AK Gençliğin Buluşma Noktası
Darbeler ve Darbe Girişimleri Darbeler ve darbe girişimleri hakkında bütün haber ve duyuruları bu bölümde paylaşalım.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 09-08-2017, 20:26   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart 15 Temmuz Darbecisi Askerlere Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Verildi
Darbeci askerlere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası



Gaziantep'te darbe girişimine ilişkin davada, İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 9 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedildi.

Gaziantep'te Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin davada, İslahiye ilçesindeki 106. Topçu Alay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin dönemin alay komutanı eski albay Turgut Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 9 sanık için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedildi.

7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya dönemin 106. Topçu Alay Komutanı eski albay Turgut Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 13'ü tutuklu 35 sanık, avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmada başbakanlık temsilcisi avukat da hazır bulundu.

Avukatların savunmalarının ardından sanıklara son sözleri soruldu. Sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını talep etti.

Güvenlik güçlerinin salondaki tedbirlerini arttırmasının ardından Mahkeme Başkanı Ercan Kumhak, kararı açıkladı.

Başkan Kumhak, tutuklu sanıklardan dönemin alay komutanı eski albay Turgut Çelebi, eski yarbay Özgür Öztürk, eski binbaşı Hakan Aydemir, eski yarbay Yüksel Acı, eski yarbay İnanç Asım Anıl, eski binbaşı Mehmet Akif Ayhan, eski yüzbaşı Şamil Topal, eski üsteğmen Kürşat Aktaş ve eski üsteğmen Akın Ergül hakkında TCK'nın 309. maddesi gereğince "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Takdiri hafifletici sebep olmadığından indirim yapılmasına ve şartlı tahliyeye yer olmadığına karar veren Kumhak, diğer sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Bu sırada mahkemeye heyetine hakaret etmek isteyen tutuklu sanık Topal, güvenlik güçlerince etkisiz hâle getirilerek cezaevine götürüldü.

Tutuklu sanık Melike Bilgin'in beraat kararıyla bayılan annesine hazır bekleyen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

Diğer tutuklu 4 sanık ve tutuksuz sanıklar hakkında beraat kararı veren Kumhak, ceza almayan tutuklu sanıkların tahliyesine, tutuksuz sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin de kaldırılmasına hükmetti.

Kaynak

TRT Haber 07.09.2017

 


Konu Cihannur tarafından (12-21-2017 Saat 19:07 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 09-08-2017, 20:45   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Hayırlı olsun. Dilerim ki bütün darbeciler ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılır ve yaptıkları vatan hainliğinin, vatanı ve milleti satmanın cezasını ömür boyu ceza evinde kalıp orada çürüyerek öderler.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
15 temmuz 2016, 15 temmuz darbecileri, ağırlaştırılmış müebbet, askeri darbe, darbe girişimi, darbe teşebbüsü, darbeci askerlere, darbecilere, müebbet hapis cezası, verildi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta