10-18-2015, 15:07 | #1 |
Türkiye - Gece Uydu, Gündüz Asrın Su Projesi: Havada Denizde Gurur
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
10-18-2015, 15:08 | #2 |
|
|
10-18-2015, 15:14 | #3 |
Birincisi Uyduyu yapan Japonlar fırlatan onlar Uydunun maliyetini telekom şirketleri karşılıyor çünkü onlar için fırlatılıyor AKP bunun nesi ile övünüyor ? Haaa dur AKP gazetlerinden uydu yapılırken bizimde bir kaç adamımız görev aldı teknoloji transferi filan diyerek tabi bu kafa 30 tane bu şekilde uydu gönderir ama teknoloji transfer edemez
Konu EZEL tarafından (10-18-2015 Saat 15:25 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-19-2015, 16:19 | #4 | |
Alıntı:
|
||
10-20-2015, 04:56 | #5 | |
Alıntı:
BAK BAKALIM BİZ NE YAPMIŞIZ http://www.milligazete.com.tr/haber/...i_satar/362359 Üretmek bir toplum için vazgeçilmez olgulardan biridir. Hele bir devlet için kendi ihtiyacı olan şeyleri üretmek o devletin güçlü bir devlet olduğunu gösteren en önemli ögelerden birisidir. Ülkemizde yıllardır ağır sanayi hamlesi konuşulur ama bir türlü ağır sanayiye sahip ülkeler arasına girmedik ne hikmetse. Son yıllarda ülkemizde kaç tane ciddi manada büyük fabrika açılışına tanık oldunuz sahi? Kurulan birkaç Organize Sanayi Bölgesi haricinde yurt çapında öyle övüneceğimiz, sevinç gözyaşları dökeceğimiz bir yatırım olmadı ne yazık ki. Tam tersine devletin elinde olan birçok fabrika özelleşme sonucunda ya kapandı ya da istihdamı düşürerek daha çok kâr etmek adına küçülmeye gitti. Çocuklarımıza aldığımız oyuncağın bile Çin malı olduğu ülkemizde yerli otomobil, uçak, uçak gemisi… üretilmesi (!) gerçekten gurur verici bir durum! Ne hikmetse bu tür üretim haberleri hep seçim öncesi sosyal medyada, havuz medyasında yazılıp çiziliyor ama bir türlü bu yerli üretim araçlara sahip olmadık milletçe. Ta 2011’den beri yerli uçaklarımız göklerde dolaşıyor ama nedense hiçbir yolcuya binmek nasip olmadı. Şimdi seçim yaklaştı ya yine bir sürü milli şeyimiz olacak. Erbakan Hoca’nın öncülüğünde başlatılan Gümüş Motor fabrikası zamanla ithalatçılarla rekabet edemediğinde önce Pancar Motor adını aldı daha sonra da kapandı. Peki, o fabrika dışında sizler hiç motor fabrikası açıldığını duydunuz mu ülkemizde? Daha motor üretemeyen bir ülkenin araba, uçak üretmesi / üretecek olması size de garip gelmiyor mu? Ülkemizde önceleri birkaç oyuncak fabrikası yerli üretim yapıyorken Çin mallarıyla rekabet edemediklerinden kapandılar. Aynı şekilde bisiklet fabrikaları da zor şartlar altında rekabet etmeye çalışıyorlar. Biz daha çocuklarımızın oynadığı oyuncağı, bindiği bisikleti Uzakdoğu’dan getirirken şimdi medyaya bakarsanız her şeyleri üretir hale gelmişiz. Çiftçinin tarlasına ektiği tohumu bile zalim bir devletten alıyorken; pek çok şeyi parça parça ithal edip burada montajlama suretiyle üretiyorken ağır sanayi gerektiren şeyleri ürettiğimizi iddia etmek doğrusu tuhafıma gidiyor. Hayır, bunları ürettiğimize ciddi ciddi inanan ve üretim konusunda aksi görüş bildirenleri vatan hainliğiyle suçlayan büyük bir kesim olmasa olsun hayali bile güzel diyeceğiz de ne yazık ki böyle bir kesim var. Ve bu kesimin çoğunluğunu da okumuş yazmış gençler oluşturuyorlar. Basında gördükleri hayali bir resimle heyecanlanan, “Ortadoğu’da bizden habersiz yaprak kıpırdamaz” açıklamasıyla galeyana gelen, Rusya’nın binlerce kilometre öteden kalkıp ne işi var Suriye’de diye soran ama Amerika’nın ne iş var orada hem onlar Ruslardan daha uzaktalar denildiğinde o başka diyenler güruhu bu topluluk. Parçaları gördükçe sevinen ama birleştirmek aklına gelmediğinden her parçayı puzzlenin tamamı sananlardır bunlar. Ülkemiz otomobil, uçak, uçak gemisi yapadursun o çok övündüğümüz köprüleri, Marmaray’ı kimler yaptı dersiniz? Tabi ki Japonlar! Evet, ülkemizdeki irili ufaklı pek çok projede Japonların imzası bulunuyor. Peki, nükleer santrali kim yapacak dersiniz? Önce Ruslarla anlaşılmıştı ama son Suriye krizinden sonra Ruslar anlaşmadan vazgeçmişler. Japonlar talipmiş o projeye de. Yerli üretim araçlarımız seçim vaadi olarak kalmasın, unutulup gitmesin bir köşede icraata geçsin. Motoru dahil her şeyini imal edelim bu araçların. Ülkemizin gelişmesi herkesten çok bizi memnun eder elbette. Ne dersiniz elinde Çin malı oyuncakla büyüyen bir nesil vakti geldiğinde yüzde yüz yerli üretim otomobillere binip seyahat edebilecekler mi sizce? |
||
11-02-2015, 14:45 | #6 |
Kamalak'ın böyle projeleri var mı? Buna cevap vermek yerine bir sürü alakasız şey sıralamışsın.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|