AK Gençliğin Buluşma Noktası
Şehitlerimiz Şehiterimiz ile ilgili konuları burada paylaşıyoruz.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-14-2018, 22:19   #131
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak milliyet.com

Anneler Günü'nde Çiçeğini Şehit Oğluna Götürecek

Van'ın Gürpınarda PKK'lı teröristlerin patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit düşen Sivaslı Jandarma Uzman Çavuş Talha Zileligil'in annesi Zübeyde Zileligil, evladı olmadan ilk Anneler Günü'nü geçirecek Şehit annesi diyorki O bana gelemeyecek ben ona gideceğim. O bana çiçek alıyordu, Anneler Günü'nde çiçeğimi ona götüreceğim O her an aklımda. Resimleriyle konuşup sarılıyorum ve yeniden gelecekmiş gibi oğlumu bekliyorum"

Van Gürpınarda PKK'lı teröristlerin 32 yaşında şehit ettiği Jandarma Uzman Çavuş Talha Zileligil'in annesi Zübeyde Zileligil diyorki, evladım olmadan ilk Anneler Günüm şehit annesi olmaktan gurur duyuyorum. oğlumun fotoğrafıyla teselli buluyorum dört evladımdan birini vatana şehit verdim "Kader mi yazgı mı bilemiyorum oğlumun acısını unutamam her gün korlanıyor, yüreğimdeki sönmeyen ateş. Şehit annesi olmak Gurur verici ama acı. Şehit annesi olarak gurur duyuyorum

Şehit annesi diyorki Arkadaşlarında oğlumun kokusunu arıyorum Allah askerlerimize uzun ömür versin, kimseye evlat acısı yaşatmasın. Bir oğlum gitti bin tane, yüz bin tane, bütün askerler oğlum oldu. Hepsinde oğlumu görüyorum." Onlar gururumuz, şehitlerimiz vatan için büyüttük." her şehit haberinde aynı acıyı yaşarım oğluma doyamadım, tüm şehit annelerine sabır dilerim

Van Gürpınar şehidimiz 32 yaşındaki şehit Jandarma Uzman Çavuş Talha Zileligil'in annesi Zübeyde Zileligil diyorki, Oğlum şehit olmadan her Anneler Günü arardı hatırımı sorardı.çok seviyordu askerliği. Ona özlemim bitmiyor Resimlerine, sarılıp gelecekmiş gibi bekliyorum."bütün askerler benim oğlum evladım olmadan ilk Anneler Günüm O gelemeyecek ben gideceğim. O bana çiçek alıyordu, çiçeği ona ben götüreceğim." Oğlum şehit olmadan 5 yaşındaki kızını bana emanet etti


Kaynak çaykaragazetesi.com

Çaykaralı komiser Ahmet Çamur şehit düştü

Çaykara’nın Soğanlı köyünden olan Özel Harekat komiseri Ahmet Çamur 46 yaşında Hakkari Şemdinlide şehit düştü.Şemdinlide yolu kapatan teröristlere müdahaleye giden özel harekat komiseri Ahmet Çamur’un güvenlik kuvvetlerine roketatarlarla saldırı gerçekleştirildi. hemşerimiz Ahmet Çamur hayatını kaybetti.Eşi hakim olan şehit Ahmet Çamur üç kız babasıydı. Çaykara İmam-Hatip Lisesinde okuduktan sonra Trabzon İmam-Hatip Lisesinden 1990 da mezun olan şehit Çamur, uzun yıllar doğuda özel harekat polisi olarak görev yaptı son olarak Ankara’da görevliydi. Eşi Yargıtay’da hakimdi şehit Çamur 45 gün önce Şemdinlide görevlendirilmişti.Şehit komiser Ahmet Çamur daha önce de iki kez girdiği çatışmada yaralanmış, emekliye sevki reddedilmişti facebookta milli ve manevi değerlerimizi öne çıkaran paylaşımlar yapıyordu. Hakkını helal et şehidimiz.

Kaynak hürriyet.com

TÖRENLE UĞURLANDI

Diyarbakır Silvanda, PKK'lı teröristler güvenlik korucusu Kemal Kırıkı şehit etti 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Ve Şehit*Kemal Kırık'ın cenazesi, memleketi Onbaşılar köyü Dorukardı mezrasına uğurlandı.Diyarbakır Valiliği Teröristle mücadelede, Silvan ilçesindeki operasyonda, 13 Temmuz 2018 Cuma günü saat 01.45 te bölücü teröristlerce yaralanan ve kaldırıldığı Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olan; Güvenlik Korucusu Kemal Kırık, 13 Temmuz 2018 Cuma günü 7'inci Kolordu Komutanlığında düzenlenen törenle Silvan Onbaşılar köyüne uğurlanmıştır. Şehit Güvenlik Korucusu Kemal Kırık'a Allah'tan rahmet, değerli ailesine, silah arkadaşlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.*

Kaynak trthaber.com

Şehit Astsubay İsa Boztoprak

Kütahya Jandarma Komutanlığı'ndan görevli geldiği İstanbul'da geçirdiği trafik kazasında şehit olan Astsubay İsa Boztoprak, son yolculuğuna uğurlandı.Şehit Astsubay İsa Boztoprak için Tekirdağ Çorlu Süleymaniye Camii'nde tören düzenlendi.Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek cenaze namazı kıldırdı.Boztoprak'ın cenazesi, askeri araca taşındı. Boztoprak'ın annesi Bedriye ve babası Vahyettin Boztoprak ile kardeşleri, tabuta sarılarak ağladı.Tören mangası tarafından Çorlu Şehitliği'ne getirilen şehidin cenazesi toprağa verildi.


Kaynak www.trthaber.com

Şehit Uzman Çavuş Ahmet İmalı

Hakkari'de "silah kazası" sonucu yaralanan ve GATA'da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet İmalı'nın naaşı, Kahramanmaraş’ta toprağa verildi.
Hakkari'de helikopterin ikmal yapması için çevre emniyetini aldığı sırada "silah kazasıyla yaralanan ve kaldırıldığı Ankara Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ahmet İmalı memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı.törene, eşinin üniformasıyla katılan Sultan İmalı, Türk bayrağına sarılı tabuta sarıldı ve "kahramanım benim" diyerek gözyaşı döktü.Şehidin naaşı, kılınan namazın ardından askerlerin omuzlarında cenaze aracına taşındı.
Tekbirler eşliğinde Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitlikte defnedildi.Hakkari'de 12 Haziran'da helikopterin ikmal yapması için çevre emniyeti aldığında silah kazası sonucu bacağından yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ahmet İmalı, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından sevk edildiği Ankara Gülhane Hastanesi'nde şehit olmuştu.

Şehit Uzman Çavuş Ali Cevizci

Giresun Güce'de güvenlik güçleriyle bölücü terör örgütü arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizci Konya'da son yolculuğuna uğurlandı. Şehit*Jandarma Uzman Çavuş Ali Cevizcinin Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınan cenazesi, Çiğil Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.Şehidin naaşı, helallik alınmasının ardından, silah arkadaşlarının omuzlarında mahalle meydanına getirildi.şehidin babası ve, annesi şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.Şehidin naaşı, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun cenaze namazının ardından, omuzlara alınarak mahalle mezarlığına götürüldü.
Giresun Bulancak Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda 3 yıldır görev yapan şehit Cevizci'nin 1,5 aylık oğlu Mehmet Akif de babasının tabutunun yanına getirildi.

Kaynak hürriyet.com

Doğubeyazıt şehidi Uzman Çavuş Semih Korkut,

İstanbul Merkezefendi Camii'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.Ağrı Doğubeyazıt ilçesi Kozluk karakolunda el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit olan uzman çavuş Semih Korkut için merkez efendi camiinde cenaze töreni düzenlendi. İstanbul valisi Vasip Şahin ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, camii avlusunda şehit ailesine taziyede bulundu.ikindi namazının ardından cenaze törenine geçildi. cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından şehidin naaşı silah arkadaşlarının omzunda top arabasına konularak götürüldüğü Edirnekapı Şehitliğinde toprağa verildi.

Kaynak habertürk.com

Şehit tazminatını bağışladı


15 yıl boyunca biriktirmiş Uşaklı Eşe Eğerci 15 yıl önce şehit olan oğlu için ödenen tazminat ve maaşı biriktirip, okul yapılması için bağışladı.
Eşme ilçesi Konak köyünde yaşayan şehit annesi Eşe Eğerci Eşme İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin binasına katkı sağlamak için*Uşak*Valisi Mehmet Ufuk Erden ile protokol imzaladı.800 bin liraya mal olacak okul binası için 250 bin lira bağış yaptı.*Eşe Eğerci, eşinin geçen yıl öldüğünü, köylerinde hayvancılık yaparak geçimlerini sağladıklarını belirtti.*Çocuklarından Mustafa Eğreci'nin 15 yıl önce Hakkari Yüksekova'da şehit düştüğünü, devletin şehitlik tazminatı ödeyerek maaş bağladığını kaydeden Eşe Eğerci, ödenen paraların bankada biriktiğini aktardı.

Çocuk esirgeme kurumu ile Mehmetçik Vakfı'na bağış yaptıklarını ifade eden Eğerci, ''Oğlumun şehit tazminatı ve maaşına dokunmadık. İsmini yaşatmak için okul yaptırmaya karar verdik. Bankada 250 bin lira birikmişti. Devletin ödeyeceği şehitlik maşını, bundan sonra okulun yapımına harcayacağım'' dedi.*Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden ise Eğerci'nin, Eşme Kaymakamlığına başvurarak şehit düşen oğlu için verilen tazminat ve maaşla okul yaptırma talebinde bulunmasının kendilerini duygulandırdığını belirtti. Eşme'deki okula Şehit Piyade Onbaşı Mustafa Eğerci'nin isminin verilecek Vali Erden, ''Oğlunu şehit vermiş bir anne şehitlik maaşı ve tazminatının tamamını okul yapımı için bağışlıyor. Devlet millet kucaklaşmasının en güzel örneği'' diye konuştu.*
AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş de Eşe Eğerci'nin davranışının çok anlamlı olduğunu söyledi.

Kaynak malatyaolay.com

Malatya Şehit Özel Harekat Polisi İsrafil Kargı'

Malatya'nın şehidi var...Yürek yakan şehid haberi Malatya'yı yaktı Mardin'in Nuseybin ilçesinde Özel Harekat Polis memuru İsrafil Kargı şehit düştü. Malatyalı Şehit Özel Harekat Polis Memuru İsrafil Kargı Elbistan'dason yolculuğuna uğurlanacak
TÜRKİYE VE MALATYA ŞEHİTLERİNE AĞLIYOR
Malatyada yas var...Mardin'in Nuseybin ilçesinden gelen acı haber yürekleri yaktı. Özel Haraket Polis Memuru Polis İsrafil Kargı'nın şahadeti üzüntüye yol açtı.Malatyalı Şehit Pazar günü Elbistan'da son yolculuğuna uğurlanacak.Malatya Darendeli olan aile yıllar önce Elbistan'a göç etmişdi.*

Mardin'in Nuseybinde güvenlik güçlerinin operasyonunda PKK'lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda meydana gelen patlamada 1'i özel harekat polisi 5'i asker 6 güvenlik görevlisi şehit oldu. Hain saldırıda şehit düşen olmaya Şehitlerden biri 25 yaşındaki İsrafil Kargı.Teröristlerin döşediği patlayıcının uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu ağır yaralı kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde şehit düşen özel hareket polisi İsrafil Kargı’nın acı haberi, Elbistan’da baba ocağına ulaştı.
Baba Hüseyin ve anne Ayşe Kargı’ya oğullarının acı haberini vermek isteyen Elbistan Kaymakam Vekili ve Afşin Kaymakamı Ali Budan ile Elbistan İlçe Emniyet Müdürü Barış Başol, aileye acı haberi veremedi.

Baba Hüseyin ve anne Ayişe Kargı ile kardeşleri, Elbistan’daki kalabalığı görünce evlatlarına kötü bir şey geldiğini anladı ve feryatlar yükseldi. Şehidin evi ve caddesi dev Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit babası: “ Oğlum aslan gibiydi” Kalleş değildi” cümlesi döküldü. Anne Ayişe Kargı ise, şehit oğlu ile en son sabah konuştuğunu söyleyerek, “Ben sana doyamadım. Senin yerine ben öleydim yavrum” diye gözyaşı döktü. Şehidin eşi Gamze Kargı acı haberi Ankara’daki evinde aldığı Terör saldırısında şehit düşen 25 yaşındaki özel harekat polisi İsrafil Kargı Ankara’nın Gölbaşında görev yapıyordu, terör operasyonlarında geçici görevle Mardin’in Nusaybine gitti. Aslen Sivas’ın Gürün ilçesine kayıtlıydı şehit babası olduğu Afşin Elbistan Linyitleri Kömür İşletmesi’nde çalıştığı bildirildi. 4 yıl önce emniyet teşkilatında göreve başlayan ve 2 yıl önce evlendiği öğrenilen şehit polis Kargı’nın cenazesi ailenin isteği üzerine Elbistan’a defnedileceği belirtildi. Şehidin naaşı, 3 Nisan 2016 Pazar günü ikindi namazından sonra Gariplik Mezarlığına defnedilecek

MARDİN/ NUSAYBİN'de 6 ŞEHİD.*

1. Bekir Kelleci j. Uzm. Cvs.
2.Mehmet Polat j.uzm. Cvs.
3. Aycan Özdil j. Uzm. Cvs.
4. Israfil Kargı . Polis memuru
5. Atilla Kaya j. Ast. Cvs.
6. İbrahim Akdemir uzm. j. IV.

Kaynak haberler.com

Nusaybin Şehidi Son Yolculuğuna Uğurlandı

Nusaybin'deki terör operasyonu PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Jandarma Astsubay Kaya'nın cenazesi, Balıkesir'de toprağa verildi Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK ya yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın cenazesi, memleketi Balıkesir'de defnedildi.
Şehidin cenazesi, Altı eylül ilçesine bağlı Kuyu alan Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Cenazenin getirildiği sırada şehidin annesi babası eşi duygulu anlar yaşadı.*Evin önünde "helallik" alınmasının ardından şehidin naaşı, mahalle meydanında tören alanına götürüldü.*Törende, 25 yaşındaki şehit Jandarma Astsubay Çavuş Atilla Kaya'nın özgeçmişi okundu.*Şehidin cenazesi, ikindi vakti namazının ardından Kuyualan Mahalle Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Nusaybin' Şehiti Uzman Çavuş Bekir Kelleci

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit olan Bekir Kelleci'nin naaşı, Ordu-Giresun Havalimanına getirildi Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerce şehit olan Bekir Kelleci'nin cenazesi, askeri kargo uçağıyla Ordu-Giresun Havalimanı getirildi.
Şehidin akrabaları ve yakınları,gözyaşı döktü. Uçaktan indirilen şehidin cenazesi, askerlerce taşındı cenaze nakil aracına alındı. Türk bayrağı açıldı.*Cenaze nakil aracında helallik alındı
Şehidin naaşı, Eynesil ilçesindeki Merkez Eski Camisi'nde kılınacak ikindi namazından sonra toprağa verilecek

Kaynak ensonhaber.com

24 şehidin hayat hikayeleri

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde askeri birliğe teröristlerin ağır silahlarla saldırısı sonucu şehit düşen 24 askerimizin baba ocaklarına ateş düştü. Hepsinin hayali vardı. Kimisi Kurban Bayaramı için kurbanlığını almış bekliyordu, kimisi asker dönüşü evlenecek, evini kuracaktı. şehitlerimiz yürek burktu...

Üsteğmen Murat Bek (Yozgat)

Yozgat Jandarma Komutanlığı'nda görevli subaylar, İl Müftüsü Nuh Korkmaz ve sağlık ekibi Söğütlüyayla Köyü'ndeki aileye acı haberi verdi. anne Elmas Bek, oğlunun şehit olduğunu anlayarak sinir krizi geçirdi. Acılı anne, haberi almadan evden çıkıp koşarak, Jandarma Binbaşı Süleyman Gürz'e sarılıp yere yığıldı. Jandarmaları gören baba Abdullah Bek merdivenlere düşüp sinir krizi geçirdi. Zorla sakinleştirildiler. Oğlunun şehitlik olduğu haberiyle yıkılan acılı anne ağıtlar yaktı gözyaşı döktü. Şehit Üsteğmen Murat Bek nişanlıydı evlilik hazırlığı yapıyordu


Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer - Konya

Hakkari'de çıkan çatışmada şehit olan 36 yaşındaki Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in Konya'nın Akşehir İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Geçer'den geriye Çukurca'daki timiyle çektirdiği hatıra fotoğrafı kaldı. Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş İbrahim Geçer'in acı haberini Yazla Beldesi'ndeki 60 yaşındaki annesi Fatma Geçer'e, Akşehir Garnizon Komutanlığı'ndaki subaylar ile Yazla Belde Belediye Başkanı Ömer Pınar verdi. Acı haberi alan Fatma Geçer, sinir krizi geçirdi. yakınları tarafından sakinleştirilirken Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikası'ndan emekli 65 yaşındaki eşi Mehmet Geçer'in 1.5 yıl önce karaciğer kanserinden yaşamını yitirdiği belirtildi. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı.

Şehit Er Adem Çolakoğlu - İstanbul

İstanbul'daki annesine izne gelmeyi planladığını söyleyen Şehit Er Eyüp Çolakoğlu'nun görev yaptığı birlik telefon görüşmesinden bir kaç saat sonra saldırıya uğradı. Ve İstanbul Avcılar'daki evine acı haber ulaştı. Saldırının ardından Çolakoğlu'nun Avcılar'daki evine gelen askeri yetkililer şahadet haberini verdi. Şehit erin evine balkonuna Türk bayrağı asıldı yakınları başsağlığına geldi Şehit er Çolakoğlu'nun üvey babası Yaşar Ergin, şehidin dün annesiyle konuştuğunu zamanda izine geleceğini söyledi. Ama şehadet haberi geldi"

Jandarma Komando Onbaşı Yavuz Çoban Aksaray

21 yaşındaki jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın, memleketi Aksaray’daki baba ocağına ateş düştü. Şehit onbaşı Çoban’ın terhisine 5 ay kaldığı öğrenildi. Şehit jandarma komando onbaşı Yavuz Çoban’ın acı haberi, ailesine Aksaray İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli subaylar tarafından sağlık ekibi eşliğinde verildi. Oğlunun şehit olduğunu öğrenen 4 çocuk annesi 50 yaşındaki Dürdane Çoban, kriz geçirdi. Dürdane Çoban, sağlık görevlilerince sakinleştirildi Şehit Çoban’ın kamyon şoförü olan babası 50 yaşındaki Ekrem Çoban’ın işteydi. Askerden önce şoförlük yapan ve terhisine 5 ay kalan şehit Yavuz Çoban’ın, bekardı kız kardeşinin nişanlısı er Cengiz Ertuğrul ise Hakkari’de vatani görevini yapıyordu Şehit Çoban’ın Aksaray’da toprağa verilecek

Jandarma Er Koray Özel - Adana (Feke)

Jandarma Er Koray Özel’in acı haberi, memleketi Adana’nın Feke İlçesi’ndeki ailesini yasa boğdu. Feke’ye Süphandere Köyü’nde oturan ve terhisine 50 gün kaldığı öğrenilen Jandarma Er Koray Özel’in annesi 43 yaşındaki Elif Özel, sinir krizi geçirdi. 2 çocuğundan erkek olanını kaybeden Elif Özel’e Sakinleştirici iğne yapıldı Orman işçisi olan baba 47 yaşındaki İdiris Özel’in bölgenin ormanlık alanında çalıştığı öğrenilince, yakınları yanına gitti. şehidin tek katlı ahşap evine gelen yakınları ve köylüler teröre tepki gösterdi.

Jandarma Komando Er Mehmet Çetin - Aydın

Şehit düşen askerlerden 21 yaşındaki Mehmet Çetin'in Aydın'ın Nazilli İlçesi'ne bağlı Beğerli Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. bir barakada yaşayan anne Şerife ve baba Bekir Çetin, gözyaşlarına boğulup "Kara oğlum nerede" diye feryat ettiler. Beğerli Köyü'nün tek askeri, beş çocuklu Çetin Ailesi'nin de en küçüğü olan şehit er Çetin'in, dağıtım iznine geldikten sonra bir daha izin kullanmadığı, terhisine 90 gün kaldığı öğrenildi.

Jandarma Komando Er Süleyman Kalkan - Isparta

Çatışmada şehit düşen 21 yaşındaki jandarma komando er Süleyman Kalkan’ın acı haberini alan Isparta’nın Yalvaç İlçesi’ndeki ailesi gözyaşlarına boğuldu. Anne Şerif Kalkan, "Yavrum, kuşum öldü mü? Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti. şehit haberini Yalvaç’ın Sücüllü Beldesi’nde oturan ailesine, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Hakan Güler, Müftülüklen birlikte verdi. Şehit annesi Şerif Kalkan’a Yavrum, kuşum öldü mü? Şimdi bana kim kanat gerecek? Yavrum Süleyman’ım. Ben ’Hakkari’ye gitme’ dedim. Böyle olacağını biliyordum" diye feryat etti.

Jandarma Er Mesut Cengiz - Hatay (İskenderun)

Teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Er Mesut Cengiz'in (20) Hatay'ın İskenderun ilçesine bağlı Denizciler beldesindeki baba evinde yas var. Askeri yetkililer, şehit Mesut Cengiz'in baba evine gelerek anne Sultan ve baba Ahmet Cengiz'e acı haberi verdi. Oğlunun şehit olduğunu duyan anne Sultan Cengiz, gözyaşlarıyla ''Oğlumuzu vatana kurban verdik'' dedi. Şehidin amcası Emin Cengiz ise 'Evladımız vatan için şehit oldu. Vatan sağolsun'' diye konuştu. Bekar olduğu belirtilen şehit er Mesut Geçer'in askere 4 ay önce gitti şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı

Jandarma Er Mehmet Ağgedik (Elazığ)

Çukurca'da PKK saldırısında şehit olan 21 yaşındaki er Mehmet Ağgedik'in Elazığ Olgunlar Mahallesindeki ailesine acı haber Kolordu Komutanlığı tarafından, verildi. Acı haberi alan şehit babası Bekir Ağgedik, üzüntü yaşadı. gözyaşları döktü ve yakınları onu teselli edmeye çalışdı. Baba Ağgedik, Vatan sağolsun ne yapalım başka bir şey yok. Milletimizin başı sağ olsun, ne yapalım. Yeter artık" dedi. 3 kardeş olduğu belirtilen Şehit Ağgedik askere gitmeden bir avukatın yanında çalıştı yaz aylarında ise Ağın İlçesi'ne dedesine tarlada çalışarak yardım etti 8 aylık asker olan Mehmet Ağgedik'in evine Türk bayrağı asıldı.

Uzman Çavuş Reşit Eracan (Elazığ)

Çukurca'da şehit olan uzman çavuş Reşit Ercan'ın Elazığ'ın Kovancılar İlçesi Yarımca Beldesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. 1 yıllık uzman çavuştu 1 ay önce amcasının kızı Güllü Ercan ile nişanlandı Acı haberi alan Ercan ailesi fenalık geçirdi.

Jandarma Çavuş Birol Elmas - Sakarya

Şehit jandarma çavuş Birol Elmas'ın Sakarya'daki baba ocağında hüzün var. Sakarya Garnizon Komutanı Piyade Albay Kutluay Önay, şehit askerin Adapazarı ilçesindeki aileye acı haberi iletti. Oğlunun şehit haberini alan anne Mübyen Elmas, baygınlık geçirdi. sağlık ekiplerince ambulansa alındı Sakarya Hastanesine kaldırıldı. şehit askerin ilköğretim okulu öğrencisi yeğeni Melisa Elmas, dayısı ile birkaç gün önce telefonda konuştu Birol Elmas'ın babasının bir kaç yıl önce vefat ettiği, 3 kardeşi olduğu öğrenildi.

Piyade Er Ufuk Bozkurt - Kırklareli (Vize)

Şehit Piyade Er Ufuk Bozkurt'un Kırklareli'nin Vize ilçesindeki baba evinde hüzün yaşanıyor. şehidin, ailesine acı haber verildi. Oğulunun şehit haberini alan baba Fedai Bozkurt, gözyaşlarına hakim olamayıp, ''Oğlum oğlum gitti'' diye feryat edti Sağlık ekipleri müdahale etti teskeresine 5 ay kalan şehit Ufuk iki gün önce babasını arayıp, ''Baba ben izine gelmek istiyorum'' dediği öğrenildi.

Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru (Sinop)

41 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Halil Özdoğru'nun şehit oldu Sinop yasa büründü. Afganistan'daki Türk Birliği'nden Hakkari'ye atanan Uzman Çavuş Özdoğru'nun ailesi gözyaşlarına boğuldu. Güçlükle ayakta duran baba Osman Özdoğru, oğluyla en son bir ay önce görüştü Vatan sağolsun, Allah geride kalan askerlerimize uzun ömürler versin" dedi. Anne Şehri Özdoğru ise gözyaşlarını tutamayarak, oğlunun fotoğrafına sarılıp, "Bu da mı başımıza gelecekti" diyerek ağıtlar yaktı. 3 çocuk babası piyade Uzman çavuş Halil Özdoğru'nun eşi Nuray Özdoğru ise sinir krizi geçirdi.

Onbaşı Mesut Kazanç (Erzurum)

Erzurum'un Konaklı Mahallesinde yaşayan onbaşı Mesut Kazanç'ın ailesine haber vermeye Kolordu Komutanlığından subayları Palandöken Dağında bir çocuk, asker selamı vererek karşıladı. Subaylar, doktorlarla birlikte Maşuka- Şevket Kazanç çiftinin evine doğru gittiler. Tüm köyden ağlama sesi yükseldi beş kız babası Şevket Kazanç, tek oğlunun şehit olduğu haberini alınca baygınlık geçirdi ve kendini yerlere attı. Anne ve kız kardeşleri, gözyaşlarına boğuldu subaylar ve sağlık personeli aileyi teselli etti Bekar ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi olan 91/1 tertip onbaşı Mesut Kazanç'ın anne, baba ve kız kardeşleri rahatsızlanınca ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Beyin damarlarında rahatsızlık olan Şevket Kazanç ile eşi ve 5 kızı Meraşal Fevzi Çakmak Askeri Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit Onbaşı Mesut Kazanç’ın 24 yaşındaydı Facebook’ta annesine "Eskiden düşerken dizim yaralanır acı çekerken ‘Dur öpeyim de geçsin yavrum’ derdin anne. Şimdi ise kalbim çok ağrıyor öp de geçsin anne" şeklindeki mesajı herkesi duygulandırdı.

Jandarma Er Ramazan Akın (Ağrı)

Çukurca'da şehit olanlardan birinin de Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı A. Yenigün köyünden 20 yaşındaki er Ramazan Akın olduğu açıklandı. Köy Muhtarı olan babasına acı haber verildi Ramazan Akın 8 kardeşten 5'inciydi.

Piyade Onbaşı Hüseyin Güldal (Kocaeli)

Hakkari'de şehit olan askerler arasında Kocaeli'nin Karamürsel İlçesi'nde oturan 24 yaşındaki Hüseyin Güldal'ın da vardı Hüseyin Güldal'ın Kocaeli Üniversitesi mezunu olduğu ve terhisine de 6 ay kaldığı öğrenildi. Şehit nişanlıydı ve düğün için terhisini bekliyordu

Jandarma Piyade Onbaşı Soner Ateşsaçan (Artvin)

Ülkenin yüreğini yakan şehit acısı Artvin'in Yusufeli İlçesi'ne de düştü. Hakkari'de şehit olan jandarma piyade onbaşı Soner Ateş saçan'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu. aileye acı haber verildi. Baba Mehmet ve anne Fatma Ateşsaçan ile kardeşleri feryat etti, küçük kardeşlerini kaybetmenin acısıyla gözyaşı döktü. 6 çocuklu ailenin en küçüğü 20 yaşındaki Soner Ateşsaçan'ın, 6 ay önce askere gitti Hakkari Geçitli Dağ Komando Tugayı'nda sıhhıye görevlisi olarak göreve başladı. Sağlık Meslek Lisesi mezunu şehit piyade onbaşı Soner Facebook sayfasında, bir kadın askerin gözyaşı görüntüsüne yer vermişti

Uzman Çavuş Mustafa Aslan - Çorum

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce şehit edildi Çorum'daki baba evine ateş düştü. Çorum anne Samiye Aslan ile baba Ali Aslan sinir krizi geçirdi. Anne Aslan, şehidin son sözlerini haykırarak söyledi. Anne Samiye Aslan Türk bayrağına sarılarak, "Oğlum seni buna mı sardılar?" diye ağıt yaktı. Evli 2 çocuk babası olan Uzman Çavuş Mustafa Aslan'ın Çorum'da yaşayan eşi Pınar Aslan da sinir krizi geçirdi.

Piyade Çavuş Yunus Yılmaz (Ankara)

Hakkari’ Çukurca ve Yükseovada PKK’lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Yunus Yılmaz’ın, Ankara Pursaklar’daki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi alan Yılmaz ailesi sinir krizleri geçirdi, şehit Yunus Yılmaz’ın, gece saat 02.00’de babasını aradığı ve çatışmayı haber verdiği öğrenildi. Hakkari Çukurca ve Yüksekovada düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlerden biri de Çavuş Yunus Yılmaz’dı. Şehit Yılmaz’ın askerliğini bitirmesine 3 ay kalmıştı. tezkeresini alamadı, hain kurşunların hedefi oldu.

Piyade Onbaşı Fikret Özer (Samsun)

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Piyade Er Fikret Özer'in Samsun'daki baba evine ateş düştü. İki kızı ve bir oğlu olan baba Celal Özer, tek oğlunu şehit vermenin acısıyla gözyaşlarına boğuldu. Oğluyla en son dün akşam telefonda görüştü Göreve çıkacağız baba. 8 gün arayamam' dedi. Oğlum 8 aylık askerdi. Aziz Türk milleti sağ olsun. Dostlar sağ olsun. Hainlere fırsat vermesinler. Hainlerin bir an önce işini bitirsinler" diye konuştu.
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-15-2018, 22:35   #132
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak islam ve ihsan.com

ŞEHİTLİK İLE İLGİLİ AYET VE HADİSLER

Allah yolunda canını feda eden Müslümana şehit denir. İslâm’da en büyük mertebedir. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri yücedir l, âhirette en büyük rütbe Peygamberlik sonra şehitliktir şehitlerin günah ve kusurları Allah tarafından afvedilir. Müslümanları, düşmana üstün kılan en mühim esas*“Ölürsem şehitim, kalırsam gazi!..”*inancıdır. Bizlerde bu ulvî makama*şehitliğe eriştirsin*ayet-i kerime ve hadis-i şerifler

ŞEHİTLİKLE İLGİLİ AYETLER

“Allah yolunda öldürülene ‘ölüler demeyin onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.”*(Bakara, 154)

Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah’ın mağfireti ve rahmeti bütün şeylerden hayırlıdır.”* (Âl-i İmrân, 157)

“Allah yolunda öldürülenleri ölü sanmayın. onlar diridirler; Allah’ın, lütuf ve kereminden sevinçli bir halde Rableri yanında rızıka mazhar olmaktadırlar.

Şehitler Arkalarından gelecek ve kendilerine katılmamış olan şehit kardeşlerine keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadırlar.

Onlar, Allah’tan gelen nimet ve keremin; Allah’ın, müminlerin ecrini zayi etmeyeceği müjdesinin sevinci içindedirler.”*(Âl-i İmrân, 169-171)

Kim Allâh’a ve Rasûl’e itâat ederse onlar, Allâh’ın nîmet verdiği peygamberler, sıddîklar, şehit ve sâlihlerle beraberdir.

Onlar ne güzel arkadaştırlar.”*(Nisâ, 69)

dünya hayatını ahiret karşılığı satanlar, Allah yolunda savaşsın Kim Allah yolunda savaşır öldürülür veya galip gelirse biz ona büyük bir mükâfat vereceğiz.”(Nisâ, 74)

De ki: şehitlik veya zafer gibi iki güzellikten birini bekleyebilirsiniz

Biz Allah’ın katından veya bizim ellerimizle size ulaştıracağı azabı bekliyoruz. (Tevbe, 52)

“Allah, mü’minlerden mallarını ve canlarını, onlara*cennet karşılığı satın almıştır.

Onlar, Allah yolunda savaşır öldürürler ve öldürülürler. Bu Allah üzerine hak bir vaattir…”(Tevbe, 111)

“Allah yolunda hicret edip öldürülen yahut ölenleri Allah güzel bir rızıkla rızıklandıracaktır.

Şüphesiz Allah, rızık verenlerin en hayırlısıdır.”*(Hac, 58)

“Mü’minler içinde Allah’a verdikleri sözde duran nice erler var. onlar sözünü yerine getirip onun yolunda can vermiştir

kimi şehitliği beklemektedir hiçbir şekilde*sözlerini)değiştirmemişlerdir.”*
(Ahzâb, 23)

Allah yolunda öldürülenleri Allah boşa çıkarmaz.”*

Allah’a ve peygamberlerine iman edenler Rableri yanında sözü özü doğru olanlar şehitlik mertebesine erenlerdir.

Onların mükâfatları ve nûrları vardır.

İnkâr edip âyetlerimizi yalanlayanlar onlar cehennemin adamlarıdır.(Hadid)


ŞEHİTLİKLE İLGİLİ HADİSLER

Peygamber Efendimiz*buyurdular

Şehîtler*beştir vebadan Karın hastalığından ve Yıkıntıda ölen
Suda boğulan, Bir de Allah yolunda şehît olandır.”*

“Emîn, doğru sözlü ve müslüman tâcir, kıyâmette şehitlerle berâberdir.”*

kim, bugün düşmandan yüz çevirmeyip sebât eder, şehit düşerse, Cenâb-ı Hak onu cennete koyacaktır.

Bugün şehit olanlara Firdevs Cenneti hazırdır. Hücûm ediniz, hamle ediniz!

ŞEHİTİN, KUL HAKKI DIŞINDAKİ BÜTÜN GÜNAHLARI AFFOLUNUR!

Allâh’a îman etmek ve Allah yolunda cihat, amellerin en fazîletlisidir.”*

bir adam Ya Resûlallah! Şayet Allah yolunda öldürülürsem, günahlarıma keffâret olur mu?” diye sordu.
Resûlullâh Evet Ancak borçların bunun dışındadır buyurdu

sabrederek, ecrini sadece Allah’tan bekleyerek, cepheden kaçmaksızın düşmana karşı koyup Allah yolunda öldürülürsen, günahlarına keffâret olur.
Bunu bana Cibril söyledi.”*buyurdu.

“Şehitin, kul hakkı dışındaki bütün günahlarını Allah affeder.”buyrulmuştur.

rüyamda iki adam gördüm beni bir eve götürdüler. şimdiye kadar benzerini görmediğim güzellik ve kıymette idi. Bu eşsiz ev, şehitlerin sarayıdır,

“Sizden biriniz, karınca ısırmasından ne kadar acı duyarsa, şehit de ölümden ancak o kadar acı duyar.”*

Allah Resûlü*buyurdular: Ümmetime ağır gelmeseydi, hiçbir seriyyeden geri kalmaz, hepsine katılırdım.

Allah yolunda şehit olmak, sonra diriltilip tekrar şehit olmak yine diriltilip tekrar şehit olmak isterdim.

Allah Teâlâ’dan kalbiyle şehitlik dileyen bir kimse, yatağında ölse bile, Allah şehitlik ihsân eder.”

“Şehitliği gönülden arzu eden şehit olmasa bile sevâbına nâil olur.”*

“Şehit olmayı Yüce Allah’tan samimi olarak dileyeni, Allah, rahat yatağında vefat etse bile, şehitlik derecesine eriştirir.”

Allah Resûlü*bir kısım insanları şehit kabul etmiştir. Sahâbîler Ya Resûlallah Kim Allah yolunda öldürülürse o şehittir!” dediler. Efendimiz sav Öyleyse ümmetimin şehitleri azdır buyurdu. Ashâb-ı Kirâm O hâlde kim şehittir ya Resûlullah!” dediler. Resûl-i Ekrem:
Allah yolunda öldürülen ve ölen bulaşıcı hastalıktan ishâlden ve boğularak ölen şehittir.”*buyurdu

Uhud şehitleri*zikredildiğinde Resûlullah, o mübârek şehitlerin fazîletini şöyle beyan eder Vallâhi ashâbımla şehit olup Uhud Dağı’nın dibinde gecelemeyi isterdim buyurmuştur.

Uhud savaşında Kuzman adlı Medîneli, savaşta yedi kişiyi öldürmüş, kendisi de ölmüştü. Buna rağmen*Allah Resûlü:
Kuzman cehennemliktir buyurdu. Çünkü o, Şehitliğin mübârek olsun diyen Katâde bin Nûmân’a Ben kabîlem için savaştım; şehitlik için değil!”*demiş ve kılıcıyla intihar ederek canına kıymıştı.

kabîlesinin İslâm’a girmesine itiraz eden sonra da pişman olan Usayram, silâhlanıp Hz Nebî’ye geldi Ya Resûlullah! Sizinle savaşa mı katılayım, yoksa Müslüman mı olayım?”*dedi. Efendimiz Önce Müslüman ol, sonra savaş!”*buyurdu. Usayram Müslüman oldu, savaştı ve şehit oldu. Resûlullâh Usayram için Az çalıştı, fakat çok kazandı!”buyurdu.

Ensâr’dan Selimeoğulları’nın reisi*Amr topaldı dört oğlu ile Allah Rasûlünün yanında savaşa katılırdı Efendimiz*Uhud Gazvesi’ndeyken Amr da katılmak istedi. Oğulları Sen cihat ile mükellef değilsin. Allah senin özürünü kabul etti. Biz senin yerine gidiyoruz.”dediler. Amr, oğullarına Siz benim cennete girmeme mânî oldunuz. ben muhakkak şehit olup cennete gireceğim!”*dedi.

Ensâr’dan Selimeoğulları’nın reisi*Amr topaldı hanımına Herkes şehit olup cennete giderken ben duracak mıyım diyerek kalkanını aldı Allâh’ım! Beni âileme geri çevirme!”*diye duâ etti Resûlullâha gitti Oğullarım Beni savaştan alıkoyuyor Vallâhi, topal hâlimle cenneti arzularım dedi. Allah Resûlü Allah seni mâzur görmüştür. Sana cihat farz değildir. buyurdu.

Ensâr’dan Selimeoğulları’nın reisi*Amr
Ya Rasûlallah! benim Allah yolunda ölünceye kadar savaşarak şehit olup topal ayağımla cennette yürümemi uygun görmez misin?”*dedi. Nebiyy-i Efendimiz uygun görürüm.”*buyurdu. Amr’ın oğullarına babanızı savaştan menetmeyin Umulur ki, Allah ona şehâdet nasip eder.”*buyurdu.

Ensâr’dan Selimeoğulları’nın reisi*Amr topal bir sahabeydi tek isteği şehitlikti
Allâh’ım şehitlik nasip et! Beni mahrum ve mahzun döndürme diyere uhud cihâdına katıldı. Vallâhi cenneti özlüyorum demiş,*kendisini koruyan oğlu ile şehit düşmüştür. efendimiz sav Allâh’a yemin ederim ki, Amr’ın cennette topallayarak yürüdüğünü gördüm buyurmuştur.

Kaynak sabah.com

Türkiye Batman’daki 8 şehidine ağlıyor Onlardan geriye hikayeleri kaldı Batman şehidi Uzman Çavuş Ali Hekim 20 günlük evliydi. Uzman Çavuş Neşet Gök izne geldiğinde ise küçük kardeşi “Abi gitme şehit olacaksın” diye gözyaşı döktü Batman'ın Gercüş ilçesinde operasyona çıkan askeri araç teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu 8 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

Batman'ın Gercüş ilçesi ile Hasankeyf arasında kalan Mava Dağı'nda PKK'lı teröristlere operasyon başlatıldı. Jandarma Özel Harekât ın katıldığı operasyon da Gercüş ilçesinden operasyona giden zırhlı taşıyıcı araca dün, Umutlu mevkisinde uzaktan kumandalı bombalı saldırı düzenlendi. 8 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.
Saldırı sonrası bölgeye JÖH timleri takviye edilirken, Mava Dağında operasyon başlatıldı. PKK'lı teröristlerin patlayıcıyı yola tuzakladığı ve kablolu düzenekle uzaktan kumandayla infilak ettirdiği saptandı.

Şehit askerlerden 3'ünün cenazesi Batman Havaalanı'nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Hain saldırıda yaralanan Muhammet Salih Akyüz'ün tedavisinin sürdüğü öğrenildi.Kalleş saldırıda yaralanan Jandarma Uzman Çavuş Yahya Şen (24), Batman Devlet Hastanesi'nden alınarak, uçakla Gülhane Eğitim Araştırma Hastanesi'ne nakledildiği sırada şehit oldu. Kırıkkale'nin Balışeyh ilçesine Akçakavak köyündeki baba ocağına acı haber ulaştı. Bekar şehit Uzman Çavuş Yahya Şen'in Özel İdare'de ikiz kardeşinin olduğu ve ağabeyinin uzman çavuş olarak Ankara'da görev yaptığı öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin (26) Etimesgut ilçesine bağlı Atakent Mahallesi'nde ki babası Ömer ve anne Sündüz İnce gözyaşlarına boğuldu. Etimesgutta taziye çadırı kuruldu. Şehid bekârdı Hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ali Hekim'in (24) kısa süre önce rüyada şehit düştüğünü görünce annesini arayıp helallik istedi Aksu ilçesi Atatürk Mahallesi'nde gecekonduda yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine acı haberi askeri yetkililer verdi. Ali Hekim'in 20 gün önce Manavgatlı Ayşe Hekim ile hayatını birleştirip eşi ile Şırnak'a gitmişdi. Şehidin cenazesi Isparta'da toprağa verilecek.

Şehit Uzman Çavuş Neşet Gök'ün Eskişehir'de baba evine ateş düştü. Bekâr olan 25 yaşındaki şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Turan Gök belediye işçisi, annesi Nurcan Gök ev hanımıydı şehidin 7 yaşındaki kardeşi Batuhan Gök ağabey izne geldiğinde geri dönme yoksa şehit olacaksın" dedi Şehit Uzman Çavuş Okan Dinçer'in memleketi Balıkesir Bigadiçde yaşayan annesi Arife ve babası Tezcan Dinçer büyük acı yaşadı. Şehidin kardeşi Oktay'ı ise Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti. Şehidin izin için memleketine geldiği tekrar görevine başladığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın Amasya Suluovada yaşayan anne ve babası acı haberi hastane de aldı. Kent merkezine diş tedavisine giden anne Fatma ile baba Niyazi Aydın yetkililerin telefonla ulaşıp dönmelerini istemeleri üzerine evlerinin Oğlunu ziyaret için Batman'a gitmeyi planlayan baba acı haberle fenalaştı. 2 yıl önce Dilek Aydın ile evlenen 4 yıllık Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın kardeşi Sefa'nın Ankara'da astsubay okulunda eğitim gördüğü öğrenildi.

Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu'nun (29) Samsun Ladikde yaşayan babası Arif ve annesi Fidase Göksu acı haberle yıkıldı. Şehit Uğur Göksu 1 yıl önce Nesrin Atağ ile nişanlandı Çift düğün için şark görevinin bitmesini bekliyordu. Şehidin 2 hafta önce sosyal medyada nişanlısının fotoğrafıyla paylaştığı "Yanında olamasam da kalbim seninle sevdiğim" mesajı duygulandırdı.

İzmirli Şehit askerlerden Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus(28) annesi Şükran Ulus (53) ve babası Yücel Ulus (54) acı haberle yıkıldı. Şehit astsubayın babası Yücel Ulus fenalaştı. Babay'a sağlık ekipleri müdahale etti 6 yıl uzman çavuşluktan sonra astsubaylığa geçen ve bekâr olan şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin kardeşi Çağrı Ulus'un da astsubay olduğu ve İzmir'de görev yaptığı belirtildi. Şehit Ömer Yiğit Ulus'un, akşam operasyona çıkmadan babasını aradığı ve cuma günü yapılacak dayısının oğlunun düğününü kast ederek "Nasipse düğün için geleceğim" dediği belirtildi. Acı haberle düğün iptal edildi

AKAR: SON TERÖRİST BİTENE KADAR MÜCADELEYE DEVAM Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları toplantısı için geldiği Brüksel'de Batman saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Akar, "Terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir. Azimliyiz, kararlıyız. Terörist bitmeden, mücadelemiz bitmeyecek. Terör biter, o zaman mücadele biter" dedi.


Kaynak internethaber.com

Ali Hekim Batman şehidi kahreden haberle 7 askerimiz şehit oldu. Şehit ateşinin yaktığı yerlerden biri Antalya'da Uzman Çavuş Ali Hekim'in baba ocağı oldu. kahraman şehidimiz Uzman Çavuş Ali Hekim Batman'da 7 askerimiz şehit düştü. 24 yaşındaki Uzman Çavuş Ali Hekim askeri aracın geçişinde patlatılan bomba da şehit düştü. 1 ay önce hayatının aşkı Ayşe Hekim ile evlenen Ali Hekim memleketi Isparta'da toprağa verilecek.BATMAN'da, PKK'lı teröristlerin asfalta tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı askeri araç geçişinde infilak ettirmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ali Hekim'in (24) Antalya'daki babaevine ateş düştü. 1 ay önce evlenen şehit Hekim'in cenazesi memleketi Isparta'da toprağa verilecek.

Batman Hasankeyfde, yol emniyetini sağlayan askerlerin bulunduğu zırhlı aracın geçişinde PKK'lı teröristler, asfaltın altına tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş 7 asker şehit olurken, 2 asker ağır yaralandı. Şehit askerlerden Uzman Çavuş Ali Hekim'in Antalya'da baba ocağına ateş düştü. Aksu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'ndeki gecekonduda yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının şehit haberini askeriye verdi. Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asılırken, kapıda ambulansta sağlık ekibi hazır bekletildi.Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim'in, 9 Eylül'de Arzu Hekim ile evlendi Şehit Hekim'in cenazesinin memleketi Isparta'da toprağa verilecek

Şehitleri isimleri :*
Uzman Çavuş Neşet Gök (Eskişehir)
Uzman Çavuş Uğur Göksu (Samsun)
Uzman Çavuş Ali Hekim (Antalya)
Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus (İzmir)

Kaynak alemlere rahmet.com

ŞEHİT MUS'AB BİN UMEYR (R.A)

Mekkeli müşrikler, savaş çığlıklarıyla
Bedir savaşını başlatırlar Mus'ab Hazretleri, Bedirde büyük kahramanlıkla
İslam sancağını taşır o Seçkin bir ailenin üzerine titrediği, nazlı büyütülen*
muazzam bir cengaverdir Gönlünde iman Allah-ü Teala'nın ve Resulü'n aşkı vardır Uhudda tüm,*eshab-ı kiram Anam-Babam sana feda olsun sözünü hissederek söyler büyük sahabi.

savaşta pek önemli ve şerefli bir görev alır. Musab Hazretleri, Efendimizi korumak üzere yanındadır. Şehadeti özleyen, canını hiçe sayan Musab Hazretleri.Alemlerin efendisi'ni korumak için, iki zırh giyer. Sancağı taşır Savaş şiddetlenmiştir. Müşriklerin usta savaşçısı ibn-i kâmia Efendimiz sav in yakınına gelmiştir.*Ani bir saldırı yapar .*
güzel yüzlü Hz Musab hamle yapar.*
İnen kılıç darbesi, Musab Hazretleri'nin sancağı taşıyan kolunu keser.*Musab acıyı hissetmez.*

o'nun aklı ve gönlü Efendimizdedir
Sancağı sol eline alır tüm imanıyla Al-i İmran Suresi 144. Ayeti'ni okur şöyle buyurmaktadır Cenab-ı Hakk Muhammed*ancak*Resuldür, ondan evvel nice*Peygamber*gelip geçmiştir.*
ibn-i kâmia müşriği sol kolunu keser.*
Musab Hazretleri, iki kesik kolunun kalan kısımlarıyla sancağı göğsüne bastırır kan boşalır vücudundan.*
Böylesi bir kahramanlık hakikat anlatılası değil.*İbn-i Kâmia kâfiri vücuduna mızrak saplayıp şehid eder büyük sahabi'yi.*

Musab Hazretleri'ni şehid eden kibirli savaşçısı, düştüğü bir çukurda bir koçun boynuz darbeleriyle zelil şekilde cehennemi boylayacaktır.*Hazreti Musab'ın zırh giydiği zaman aşığı Efendimizle olan benzerliği şaşırtıcı'dır.*
Bu sebeple müşrikler Efendimizi öldürdüklerini zannederler.*Musab Hazretleri'nin sancağı taşıdığı görülür ki bunun açıklaması yoktur.*Efendimiz Aleyhisselam: "Ya Musab ilerle" diye emir buyurur O "Ya Resulallah! Ben Musab değilim" diye cevap verince, Efendimiz onun Musab şekline girmiş olan bir melek olduğunu anlar.*

Uhud savaşı bitmiştir. harbte Hz Hamza ve bir çok sahabiyle *Musab Hazretleride*şehid*olmuş ve her tarafları müşrikler tarafından kesilmiştir efendimiz Eshab-ı kiram'ın kahramanlığını bildiren Ahzab Suresi'nin 23. Ayeti'ni hüzünle okur şöyle buyurmaktadır Allah-ü Teala o kahramanlar için kur'an-ı kerim'de :*
Müminlerden, öyle yiğitler vardır ki onlar Allah-ü Teala'ya verdikleri sözde sadakat gösterdiler bazıları şehid oluncaya kadar çarpışacağına dair sözü yerine getirdi. Kimisi şehid olmayı bekliyor, onlar verdikleri sözü asla değiştirmediler. Ahzab Suresi / 23.Ayet-i kerime.*

Bütün canların canı Efendimiz Aleyhisselam şehidlere dönerek:*
Allah'ın Resulüde şahid'dir ki, siz kıyamette Allah'ın huzurunda şehid olarak haşr olucaksınız."*Ve diğer*şehitlerle birlikte bir zamanların ipekler içindeki yakışıklı genci Allah-ü Teala ve Resulü'nün aşkıyla feda ettiği hayatıyla şimdi şehadeti ile kefen bulunamadığı için kaftanı ve otlarla örtülen ayaklarıyla*uhud şehitliğine defnedilmiş ve Allah-ü Teala'nın ve sevgili Resulü'nün müjdeleriyle ayrılmıştır, bu hayal aleminden.*

Efendimiz Aleyhisselam Uhud savaşında şehid olan*Musab ve diğer şehitlere bakıp Eshab-ı kiram'a dönerek emir buyururlar :*Bunları ziyaret ediniz, selam veriniz. Allah-ü Teala'ya yemin ederim ki, kim bu dünyada selam verirse. Kıyamette aziz şehidler kendilerine selam vereceklerdir."

Kaynak peygamberimizin hayatı.com

ŞEHİTLİĞİN FAZİLETİ VE ŞEHADET

Şehadet, imandan sonra en kıymetli değer ve en ulvî makamdır. Allah ve Resul sevgisinden beslenen şehadet, vatan ve millet sevgisi ile değer bulur. Cennet-i Âlâ’nın kapılarını açar, insanları kendisine tutku ile bağlayarak âşık eder. Kâinatın yaratıcısı kendi rızası için şehit olan kulunu eşsiz ifadelerle övüp müjdeler, o bu makama nasıl âşık olmasın! Ona değilse neye âşık olunur!

Şehadetin mânâsını kavrayan sahabe-i kiram, ona ulaşmak için yarışmış, bu uğurda baba-oğul kura çekmiş, şehit olmayı dilemiş, göğsünü Resul-ü Kibriya’ya (a.s.m.) siper etmiştir.
vurulur vurulmaz, kanları akarken şehide cennetteki makamı gösterilir. Allah’ın (c.c.) onun için hazırladığı eşsiz ödüller verilir. Bu ödüllerin en güzeli, içinde sıkıntı, üzüntü ve kısıtlama olmayan bir hayattır.

Şehitler ölmez, onlar yalnızca gözlerin görmediği, kulakların duymadığı akıllardan geçemeyecek kadar güzel hayata devam etmek üzere bizden kısa bir süre ayrılırlar. Bu hakikatleri bize bizzat kâinatın yaratıcısı bildirir:
Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin onlar diridirler siz anlayamazsınız. Allah yolunda öldürülenleri sakın ölü sanmayın onlar diridir Allah’ın lütuf ve kereminden sevinçli bir halde Rableri yanında rızıka mazhar olmaktadırlar. Onlar, arkalarından gelecek ve henüz kendilerine katılmamış şehit kardeşlerine hiçbir keder ve korku bulunmadığı müjdesinin sevincini duymaktadır Onları, Allah’ın verdiği nimet ve keremle müjdeliyorlar.

Allah müminlerin ecrini asla zayi etmez.
Şehitler gördükleri eşsiz nimetler karşısında adeta kendilerinden geçer dünyaya gidip tekrar tekrar şehit olmak için Allah’a (c.c.) yalvarıp dururlar.

Efendimiz buyurur ki Allah katında hayra kavuşan hiçbir kişi, dünyayı istemez. Şehitler hariç. Onlar tekrar dünyaya dönmek ister Şehit cennete gittiğinde Rabbi sorar Cenneti nasıl buldun Çok iyi ey Rabbim Rabbi buyurur İste vereyim
Şehadetin faziletini gören şehit olmak ister Rabbim Beni dünyaya gönder on kere şehit olayım, der.”

Allah Resulü (a.s.m.) şehitler için şöyle buyurur Kanları akmaya başladığı an günahları affedilir Cennet makamları gösterilir. Kabir azabından korunur
korkudan emin olur vakar tacı giydirilir Cennet kızlarından yetmiş iki huri ile evlendirilir. Akrabalarından yetmiş kişiye şefaatçi olurlar.şehit olana acı tattırılmaz ve Kişi şehit olurken, yalnızca çimdik acısı hisseder.”

Şehadetin önemini bildiren ayetleri okuyan sahabeler şehitlik için yarıştı savaşa koştu Hanzala, evlendiği sabah cihada çağırılınca şehitlik için Uhud meydanına koştu Müşriklerle çarpışarak şehit oldu Hanzala efendimizi gökyüzünün melekleri yıkadı ona Gaslü’l-Melâike-Meleklerin Yıkadığı Şehit*dendi

Abdullah b. Cahş, “Yarın savaşta kâfirlerce şehit edilsem karnımı yarıp ciğerimi çıkarsalar, burnumu ve kulaklarımı kesseler Rabbimin huzuruna çıktığımda bunları niçin yaptın diye sorsa, Ya Rabbi! Senin için, desem her şeyden güzeldir.” diyerek Allah’a yalvarır.

günlerdir aç olduğu halde birkaç hurmayı yemek için Cennet kokusu alan sahabenin, yemek için geçecek vakti beklemeye tahammülü yoktu her dakika onun cennete girmesini geciktirecekti. sahabe avucundaki hurmaları bıraktı kılıcını çekip müşriklere*Hz. Umeyr büyük bir aşkla savaşarak Rabbine ulaştı.yaşlı ve ayağı sakat olduğu için şehit olarak sakat ayağıyla cennette gezmesine mani olan oğullarını şikâyet eden yaşlı baba. Ağlayarak Resulullah’a (a.s.m.) gelen ve O’ndan savaşa katılmak için izni aldıktan sonra Uhud vadisinde şehit olan*Amr b. Cemuh.

Ya Hâlid bin Velid, yaklaşık yüz savaşa katılmış inanılnaz kahramanlıklar göstermişti vücudunun çeşitli yerlerinden yüz yara almış ama şehit olmamıştı. ölümcül bir hastalığa yakalandı.hastalığa aldırmadı fakat cihat meydanlarında değil de yatağında öleceği için ağladı.Şehitlerin efendisi*Hz. Hamza*(r.a.). O, büyük bir aşkla yeğeni Hz. Muhammed’e (a.s.m.) bağlıydı. Cesareti şiirlere konu oldu
dillere destandı. Şairlerden biri ona şöyle der. Ey Hamza! Gördüğün hiçbir şeyden korkmazsın.heybetini gizli tut
“Yürüyüşün ölümü korkutuyor!..” dizelerini yazdıracak kadar kahramandı.

Yalnızca bu kahramanların hali değil, yenilgiye uğrayan şehidin hali bile Rabbimizin hoşuna gitmektedir.
Allah Resulü (a.s.m.) buyurur:
“Rabbimiz, Allah yolunda savaşıp da yenilgiye uğrayan kişiye şaşar. Yenildikten sonra kanının döküleceğini bile bile savaşa atılır. O zaman Allah meleklerine der ki Kuluma bakın, katımdaki ödüle rağbetinden dolayı geri döndü. Kanı akıp şehit oluncaya kadar savaştı.”

Allah (c.c.) şehadete ayrı bir anlam ve değer yükler ve onun karşılığını ancak kendinin vereceğini ifade ederek buyurur dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar, Allah yolunda savaşsın Kim Allah yolunda savaşır öldürülür veya galip gelirse bona büyük mükâfat vereceğiz.” Allah Resulü (a.s.m.) şu müjdeyi verir Kıyamette şehitlerin ruhları yeşil kuş şeklindedir. Onlar kandiller içerisinde Arş-ı Âzâm’da asılı olacaklardır. dilediği cennete gideceklerdir.

Üstad Bediüzzaman şehitlerin makamı hakkında şu tespiti yapar Nass-ı Kur’ân’la, şühedanın ehl-i kuburun fevkinde bir tabaka-i hayatları vardır. Şüheda hayat-ı dünyevîlerini tarik-i hakta feda ettikleri için, Cenâb-ı Hak, kemâl-i kereminden, onlara hayat-ı dünyeviyeye benzer, kedersiz, zahmetsiz bir hayatı âlem-i berzahta onlara ihsan eder. Onlar kendilerini ölmüş bilmiyorlar. kendilerinin iyi bir âleme gittiklerini biliyorlar, kemâl-i saadetle mütelezziz oluyorlar, ölümdeki firak acılığını hissetmiyorlar. Ehl-i kuburun çendan ruhları bâkidir kendilerini ölmüş biliyorlar. Berzahta aldıkları lezzet ve saadet, şühedanın lezzetine yetişemez.

“Nasıl ki, iki adam bir rüyada cennet gibi bir saraya girer. Birisi rüyada olduğunu bilir; aldığı keyif ve lezzet noksandır. ‘Ben uyansam lezzet kaçacak’ diye düşünür. Diğeri rüyada olduğunu bilmiyor; hakikî lezzet ile hakikî saadete mazhar olur. âlem-i berzahtaki emvat ve şühedanın hayat-ı berzahiyeden istifadeleri öyle farklıdır. Hadsiz vakıatla ve rivayatla, şühedanın tarz-ı hayata mazhariyetleri ve kendilerini sağ bildikleri sabit ve kat’îdir

Peygamberlikten sonra en büyük makam olan şehitlik, insanı tatlı canını feda ederek sevdiklerini bırakıp Rabbine ulaştıran ulvî haldir samimiyetsiz, ve halis niyetsiz elde edilemez. Bu ayet ve hadiste buyrulmuştur. Bir gün Allah Resulü’ne (a.s.m.) soruldu -Bir adam sırf yiğitlik veya ırk gösterişi için savaşırsa Allah için savaşmış olur mu Efendimiz Kim Allah’ın ve İslâm’ın üstün olması için savaşırsa, o Allah yolundadır, buyurdu.

hadis-i şerifte buyrulur ki Savaş iki şekilde olur: Kişi ya Allah rızası için savaşır, devlet başkanına itaat eder, arkadaşına yardımcı olur, fesattan sakınır. Bu kişinin uyku ve uyanık anı için sevap yazılır. İkincisi ise; övünmek, itibar ve riya için savaşır. Devlet reisine isyan eder, fesat çıkarır. Bu kişiler hedefe ulaşamazlar.Vatanını, malını, namusunu, dinini savunmak uğurunda öldürülen kişi Allah için şehit olur.

Allah Resulü (a.s.m.) hadisde buyurur:
Malı uğrunda Dinini savunurken Ailesi uğruna öldürülen şehittir. Nefsini savunmak için öldürülen şehittir.
Haksız yere, malı alınmak istenen kişi, malını almak isteyenlerle savaşır da öldürülürse şehit olur. Yüce Allah (c.c.) büyük sıkıntı çeken Müslümanları şehit kabul ederek, onlara da şehit sevabı vermiştir. Bu Allah’ın Ümmet-i Muhammed’e büyük lütfudur.

Ebu Hureyre şöyle anlatır Bir gün Allah Resulü (a.s.m.) sahabe ile yürürken sordu kimleri şehit olarak görüyorsunuz Allah yolunda öldürülenler şehittir.
O zaman ümmetimin şehitleri çok az buyurdu.kimler şehittir Yâ Resulallah!
Allah yolunda öldürülen ve ölen
Vebadan ölen Karın hastalığından ölen şehittir.Boğularak ölen Yangında ölen
Doğum sırasında ölen şehittir.

hadis-i şerifte Allah Resulü şöyle buyurur: Kim Allah’tan samimî şekilde şehit olmayı isterse, yatağında ölse bile Allah onu şehitler derecesine yükseltir.
Allah Resulü (a.s.m.), sahabelerini şehitleri ziyaret için teşvik ediyordu. Uhud şehitleri anıldığı zaman şöyle buyururduallahi sahabelerim ile birlikte şehit olup, Uhud Dağı’nın bağrında yatmak isterdim.

Kıyamet günü, onların Allah yolunda gerçek şehitler olduklarına şahit olacağım. Haydi, gidip onları ziyaret edin! selam verin Allah’a yemin ederim ki onlar, kıyamete kadar kendilerine selam verenlerin selamını, dua edenlerin duasını duyar, selam ve duaya karşılık verir Allah Resulü’nün (a.s.m.) sözlerini duyan Hz. Fâtıma annemiz vefat edinceye kadar, her iki günde Uhud’a giderek amcası Hz. Hamza (r.a.) ve diğer şehitleri ziyaret eder, ağlayarak dua eder, amcasının kabrine düzeltirdi.

Fatma el-Hüzâî anlatıyor:
Kız kardeşim ile yolculuk yapıyorduk. Uhud şehitliğine gelmiştik. Kardeşime:
Hz. Hamza’ya selam verelim! dedim.
Hz. Hamza’nın kabrinde Esselamü aleyke ey Resulallah’ın amcası! diye selam verdik. Kabirden ses duyduk.
-Aleyküm selam ve rahmetüllahi ve berakâtüh.Hz. Hamza selama karşılık veriyordu. Şaşkındık. kimsenin çok şaşırdık.

Attaf b. Halid anlatıyor Halam iki çocuğu ile Uhud şehitlerine ziyarete gitmişti. Şehitliğe gidince Selamun aleyküm ya şühedâi Uhud! diye selam vermiş. Şehitlikten selamına karşılık ses gelmiş. Aleyküm selam! Vallahi birbirimizi nasıl tanıyorsak, bizi ziyarete gelenleri aynı şekilde tanıyoruz.
Halamın tüyleri diken diken olmuş, korkuya kapılmış ve çocuklara seslenerek, şaşkınlıkla hızlıca oradan ayrılarak eve dönmüşlerdi.

Allah Resulü (a.s.m.) şehitlerin kalan ailesi konusunda çok hassas davranır, onlara sahip çıkar ilgilenirdi. Hz. Cafer efendimizin çocuklarının yetiştirilmesini üstlenen Allah Resulü (a.s.m.), ağlayan şehit çocuğunu görünce yakından ilgilenerek onu bağrına bastı. Ona: “Ben Baban, Âişe annen olsun istemez misin?” buyurdu. bir şehit oğlu olan Cabir b. Abdullah ile birlikte alacaklıları ile konuştu, borcunu ödeyinceye kadar yardımcı oldu.

Allah Resulü (a.s.m.) yalnızca şehitlerin değil, cihada giden bütün mücahitlerin yakınlarına saygı ve özel ilgi gösterilmesini emretmiş şöyle buyurdu
Cihada gitmeyip geride kalanlar, mücahitlerin eşlerine anneleri gibi hürmet etsinler. Kim mücahitlerden birinin eşinin ardına takılır, ihanet ederse, kıyamette mücahidin karşısına getirilir. Mücahit dilediği kadar onun sevabından alır…”

Cihat ve şehadet hakkındaki ilk vahiyden itibaren “OKU!” emri ile cehalete, kötülüklere, fitneye ve küfre savaş açan İslam, inananları Hz. Peygamber’in (a.s.m.) rehberliğinde Kur’ân ve Sünnetle eğiterek, örnek insan ve örnek nesil olarak insanlığa kazandırmıştır. Hayatlarını iyiliği ve güzelliği hâkim kılmaya, kötülüğü ve fitneyi kaldırmaya adayan Allah dostları, Bedir’den Uhud’a, Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar binlerce yerde inanılmaz kahramanlık göstermiş her İslam kahramanı insanlık dünyasına tarih yazmıştır.

Milli Marşımızın Şairi Mehmet Akif’in;
“Bir hilal uğruna Ya Rabb ne güneşler batıyor…” mısralarıyla anlattığı o güneşler batarken dünyamızı ebediyet nuruna dönüştüler. şehit olurken cennetten aldıkları nurla insanlığı aydınlattılar şehitlerin hangi duygularla nasıl şehit olduklarını anlatın
Onların duygularını, yaşadıkları şehadet anlarını anlatın, gönül dünyanızı aydınlanmasına vesile olsun, şehit annelerinin şehid babalarının yanan yüreklerine su serpin

Rabbim gönüllerimizi yeryüzüne saçtığın billur kadar saf nur ve ışıkla aydınlat hakkı hak görüp tabi olmayı, yanlışları yanlış görüp kaçınmayı nasip et

Kaynak dualarımız.org

*
بسم الله الرحمن الرحيم*
اَ لْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ لْعأَ لَمِين
و لصَّلأ ةُ و ا لسَّلأمُ علىَ رَ سؤُ لِنأَ مُحَمَّدِ وَ عَلَى األٍهِ وَ صَحْبِهِ اَجْمَعِىنَ

Ya rabbi senin rızanla ellerimizi açtık, yalvarıyoruz, bizi huzurundan boş çevirme, bizi kendinden başkasına muhtaç etme, bizi başkasına yalvartma ya rabbi. cennet vatanımızın her karış toprağı uğrunda can veren, şehit kardeşlerimizin kanlarıyla sulanmış,
vatanımızı düşman çizmeleriyle çiğnetme, bizi vatansız bırakma, bizi bayraksız bırakma


biz vatana canlarımızı vermişiz, vatan tehlikeye girdiğinde 7’den 70’e kadınla erkeğiyle canlarımızı feda üzere ebrehenin ordusunun karşısında ebabil kuşlarının attığı taşlar misali hiçbir güç kuvvet yetiremez,* silahların tankların önüne baş koyan ve istikal savaşından bu zamana kadar vatanı kurtarmaya çalışan şehit kardeşlerimizin ruhlarını şad eyle..Ya rabb bizim vatanımızı düşmana çiğnetme, vatansız
bayraksız bırakma hürriyet ve istikalalimize musallt olanlara fırsat verme

ya rabbi.bizi hürriyet ve istikalimiziden mahrum bırakma ya rabbi. Minarelerimizdeki ezanı Muhammedileri dindirme, ayyıldızlı bayrağımızı gönderden indirme ya rabbi, düşmana fırsat verme ya rabbi yeryüzünde ebu cehiller, ebu lehepler, ebreheler nemrutlar tarihin hiçbir devrinde eksik olmadılar, firavunların, ebu cehillerin ebu leheplerin şerrinden muhafaza eyle .

Ya rabbi. kardeşlerimiz sana ellerini açtılar* sana olan imanları sana olan güvenleri tevekküleri ile sana yalvarıyorlarlar . ya rebbel alemin bunlar bedirde,bunlar uhutta, bunlar çanakkalede, kurtulus savaşında, vatanlarını milletlerini dinlerini korumak için savaşan kardeşlerimiz* ya rabbi can veren şehitlerimizi okunan kuranlar Yasinler, aşırlar hurmetine ruhlarını şad eyle makamlarını cennet eyle, bedir ve Uhut şehitleri ile haşr eyle.

Ya rabbel alemin kardeşlerimizi bedirden uhuttan sağ dönen kardeşlerimizle haşr eyle. yarın mahşer gününde peygamberimizin sancağı altında toplanmayı* haşru cem eyle. Peygamberimiz vatan sevgisi imandandır buyuruyor* vatan uğruna şehit olan tüm şehitlerimize merhamet eyle. Bizi rahmetinden mahrum bırakma bizi tehlikelerden kötülerden kötülerin şerrinden iblis kılıklı hainlerden, ebu cehil kılıklıların şerrinden, hürriyet ve istikalimize tasallut eden bizi köleleştirmek diz çöktürmek emiri yerine getirtmek* isteyenlere ya rabbi fırsat verme,

bize güç ve kuvvet nasip eyle bizi kendinden başka hiç kimseye muhtaç etme ya rabbi. Ya rabbel alemin şu cennet vatanımızda ayaklarımızı bastğımız her yerde şehitlerimizin kanları ve kemikleri*var. Onların kanlarını ve kemiklerini sızlatacak yanlış işler yapmaktan muhafaza eyle.şehit kardeşlerimizin uğrunda şehit oldukları davalarına sahip çıkacak ihlaslı imanlı vatanını ve milletini seven nesiller yetiştirmeyi nasip eyle

ya rabbi.. bizi kendinden başkasına muhtaç etme. Dualarımızı ve okunan kuranları kabetüllah, ravzai mutahharada yapılan dualar zümresine dahil eyle.*Bu necip asil millete cennet vatanımıza hizmet etmek isteyenlere güç ve kuvvet nasip eyle. ömürlerini hayırlı bereketli* ihsan eyle.. amellerini ve amellerimizi makbul eyle..Onları beddulardan* koru ya rabbi. bedduaları kendi başlarına makus eyle ya rabbi.. ya rabbi cehennem ateşlerini onlara makus eyle. Onları kahhar ismi şerifin hurmetine kahru perişan eyle ya Yaralalanan kardeşlerimize acil şifalar ihsan eyle ya rabbi.

Devletimizi miletimizi payidar eyle, vatanımızı milletimizi ve tüm İslam vatanlarını muhafaza eyle. şehitlerimize rahmet ihsan eyle. Kabirlerini nur eyle makamlarını ali eyle cennetinele cemalinle müşerref eyle
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-16-2018, 22:06   #133
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
Kaynak dini haberler.com

Şehitlerimiz için Okunacak Dua

Ya Rabbel Alemin ve yâ Er-errahim
Fitneyle bizi tutuşturmak isteyenlere karşı tek vücut, tek bilek olmayı milletimize nasip eyle Allah'ım"
Gencecik bedenlerini*vatana siper eden canlarını uğrunda feda eden, ruhunu sana armağan eden şehitlerimizin topraklarından sana yakarıyoruz
gencecik bedenlerini*vatana siper eden, canlarını uğrunda feda eden, ruhunu sana armağan eden şehitlerimizin huzurunda sana yakarıyoruz. Ellerimizi boş çevirme Allah'ım.

Issız gecede, karanlık vadide, vatan millet barış huzur, din için, mukaddesat için can veren Mehmetçiklerimizi rahmetinle kucakla Allah'ım.yürekleri dağlanan annelere, babalara, eşlere, evlatlara Sabr-ı Cemil ihsan eyle Allah'ım. Bütün acılara rağmen birlik beraberlikte ısrar eden milletimize dayanma gücü lütfeyle. Aziz milletimizi acılardan, ağır imtihanlardan muhafaza eyle.

Yüce kitabında ‘şehitlerde ölüler demeyin’ buyuruyorsun Allah'ım, şehitlerimizi peygamberlerle, salihlerle birlikte haşreyle. Şehitlerimizi Bedir Uhud, Çanakkale, Malazgirt, Sakarya şehitleriyle cennette buluştur. Peygamber Efendimiz, 'şehitlik peygamberlikten sonraki en büyük makamdır buyuruyor. Şehitlerimizi yüce*makamlara eriştir Birlik ve dirliğimize*göz dikenlere, izzetimize, şerefimize kurşun*sıkanlara fırsat verme Allah’ım.

Dinimizin, milletimizin bekasını sarsacak her türlü fitne ve fesatlardan milletimizi memleketimizi halas eyle Allah'ım. Tarihte nice saldırıya mertçe yiğitçe karşı duran insanlarımıza cinayetler karşısında metanetli, ferasetli, soğukkanlı ve iradeli olmayı lütfeyle Allah'ım. Fitnecilere karşı tekvücut tek bilek olmayı nasip eyle Allah'ım. şehitlerimizin huzurunda el açıp yalvarıyoruz. Kandırılmış, beyinleri yıkanmış, dağlara çıkmış kendi halkına ihanet ettiğini, milletini vurduğunu fark etmeden silaha sarılmış bu insanları uyandır. Islah eyle. Islah olmayanı kahhar isminle kahreyle

Allah'ım geç olmadan hakikati anlamayı, yuvaya dönmeyi halk için hayır yapmayı şiddet, terör ve vahşeti bırakıp barış ve huzura dönmeyi silahı bırakıp kaleme sarılmalarını nasip eyle Allah'ım.
ülkenin çocuklarını, gençlerini dağlara kaçırarak onları kardeş katili yapan, eli*kalem tutan çocuklara silah veren şiddet ve vahşet şebekelerini kahhar ismi celilinle kahreyle. yavrularımızı hain emellerine alet etmek için vicdansızca kullanan, annelerin bağrından kızlarını, babalarının dizlerinden oğullarını koparan şer odaklarını sana havale ediyoruz

Allah'ım tuzaklarını başlarına çevir. Sana inanan necip milletin*ismetini hiçe sayanları kuvvet ve kudretinle üstesinden gel Teröristlerin milletimize sokmak istediği fitneden şerden fesattan kardeşliği çiğnemekten hepimizi milletçe muhafaza eyle Allah'ım. acılara rağmen milletimizin hiçbir ferdini haktan, hukuktan, adaletten, merhametten ayırma Allah'ım. milletin iradesini yok sayarak, millete tecavüz etmelerine sen müsaade etme Allah'ım.

Batısıyla Doğusuyla, Kuzeyiyle, Güneyiyle, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla dilleri, ırkları, renkleri ne olursa olsun; mazlumların, mağdurların umut bağladığı ülkemize canlarını veren bütün şehitlerimizin uğruna canlarını verdikleri yüce değerlere ihanet edenlerden eyleme Allah'ım. Şehitlerimizi rahmetine emanet ediyoruz rahmetinle muamele eyle. Annelerine babalarına kardeşlerine bütün milletimize sabrı cemil ihsan eyle

Allah’ım.Milletimizin çektiği sıkıntıların çok olduğu vakitte Rabbimiz askerde vatani görevini yapan, polislik mesleğini yerine getiren vatanın birliğini koruyan tüm müslüman kardeşlerimize yardımcı ol Zor zamanlardan geçiyoruz. her zaman sığındığımız Rabbimize sığınarak evlatlarımızı abilerimizi babalarımızı sana emanet ediyoruz. Asker, polis ve şehitleirimiz için çok dualar okuduk**Ey Kainatı yoktan var eden, her şeyi emrimize yar eden Ulu Allah!*** Lutfunu bize bahşet nimetlerine şükürden aciziz. aczimizin ifadesi ile ellerimizi açtık, boynumuzu büktük, yalnız sana ibadete ediyor ve Sen'den yardım diliyoruz. Dualarımızı kabul eyle Ya Rabbi! *

Ey bütün dertlere şifa veren Rabbimiz! Hasta gönüllerimizi iyileştir, dertli kullarına deva, hasta kullarına şifa ihsan eyle Ya Rabbi! işlerimizi akibetimizi hayırlı eyle. Bize dünya ve ahirette iyilik ve güzellik ver. Bizleri cehennemden azabdan koru Ya Rabbi! * Ya ilahel alemin! Korkmayan kalpten, işitilmeyen ve kabul olmayan duadan, doymayan nefisten ve faydasız ilimden sana sığınırız. Ölümün şiddetinden ve sıkıntısından, cehennem ve kabir azabından, gevşeklik ve ihtiyarlıktan, zenginliğin ve fakirliğin fitnesinden Sana sığınırız. Bütün hata ve günahlarımızı yıkayarak, arınmış bir kul olarak huzuruna çıkmayı bizlere nasip eyle

Ya Rabbi! Aç gözlülükten, dünyaya meyletmekten, uzun ömür peşinde koşmaktan bizleri muhafaza buyur Ya Rabbi! **Ya Rabbi! huzurunda büyük bir ümitle sana el açan, vatana, millete hizmet için, vatanına kurban olsun diye eline kına yakılan yiğitlerin, mehmetçiklerin, annelerin, babaların, kardeşlerin, eşlerin, çocukların, akrabaların, komşuların dualarını kabul eyle, kalplerindeki güzel ve halis istekleri makbul eyle.***

Hep birlikte, büyük bir coşkuyla askere uğurladığımız evlatlarımızı, vatanına, milletine bağlı yetişmelerini ve sağ salim yurtlarına dönmelerini nasip eyle...***Askerlerimizin istikballerini parlak, kıyamet gününde yüzlerini ak eyle Ya Rabbi! Halk içinde imanlarıyla itibarlı, millet ve memleketimize faydalı olmalarını müyesser eyle Ya Rabbi!** Ey Rabbimiz! Dinimizi, Kur'an'ımızı, ırzımızı, namusumuzu, iffetimizi, şerefimizi, ordumuzu, yurdumuzu muhafaza eyle. Memleketimize göz diken düşmanlara ve memleketin kötülüğüne çalışanlara fırsat verme

Ya Rabbi! **Dinimize yardım edenleri iki cihanda aziz eyle, muvaffak eyle Ya Rabbi! Senin yolundan, Kur'an yolundan, İslam'ın yolundan bizleri ayırma Ya Rabbi aziz vatanı korumak, İslam'ın sancağını dalgalandırmak için cepheden cepheye koşan canını feda eden bütün şehitlerimizin ruhunu şad eyle Ya Rabbi!...** Bugün canı, gözü gibi büyüttüğü fidan gibi delikanlıları, genç yiğitleri yetiştiren ve gururla, iftiharla, dualarla başı dik, alnı açık, gururla, göğsünü gere gere askere uğurlayan annelerin, babaların, kalplerinden geçen duaları da kabul eyle. *
****
Kaynak islamveihsan.com

PEYGAMBER İMİZ’İN ŞEHİTLERE DUÂSI

Uhud Harbi’nden Medîne-i Münevvere’ye dönerken Rasûlullah at üzerinde bulunuyor dizgini Muâz ra Sa‘d’ın annesi Kebşe ra Efendimiz’e geldi. Allah Rasûlü’nün mübârek yüzüne baktı
Anam babam Sana fedâ olsun yâ Rasûlâllah! Senʼi sağ sâlim gördüm artık bütün musîbetler hiç gelir!”*dedi.
Rasûlullah ona şehîd düşen oğlu Amr bin Muâz’dan dolayı baş sağlığı diledi
Ey Sa‘d’ın annesi! Seni müjdelerim! ev halkına da müjdeler olsun! Kabîlenizden şehid düşenlerin hepsi cennette bir araya geldiler.

On iki şehîd vermişlerdi. Âile fertlerine şefaat etmelerine izin verildi.”*buyurdu. Kadın Râzıyız ey Allâh’ın Rasûlü! Bundan sonra artık onlara kim ağlar!”*Yâ Rasûlâllah! Şehîdlerin geride bıraktıklarına da duâ ediniz!” dedi. Rasûlullah sav Allâh’ım! Onların kalplerindeki hüznü gider, ihsân eyle! Geride kalanlara en güzel şekilde sahip çık!”*diye duâ etti sonra yola çıktı Ashâb-ı kirâm ardı sıra yürüyordu

Efendimiz Sa‘d’a Senin kabîlenden çok yaralı var ve yaraları ağır. Kıyâmette onların hepsi de yaralarından kan akar vaziyette geleceklerdir. Kanlarının rengi kan rengi, kokusu misk kokusu gibi olacaktır. Onlara söyle, evlerinde yaralarını tedâvi etsinler! Kimse bizi takip etmesin! Bunu kesin bir emirle bildir!”*buyurdu. Sa‘d -ra Rasûlullâh’ın kesin emridir, Benî Eşhel kabîlesinden hiçbir yaralı bizi takip etmeyecek!” diye nidâ etti. Bütün yaralılar geri döndüler.
Gece boyu ateş yakıp ışığında yaralarını tedâvîyle meşgul oldular. Bu kabîleden otuz yaralı vardı.

Kaynak habertürk.com

İkizleri terör ayırdı

Şehit Uzman Çavuş Yahya Şen’in Kırıkkale’deki baba ocağına acı haber ulaştı Batman'da terörist saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Yahya Şen' Kırıkkale'deki baba ocağına acı haber ulaştı. Şehidin bir kardeşi olduğu, abisinin Ankara'da uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi. Batman’da PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının zırhlı araç geçişinde infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan Uzman Jandarma Yahya Şen’in (24) Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine bağlı Akçakavak köyündeki baba ocağına acı haber ulaştı.


Kırıkkale'ye şehit ateşi düştü BATMAN* Gercüş'te*askeri zırhlı aracın geçişinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan bomba sonucu Yaralı Uzman Çavuş
Yahya Şen uçakta şehit düştü Batman'da PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda ağır yaralanan Kırıkkaleli Uzman...Yahya Şen’ şehit düştü

Kaynak onedio.com

Evlerine Acı Haber Ulaştı:

Batman'da Şehit Olan 7 Asker Açıklandı
Bu güne*şehit*haberiyle uyandık. Batman'da zırhlı askeri aracın geçişinde teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu 7 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz yaralanmıştı. şehit 7 askerimizin kimliği açıklandı acı haber ailelerine ulaştırıldı.
Batman'da Tuzaklanmış Patlayıcıyla Terör Saldırısında Şehit Asker Sayısı 7'ye Yükseldi -

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gökv 25 yaşındaydı acı haberi* Eskişehire verildi.*Bekar Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök'ün, Burak (19) ve Batuhan (7) adlı 2 kardeşi vardı

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus Şehit*ateşi*İzmir, Bergama'ya düştü. Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus 28 yaşındaydı. Oğullarının şehadet haberi annesi Şükran Ulus (53) ve babası Yücel Ulus'a (54) verildi.**
6 yıl uzman çavuşluk yapıp astsubaylığa geçen ve bekâr olan şehidin kardeşi Çağrı Ulus'un astsubay olduğu ve İzmir'de görev yaptığı aktarıldı.

Şehit Uzman Çavuş Özgür Can İnce
Şehit* asker Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin acı haberi,*Ankara Etimesgut Atakent Mahallesi'nde oturan ailesine ulaştı.* şehidin*babası ve annesi gözyaşlarına boğuldu. Şehit Uzman Çavış 26 yaşındaydı.

Şehit Uzman Çavuş Ali Hekim
Şehit*asker Uzman Çavuş Ali Hekim 24 yaşındaydı *9 Eylül'de evlenmişti Antalya'nın Aksu ilçesine bağlı Atatürk Mahallesi'nde yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının*şehit haberi, verildi.Şehit Hekim'in cenazesi memleketi Isparta'da toprağa verilecek

Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu
Şehit*olan 7 askerden biri *Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu'ydu. Babası annesi ile şehidin 4 kardeşine acı haber verildi. Şehit Göksu 1 yıl önce nişanlanmıştı düğün için şark görevinin bitmesini bekliyordu

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Aydın
29 yaşındaydı.*şehadet haberi Amasya'da oturan babası Niyazi (54) ile annesi Fatma Aydın'a, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz tarafından bildirildi. 2 yıl önce* evlenmişti 4 yıldır Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yapıyordu.
Şehit Aydın'ın kardeşi Sefa Aydın'ın Ankara*Astsubay Okulu'nda eğitim gördüğü öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer Hain saldırıda*şehit*olan Gercüş İlçe Jandarma da görevli Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in, Balıkesir Bigadiç ilçesi Bademli kırsal mahallesi nüfusuna kayıtlıydı Bekâr olan Şehit Aydın'ın annesi Arife ve babası Tezcan Dinçer'e acı haber verildi.


Kaynak internethaber.com

Batman'daki şehitlerin isimleri

BATMAN'da şehitlerimizin isim ve memleketleri belli oldu. Şehitlerin İzmir, Isparta, Eskişehir, Ankara, Amasya, Samsun, Balıkesir nüfuslarına kayıtlı oldukları öğrenildi.BATMAN'dan gelen haber Türkiyeye ateş düşürdü. Şehit 7 askerimizin acısı ailelerine ulaştı.

OKAN DİNÇER (BALIKESİR) : Uzman Çavuş Okan Dinçer'in şehit haberi doğup büyüdüğü Balıkesir'in Bigadiç Bademli kırsal mahallesine ulaştı. Şehidin izine Bademli'ye geldiği ve tekrar görevine başladığı öğrenildi.
Şehidin annesi ve Babası şehadet haberiyle büyük acı yaşadı. Şehidin kardeşi Oktay'ı Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu taziyelerini sundu
***
ÖZGÜR CAN İNCE (ANKARA) : 26 yaşındaki Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin acı haberi, Ankara Etimusgut Atakent Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. şehid babası ve annesi gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasını jandarma, polis ve sağlık ekipleri sakinleştirdi. ailesinin oturduğu bina Türk bayraklarıyla donatıldı Etimesgut Belediyesi önüne taziye çadırı kuruldu.

ŞEHİT ALİ EKİM (ANTALYA) : Uzm.Çvş. Ali Hekim'in şehadeti Antalya Aksu ilçesindeki babası ile annesine ulaştırıldı. Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu İlçe Jandarma Komutanı Salih Demirtaş ve Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin şehit evine taziyede bulundu. 2 yıllık uzman çavuş Ali Hekim 1 ay önce Ayşe Hekim ile evlendi bir kardeşi vardı. Eşi Ayşe Hekim'in Ali Hekim ile Batman'da yaşadığı bildirildi. Ali Hekim'in cenazesi memleketi Isparta'da toprağa verildi

UĞUR GÖKSU (SAMSUN) : Şehit Uzman Çavuş Uğur Göksu 29 yaşındaydı. Acı haberi Samsun Ladik ilçesinde ki baba ocağına ulaştı. Haberi alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Göksu’nun sosyal medyada yaptığı son paylaşımla yürekleri sızlattı. Uğur Göksu nişanlısıyla birlikte olduğu fotoğrafı paylaşarak üzerine şunu yazdı: "Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim. Beraber mutlu yıllara. Nişanımızın 1. yıl dönümü kutlu olsun.”

***
NEŞET GÖK (ESKİŞEHİR) : Uzman Çavuş Neşet Gök'ün acı haberi, Emek Mahallesine baba evine ulaştı. Bekar olan 25 yaşındaki şehit Neşet Gök'ün evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin babası Turan Gök belediye işçisi, annesi Nurcan Gök'ün ev hanımıydı Şehidin 19 yaşında Burak ve 7 yaşında Batuhan isimli iki erkek kardeşi vardı Şehidin en küçük kardeşi 7 yaşındaki Batuhan Gök ağabeyinin gitmesine razı olmayıp şehit olacağını önceden söylemişdi

*
ÖMER YİĞİT ULUS (İZMİR) : Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un (28), İzmir'in Bergamadaki babaevine acı haber ulaştı. Oğullarının şehit haberini alan annesi Şükran Ulus (53) ve babası Yücel Ulus (54) fenalık geçirdi. 6 yıl uzman çavuşluktan sonra astsubaylığa geçen Ömer Yiğit bekârdı Şehidin kardeşi Çağrı Ulus astsubaydı İzmir'de görev yapıyordu. Şehid, AK Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu'nun eşinin yakınıydı

Batman Hasankeyf ilçesinde yol çalışmasının emniyete alınması amacıyla görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca, saat 06.00 sıralarında saldırıldı. Yola döşenen EYP'nin patlatılmasıyla 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş, 7 asker şehit oldu, 2 asker ağır yaralandı.Patlamayla birlikte asfaltda 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukur oluştu görüldü.

Kaynak doğru haber.com

Bu Şehidler Kur`an`da Anlatılanlardır
Mehmet Zülfi Tan / Doğruhaber

BUNLAR ATEŞE ATILANLAR TAŞLANARAK ÖLDÜRÜLENLER, BUNLAR ESHAB-I KEHF`LERDİR.
Kuranı yaşayanlar, hayatlarında Onu yaşarlar. emirlerini yaşarlar. Kuranı yaşayınca. zalimlerle karşılaştıkları zaman. Bazıları Kuranı onu tarihten çıkarıp çağa taşılar. Bazıları Kurana bitmiş diye bakarlar, bazıları yaşanacak diye bakarlar.insan Kuranı okur ama boğazından inmez, onu yaşamaz anlamaz, kırkayak gibi, hangi ayaklarını atacağını düşünmekle geçirirler. Halbuki yürüse iş kendiliğinden çözülür.

Kuranı amele geçirenler, ayetleri ile amel edenler ayetleri tek tek yaşar Kuranın hakikat olduğunu her zaman görürler. Görürler Rablerine hamd ile şükrederler. ilahi buyruk olan "Kii ledxulil cenneh gir cennetime nidasını işitirler.İşte bu şahit olduğumuz şehadetler Kuranı yaşayanların Kurana şahadetleridir. Bunlar Kuranda geçer. Allah bunu bin dörtyüz yıl önce bildirmiştir Bunlar; Halkını uyarmak ve onları kurtarmak için bir araya gelen gençler, Allahın kalplerine imanı yerleştirdiği ve sağlamlaştırdığı Ashabı Kehflerdir. Kendilerini ilah ilan eden zalimlere karşı haddini bildiren Ashabı Kehflerdir

Allaha imanlarından dolayı ateşten hendek kazıp içine atılan ve zalimlerin seyrettikleri, iman etmiş o genç ve bir şehrin halklarıdır Halkını uyarmak için gönderilen elçilere yardımcı olan ve bedelini taşlanarak canıyla ödeyen, öldürülen çağımızın Habibe Neccarlarıdır bu kardeşlerimiz Kuranın şahitleri ve İslamın şehitleridir Mekke müşriklerinin şehit ettiği Sümeyye ve Yasir`dirler.

Ey Rabbim sana hamd olsun. Bu çağda aramızdan çıkardığın yiğit kardeşlerimizi katına şehit kabul ettiğin için sana hamd u senalar olsun. mazlum ve müslümanlara şeref ve ikramda bulunduğun için sana sonsuz şükürler olsun. Umutsuzluğa düşüp rızandan uzaklaşma korkusu yaşarken, bizleri korkudan emin kılıp şehitlerle yolumuzu aydınlattığın ve ayaklarımızı sabit kıldığın için sana şükürler olsun.

Kuranda bir çok darbı meselleri bu kardeşlerimizin şehadeti ile bize gösterdiğin için sana şükürler olsun. Evet Kuran hayat kaynağıdır. Allahın vahyidir. Onu yaşayanlara yol gösteren, ders veren öğretmendir. Yaşandıkça iman sahiplerini merhaleden merhaleye, imtihandan imtihana götüren ilahi yol göstericidir.Uhutları Hendek`leri yaşadık, Bedirleri yaşadık. Ateşe atılanlar olduk, taşlanarak öldürülenler olduk, yakılarak katl edilenler olduk.
Allah`ın aramızdan şehitler kabul ettiği bir topluluk olduk.Bundan daha büyük bir izzet ve şeref var mı? Bundan büyük mutluluk var mı?

Kuranı anlatırken yiğitlerin de hikayesini anlatacağız. Çünkü onlar Allahın ayetlerinin tefsiridir onlar hayatları ile Kuran mucizelerini bize yaşattılar.onlar yolumuzu aydınlattılar. Korkmadan ve çekinmeden yürümeyi bize öğrettiler. şüphe ve kuruntuları yıkıp fitneleri boşa çıkardılar.
Ey şehit kardeşlerim; şehadetiniz kutlu olsun. *

Kaynak hürriyet.com


Sinan HARMANCI/SULUOVA (Amasya), BATMAN'da yol yapım çalışmasını sağlayan askerlerin*zırhlı aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin asfalta tuzakladıkları el yapımı patlayıcının infilak etmesi soncu şehit düşen*Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın (29) acı haberi,*memleketi Amasya'daki ailesine ulaştı. Batman'ın Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, devam eden yol yapım çalışmasının emniyetinde görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca PKK'lı teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan 7 askerden birinin memleketi Amasya Suluova ilçesi olan Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın olduğu belirtildi.

Şehit Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın, Suluova daki Yeni Mahalle'deki baba ocağına ateş düştü. Şehit Aydın’ın şehadeti babası Niyazi ile annesi Fatma Aydın'a, Kaymakam Erdoğan Kanyılmaz tarafından bildirildi. Acı haberle şehidin baba evi ile ilçe meydanına Türk bayrakları asıldı. Şehidin ailesi, acı haberle gözyaşlarına boğuldu.
Şehidin ağabeyi ve mahalle muhtarı olan Seyit Ahmet Göksu *taziyeleri kabul etti.2 yıl önce Dilek Aydın ile evlenen, 4 yıldır Jandarma Uzman Çavuş olan Aydın'ın kardeşi Sefa Aydın'ın da Ankara Astsubay Okulu'nda eğitim gördüğü öğrenildi.

Kaynak trt haber.com

teröre verilen ilk şehit Süleyman Aydın

Bölücü terörün Siirt Eruh saldırılarında verilen ilk şehit Er Süleyman Aydın'ın vefatından 34 sene geçti. Terörist PKK'nın katliamlarına başladığı Siirt'in Eruh ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde ilk saldırı üzerinden 34 yıl geçti.
Kadın çocuk ve bebekleri katleden bölücü terörist PKK, geride gözü yaşlı anneler, acılı eşler, yetim çocuklar bıraktı. teröristlerle mücadelede çok sayıda şehit verdik. Er Süleyman Aydın bu isimlerin ilkidir

Dört kardeşin en büyüğü Erzincanlı Aydın, teröristlerin Siirt Eruh ilçesindeki saldırısında 15 Ağustos 1984'te şehit oldu. Askerliğinin sekizinci ayında hain saldırının kurbanı oldu Aydın, bölücü teröre verilen ilk şehit oldu Şehit Aydın'ın babası oğlunun acısına dayanamadı hayatını kaybetti
birçok askerimiz, şehitliğe ulaştı bölücü terör örgütünün kurbanları arasında öğretmenler vardı. Teröristler halkına engel oldu.

Örgüt ekonomik gelişmelere darbe indirdi devletin iş makinelerini yaktı; işçileri, mühendisleri öldürdü; bölgeye yatırım yapan iş adamlarını tehdit eddi yatırımı engelledi. patlayıcı ve mayınlarla oluşturdukları hain tuzaklarla saldırılarını gerçekleştiren terör huzur ve kardeşliği bozdu ekonomiyi engelledi. Güvenlik kaynakları, teröristlerin amaçlarına şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da ulaşamayacaklarını vurguladı.

Şehitlerin kanları yerde kalmadı
Güvenlik, bölücü teröris saldırılarda şehit olanların kanlarını yerde bırakmadı. Bölücü terörün 25 yıldır dağ yapılanmasında yer alan ve birçok saldırının emrini veren İbrahim Çoban, güvenlik güçlerince gebertildi Aranan terörist listesinde kırmızı kategoride yer alan "Atakan Mahir" kod adlı Çoban, Pülümür de leş oldu Çoban, 1994 te 6 öğretmenin şehit edilmesi ve 2 sağlık memurunun kaçırılması, 1999'da 2 güvenlik korucusunun ve 2009’da 7 güvenlik görevlisini şehit edmişti

güvenlik güçlerinin operasyonları sonucu terör örgütü PKK' Tuncelide çöktü PKK'nın kaçırdığı çocuklar
Birçok insanı katleden bölücü terör hem kırsal hem de şehirlerde çocukları kullandı.istismar eddi teröristler kaçırarak zorla örgüte dahil eddiği 15 yaşından küçük çocuklar çatışmalarda yer alıyor, kontrol noktalarına yerleştiriliyor, silahları hazırlıyor
Örgütün gerçek yüzünü gören çocuklar, terör örgütünden ayrılmak istediklerinde işkence görüyor. Bazı çocuklar örgüt elebaşlarının istismar ve tecavüzüne uğruyor.

teslim olan teröristleri ifadelerinde elebaşlarıyla tartışan 13 yaşındaki bir kız çocuğu teröristlerce dövüldü Bacağı kırıldı örgütten kaçmaya çalışan çocuğun intihara kalkıştı ancak tekrar örgüte getirildi

Kaynak hürriyet.com

Balıkesir'e şehit ateşi düştü

Hasankeyf ilçesinde, zırhlı aracın geçişi sırasında, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan 7 askerden Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in (29) Balıkesir'deki ailesine acı haber ulaştı.
Hasankeyf e bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında devam eden yol çalışması emniyetinde görevlendirilen askerleri taşıyan zırhlı araca, saat 06.00 da hain bir saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristler, el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in aralarında olduğu 7 asker şehit oldu,*2 asker ağır yaralandı.
ACI HABER BABAEVİNE ULAŞTI

Hain saldırıda şehit olan Gercüş İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer'in, Balıkesir'in Bigadiç Bademli mahallesine kayıtlı olduğu öğrenildi.
Bekâr şehidin annesi Arife ve babası Tezcan Dinçer ile ailesine acı haber verildi. Aile, büyük üzüntü yaşadı. Şehidin kardeşi Oktay Dinçer'i*Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti. Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu da taziyelerini sundu. Şehit ailesinin evine dev*Türk bayrağı asıldı.


Kaynak sabah.com.tr

Samsunlu şehidin son paylaşımı

Batman'da yola tuzaklanan EYP'nin patlamasında şehit olan Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu'nun (29) sosyal medyadan 2 hafta önce yaptığı paylaşım duygulandırdı. Göksu, nişanlısıyla fotoğrafını paylaşarak üzerine, "Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim" yazdı. Batman'ın Hasankeyfte yol yapım güvenliğini sağlayan askeri araçta EYP'nin patlatılması sonucu 7 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Şehit askerlerden birinin Samsunlu Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksuydu
Batman' da hain saldırı: 7 asker şehit oldu

Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu'nun acı haberi memleketi Samsun'un Ladik ilçesinde baba ocağına ulaştı. Haberi alan acılı aile gözyaşlarını tutamadı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı.
ŞEHİDİN SON PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI Jandarma Uzman Çavuş Göksu'nun nişanlısıyla olduğu fotoğrafı paylaşarak üzerine şunu yazdı: Yanında olamasam da kalbim hep seninle sevdiğim. Beraber mutlu yıllara. Nişanımızın 1. yıl dönümü kutlu olsun."Türkiye Batman’daki 8 şehidine ağlıyor Onlardan geriye hikayeleri kaldı Bakan Berat Albayrak Hain örgütü tarihe gömeceğiz

Kaynak haber ankara.com



Ankara'ya Acı Haber!

Etimesgut'a Başkent Ankara'ya Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce'nin şehit ateşi düştü. İnce, Batman'ın Gercüş ilçesinde askeri aracın geçişinde patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit oldu.Türkiye aldığı kötü haberle güne başladı. Batman' Gercüşte patlayıcının infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Şehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce Ankara Beypazarı nüfusuna kayıtlıydı

Türkiye'yi yasa boğan feci olay, sabah 05.30 da Gercüş ile Hasankeyf te Umutlu Köyü yol güzergahında meydana geldi. El yapımı patlayıcının infilakında bir metreyi bulan bir çukur oluştu. Yaralı askerler, Batman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.*
*
Şehit ateşi Başkent Ankara'ya da düştü. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Özgür Can İnce Beypazarlıydı Etimesgut Elvankette yaşıyordu Kahraman Şehit Jandarma Uzman Çavuş İnce'nin cenazesi (5 Ekim 2018) Cuma Namazı sonrası Ahmet Hamdi Akseki Camii'nden kaldırılacak Elvan Şehitliği'ne defnedilecek.


Kaynak pekgüzelsözler.com

Şehitlere dua

Çok acı günler geçirdiğimiz her gün şehit haberi aldığımız şu zamanlarda dua edelim. asker polislerimize edeeceğimiz dualarımızı Allah kabul eylesin. Ey Kâinatı yoktan var eden, her şeyi emrimize veren UIu AIIah!*Lütfun iIe bahşettiğin bunca nimete karşı kürden aciziz. aczimizin ifadesi iIe eIIerimizi açtık, boynumuzu büktük, yaInız sana ibadete ediyor ve yaInız Sen’den diIiyoruz. DuaIarımızı kabuI eyIe

Ya Rabbi Ey bütün dertIere şifa bahşeden Rabbimiz!*Hasta gönüIIerimizi iyiIeştir, dertIi kuIIarına deva, hasta kuIIara şifa ihsan eyIe Ya Rabbi işIerimizin akıbetini hayırIı eyIe.*Bize dünyada ve ahirette iyiIik ve güzeIIikIer ver. cehennem azabından koru Ya Rabbi Ya iIaheI aIemin Korkmayan kaIpten, işitiImeyen ve kabuI oImayan duadan, doymayan nefisten ve faydasız iIimden sana sığınırız. ÖIümün şiddet ve sıkıntısından, cehennem ve kabir azabından, gevşekIik ve ihtiyarIıktan, zenginIik ve fakirIiğin fitnesinden Sana sığınırız. Bütün hata ve günahIarımızı yıka, arınmış bir kuI oIarak huzuruna çıkmayı bizIere nasip eyIe

Ya Rabbi!*Aç gözIüIükten, dünyaya meyIetmekten, uzun ömür peşinde koşmaktan muhafaza buyur Ya Rabbi!
huzurunda sana eI açan, vatanına, miIIetine hizmet için, vatanına kurban oIsun diye eIine kına yakıIan yiğitIerin, MehmetçikIerin, anneIerin, babaIarın, kardeşIerin, eşIerin, çocukIarın, akrabaIarın, komşuIarın yapmış oIdukIarı duaIarı kabuI eyIe, kaIpIerindeki güzeI ve haIis istekIeri Sen makbuI eyIe.

Hep birIikte, büyük bir coşkuyIa askere uğurIadığımız evIatIarımızı, vatanına, miIIetine bağIı yetişmeIerini ve sağ saIim yurtIarına dönmeIerini nasip eyIe.
AskerIerimizin istikbaIIerini kıyamette yüzIerini ak eyIe Ya Rabbi! imanIarıyIa itibarIı, miIIet ve memIeketimize faydaIı oImaIarını müyesser eyIe Ya Rabbi!
Ey Rabbimiz!*Dinimizi, Kur’an’ımızı, ırzımızı, namusumuzu, iffetimizi, şerefimizi, ordumuzu, yurdumuzu muhafaza eyIe. MemIeketimize göz diken düşmanIara ve memIeketin kötüIüğüne çaIışanIara fırsat verme

Ya Rabbi Dinimize yardım edenIeri aziz eyIe, muvaffak eyIe Ya Rabbi! Kur’an yoIundan, İsIamdan bizIeri ayırma Ya Rabbi! aziz vatanı korumak, İsIam sancağını daIgaIandırmak için cepheden cepheye koşan ve canını feda eden şehitIerimizin ruhunu şad eyIe Ya Rabbi fidan gibi deIikanIıIarı, genç yiğitIeri yetiştiren ve gururIa, iftiharIa, duaIarIa başı dik, aInı açık, gururIa, göğsünü gere gere askere uğurIayan anneIerin, babaIarın, kaIpIerinden geçen duaIarı kabuI eyIe.*

Kaynak yeni akit.com

Şehide mevzide dua

Terör örgütünün saldırısında şehit olan ikiz kardeşinin birliğini ziyaret eden Celalettin Gürdal, “Nasip oldu buralara gelebildik, vuruldukları, şehadet ettikleri yeri görebildik. Onlara Fatiha okumak nasip oldu. şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun Her şey vatan için” HAKKARİ - Genelkurmay Başkanlığı, 2007 yılında şehit olan ikiz kardeşinin birliğini ziyaret etmek isteyen Celalettin Gürdal’ı geri çevirmeyerek, Dağlıca 6. Hudut Taburunda misafir etti.Dağlıca’da vatani görevini yaparken terörist saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Selçuk Gürdal’ın ikiz kardeşi Celalettin Gürdal, kardeşinin şehit düştüğü mevzide, 12 şehit için Fatiha okudu.

Şehit kardeşi Gürdal, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ne kadar güçlü olduğunu, teçhizatlarının ne kadar iyi olduğunu, milletimizin ne kadar güçlü bir millet olduğunu görebildik. vatan evlatlarımızın, kardeşlerimizin, son derece güvenli bir ortamda görev icra ettiklerine şahit oldum. analar hiç üzülmesin. Dağlıca, hakikaten yaşanılacak, görülmesi gereken son derece güvenli bir yer” dedi.

Tabur Komutanı Yarbay Nevzat Bilir, “Biz şehitlerimizden, gazilerimizden aldığımız güçle görevimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu. * *
*

Kaynak yenişafak.com

Kinimiz daha da arttı

Suriye, Irak ve yurtiçindeki nokta operasyonlarla elebaşlarını kaybeden terörist PKK, Mehmetçik’e pusu kurdu. Batman’da teröristler, patlayıcıyı zırhlı araç geçişinde infilak ettirdi. Hain saldırıda 1 astsubay ve 7 uzman çavuş şehit oldu. Askerler yol güvenliğini sağlıyordu PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladığı EYP'yi infilak ettirmesi sonucu 8 asker şehit düştü.

Batman'ın Gercüş ilçesinde yol yapım çalışmasının emniyetini sağlayan askerlere saldırı düzenlendi. PKK'lı teröristler, patlayıcıyı (EYP) sabah 06.00 sularında Kobra tipi zırhlı askeri aracın geçişinde infilak ettirdi. Umutlu köyü yol ayrımındaki patlamayla 4 asker olay yerinde şehit oldu, 5 asker ağır yaralandı. 1'İ ASTSUBAY, 7'Sİ UZMAN dı
Terör saldırısıyla bölgeye güvenlik güçleri ve ambulans sevk edildi.

Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı askerlerden 3'ü doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı şehit düştü. Bir yaralı asker akşam üzeri GATA'ya götürülürken uçakta şehit oldu. Şehitlerden 1'i astsubay, 7'sinin uzman çavuşdu Güvenlik güçleri, kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

AİLELER KAHROLDU Şehitlerin acı haberleri baba ocaklarına ulaştırıldı.
Jan Astsubay Çav Ömer Yiğit Ulus İzmir,
Jan Uz Çavuş Ali Hekim Antalya,
Uğur Göksu Samsun,
Neşet Gök' Eskişehir,
Okan Dinçer' Balıkesir,
Süleyman Aydın Amasya,
Özgürcan İnce'nin Ankara
Yahya Şen'in Kırıkkale deki aileleri aldıkları acı haberle gözyaşlarına boğuldu.

şehitlerin naaşları cenaze araçlarıyla havalimanına götürüldü, törenin ardından memleketlerine uğurlandı Alçak pusuda şehit düşen askerler, toprağa verilecekler.Yolda dev çukur açıldı PKK'lı teröristlerin saldırıda kullandıkları EYP'yi yola tuzakladığı ve kablolu düzenekle uzaktan infilak ettirdi. Yolda asfaltlama yapıldığından, arama faaliyetinde patlayıcının dedektör cihaz tarafından algılanmadığı öğrenildi. Patlamayla asfaltda 1,5 metre derinliğinde ve 4,5 metre çapında geniş bir çukur oluştu.

Ömer Yiğit Ulus O artık şehit astsubay
6 yıl uzman çavuşluktan sonra astsubaylığa geçen ve bekar olan İzmirli Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus'un (28) evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin kardeşi Çağrı Ulus da astsubay okulunda öğrenciydi

Ali Hekim 25 gün önce evlenmişti
2 yıllık Uzman Çavuştu Ali Hekim’in (24) 9 Eylül'de Arzu Hekim ile evlendi 25 günlük evli olan şehit, memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı

Uğur Göksu Düğününü yapamadı
Samsunlu Uzman Çavuş Uğur Göksu'nun (29) 1 yıl önce Nesrin Atağ ile nişanlandı, çift düğün için şark görevinin bitmesini bekledi.


Neşet Gök Gitme abi' Bekar olan Eskişehirli Uzman Çavuş Neşet Gök' (25) Burak ve Batuhan isminde iki erkek kardeşinin vardı Komşuları, 7 yaşındaki Batuhan'ın izne gelen Neşet Gök'ün birliğine dönmesini istemedi, gitmesi halinde şehit olacağını söyledi


Süleyman Aydın Tayinini bekliyordu
İki yıl önce Dilek Aydın ile evlenen 4 yıllık Uzman Çavuş Süleyman Aydın’ın kardeşi Sefa da Ankara’da astsubay okulunda eğitim görüyordu Amasyalı şehidin çocukluk arkadaşı Mehmet Erdem, in “Doğu görevi bitmişti, tayini çıkıyordu., nasip olmadı

Okan Dinçer İzinden yeni dönmüştü
İzine ailesinin yaşadığı Balıkesir Bigadiç Bademli mahallesine gelen Şehit Uzman Çavuş Okan Dinçer, tekrar görev yerine dönmüştü

Özgürcan İnce 26 yaşındaki Ankaralı Uzman Çavuş Özgürcan İnce bekardı
Yahya Şen

24 yaşındaki şehit Yahya Şen’in Kırıkkale’deki baba ocağına acı haber ulaştı. Bekar şehit Şen’in ağabeyi uzman çavuş olarak Ankara’da görev yapıyordu

7 şehit aldılar 700 terörist öldüreceğiz

Kaynak yenişafak.com

Şehit Yasin Börü'nün babası: 400 yıl da geçse bu acı taze kalacak Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda et dağıtırken terörist PKK nın vahşice katleddiği Yasin Börü'nün babasının acısı ilk günkü gibi taze. Her yıl 6-7 Ekim'de acısı katlanan baba Fikri Börü, sık sık mezarını ziyaret ettiği oğlundan geriye kalan birkaç fotoğrafla avunuyor. Şehit babası Börü, "Aradan 4 yıl geçti ancak 400 yıl da geçse yaşadığımız sürece acı taze kalacak, unutulmaz" şeklinde konuştu.

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te Kurban Bayramı'nda kurban eti dağıtırken terörist PKK nım vahşice katleddiği Yasin Börü'nün babasının acısı dinmiyor. Merkez Bağlar ilçesinde kurban paketlerini yoksullara dağıtırken, terör örgütü DEAŞ bahanesiyle 6-7 Ekim 2014'de düzenlenen izinsiz gösterilerde terörist PKK nın ile vahşice katleddiği Börü'nün babası Fikri Börü'nün evladına duyduğu özlem her gün artıyor.

Her 6-7 Ekim'de acısı katlanan baba Börü, sık sık mezarını ziyaret edip oğlunun fotoğrafıyla avunuyor.
Acısı hiç unutulmadı, unutulmayacak"
Börünün katledilmesinden*4 yıl geçti acısı dinmedi oğullarını bugünmüş gibi kaybeden fikri Börü, şöyle konuştu:
"Yasin ve arkadaşları kurban eti dağıtırken vahşice katledildi. O vahşetle Yasin'in cesedi tanınmıyordu. bunları yapanlar nasıl bir vicdan sahibidir diye düşünüyorum. Onlar Allah'ın huzurunda hesap verecekler.*4 yıl geçti ancak 400 yıl da geçse byaşadığımız sürece acı taze kalacak, unutulmaz.

4 yıl boyunca acısı hiç unutulmadı unutulmayacak. Bu vahşeti kimse unutmaz. Vicdan sahibi Müslümanların bu olayı unutturmaması lazım.Kurban eti dağıtırken katledilen Şehit Yasin börü
Diyarbakır'da kurban eti dağıtırken PKK'lı teröristlerce acımasızca katledilen 16 yaşındaki Şehit Yasin Börü'yü rahmetle anıyoruz. Oğlunun öldürüldüğü davada*kararın açıklandığını*anımsatan Börü, "Ankara'daki yargılamada sanıkların ceza alması sevindirici.

Suçluların bir ömür içeride kalmasını istiyoruz. Öteki dünyada hesap verecekler, o zaman rahatlayacağız."
Yasin'den geriye sadece birkaç fotoğraf kaldı acılı baba Börü, fotoğrafa bakıp hasret gideriyor 6-7 Ekim'deki olayları hafızadan silinmeyecek Yasin'in fotoğrafına. bakınca aklımızdan gitmiyor, sanki karşımızdaymış gibi İki küçük kardeşi var ve Yasin'i hatırlamıyorlar fotoğrafına bakınca 'Yasin ağabey' diye sesleniyorlar."
*
Yasin ve arkadaşları şehit olup dünyadan gittiler inşallah isimleri unutulmayacak.*Yeni doğan çocuklar Yasin ve arkadaşlarının nasıl katledildiğini öğrensin.büyüyen çocuklar Yasin'in nasıl şehit edildiğini, 6-7 Ekim'de neler yaşandığını öğrensin Yasin ve arkadaşları kurban eti dağıtırken, iyilik peşindeyken katledildiler

Hayali doktor ve veya mühendis olmaktı Yaşıtları Kurban Bayramı'nda akrabalarını ziyaret ederken onlar hayır yapmak ve kurban eti dağıtmaya çalıştılar baba Börü, "Yasin çalışkandı. İslam konusunda çalışkandı. Yasin katledilmeden önce lise üçüncü sınıfa gidiyordu. Yaşasaydı üniversite üçüncü sınıftaydı. Hayali doktor ve mühendis olmaktı ama nasip olmadı."

Kaynak yenişafak.com

Batman'da alçak saldırı: 8 asker şehit

Batmanda zırhlı aracın geçişinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan EYP patladı 8 Mehmetçik şehit oldu, 1 asker yaralandı. Acı olayın ardından Cumhurbaşkanlığı ve Hükümetten açıklama gelirken, ABD Büyükelçiliği de Türkçe bir mesaj paylaştı. PKK'lı teröristler yola tuzakladığı patlayıcı ile 8 askerimizi şehit etti.Batman Hasankeyf yol çalışmasının emniyetini sağlayan askerlerin zırhlı aracın geçişinde PKK'lı teröristler, asfalta tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdi.

Patlamada, 1'i astsubay, 6'sı uzman çavuş, 8 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Hasankeyf ilçesine bağlı Altınoluk ve Çelikköy köyleri arasında, Umutlu köyü yol ayrımında, devam eden yol çalışmasının emniyetinde askerleri taşıyan zırhlı araca, saat 06.00 da saldırı düzenlendi.PKK'lı teröristler, yola tuzakladığı el yapımı patlayıcıyı, zırhlı askeri aracın geçişinde infilak ettirdi.
Patlamada 8 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı.3 ASKER HASTANEDE ŞEHİT OLDU

Saldırının ardından güvenlik güçleri ve ambulans bölgeye sevk edildi. Yaralı askerler hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralı askerlerden 3'ü, doktorların tüm çabasına karşın,, şehit oldu.
Şehitlerden 1 i astsubay, 6'sı ise uzman çavuşdu YOLDA DEV ÇUKUR OLUŞTU
Patlamayla birlikte asfalt da 1,5 metre derinliğinde 4,5 metre çapında geniş çukur oluştu. PKK'lı teröristlerin, el patlayıcıyı önceden yola tuzakladığı, kablolu düzenekle uzaktan infilak ettirdiği saptandı.

Batman'da askeri araca bombalı tuzak
Kuruldu Güvenlik kaçan teröristlerin etkisizleştirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.
Misliyle cevap verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Devletimiz, teröre ve destekçilerine sınırlarımız içinde ve dışında misliyle cevap verecektir." ifadesini kullandı.

Saldırıya ilişkin bir tepki de Milli Savunma Bakanı Akar'dan geldi. Akar, Terörle mücadelemiz en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir” dedi.Saldırıya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan ABD'nin Ankara Büyükelçiliği "Batman'da meydana gelen acımasız saldırıyı kınıyoruz ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına en derin başsağlığı dileklerimizi gönderiyoruz. PKK teröristleri saldırılarına son vermelidir. Terörle mücadelede müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak ensonhaber.com

8 kahraman, 8 destan: Batman şehitleri

Batman’dan yine yürekleri yakan bir haber geldi. Teröristlerin Gercüş’te yola tuzakladıkları bombayı saat 06.00 da patlatmaları sonucu 8 kahraman şehit düştü.Batman'da teröristlerin hain*pususuyla*tuzaklanan ağır patlayıcı, kahraman mehmetçiklerin geçişinde infilak etti.*Patlayıcının çok güçlüydü ve zırhlı personel taşıyıcı çok ciddi hasar aldı hain saldırıda 8 mehmetçik şehit düştü, 1'i ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındı
Patlamaya istihbarat bulgularına göre yeni yerleştirilmemişti şehitlerin hikayeleri yürek yaktı

İZMİRLİ Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus (28), operasyon öncesi babası Yücel Ulus’u arayarak dayısının oğlunun cuma günü düğünü için izin aldı operasyondan sonra yola çıkacağını söyledi. Annesiyle konuşan Ulus, sağlığının iyi olduğunu merak etmemelerini istedi. Sabah Ulus’un şehit olmasının ardından ailesine acı*haber*verildi.anne oğlunun şehit olduğunu öğrenince bayıldı. 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekâr olan şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin kardeşi Çağrı Ulusun astsubay olduğu ve İzmir’de görev yaptığı belirtildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Hekim (27), 9 Eylül’de Arzu Hekim’le evlendi Bir haftalık iznin ardından birliğine teslim olmuştu. Antalya’nın Aksu ilçesindeki gecekonduda yaşayan Ayşe ile Hasan Hekim çiftine, oğullarının şehit haberi, sabah saatlerinde askeri yetkililerce verildi.
Şehit ailesinin evine Türk bayrağı asıldı, Aksu Belediyesinde taziye çadırı kuruldu. Şehit Hekim’in cenazesinin memleketi Isparta’da toprağa verilecek

Bekâr olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Okan Dinçer’in (29) Balıkesir’in Bigadiç Bademli Mahallesi’ndeki evine acı haberi Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar ve Bigadiç Belediye Başkanı İsmail Avcu verdi. Anne Arife ve baba Tezcan Dinçer haberle büyük acı yaşadı.Şehidin kardeşi Oktay Dinçer’i Bigadiç Kaymakamı Altuğ Çağlar teselli etti. Şehidin iznini tamamlayıp görevine döndüğü bildirildi.

Şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Özgür İnce (26), Ankara Etimesgut’ta ailesiyle yaşıyordu. Askeri yetkililerden oğullarının şehit haberini alan baba Ömer ve annesi Sündüz İnce, gözyaşına boğuldu. Şehidin anne ve babasını jandarma, polis ve sağlık ekipleri sakinleştirdi.Şehidin ailesinin oturduğu bina Türk bayraklarıyla donatıldı.

Jandarma Uzman Çavuş Neşet Gök’ün (25) şehit haberi Eskişehir’in Emek Mahallesi’ndeki babası ve annesine askeri yetkililerce verildi. şehidin 19 yaşındaki kardeşi Batuhan’ın Eskişehir’e izne gelen ağabeyi Neşet Gök’ün tekrar birliğine dönmemesini istediğini ve şehit olabileceğini söylediğini anlattı.

Amasya Suluova’da yaşayan Fatma ve Niyazi Aydın çiftinin 3 çocuğundan biri olan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın (29), iki yıl önce Dilek Aydın’la evlendi. PKK operasyonlarında görev alan Aydın, doğudaki mecburi hizmetini tamamlamış ve batıda görev için tayinini bekliyordu.Aydın’ın şehit olduğu saatlerde anne ve babası hastanede diş tedavisi görüyordu. Oğullarının şehadet haberini alan anne ve baba fenalaşınca sağlık görevlileri müdahale etti.

Saldırıda ağır yaralanan Uzman Çavuş Yahya Şen, uçakla Ankara GATA’ya getirilirken yolda şehit oldu. Bekar Şen’in acı haberi Kırıkkale Balışeyh ilçesi Akaca kavak köyünde oturan ailesine verildi. Hain saldırıda yaralanan Muhammet Salih Akyüz’ün tedavisi sürüyor.

şehit Jandarma Uzman Çavuş Uğur Göksu (29), 1 yıl önce Nesrin Atağ’la nişanlandı Göksu, nişanlısıyla telefonla konuşup mecburi doğu hizmeti sonrası yapmayı planladıkları düğün hazırlıkları hakkında bilgi alıyordu. Şehit olmadan bir gün önce Nesrin Atağ’la konuşan Uğur Göksu, sabah operasyona çıkacaklarını söyleyip helallik istedi.
Göksu’nun şehit olduğu haberi Ladikde yaşayan babası Arif ve annesi Fidase Göksu ile 4 kardeşine ilçe yöneticilerince verildi. Şehidin yeğeni Halil Göksu amcasına gözyaşı döktü.

Kaynak trt haber.com

Bahçeli: Hain teröristler bilsinler ki hesap mahşere kalmayacak

MHP Başkanı Bahçeli, Batman'da ki terör saldırısı için "Kurşun atan hain teröristler bilsinler ki elbette hesap mahşere kalmayacak" ifadelerini kullandı. MHP Başkanı Devlet Bahçeli sosyal medyada Batman'da 7 askerin şehit olduğu saldırıyı lanetledi.Bakan Akar: Terörist bitmeden, bizim mücadelemiz bitmeyecek

Batman'da terör saldırısı: 7 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı Bahçeli şu ifadeleri kullandı Onların isimlerini hiç duymamıştık! Nerede doğup nerede görev yaptıklarını bilmiyorduk! Allah şahit, hepsinin kahraman olduğundan eminiz. Onlar ki, Batman’da şehit düştüler; vatan nöbetine millet hizmetine, beka mücadelesine kanlarıyla imza attılar. İzmir’den Antalya’ya, Eskişehir’den Ankara’ya, Amasya’dan Samsun’a, Balıkesir’den yurdun dört köşesine al bayrak olduk tabutlara sarıldık, ağıt olduk semalarda yankılandık, ant olduk hainlerin tepesine ateş olup düşeceğimiz günlere odaklandık.

Astsubay Çavuş Ömer Yiğit Ulus, Uzman Çavuş Süleyman Aydın, Uzman Çavuş Özgürcan İnce, Uzman Çavuş Okan Dinçer, Uzman Çavuş Neşet Gök, Uzman Çavuş Uğur Göksu, Uzman Çavuş Ali Hekim şehit düşüp milli gönüllerde yükseldiler Onlar kahramandı, korkusuzdu, vatan sevdalısı, millet aşıklarıydı Peygambere komşu oldular, uçmağa vardılar. en yüce makama ulaştılar. Tertemiz kanlarıyla arşın çatısına mühür vurdular.

Pusu kuran leşler, bomba tuzaklayan cesetler, kurşun atan hain teröristler bilsinler ki hesap mahşere kalmayacak, bu dünyada görülecektir. Döktüğünüz şehit kanlarında boğulacaksınız, devirdiğiniz umutların altında inleyeceksiniz. Gök girsin kızıl çıksın katiller doğdukları güne lanet edecekler!
Cehaletin ve ihanetin çirkin harabelerini yıkacağız, yerine kutlu ve sağlam milli bir abide, bekamızın ebedi anıtını dikeceğiz.

Milli birlik ruhu, milli dayanışma ve kenetlenme azmi bütün tahrip ve bütün çukur ve çürükleri yeksan edecektir.
Başaracağız, melaneti yeneceğiz, gereğini milletçe yapacağız yapmak zorundayız.İhanet iman duvarını aşamayacak. Canilik cesaret sınırını geçemeyecek. Türkiye’yi kafeslemeye, kanadını kolunu kırmaya, istiklal ve istikbaline kast etmeye alçak terör örgütlerinin, arkalarındaki küresel çevrelerin takati yetmeyecek, nefesleri yetişmeyecektir.

Kahraman şehitlerimizin şehadetleri makbul ve mübarek olsun. Aziz ruhları şad ve rahmetle mükâfatlansın. Yaralı kardeşlerimiz şifa bulsun; hepimizin, vicdanı kurumamış herkesin, büyük Türk milletinin, muhterem ailelerinin ve silah arkadaşlarının başı sağolsun."

