09-16-2007, 01:53 | #1 |
Efkan Ala
1965 Erzurum doğumlu olan Efkan ALA, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur. İktisat alanında yüksek lisans yapmıştır. Sırasıyla Kaymakamlık, Vali Yardımcılığı, İçişleri Bakanlığında daire Başkanlığı ve Turizm Bakanlığında Genel Müdürlük görevlerinde bulunmuştur. Dünya Turizm Örgütü Kaliteyi Destekleme Komitesi Üyeliği yapmıştır. UNİCEF’ te Türkiye’ deki temel ihtiyaçların karşılanması konusunda çalışmalar yapmıştır. 30.01.2003 - 14.09.2004 tarihleri arasında Batman Valiliği görevini yapmıştır. 03.09.2004 tarihinde Vali Atamaları hakkındaki Resmi gazete kararıyla Diyarbakır Valiliği görevine getirilmiş ve 14.09.2004 tarihinde görevine başlamıştır. Diyarbakır Valisi Efkan ALA evli olup, 2 çocuk babasıdır. -42 YAŞINDA EN YÜKSEK BÜROKRAT OLDU- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylamasıyla Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirilen Diyarbakır Valisi Efgan Ala, 42 yaşında devletin en yüksek bürokratı oldu. Devlet kademelerinde çeşitli görevlerde bulunan Efkan Ala'nın ismi ilk defa Isparta Valiliği için geçmişti. Dönemin Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu seçim bölgesi olan Isparta Valiliği için Ala'nın ismini önermişti. Ancak Ala, son dakikada yapılan düzenlemeyle 2002 yılında Batman Valisi olarak atanmıştı. Ala'nın burada yaptığı çalışmalar ve bölge insanlarıyla kurduğu iletişim takdir toplamış, 2004 yılında da Diyarbakır Valiliğine atanmıştı. Diyarbakır Valiliği döneminde de yöre insanlarıyla yakın temas içinde olan Vali Ala'nın "Vatandaş ile terörist ve teröriste destek verenleri ayırmayı biliriz, bunun adı yeni yönetim tekniklerini devreye sokmaktır. Diyarbakır için OHAL çözüm değil, rotamız AB'dir" sözleri ile dikkat çekmişti. Ala, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu.
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
09-16-2007, 01:55 | #2 |
Efkan Ala
By-demir kafanın Suratına bile bakmıyor :D |
|
09-16-2007, 01:57 | #3 |
Efkan Ala
adam gibi adamdir kendisi..
doguda halkla, devleti baristiran gaffar okkandan sonra diyarbakira bir soluk getiren yeni basbakanlik müstesarimiz.. insallah sonu sayin yazicioglu ve okkan gibi olmaz..cünkü ben sayin ala nin bu ülkede cok iyi hizmetlerde bulunacagini düsünüyorum.. gelecegin icisleri bakani gözüyle bakiyorum kendisine ;) |
|
06-29-2012, 20:58 | #4 |
efkan ala amcamdır
amcam efkan ala türkiyenin kururudur müstaşarlığa geldiyi için çok kururluyum umarım halkımızın istediyi gibi dahada yükselir bir bakan olabilir halkımıza yarayışlı olabilir görevinde başarılar diliyorum saygıyla selamlıyorum kendisini çok seviyorum bide kendisinden sözleşmeli çalışan tüm kamudaki zavallı işçilerimizin yılda 3 ay donduruluyor umarım ben bir yeyeni olarak amcam müstaşarımızdan bu konuda yardım istiyorum çün kü onlar askari ücret alıyorlar inşallah dev let büyüklerimiz bu sesimize kulak verirler
|
|
06-18-2017, 18:23 | #5 |
Teşekkürler.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|