AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-15-2020, 19:39   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Adalet Bakanı Gül: Ayasofya Camii'ne Turnike ile Girilmesi Ayıbı Ortadan Kaldırılmalı
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den gündeme dair çok önemli açıklamalar!



Adalet Bakanı Abdülhamit Gül gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gül, koronavirüs nedeniyle duran duruşmaların ve yargı süreçlerinin yarın başlayacağını bildirdi. Gül, Ayasofya ile ilgili sürece değindi; "Ayasofya Camii, turnike ile içeriye girdiğimiz tek camidir. Bu ayıbın ortadan kalkması hukukun bir gereğidir diye düşünüyorum" dedi. İşte Bakan Gül'ün son dakika açıklamalarından öne çıkanlar...

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AA Editör Masası'nın konuğu oldu. Bakan Gül burada çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Gül, koronavirüs salgını nedeniyle durdurulan yargısal sürelerin ve duruşmaların başlayacağı tarihi duyurdu. Bakan Gül "Yargısal süreler ve duruşmalar yarından itibaren yeniden başlıyor" dedi.

Bakan Gül, Ayasofya ile ilgili yargı sürecini de değerlendirdi; "Ayasofya Camii, turnike ile içeriye girdiğimiz tek camidir. Bu ayıbın ortadan kalkması hukukun bir gereğidir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün diğer açıklamaları şöyle:

Avukatlık mesleği ve savunmanın güçlenmesi için diyalogları, iş birliğini arttıracağız.

(TBMM'de kabul edilen infaz düzenlemesi) Bu düzenleme af değil, infaz süresine ilişkin düzenlemedir.

Savunma ne kadar güçlü olursa yargının itibarı o kadar artar. Tüm çalışmalarda savunmayı güçlendiren bir yapı bizim arzumuzdur.

(İnfaz düzenlemesi) Otomatik iyi hâllilik kalkacak, buna bir heyet karar verecek."

Seçim mevzuatı da dâhil olmak üzere tüm yaklaşımlara 'AK Parti'ye nasıl yarar' değil, 'Ülke demokrasisine nasıl katkı sağlar' açısından baktık.

(İnfaz düzenlemesi) İç tüzüğe de Anayasa'ya da uygun bir düzenleme. CHP'nin, Anayasa Mahkemesi'ne başvurusunun yersiz olduğunu ve hukuki temele dayanmadığını düşünüyorum."

Ayasofya Açıklaması



Ayasofya Camii, turnike ile içeriye girdiğimiz tek camidir. Bu ayıbın ortadan kalkması hukukun bir gereğidir diye düşünüyorum. Hukuki anlamda da Kariye emsali vardır. Danıştay bu çerçevede bir karar verebilir veya aykırı bir kararı gerekçe ile verebilir. Ayasofya ile ilgili konu Türkiye Cumhuriyeti'nin tasarrufunda olan bir egemenlik meselesidir. Duruşması temmuzun ilk haftasında. Kısa bir sürede karar verecektir. Temmuzda duruşma olduğu için karar çok gecikmeyecektir. Duruşmadan çok gecikmeden karar çıkıyor. 15 güne kadar yazılır diye bir kanaat var.

Fatih Sultan Mehmed'in bir emaneti. Bu vasiyeti yerine getirebilmek hepimizi umutlandırıyor.

Ayasofya'nın Cami Olması Unesco İle Gerilim Yaratır mı?

Biz, Ayasofya'nın geleneklerini ve yapısını koruyacağız. Bu ona engel bir durum değildir. Aslına rücu etmesi katkı sağlayacaktır.

Kadına Şiddet

Bir cana, bir kadına daha el uzanmaması için ne yapmamız gerekiyorsa hükümet olarak yargısal yönüyle de yapmaya devam ediyoruz.

Cezaevlerinde Yeni Dönem

Cezaevlerinde günde iki defa sayım yapılıyor, artık sayımlar parmak iziyle yapılacak.

Cezaevinde olan, uzun süre annesini, babasını göremeyenler var; cezaevinden görüntülü görüşülebilecek bir sistem kuruyoruz.

Seçim Kanunu Tartışmaları

(Seçim Kanunu tartışmaları) Zaruri yapılması gereken değişikliklerin masaya getirilmesini ve tüm partilerle müzakere edilmesini hedefliyoruz."

Kaynak

Sabah 15.06.2020

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-15-2020, 19:44   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de Ayasofya Camii'nden Ayasofya Camii ifadesiyle bahsediyor ve böylelikle o da Ayasofya Camii'nin bir cami olduğu gerçeğini dile getirip vurguluyor.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
abdülhamit gül, adalet bakanı, ayasofya camii, ayasofya camii'ne, hukuk, hukukun gereğidir, ortadan kaldırılması, turnike, turnike ile girilme ayıbı, turnike ile girilmesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım