AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 03-29-2019, 21:00   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ayasofya'yı Tekrar Müzeden İsim Olarak Camiye Çevireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimden sonra Ayasofya'da bu adımı atarız



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli mitinginde halka seslendi. Erdoğan "Şimdi biz de inşaallah tekrar müzeden isim olarak tekrar camiye çevireceğiz. Bazı plânlarımız var, bu plânları uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa'yla uğraşadursunlar, Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir defa çıkar" diye konuştu.

İstanbul'daki ilçelerde mitinglerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli'de vatandaşlara hitap etti.

Erdoğan "Biz siyasi hayatımız boyunca milletimizle hareket ederek önümüze çıkan engelleri birer birer aşıp bugünlere geldik. Milletimiz bize sahip çıkmasaydı, inanın Cumhurbaşkanlığı makamında oturup ülkeyi yönetmeyi inanın bana belki hayatta bile olmayacaktım" diye konuştu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları...

Bizler dünya 5'ten büyüktür diyerek küresel düzeyde haksızlıklara karşı itirazımızı dile getirdiğimiz güçler şimdi intikam peşindeler. 16 bin 500 kilometre öteden birileri Ayasofya'yı ele almak istiyor. Çok sabrettik ama geçenlerde açıkladım. Ayasofya'yı kısa zaman önce camiden müzeye çevirmişlerdi. Şimdi biz de inşaallah tekrar müzeden isim olarak tekrar camiye çevireceğiz. Bazı plânlarımız var, bu plânları uygulamaya koyacağız. Onlar Mescid-i Aksa'yla uğraşadursunlar, Ayasofya'da da bizler bu adımı atacağız. Erdoğan'ın ağzından laf bir defa çıkar. Golan tepeleri, Kudüs bunlar üzerinde plân yapanlar, bilsinler ki o plânlar üzerinde bir başka plân var. O hesapların üstündeki hesap galip gelecektir. Galip olan ancak Allah'tır.

Milletimiz Bize Sahip Çıkmasaydı Bugün Hayatta Olmazdım

Biz siyasi hayatımız boyunca milletimizle hareket ederek önümüze çıka engelleri birer birer aşıp bugünlere geldik. Milletimiz bize sahip çıkmasaydı, inanın Cumhurbaşkanlığı makamında oturup ülkeyi yönetmeyi inanın bana belki hayatta bile olmayacaktım. Biliyorsunuz 15 Temmuz'da bunu denediler. 15 Temmuz gecesi 23.15 Bay Kemal, Atatürk Havalimanı'na iniyor. FETÖ'cüler tankların arasından alıyorlar Bakırköy Belediyesi'ne getiriyorlar. 01.15 Atatürk Havalimanı'na ben geliyorum. On binler Atatürk Havalimanı'nda. 16 saat biz oradan darbeye karşı hamdolsun bütün yönetimi ele alıyoruz ve valimiz, 1. Ordu Komutanımızla beraber bu darbecileri oradan hepsinin hakkından gelip cezaevine tıkıyoruz.

Bunlar Değil mi Camilerimizi ve Okullarımızı Yakanlar!

ABD'yle her seferinde konuşmamızda FETÖ'yü istiyoruz. Ama varsın olsun, milletimiz bizimle olsun da düşmanlarımız çok olsun. Biz onların değirmenine su taşıyan güya bu memleketin evladı olanlardan dolayı üzüntülüyüz. CHP'ye, İYİ Parti'ye, Saadet'e gönül vermiş kardeşlerimize sesleniyorum. Böyle bir ittifak sizin içinize sığınıyor mu? Ne diyor CHP'nin adaylarına eş başkan, 'Seçilirseniz bizim sayemizde seçilmiş olacaksınız' diyor. Çünkü bodrumlarda bunlar hesap sormasını iyi bilirler. Bunlar değil mi camilerimizi yakanlar, okullarımızı yakanlar! İşte Pazar günü beka meselesi derken bunu kastediyoruz. Vereceğiniz oylar bu hesabı sormak içindir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sultanbeyli'den sonra durağı Çekmeköy ilçesi oldu.

Erdoğan şöyle konuştu:

Şu Anda İstanbul'da 5 Milyon 300 Bin Hanede Doğalgaz Var

25 yıl öncesinin Çekmeköy'ünü hatırlıyorum, bu çevreye hizmet götürülmediği o günleri sizler de hatırlıyorsunuz.

CHP deyince akla ne geliyor: Çöp, çukur, çamur... Başka ne geliyor; yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. Görevi devraldığımda İstanbul'da 50 bin haneye doğalgaz verilirken bıraktığımda 1 milyon 250 bin haneye doğalgaz geliyordu. Şu anda 5 milyon 300 bin haneye İstanbul'da doğalgaz veriyoruz. Bugün ilçemiz 180 bini bulan nüfusuyla hamdolsun İstanbul'un yükselen yıldızlarından biridir. Ümraniye'de çöp alanının patlamasıyla 39 vatandaşımız rahmetli oldu. O dönemde Ümraniye'de ve büyük şehirde CHP'li yönetim vardı.

Anadolu Yakasına 3 Bin 600 Yataklı Hastane Yapıyoruz

Çekmeköy artık metroya kavuştu. Bu metroyu kim yaptı? Çekmeköy bırakın sağlık ocağını modern bir hastanesi olan şimdi de hastanesini büyüten bir ilçemiz. Nüfusu çeyrek asırda belki 50 kat artan Çekmeköy'ün hikâyesi aslında Türkiye'nin hikâyesidir. İnşaallah Sancaktepe'ye şehir hastanesini yapıyoruz. Yatak sayısı 3 bin 600. Bu, Anadolu yakasına da hitap edecek. Sadece buradaki birkaç ilçe değil, bütün Anadolu yakasının en önemli hastanesi. Bir Avrupa yakasında Başakşehir'de, burada da inşaallah Sancaktepe'de.

Ey George! Size Daha Çok Hesap Soracağız Çok!

CHP çıkmış ekonomiyi konuşuyor? Belediyeler gelip de Türkiye'nin ekonomisini mi düzeltecek? Belediyelerin ekonomiyi düzeltmek gibi bir imkânı, bir gücü var mı? Önce onlar belediyeyi nasıl yönetecekler onu öğrensinler. Bunların birçoğu maaş ödeyemezler maaş! Vatandaşımı aldatmak istiyorlar. Şimdi tutmadı. Bundan sonra 1 ay kala rapor vermeyeceğiz diyorlar, iyi ki aklınız başınıza geldi. Ey George! Size daha çok hesap soracağız çok. Türkiye'yi bu yollarla terbiye edemeyeceksiniz!

Beyni Sulanmış Bir Terbiyesiz Çıkıp İntikam Seçimi' Diyor!

Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var. Ülkemizin önünü kesmek isteyenler pazar gününü rövanş arenasına, bir intikam zeminine döndürmek istiyor. Bir tane çıkmış beyni sulanmış diyor ki "Pazar günü intikam seçimi" diyor. Akıl gidip geliyor. Kendine gel terbiyesiz! Bu yatırımların mı intikamını alacaksın? Sonra açıklama yapıyor, benim oyum kimden yana! Kimden yana olursa olsun. Siz hayatınız boyunca bu ülkeye bir taş koyamadınız, hâlâ utanmadan bunları konuşuyorsunuz.

İstanbul'un 2040 Yılına Kadar Suya İhtiyacı Kalmadı

İstanbul'da ben belediye başkanı olduğumda Ikarus diye otobüsler vardı. Kokusundan durulmazdı, mazotla silinirdi. Dedim ki 'Mercedes alacağız'. 6 bin 500 kadar Mercedes Man otobüsleri aldık. O Ikarusları da bazı ihtiyaç sahibi yerlere gönderdim. Çünkü İstanbul'a bu yakışmazdı. Şimdi İETT'nin otobüslerini görüyorsunuz. Melen'den buraya su getirdik. Avrupa yakasına Istranca'dan su getirdik. 2040 yılına kadar artık su sorunumuz yok. Bunu sadece yerel yönetimle çözmeye kalkarsan yapamazsın, ama sırtını merkezi yönetime dayarsan çözersin. Bu kardeşiniz görev yaptığı sürece Ankara'dan en ufak destek almadı.

İlçemizde Enerji Köyü İçerisinde Birçok Biri Kurulacak

4 bin araç kapasiteli iki adet otopark inşa ettik. Kuracağımız transfer merkezi ile toplu taşıma araçları arasındaki entegrasyon sağlanacak. İlçemizde 9 farklı noktada kuracağımız 3 bin kapasiteli otoparklarla Çekmeköy trafiği rahatlayacaktır. Çekmeköy Millet Bahçesi'ni yapacağız. İlçemizde hayata geçireceğimiz Anadolu Köy Ekolojik Turizm Parkı olacak. Kadın lokalleri, halk eğitim salonları, çocuk oyun alanlarını ilçemize kazandıracağız. Enerji Köyü'nde içinde inovasyon merkezi, enerji kütüphanesi ve yenilenebilir enerji alanı bulunan bir başka enerji merkezi olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği ilçe bu kez Ümraniye oldu. Erdoğan burada vatandaşlara şöyle seslendi:

CHP ve Kanlı Ortaklarına Rağmen Bunu Yapacağız

Bu milletin gündeminden terör meselesini tamamen ortadan kaldırana kadar durmayacağız. Bunu CHP'ye rağmen, CHP'nin kanlı ittifak ortaklarına rağmen yapacağız. İstanbul'un ortasında bölücü örgütün sembolleriyle kutlama yapanlara rağmen gerçekleştireceğiz. Kandil'den aldıkları talimatlara rağmen yapacağız. Ümraniyeli kardeşlerime diyorum ki bu pazar İstanbul'da büyük şehirde Binali kardeşimize desteği vereceğiz ve bunlara buradan en büyük şamarı atacağız. Ümraniye'de İsmet kardeşimize oyumuzu atacağız. İki tane Yıldırım; biri Binali Yıldırım diğeri İsmet Yıldırım.

Bunlarda Millete Sevda, Hizmet Aşkı Diye Bir Şey Yok

Bunların bu millete aşkı yok. Utanmadan 'Darbe olursa tankların önüne önce ben çıkarım' diyordu. Gördük, bunlar ödlek, korkak. Bunların öyle millete sevda, hizmet aşkı, böyle bir şey yok. Zaten dikili ağaçları yok. Şimdi ben buradaki heyecana, coşkuya bakınca Ümraniye'nin meseleyi ne kadar iyi kavradığını anlıyorum. Geçenlerde Adalar'da İstiklal Marşı okunuyor. Bay Kemal, İstiklal Marşı okuyor, yanındakiler okuyor; ama Bay Kemal'in Adalar Belediye Başkan adayı İstiklal Marşı'nı okumuyor. HDP, Kandil sevicileri İstiklal Marşı'na karşı tavırlıdır. Bunlar Türk Bayrağı'nı kendi kongrelerinde bile zor asarlar, korkularından. Türkiye tarihin en büyük utanç sahnelerini burada yaşadı.

Be Kadın Biz de Sırtımızı Bu Millete ve Allah'a Dayadık

Alibeyköy'deki 650 bin metrekarelik Vialand denilen yer Haliç'te çıkardığımız çamurla doldurulan yer. Aynı şekilde Ümraniye'deki çöplük de şu anda spor tesisleri. Bu bizim eserimiz, farkımız bu. Ey Bay Kemal, senin bundan haberin var mı? Adam teröristbaşı için heykel dikecekmiş! Öbürü ne diyor 'Biz sırtımızı PYD/YPG'ye dayadık' diyor. Be kadın biz de sırtımızı bu millete ve Allah'a dayadık. Utanmadan 'Kürdistan'da oylar şuraya' batıda da oylar malûm'. CHP'ye, HDP'ye, sözde İYİ Parti'ye, Saadet'e oy veren kardeşlerim, ne olur başınızı iki elinizin arasına alın. Siz hizmete mi, esere mi oy vereceksiniz yoksa ideolojiye mi?

Binali ve İsmet Yıldırım Bey'i Size Emanet Ediyorum

Darbecilerin şerefine kadeh kaldıran şerefsizler bu şehre hizmet edemezler. Belediyecilik hizmetleri zordur, zahmetlidir, çetindir. Özellikle tecrübe olmadan belediye başkanlığı yapılmaz. Ömrünün son 25 yılı size ve ülkemize hizmetle geçmiş Binali Bey'i İstanbul'un huzuruna çıkardık. Türkiye'ye önemli eserler kazandırmış, dünyada belli bir yeri, tanınmışlığı olan kardeşimizi sizlerin takdirinize sunduk. Ümraniye'de sizin sevginize mazhar olmuş İsmet Yıldırım kardeşimiz KİPTAŞ'ta binlerce, on binlerce inşaat ve altyapıda çalışmış olan kardeşimizi ve Ümraniye'ye size emanet ediyorum.

İmzayı Attım, Resmî Gazete'de Yayımlandı, Hayırlısı Olsun

Bağ-Kurlu ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında bakmakla yükümlü olduğu kişilerin kamunun sonuna kadar yararlanması düzenlemesini sağladık ve imzayı attım. Resmî Gazete'de yayımlandı. Vatandaşlarımıza hayırlısı olmasını diliyorum.

Kaynak

Habertürk 29.03.2019

 


Konu Cihannur tarafından (03-30-2019 Saat 01:11 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 03-29-2019, 21:21   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Ayasofya Camii bizim gözümüzde müze falan değildir, orası camidir. Bizler Müslümanlar olarak Ayasofya Camii'nin aslına döndürülerek ihya edilmesini hasretle bekliyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu müjdesi bizleri çok sevindirdi. Ayasofya Camii'nin müzeymiş gibi gösterilmesi zulmü artık sona erdirilsin ve bu mübarek camimiz aslına döndürülerek Müslümanların ibadetine açılsın.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-30-2019, 01:29   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Erdoğan'dan heyecanlandıran Ayasofya açıklaması!



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın cami statüsüne sokulması, ücretsiz girişin sağlanması, yasal düzenlemelerin yapılması, bazı mimari müdahalelerin çalışılması ve ibadete açılması konusunda detaylı bilgiler verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT canlı yayınında Ayasofya ile ilgili heyecanlandıran gelişmelerin yaşanacağının müjdesini verdi.

"Ayasofya Cami mi Müze mi?"

Ayasofya'nın aslında bir cami olduğunu ve öncelikle bu statünün yeniden kazandırılması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, bunun için yasal düzenlemelerin ve bazı mimari müdahalelerin yapılacağını, ardından da buraya ücretsiz girişin sağlanacağını ifade etti.

Erdoğan ayrıca, Ayasofya'nın ibadet açılmasıyla ilgili de plânlamaların daha sonra yapılacağını belirtti.

"Ayasofya Bir Camidir, Önce Onu Aslî Künyesine Sokmak Lazım"

Başkan Erdoğan konuyla ilgili şunları söyledi:

"Önce tabi, Ayasofya müze midir, cami midir? Önce bunu çözmemiz lazım. Müze statüsünü Ayasofya yeni kazanmıştır, çok eski değil. Önce Ayasofya'yı o aslî künyesine sokmak lazım, Ayasofya aslında bir camidir.

Ücretsiz Giriş Olacak, Yasal Düzenlemeler, Mimari Müdahaleler Yapılacak

Öncelikle Ayasofya'ya ücretsiz girişi sağlamamız lazım. İçeride bazı mimari müdahalelerin yapılması lazım. Girişlerin daha rahat olabilmesi için zemin yoklamalarının yapılması lazım. Oradaki manevi havayı aslına rücu ettirecek bir adımın atılması lazım.

İbadete Açılma Konusunda Yol Haritası İçin Çalışılacak

Seçimden sonra dedik, bunu oturup çalışalım. Yasal adımları atalım. Burayı artık "Ayasofya Camii" olarak devreye sokalım.

İbadete açılma safhasıyla ilgili olarak da yol haritamızı, plânlamamızı ona göre daha sonra yapalım dedik. Ve inşaallah süreci bu şekilde yürüteceğiz."

Kaynak

Haber 7 30.03.2019
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
açılacak, aslına döndürülecek, ayasofya, ayasofya camii, ayasoyfa'yı, cami olarak, ibadete açılacak, ihya edilecek, tekrar, özüne döndürülecek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta