![]() |
#1 |
![]() ![]() MHP’li Zühal Topcu’dan Bakan Nabi Avcı’ya: Afrika’daki Türk okullarını değil Doğu’daki PKK okullarını kapatın MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topcu, eğitim sistemindeki yanlış politikalara ve aksaklıklara tepki gösterdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya seslenen Topcu, “Artık bu Millî Eğitim Bakanlığı enkaza çevrilmiştir. ‘Yeni vakıf kurup Afrika’daki okulları kapatacağız’ diye televizyon televizyon gezeceğinize, vurulan mühre rağmen tekrar açılan okulların kapatın.” dedi. MHP’nin ‘milli eğitimle ilgili sorunlara çözüm bulamadığı ve sorunların daha kötüye gitmesine sebep olduğu’ gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması, AKP’li vekillerin oylarıyla reddedildi. Genel Kurul’da yapılan gensoru görüşmelerinde Zühal Topcu söz aldı. Bakan Nabi Avcı’ya yüklendi. Yandaşlık üzerine kurulan sisteme karşı çıktığını belirten Topcu, “Artık bu Milli Eğitim Bakanlığı enkaza çevrilmiştir. Anayasa’ya, hukuka, adalete uygun olmayan işler yapılmaktadır. Okul idarecilerinin atamalarında tek kriter olarak yandaşlık dikkate alınmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafızası silinmiştir. Onun için diyoruz ki: ‘Lütfen, Sayın Bakan biz sizi seviyoruz ama artık yeter.’” diye seslendi. EĞİTİM SİSTEMİYLE BU KADAR OYNANIR MI? Türkiye Cumhuriyeti devletinin eğitim dilinin Türkçe olduğunu vurgulayan MHP’li Topcu, şubat ayında, birinci dönemin bitiminde, Güneydoğu’da belediyeler tarafından açılan okullarda öğrencilerin karne aldıklarına yönelik basında yer alan bilgiler olduğunu hatırlattı. Topcu, “Defaatle sormamıza rağmen Sayın Bakan ‘Bilmiyorum, görmüyorum.’ diyor. Ama bunlara nasıl müsaade ediliyor, nasıl görülmez, nasıl duyulmaz bunlar? Anayasa ihlal edilmektedir burada. Burada okuyan çocuklar, acaba ikinci ve üçüncü dört yılda nereye gidecekler? Erbil’e mi göndermeyi düşünüyorsunuz? Suriye’ye mi göndermeyi düşünüyorsunuz bu çocukları?” değerlendirmesinde bulundu. 2002 ve 2015 yılları arasında tek partinin hâkim olduğu süreçte 5 bakan 6 müsteşarın değiştiğini hatırlatan Topcu, ‘eğitimin şu anda kontrolden çıkmış durumda’ olduğunu vurguladı. “Eğitim sistemiyle bu kadar çok oynanır mı? Yandaş sendika mı yapacak yoksa sınavlarınızı?” diye sordu. Fatih Projesi’nin de özellikle yılan hikâyesine döndüğünü ama bazıları için de ‘cüzdan hikâyesine dönüştüğünü’ belirtti. ‘BAKANLIĞIN BAŞI BENİM’ DİYEBİLİYOR MUSUNUZ? MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ise, “Ben Sayın Bakan’a soruyorum; Siz ‘Bakanlığın başı benim’ diyebiliyor musunuz? Size dilek ve temennilerini, sorunlarını anlatanlara yanınızda oturan müsteşar sizden izin almadan ‘Bunları bizzat Başbakan’la görüşeceğim.’ dedi mi? Ben sizi severim Sayın Bakan’ım, sayarım da, aynı komisyonda çalıştık. Ancak, sizin personeliniz değil sadece, hükümet bizzat sizi başarısız kılmaya çalışıyor; sizi atlıyor, memurlarınızla Milli Eğitim Bakanlığı’nı yönetmeye kalkıyor. Buna dur demelisiniz veyahut da onurlu bir tavır ortaya koymalısınız.” ifadelerini kullandı. Kaynak
![]() Konu Cihannur tarafından (02-13-2015 Saat 15:26 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Konu başlığının düzeltilmesi. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Doğu'da PKK okulu falan yok! 80 sene beyinleri yıkanarak laikçiler ve faşistler oldular ve başımıza Kürt sorunu çıkardılar. Oysa; laikçilik yok, solculuk yok, gâvurculuk yok, Türkçü faşistlik yok, Kürtçü faşistlik yok deseydiniz; İslam var, Türklük var, Türkiyelilik var, dinimiz-tarihimiz-kültürümüz-bütün değerlerimiz var deseydiniz ne güzel olurdu. Müslüman Türk Milleti hiçbir zaman laikçi de olmayacak faşist de olmayacak inşaallah. Müslüman Türk Milleti bugüne kadar nasıl; dinine, tarihine, kültürüne, bütün değerlerine bağlı olarak ve bağlı kalarak yaşadığı gibi, var olduğu sürece de daima; dinine, tarihine, kültürüne, bütün değerlerine bağlı olarak ve bağlı kalarak yaşamaya devam edecek inşaallah.
Konu Cihannur tarafından (02-13-2015 Saat 15:54 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Alice harikalar diyarında..!
Belki katılmayabilirsiniz, dershaneleri kapatmak KCK okullarının önünü açmaktır. Dershaneleri istemeyen Türkiyedeki tek yapı KCK dır. Buna bağlı olarak akepe dir, verilen sözler var. Diyarbakır merkezinde 20 kadar eğitim destek evi bulunuyor. Siirt’te 2, Van’da 21, diğer illerde de nüfusuna göre 5 ila 20 arasında eğitim destek evi var. Bölgede örgüt destekli evlerin sayısı 150’yi buluyor. Bunların 75’i son bir yıl içinde açılmış. Adamlar polisi durdurup kimlik kontrolü yapıyor. Paralarını basmışlar, yeşil kartlarını bile basmışlar. Geriye birtek toprak hakları kalmış onun içinde seçimi bekliyorlar. öcalan için tarih bile veriyorlar. Oslo da ne sözler verildi ise, oslo hatırlatılınca bir dedikleri iki yapılmıyor. Merak ediyorum bebek katili serbest kaldığında ne ile savunacaksınız.. fıtratında varmı diyeceksiniz.. Gündemden ne kadar uzak olduğunuz belli oluyor. İyi uykular.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
Kürt sorunu faşistlikle çözülmez. Türkiye'de devlet ve güvenlik güçleri ülkede hâkimdirler Allah'a şükürler olsun. Birtakım ufak tefek sorunları büyütmeyiniz. İttihatçı faşistler koskoca Osmanlı İmparatorluğu'nun tarih sahnesinden çekilmesine sebep oldular ve bugüne kadar gelen ve bugün de yaşanmakta olan acıların başlıca sorumluları oldular. Kürt sorununu müzakerelerle ve demokratikleşmeyle büyük ölçüde çözüme ulaştıracağız inşaallah. Allah, ülkemizi ve milletimizi faşistlerden korusun. Hiç kimse Türkçü faşistleşerek İttihatçı fikrî tohumluğuna özenmesin. Kürt sorununun çözümüne karşı çıkarak İttihatçı fikrî tohumluğu yaparak Türkçü faşistlik yapmak vatanımıza ve milletimize büyük kötülük yapmak olur. Türkçü faşistlik, PKK'dan bile daha tehlikelidir. Çünkü PKK'nın gücü ülkemizi bölmeye yetmez; ama Allah korusun ki Türkçü faşistler iktidara gelirler ve Kürtçü faşistleri öldürmeye başlayıp azgınlıkla Türk-Kürt iç savaşı çıkartırlarsa işte o zaman ülkemiz gerçekten bölünme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Müslüman Türk Milleti olarak hem laikçi faşizme hem Türkçü faşizme hem de Kürtçü faşizme karşı uyanık olmalı; laikçilerin, Türkçü faşistlerin ve Kürtçü faşistlerin oyunlarına gelmeyerek güzel ülkemizi ve aziz milletimizi o faşistlerin kötülüklerinden korumak için bütün gücümüzle mücadele etmeliyiz. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() pekeke okulu yok diyordun. şimdi geçmişsin faşist maşist...
