bilmiyorum" dedi.

Kaynak

Konu Cihannur tarafından (02-13-2015 Saat 15:27 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Konu başlığının düzeltilmesi.
eyyubii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 02-14-2015, 12:34   #2
Kullanıcı Adı
eyyubii
Standart NAGEHAN ALÇI: "HALK ÖCALAN'IN SERBEST KALMASINA HAZIR"

NTV'de yayınlanan Oğuz Haksever'in sunduğu Basın Odası programına katılan Nagehan Alçı Abdullah Öcalan ile ilgili ilginç bir açıklamada bulundu.

Programda çözüm süreci ve güvenlik paketi tartışılırken Nagehan Alçı 'Halk Abdullah Öcalan'dan şunu bekliyor. Evet daha önce silahlı mücadele bitti demişti ama bu nevruzda daha ciddi bir sınav bekliyor. Daha somut bir şekilde Türkiye içinde silahların rafa kalktığını beyan edilmesini bekliyor hükümet' dedi.

Ayrıca Alçı çözüm sürecine ilişkin radikal hamlelerin atılacağını 'Türkiye'de kamuoyunun Abdullah Öcalan'ın serbest kalmasına hazır olduğunu' iddia etti.

İşte Nagehan Alçı'nın o iddialı açıklaması:

"Güvenlik paketi ile birtakım revizyonlar yapılması bekleniyor HDP çevresinden.O yüzden biraz ertelenmeye gidiyor olabilir. Ben Türkiye'nin 2015 seçimlerinden sonra çok çözüm sürecinin önünü açacak radikal hamlelere kamuoyu açısından hazır olduğunu düşünüyorum. Mesela Öcalan'ın serbest kalması gibi hamleler. Hemde seçimden çok kısa bir süre sonra."

Kaynak..
eyyubii isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)