AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençlik Fikir Akımı Bütün fikirlerimizi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 07-15-2013, 02:47   #1
Kullanıcı Adı
hakan123
Standart Hz.Ali ve alevilik cemevleri
Hz.Ali Hz.Muhammedin damadi olup iyi bir müslümandir ancak iyiligi ve insanlara olan sevgisi onun ölumune neden olmuştur. Tamam acilari bizimde acimizdir. Sorun şurda başliyo yani Benim anlamadigim nokta alevilerin Hz.Aliyemi yoksa Hz.Alinin islamiyete olan yorumunami inaniyolar ? Geçmişte olan şavaşlar gelecegi ve şu ani etkilememeli. Çünkü her iki tarafta birbirini vurmuştur Yavuz Sultan Selim 40 civarinda aleviyi öldurdu ama Şah İsmail tebrizden bagdattan müslümanligin izlerini sildi her iki tarafta geçmişte şuçlu ama biz gelecege ve şimdiye bakicaz Örnegin;Akpnin dedelere maaş vermeyi gündeme getirmesi bazi aleviler bunu bile istemiyolar işte bu noktada ben bi ard niyet ararim hadi onu gectim aleviler cemevlerinin ibadethane olmasini istiyolar orda namaz kilsinlar dua etsinler yardimlar yapsin ancak orasi ibadethane olamaz niye? Çünkü eger aleviler Hz.Alinin islamiyete yorumuna inaniyolarsa o zaman olmaz cunku İslamiyetin ibadethanesi camidir ama bu başka yerde ibadet edemezsin demek degildir islamiyetin bölunmesini önlemek için yapilmiştir. Bazilarida biz Hz.Aliye inaniyoruz diyolar oruç tutmuyolar cumaya gitmiyolar bunun neresi Hz.Aliye inanmaktir Hz.Ali cuma namazina gitmiyomuydu Hz.Ali oruç tutmuyomuydu diye sorarim arkadaş (yorumlariniza sunarim yanlişim varsa duzeltin)

hakan123 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 10-19-2013, 17:49   #2
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Açıkçası ben alevilik diye bir dini akıma inanmıyorum. Din değiller,mezhep değiller,cemaat-tarikat yok,Kurban kesilmez oruç kısıtlı ibadethane farklı. Hz Ali r.a hazretlerinin görünürde en yakın savunucusu İran ve şiiler fakat bir farkla. Şiilerde aynı yolu savunuyorlar ama onlar namaza camiye gidiyorlar bizim alevi vatandaşlar gitmiyor inanç meselesi kimseyi ilgilendirmez fakat; Müslüman bir ülkede kalkıp sizin yaşadığınız islam islam değil asıl islam aleviliktir dersen herkes karşı çıkar. Tartışmalar olur vs vs gerçi amaç oda yinede biz bilmeyelim safız. Gece gündüz peygamber dostlarına ashabına eşine lanet okuyan bir toplumun İslam dinini doğru yaşadığından şüphe ederim. Kültürel olarak saygı duyarım insan olarak asla ayırmam ama islam dinini yaşıyorum derse o zaman işler karışır bir anda muhabbeti kesip ayrılırım ordan. Alevilik vardır doğrudur eskiden beri vardır köklüdür vs gibi tüm eski ünvanları hakeder bu insanlar atılamaz satılamaz vatandaş sonuçta ama alevilik ne bir din,ne bir mezhep nede bir tarikattir islam diniyle bağdaşan tek yön Hz Ali r.a ve evlatlarıdır. Benim gördüğüm adetlere göre alevilik köklü bir yaşam biçimidir ama islam diniyle asla bağdaşmayan bir yaşam biçimi..
Ekinoks isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2013, 10:33   #3
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Yavuz sultan Selim 40 bin aleviyi öldürtmemiş(katletmemiştir), şii kaynakların çamur atmak için uydurduğu bir olaydan başka bişey değil. şii sünni çatışması isteyenler tarafından da pof poflanmıştır. Aleviliğe gelince bunların hepsi islamdışı demek doğru değil, hele ki şiiler namaz kılıyor bunlarda oda yok demek bence çok yanlış. çünkü şiilerin bazı konulardaki görüşleri alevileri mumla arattırır türdendir. ülkemizde namaz kılan alevilere var, kılmadan inananlarda, hz. Aliye ilahlık düzeyinde bağlı olanlarda, tamamen ateist olanlarda mevcut. biz atetist olanlardan yola çıkarak yorum yaparsak hem biz kaybederiz hemde onlar kaybeder, kaybetmeyi siyasi olarak değil din olarak diyorum çünkü aramıza set çekmek bize yaramamış yaramıyor...
Ertuğrul ÖZGÜL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-20-2013, 14:41   #4
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Bakın dikkat edin ben alevilik yoktur onları defedelim öldürelim yok sayalım demiyorum ''Benim gördüğüm alevilik ile İslam kuralları ile bağdaşmıyor'' diyorum. Araştırmış biri olarak buna inanıyorum aksi tatminkar bir açıklamayla yazılırsa fikrimiz tabiki değişir ki alevileri insan olarak severim buna engelim yok.
Alt 10-20-2013, 22:40   #5
Kullanıcı Adı
BlueMoon
Ben alevileri anlayamiyorum arkadas. Oruc yok namaz yok camiye gelmek yok lafa gelince bizde muslumaniz diyorlar. Ben simdi bu alevileri hangi sinifa koyayim ?
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-23-2013, 06:29   #6
Kullanıcı Adı
Fihi Ma-Fih
Cemevi tamam ibadethane olsun ama erken ibadet olan namazdir cem etmenin hz ali peygamberimiz ve Allah ı almaktan yani soylemden başkası değildir
Fihi Ma-Fih isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-24-2013, 18:27   #7
Kullanıcı Adı
MEÇHUL ADAM
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben alevileri anlayamiyorum arkadas. Oruc yok namaz yok camiye gelmek yok lafa gelince bizde muslumaniz diyorlar. Ben simdi bu alevileri hangi sinifa koyayim ?
Hiçbir sınıfa koymayalım, salıverelim gitsin ki başlarının çaresine baksınlar.Bunların bu İslam'a hizmetleri de yok.Boş insanlardır.
MEÇHUL ADAM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-25-2013, 17:51   #8
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
Emrullah Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bakın dikkat edin ben alevilik yoktur onları defedelim öldürelim yok sayalım demiyorum ''Benim gördüğüm alevilik ile İslam kuralları ile bağdaşmıyor'' diyorum. Araştırmış biri olarak buna inanıyorum aksi tatminkar bir açıklamayla yazılırsa fikrimiz tabiki değişir ki alevileri insan olarak severim buna engelim yok.
Kardeşim sizin demek istediğinizi anladım. benimde demek istediğim her alevi aynı değil, hepsini aynı kefeye koyamayız.
Alt 10-25-2013, 18:00   #9
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
BlueMoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
sünni müslümanım diye geçinip de aynen hiçbirisinin yapmayanlarda yokmu namazlı oruçlu aleviler yok mu peki. Güzel insan sen sen bari yapma ;)
Alt 10-25-2013, 18:42   #10
Kullanıcı Adı
Ekinoks
Alıntı:
Ertuğrul ÖZGÜL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kardeşim sizin demek istediğinizi anladım. benimde demek istediğim her alevi aynı değil, hepsini aynı kefeye koyamayız.
Ezana ali eklemesi yapan her alevi benim için aynıdır,niyete ali ekleyen her alevi aynıdır. Mesela namazın şartlarından biri alın bölgesini yere tam olarak yapıştırmasıdır bildiğiniz gibi fakat karsın bir çok camisinde küçük,yuvarlak pişirilmiş çamurdan 3 cm kalınlığında cisimler vardır ve namazı kılarken alınlarını bunlara temas ettirerek secde yaparlar. Varto,malatya,tokat,tunceli gibi bir çok yerdede adetleri böyledir. Sema dedikleri iş yine aynı şekilde islama aykırı. Hz.Ömer R.a hazretlerinin oğulları Ömer bin Abdullah r.a arkadaşıyla bir yerden geçerken çalgı sesi duyduklarında kulaklarını tıkayıp ordan kaçıyorlar bu bir ölçüdür.Fakat Aleviler kulaklarını tıkamak yerine kadın erkek karışık vaziyette sema denen olguyu yapabiliyorlar. Aleviliğin sözlük manası: Ali evinden olan alinin ceddinden ev halkından olan demektir. Ali evinden olan tek bir alevi tanımıyorum. Dilerlerse ateşe tapabilirler haklarıdır kişisel görüşleri ve inançları,devletten bu iş için yer isteyip alabilirler hakları ama yinede Aleviliğin islamla bir ilişkisi yoktur. Aleviler insanmıdır? Tabiki içlerinde çok iyi insanlar var ve hatta bir çok sünniden daha iyiler ama yinede bu aleviliğin islamın bir parçası olmadığı gerçeğini değiştirmez ve nedense aleviliğin en koyu olduğu yerler ermeni vatandaşların yaşadığı yerlerde,

Konu Ekinoks tarafından (10-25-2013 Saat 19:05 ) değiştirilmiştir..

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)