Kaynak trt haber.com

Bakan Akar: Terörist bitmeden, mücadelemiz bitmeyecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Batman'daki terör saldırısına ilişkin, terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edeceğini söyledi.Batman'da 7 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı

AK Parti Sözcüsü Çelik: Terör karşısında Türkiye'nin kararlılığı tamdır
Akar, Batman'daki "Alçak ve hain bir saldırı sonucunda 7 şehidimiz ve yaralılarımız var. şehitlerimize Allah'tan rahmet Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun." dedi."Terör biter, o zaman mücadele biter"Terörle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar devam edecektir." ifadelerini kullandı azimliyiz, kararlıyız. emniyet, silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucularımız azimle ve kararlılıkla yurt içinde, yurt dışındamücadeleyi sürdürmekte. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz artan bir şiddet ve tempoda devam edecek.

terörist bitmeden, mücadelemiz bitmeyecek. Terör biter, o zaman mücadele biter."Amacımız Münbiç'teki PYD/YPG ve PKK ya son vermek"
Türkiye’nin hedefi teröristlerin elindeki ağır silahların toplanması, yerel güvenlik ve yerel yönetim unsurlarının PYD ve YPG’den en kısa zamanda temizlenmesi ve Münbiçlilerin şehirlerine dönmelerinin sağlanması olduğunu vurguladı

Bağımsız ve koordineli devriye faaliyetlerinin 54’üncüsünün geçen pazar yapıldı Ancak maalesef yol haritasının gerisindeyiz muhataplarımıza ifade ettik.
"Sınırlarımızda terör koridoruna asla izin vermeyeceğiz" İdlib konusunda ise ciddi bir insani tehdit ile karşı karşıyayız Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı Türkiye Astana süreci çerçevesinde hareket ederek barış ve istikrar için çaba gösterecek

“Suriye rejimi son aylarda İdlib’e yönelik saldırılar düzenledi Sayın Cumhurbaşkanı'mız Erdoğan ve Sayın Rusya Başkanı Putin’in ağır silahlardan ve teröristlerden temizlenmiş bölge kurulmasına yönelik Soçi’de vardıkları kararın yeni bir göç dalgası ve radikalleşmeye yol açacak büyük bir insani krizin önüne geçti AB Türkiye'ye yönelik taahhütlerini yerine getirmeli"
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-26-2018, 09:39   #134
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
ŞEHİT SERVET ASLAN EL FATİHA
ŞEHİT NAZIM TUNCER EL FATİHA
ŞEHİT ALİ YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT AHMET BAYRAM EL FATİHA
ŞEHİT HAYRETTİN DİNDAR EL FATİHA
ŞEHİT İBRAHİM ŞIK EL FATİHA
ŞEHİT MİRAÇ GÜRHAN EL FATİHA
ŞEHİT ALİ AYDAR EL FATİHA
ŞEHİT YASİN TANBOĞA EL FATİHA
ŞEHİT FATİH MEHMETHAN EL FATİHA
ŞEHİT ALİ GÜMÜŞ EL FATİHA
ŞEHİT RIDVAN METİN EL FATİHA
ŞEHİT ÜMİT İMDAT EL FATİHA
ŞEHİT ŞAHİN ELİTAŞ EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET MURATDAĞI FATİHA
ŞEHİT OĞUZ KAĞAN USTA EL FATİHA
ŞEHİT MUSA ÖZALKAN EL FATİHA
ŞEHİT YÜKSEL KAPDAN EL FATİHA
ŞEHİT ALİ TAŞTAPE EL FATİHA
ŞEHİT FERRUH KULAOĞLU EL FATİHA
ŞEHİT HİLMİ ÖZ EL FATİHA
ŞEHİT DURMUŞ TEK EL FATİHA
ŞEHİT KADİR ARLI EL FATİHA
ŞEHİT ŞAHİN ODABAŞI EL FATİHA
ŞEHİT ÜMİT KARAMUSTAFA FATİHA
ŞEHİT BÜLENT ALP EL FATİHA
ŞEHİT FERDİ TAŞÇI EL FATİHA
ŞEHİT ADEM AKPINAR EL FATİHA
ŞEHİT İDRİS GÜLEK EL FATİHA
ŞEHİT HÜSEYİN ÇAM EL FATİHA
ŞEHİT ORKUN ÇİL EL FATİHA
ŞEHİT FERHAT MURATOĞLU FATİHA
ŞEHİT HAKAN CAN EL FATİHA
ŞEHİT HACI CAN EL FATİHA
ŞEHİT NEJDET DEMİR EL FATİHA
ŞEHİT YUSUF DEMİRYÜREK EL FATİHA
ŞEHİT ÖMER ÖZAVCI EL FATİHA
ŞEHİT ARDA CAN EL FATİHA
ŞEHİT NURULLAH SEÇEN EL FATİHA
ŞEHİT UFUK AKTAĞ EL FATİHA
ŞEHİT OSMAN AKAGÜNDÜZ FATİHA
ŞEHİT FEVZİ GÜRSU EL FATİHA
ŞEHİT ALİ YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT AHMET BAYRAM EL FATİHA
ŞEHİT ÖMER ÖZAVCI EL FATİHA
ŞEHİT ARDA CAN EL FATİHA
ŞEHİT AYKUT KAZAR EL FATİHA
ŞEHİT FARUK BARUT EL FATİHA
ŞEHİT BİLAL TÜRKMEN EL FATİHA
ŞEHİT SEFA KABAKKAYA EL FATİHA
ŞEHİT SUAT SURKİ EL FATİHA
ŞEHİT HAKKI DOĞAN EL FATİHA
ŞEHİT BURAK BİLEN EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET MÜJDE EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET SAKALLI EL FATİHA
ŞEHİT ALP TAŞDEMİR EL FATİHA
ŞEHİT ERSİN ÖZYURT EL FATİHA
ŞEHİT OLGUN GÜLAY EL FATİHA
ŞEHİT TAYFUN KAVUN EL FATİHA
ŞEHİT ERHAN KARACA EL FATİHA
ŞEHİT GÖKHAN KURAK EL FATİHA
ŞEHİT ÖMER KÜÇÜK EL FATİHA
ŞEHİT EMRE KARAASLAN EL FATİHA
ŞEHİT OSMAN YEŞİL EL FATİHA
ŞEHİT ALAATTİN TEKİN EL FATİHA
ŞEHİT SEFA PARHAN EL FATİHA
ŞEHİT BİLAL DİCLE EL FATİHA
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-19-2019, 12:05   #135
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
ŞEHİT MAHMUT ÜLGEN EL FATİHA
ŞEHİT FURKAN KÖSE EL FATİHA
ŞEHİT SALİH DİNÇ EL FATİHA
ŞEHİT YAKUP GİTMEZ EL FATİHA
ŞEHİT ÖZKAN YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT SERVET ARSLAN EL FATİHA
ŞEHİT ALAATTİN TEKİN EL FATİHA
ŞEHİT SEFA PARHAN EL FATİHA
ŞEHİT BİLAL DİCLE EL FATİHA
ŞEHİT OZAN KÖREKE EL FATİHA
ŞEHİT KEMAL ZEREN EL FATİHA
ŞEHİT CİHAN SEZEN EL FATİHA
ŞEHİT SEÇKİN ARIKAN EL FATİHA
ŞEHİT ADEM GEZER EL FATİHA
ŞEHİT İSMAİL BEKİR EL FATİHA
ŞEHİT İLHAN SEZER EL FATİHA
ŞEHİT FURKAN AYDIN EL FATİHA
ŞEHİT HASAN ERDOĞDU EL FATİHA
ŞEHİT MUHAMMED UZ EL FATİHA
ŞEHİT DAHA ÇELİK EL FATİHA
ŞEHİT MURAT BARTEV EL FATİHA
ŞEHİT SAFTER TAŞ EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN ÖZMEN EL FATİHA
ŞEHİT CEVAT BİLGİÇ EL FATİHA
ŞEHİT İHSAN GÜR EL FATİHA
ŞEHİT ABDİL KILIÇ EL FATİHA
ŞEHİT OLCAY ÇELİK EL FATİHA
ŞEHİT GÖKHAN TOPAL EL FATİHA
ŞEHİT ÖMER DOĞAN EL FATİHA
ŞEHİT MEHMED KIZILCA EL FATİHA
ŞEHİT DÜNDAR PAGE EL FATİHA
ŞEHİT MUSTAFA ERDAL EL FATİHA
ŞEHİT CEMAL BUDAK EL FATİHA
ŞEHİT YUNUS BUDAK EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN BAĞLAN EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET BOLAT EL FATİHA
ŞEHİT EMİN ACUN EL FATİHA
ŞEHİT İSLAM İREZ EL FATİHA
ŞEHİT YAHYA ACAR EL FATİHA
ŞEHİT HATİP ÇAĞLAR EL FATİHA
ŞEHİT OSMAN SOYLU EL FATİHA
ŞEHİT SERCAN FİDAN EL FATİHA
ŞEHİT HALİM ÜNAL EL FATİHA
ŞEHİT YASİN ÖZCENGİZ EL FATİHA
ŞEHİT ABDULLAH YILDIRIM A FATİHA
ŞEHİT KAAN AYBEK EL FATİHA
ŞEHİT MUHAMMED ARIKAN A FATİHA
ŞEHİT FEVZİ ALTINKUM EL FATİHA
ŞEHİT HALİL ÇETİNKAYA EL FATİHA
ŞEHİT SALİH ASLAN EL FATİHA
ŞEHİT ADNAN SAKA EL FATİHA
ŞEHİT SABRİ ÖZDEL EL FATİHA
ŞEHİT HAZİM ŞAHİN EL FATİHA
ŞEHİT HALİL GÜREL EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET PAKSOY EL FATİHA
ŞEHİT NESİP ÖZEN EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET GÜRSES EL FATİHA
ŞEHİT MUSTAFA YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT MUHAMMED MERİÇ EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN YAKUT EL FATİHA
ŞEHİT KADRİ OSLU EL FATİHA
ŞEHİT CANGİR YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT CEVAT YEŞİLKAYA EL FATİHA
ŞEHİT GÜRBÜZ ÇİFTÇİ EL FATİHA
ŞEHİT CİHAN ŞEN EL FATİHA
ŞEHİT ABDULLAH AKDENİZ EL FATİHA
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-21-2019, 11:53   #136
Kullanıcı Adı
canerucar3443
Standart
mekanları cennet olsun
canerucar3443 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02-18-2019, 20:16   #137
Kullanıcı Adı
murataltug1985
Standart
ŞEHİT UMUT ÖZNUTEPE EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET AKSOY EL FATİHA
ŞEHİT ÜMİT ÖZERLİ EL FATİHA
ŞEHİT YAKUP AVŞAR EL FATİHA
ŞEHİT SEMİH ÖZCAN EL FATİHA
ŞEHİT İLYAS KAYA EL FATİHA
ŞEHİT YUSUF ÇELİK EL FATİHA
ŞEHİT FEVZİ ALTINKUM EL FATİHA
ŞEHİT HALİL ÇETİNKAYA EL FATİHA
ŞEHİT SALİH ASLAN EL FATİHA
ŞEHİT ADNAN SAKA EL FATİHA
ŞEHİT SABRİ ÖZDEL EL FATİHA
ŞEHİT HAZİM ŞAHİN EL FATİHA
ŞEHİT HALİL GÜREL EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET PAKSOY EL FATİHA
ŞEHİT NESİP ÖZEN EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET GÜRSES EL FATİHA
ŞEHİT MUSTAFA YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT MUHAMMED MERİÇ EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN YAKUT EL FATİHA
ŞEHİT KADRİ OSLU EL FATİHA
ŞEHİT CANGİR YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT CEVAT YEŞİLKAYA EL FATİHA
ŞEHİT GÜRBÜZ ÇİFTÇİ EL FATİHA
ŞEHİT CİHAN ŞEN EL FATİHA
ŞEHİT ABDULLAH AKDENİZ EL FATİHA
ŞEHİT ABDULHADİ YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT SİNAN ACAR EL FATİHA
ŞEHİT GÜRCAN KEPEKÇİ EL FATİHA
ŞEHİT ŞAHAN SEZER EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT HÜSEYİN GENÇER EL FATİHA
ŞEHİT EREN BÜLBÜL EL FATİHA
ŞEHİT FERHAT GEDİK EL FATİHA
ŞEHİT ERHAN KONUK EL FATİHA
ŞEHİT ÜMİT ÇELİK EL FATİHA
ŞEHİT ERKAN SAKAL EL FATİHA
ŞEHİT SABAHATTİN AYVA EL FATİHA
ŞEHİT SEMİH AKYILDIZ EL FATİHA
ŞEHİT YAKUP AKDAĞ EL FATİHA
ŞEHİT ERTUĞRUL TACİROĞULLARI
ŞEHİT BURAK BÜLBÜL EL FATİHA
ŞEHİT TAYYİP FİDAN EL FATİHA
ŞEHİT ERKAN KURŞUN EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN BÜLBÜL EL FATİHA
ŞEHİT BATTAL YILDIZ EL FATİHA
ŞEHİT MAHMUT YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT HAKAN DEMİRCİ EL FATİHA
ŞEHİT TOLGA HEPGÜL EL FATİHA
ŞEHİT ONUR SÜNNÜOĞLU EL FATİHA
ŞEHİT MÜMİN PINAROĞLU EL FATİHA
ŞEHİT ÇINAR TAŞ EL FATİHA
ŞEHİT HARUN ARVAS EL FATİHA
ŞEHİT SADIK AKTAŞ EL FATİHA
ŞEHİT HÜSEYİN KARTAL EL FATİHA
ŞEHİT HARUN İBİŞOĞLU EL FATİHA
ŞEHİT HAYRETTİN MENNAN FATİHA
ŞEHİT BAYRAM BOZDOĞAN FATİHA
ŞEHİT HALİL ATEŞ EL FATİHA
ŞEHİT RECEP İNCE EL FATİHA
ŞEHİT ALİ YARDIMCIOĞLU EL FATİHA
ŞEHİT ERCAN ŞİMŞEK EL FATİHA
ŞEHİT EMRAH CEYLAN EL FATİHA
ŞEHİT İDRİS BÜYÜKDÖNMEZ FATİHA
ŞEHİT HASAN PATIR EL FATİHA
ŞEHİT İSMAİL DENİZ EL FATİHA
ŞEHİT SERHAT BENEK EL FATİHA
ŞEHİT ŞEVKET ALNIDELİK EL FATİHA
ŞEHİT ÖMER ÇİNTAY EL FATİHA
ŞEHİT MEVLÜD DÜNDAR EL FATİHA
ŞEHİT FURKAN DEMİREL EL FATİHA
ŞEHİT SİNAN HAMZA EL FATİHA
ŞEHİT ŞENEL AĞIL EL FATİHA
ŞEHİT OĞUZHAN KÜÇÜK EL FATİHA
ŞEHİT HAMZA DEDE EL FATİHA
ŞEHİT RISTAM ÇETİN EL FATİHA
ŞEHİT METE YAHŞİ EL FATİHA
ŞEHİT ARİF KALAFAT EL FATİHA
ŞEHİT İSMET SEVİNÇ EL FATİHA
ŞEHİT ABDURRAHMAN DÜNDAR
ŞEHİT TALAT BİLDİRİCİ EL FATİHA
ŞEHİT ŞUAYİP ŞİLEPE EL FATİHA
ŞEHİT NECMETTİN YILMAZ FATİHA
ŞEHİT MURAT ÜÇÖZ EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN BAHŞİS EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET BELDEK EL FATİHA
ŞEHİT AHMET EROL EL FATİHA
ŞEHİT YAKUP YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT ONUR TİKEN EL FATİHA
ŞEHİT HARUN AYDIN EL FATİHA
ŞEHİT ALİ GÜLNAR EL FATİHA
ŞEHİT ABDULLAH BÜYÜKSOY FATİHA
ŞEHİT SABIR BİNEN EL FATİHA
ŞEHİT RAMAZAN AYDOĞAN FATİHA
ŞEHİT ABDURRAHMAN AVCI FATİHA
ŞEHİT UFUK DEMİRKIRAN EL FATİHA
ŞEHİT ONUR YAMAN EL FATİHA
ŞEHİT SEFA TİFTİK EL FATİHA
ŞEHİT SONER FAZLIOĞLU EL FATİHA
ŞEHİT TUNCAY ZENGİN EL FATİHA
ŞEHİT AYBÜKE YALÇIN EL FATİHA
ŞEHİT HİKMET ZENGİN EL FATİHA
ŞEHİT SABRİ ERYELER EL FATİHA
ŞEHİT HALİL ERSOY EL FATİHA
ŞEHİT NEJAT YAMAN EL FATİHA
ŞEHİT OĞUZHAN KÜÇÜKDEMİR
ŞEHİT GÖKHAN PEKER EL FATİHA
ŞEHİT NURİ ŞENER EL FATİHA
ŞEHİT KORAY ONAY EL FATİHA
ŞEHİT HAKAN İNCEKAR EL FATİHA
ŞEHİT ABDULMUTTALİP KESİKBAŞ
ŞEHİT İLKER ACAR EL FATİHA
ŞEHİT MEHMET ERDOĞAN EL FATİHA
ŞEHİT ZEKİ KOÇ EL FATİHA
ŞEHİT SERHAT SIĞINAK EL FATİHA
ŞEHİT FEVZİ KRAL EL FATİHA
ŞEHİT SONGÜL YAKUT EL FATİHA
ŞEHİT AYDOĞAN AYDIN EL FATİHA
ŞEHİT MUSTAFA SARI EL FATİHA
ŞEHİT GÖKHAN BAYRAM EL FATİHA
ŞEHİT SELÇUK ÖZER EL FATİHA
ŞEHİT OĞUZHAN YILMAZ EL FATİHA
ŞEHİT FERHAT GÖZEN EL FATİHA
ŞEHİT İDRİS YÜKSEL EL FATİHA
ŞEHİT FETHULLAH ALADAĞ FATİHA
ŞEHİT YAVUZ BAYRAM EL FATİHA
ŞEHİT ABUZER DOĞAN EL FATİHA
ŞEHİT GÖKHAN PEKER EL FATİHA
ŞEHİT MUSTAFA ÖZDEMİR EL FATİHA
ŞEHİT SALİH KAN EL FATİHA
ŞEHİT EMRE KARAGÖZ EL FATİHA
ŞEHİT REŞİT YILDIZ EL FATİHA
ŞEHİT HÜSNÜ ÖZEL EL FATİHA
ŞEHİT MESUT YILMAZ EL FATİHA
murataltug1985 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




webmaster blog çarşamba pasta