AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-24-2015, 18:48   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Başbakan Ahmet Davutoğlu: Arınç'ın da Gökçek'in de Açıklamaları Yanlış
Davutoğlu'ndan Arınç ile Gökçek hakkında açıklama



Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'in sözlerine ilişkin açıklama yaptı. Başbakan Yardımcısı Arınç ile dün bir araya geldiğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün de Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanlığı Atış Test ve Değerlendirme Merkezi'nin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in açıklamalarına ilişkin soru üzerine şunları kaydetti:

"Dün yapılan her iki açıklama da hem partimizin kurulları, kuralları ve disiplini açısından hem de ortak siyasi kültürümüz açısından yanlıştır. Herhangi bir şekilde bu kritik dönemde, seçimlere giderken partimizi ve partimizin kitle nezdindeki itibarını sarsıcı, polemiğe giren kim olursa olsun parti disiplin kurullarını işleteceğiz ve gerekli disiplin işlemlerini yapacağız. Kimsenin bu konuda ayrıcalığı yoktur. Çok açık bir şekilde ifade ediyorum."


Konuya ilişkin Başbakan Yardımcısı Arınç ile dün bir araya geldiğine işaret eden Davutoğlu, "Bugün de Sayın Melih Gökçek ile görüşeceğim. Gerekli uyarılarda bulundum, bulunacağım" dedi.


"Hiçbir görüş ayrılığımız yok"

Davutoğlu, çözüm sürecine ilişkin soruya ise, "Çözüm Süreci'nin stratejik hedef olma niteliği konusunda hiçbir görüş ayrılığımız yoktur. Bu konuda atılacak adımlar hususunda ise her zaman farklı kanaatler dile getirilebilir, farklı kanaatler her zaman, her zeminde konuşulabilir. Bu şekilde konuşmalarımız hep sürdü, bundan sonra da sürecek" yanıtını verdi.


"Türkiye, füze teknolojisi geliştirmeli"


Davutoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin füze ve roket alanında konvansiyonel tabloyu tamamlayacak yeni bir teknolojik altyapıya ihtiyacı olduğunu anlattı.


Millî kapasitenin geliştirilmesinin önemine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:


"NATO bünyesinde sahip olduğumuz kapasitenin ötesinde millî kapasitemizin de bu anlamda geliştirilmesi lazım. Çevremizdeki istikrarsızlıklar bize açık bir şekilde gösterdi ki, Türkiye, füze teknolojisini geliştirmek durumundadır, uzay teknolojisini geliştirmek durumundadır. Eğer önümüzdeki yüz yılda da bekamızı teminat altına alacaksak mutlaka füze teknolojisinde, uzay teknolojisinde dünyanın en önemli altyapılarından birine sahip olmak durumundayız. Onun için biraz önce de yolda arkadaşlarımla konuşurken, hazırlıklarını tamamlamakta olduğumuz Uzay Ajansı'yla ilgili yasayı da en kısa zamanda Meclis'imize sevk etme konusunda kararlıyız."


Silah kapasitesinin denenmesinin, uygulama alanlarını da gerekli kıldığını hatırlatan Davutoğlu, "Bazı ülkeler, bu tür atışlar, uygulamalar yapamadıkları için, coğrafi derinliği olmadığından başka ülkelere ihtiyaç hissederler. Bu anlamda Türkiye, her türlü uygulamayı kendi içinde gerçekleştirebilecek, NATO'nun en önemli; atış, test ve değerlendirme merkezlerini kurabilecek coğrafi bütünlüğe de sahip, bir genişliğe, bunu yapabilecek teknolojik kapasiteye de sahip" diye konuştu.


Kaynak

Yeni Şafak 24.03.2014

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-24-2015, 18:49   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart


Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-24-2015, 19:08   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Bülent Arınç'ın Melih Gökçek'e yönelik olarak söylemiş olduğu hakaretamiz sözler elbetteki kabul edilemez; ama Melih Gökçek'in Twitter'da yazmış oldukları da yenilir yutulur sözler değil. Sen kimsin ya! Çıkıyor da, "Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Paralelcidir, istifa etmeli ya da görevden alınmalıdır" minvalinde sözler söyleyebiliyor. Bu partinin (AK Parti) yüzlerce belediye başkanı var. A belediye başkanı da çıksın, "Adalet bakanı Paralelcidir, istifa etsin" desin, B belediye başkanı da çıksın, "Millî Eğitim bakanı Paralelcidir, istifa etsin" desin, var mı böyle bir şey! Haddinizi bilin Melih Gökçek haddinizi! Parti adabına uyun ve parti disiplinini çiğnemeyin. Siz, bu partinin yüzlerce belediye başkanından birisiniz. Ankara belediye başkanı olmanız size diğer belediye başkanları arasında ayrıcalık kazandırmaz. Herkes nasıl ki parti adabına uygun olarak davranmak ve parti disiplinine uymak zorundaysa siz de aynı sorumlulukla mükellefsiniz.

Konu Cihannur tarafından (03-24-2015 Saat 19:11 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta