![]() |
#1 |
![]() HSYK: Hakim ve savcılar görev başında başörtüsü takabilir
![]() Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), hâkim ve savcıların başörütüsü ile görev yapabileceklerini bildirdi. Yargıtay Başkanlığı, 26 Şubat'ta HSKY'ya bir yazı yazarak, "Yargıtay'da görev yapan tetkik hâkim ve cumhuriyet savcılarının başı kapalı olarak görev yapıp yapamayacakları hususunda" görüş talep etti. Yargıtay'ın bu yazısına HSYK Genel Sekreter Yardımcısı Musa Kanıcı imzasıyla 2 sayfalık bir yanıt verildi. Yanıtta, "Hâkim ve savcılar görev başında başörtüsü de şapka da takabilir" denildi. Kanıcı, Türkiye'nin buna alıştığını belirtti. Kaynak NTV 01.06.2015
![]() Konu Cihannur tarafından (06-02-2015 Saat 00:15 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Konu Cihannur tarafından (06-02-2015 Saat 00:11 ) değiştirilmiştir.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Duruşma salonlarında, yargılama yapanların dini sembol taşıması Tarafsız ve Eşitlik ilkelerini zedeler.
Hakim ve savcının önüne , bir Müslüman bir gayri-müslim geldiğinde, redd-i hakim durumu için haklı sebep oluşur. Vicdanen yargılanmak istemeyebilir. Duruşma salonlarında bana göre olmamalı. Danıştay, Yargıtay gibi duruşma değilde Daire olarak çalışan hakim savcılarda ise bana göre sorun olduğunu düşünmüyorum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
başörtüsü serbestliği, başörtüsü özgürlüğü, başörtüsüyle, görev yapabilirler, hakim ve savcılar, hsyk |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|