cevap yine yanıltmacaa... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() Alıntı:
Kürt sorununun çözümünde Türkçü faşistlerin yaptığı gibi yapılarak Kürt sorununun çözümüne karşı çıkarak ve böylelikle Türk-Kürt iç savaşı çıkarmaya çalışılması ve bunun neticesinde de Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin önemli bir bölümünün elimizden çıkmasına neden olunması vatanımıza büyük bir ihanet olur. AK Parti, bu gerçeği çok daha etkili bir biçimde halkımıza anlatmalı. Bir kısım vatandaşlarımızın Kürt sorununun çözümüne karşı çıkarak Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizin önemli bir bölümünü Türkiye'den koparmaya çalışıp Türkiye'yi bölmeye çalışan vatan haini Türkçü faşistler yapılmalarını engellemeye çalışmalıyız. MHP ne artistlik yapıyor yaa! Türkmüş, Türk benim. Türkiye'nin en büyük şehri olan ve siyasi başkenti olmasa da; ekonomik, kültürel, sosyal ve sanatsal başkenti olan İstanbul'da daha geçen sene kaç oy aldı bu MHP? 30 Mart 2014 Yerel Seçiminde İstanbul'da MHP'nin adayı % 3,97 oranıyla 339.466 oy aldı. İstanbul'daki Türk oranı % 4 mü! Türk sultandır, Türk imparatordur. Türk, 71 kavme akın salmış ve 72 kavmi adaletle yönetmiş olandır. Türk; azgın olmaz, faşist olmaz, ırkçı olmaz! Kürt sorununu demokratikleşmeyle ve müzakerelerle büyük ölçüde çözüme ulaştıracağız inşaallah. Eğer bütün gayretlerimize rağmen bunda muvaffak olamazsak son çare olarak silah kullanmak ve diğer zorlayıcı tedbirleri uygulamak zorunda kalırız. Konu Cihannur tarafından (02-14-2015 Saat 17:02 ) değiştirilmiştir.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Kardeşim bir sürü kalabalık laf yazıyorsun. amaç kafa bulandırmak, net bişey yok..
Ben sana kısaca diyorumki ; pekeke nin isteğiyle (1. istekleri dersanelerdi) güneydoğuda dersaneler kapatılıp yerine pekeke okulu, okuma salonu, kültür salonu adı altında yerler açılıyor. bizim bunlara canımız yanıyor. siz çıkmış apo taraftarlığı yapıyorsunuz. okul yok diyorsunuz. bana çıkıpta Türk büyüktür, Türk şudur, budur kalabalığı yapmana gerek yok. olanlar gözümüzün önünde zaten. apo nun birinci koşulu gülen dersanelerinin kapatılmasıdır. (ilk defa paralel kelimesini kullanan da apodur. sizde bunu sahiplendiniz.) çünkü dersaneler örgüte (siz ne kadar örgüt diyemesenizde) giden adam akışını kesiyor. insanları eğitiyor. onlar eğitilmiş insan istemiyor. cahil insanı kandırmak kolaydır. verirsiniz eline suç unsurunu bir kere karıştımı tamamdır onun işi. ama o insan okursa araştırır, doğruyu yanlışı görebilir. o yüzden dersaneleri istemiyorlar. devlet zaten buraya yatırım, destek yapmıyor. bilakis insanlar örgütün eline bırakılmış. sizde böylesiniz sizden öncekilerde böyle idi. uyanık olmak lazım. yıllardır ne olay olsa hep Türkiye 1 koyup 3 alacak diye kandırılıyoruz. hep 3 koyup 1 alıyoruz. benim derdim yine örgüte taviz verip toprak kaybedilmesidir. bunun dönüşü yok. akepe şuan örgüt ne isterse yapıyor. osloda verilmiş karanlık sözler var. bu konu gündeme geldimi akepenin dizlerinin bağı çözülüyor. kimseden bir açıklama yok. Allah sonumuzu hayır etsin. ama hayır akepe eli ile gelmeyecek bu bellidir. bu kadar gerginlik oluşturup büyük Türkiyeden bahsetmek harikalar diyarında uykuya dalmaktır. vesselam.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Alıntı:
Abdullah Öcalan taraftarlığı yaptığım sözünüz iftiradır. Böyle bir şey söz konusu değil. PKK terör örgütüne örgüt diyemediğim sözünüz de iftiradır. PKK terör örgütü bir terör örgütüdür ve bunun böyle olduğu hep söyleye gelmişizdir. AK Parti'nin, PKK'nın her istediğini yaptığı sözünüz de iftiradır. Böyle bir şey de yok! Demografik gerçekleri görmeden siyaset yapılması doğru olmaz. Sana bana göre PKK, terör örgütüdür, Kürt milliyetçisi vatandaşlarımıza göre ise vatan müdafası yapan özgürlük savaşçısı gerillaların bulunduğu bir direniş örgütüdür. Kürt sorununu çözmede AK Parti'nin gittiği yol doğrudur. Kürt sorununu demokratikleşmeyle çözüme ulaştıracağız inşaallah. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|