07-28-2016, 19:12 | #1 |
Genelkurmay Ve MİT Cumhurbaşkanlığına Kuvvet Komutanlıkları Bakanlığa Bağlansın
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Genelkurmay Başkanlığı ve MİT cumhurbaşkanlığına, kuvvet komutanlıkları ise bakanlığa bağlansın istiyoruz" dedi.
http://www.kanalahaber.com/haber/gun...kurmay-312912/ Çok iyi olur. Değişim zamanı bağıra bağıra geldi. Darbeci yetiştiran sistem değişmeli.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-29-2016, 11:52 | #2 |
Genelkurmay Başkanlığı'nın ve MİT Müsteşarlığı'nın Cumhurbaşkanlığı'na bağlanması mevcut sistemimizdeki sorunları arttırır. Cumhurbaşkanının yetkilerinin arttırılması yönündeki düzenlemeler mevcut parlamenter sistemimizin yarı başkanlık sistemine dönüştürülmesi yolunda atılmış adımlar olur.
Öncelikle yapılması gereken şey Türkiye'nin yönetim sisteminin netleştirilmesidir. Tek başlı parlamenter sistemle mi devam edeceğiz yoksa çift başlı (cumhurbaşkanı ve başbakan çift başlılığı) yarı başkanlık sistemine mi ya da çift başlı (başkan ve yasama çift başlılığı) başkanlık sistemine mi geçeceğiz buna karar verilmeli. Yönetim sistemimiz netleştirildikten sonra da düzenlemeler yönetim sistemimize göre yapılmalı. Doğrusu budur. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|