AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-11-2020, 18:37   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart AyasofyaCamisi’nin Türk-İslam Âlemine MübarekOlmasını Cenab-ı Allah’tan NiyazEdiyorum
Bahçeli: Danıştay'ın kararından ziyadesiyle memnunuz



Kararla birlikte husumetle beslenen çevrelerin kaybettiğini söyleyen MHP Lideri Bahçeli "Ayasofya Camisi’nin Türk-İslam âlemine mübarek olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Danıştay'ın Ayasofya kararını değerlendirdi.

Ayasofya Camisi’nin ibadete açılması konusunun uzun yıllardır tavizsiz arzuları olduğunu vurgulayan Bahçeli, Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentisinin karşılık bulduğunu söyledi.

Ayasofya’nın kapılarının ardına kadar açılarak tertemiz alınların secdeyle buluşmasının sağlandığını belirten Bahçeli "İrade milletin, karar hukukundur. Milliyetçi Hareket Partisi, Danıştay 10. Dairesi’nin kararından ziyadesiyle memnun, mesut ve mutmaindir" dedi. Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Fetih Sembolümüz"

"Ayasofya Cami’si Türk milletinin mukaddes bir emaneti, mâzisi İstanbul’un fethine kadar dayanan kutlu bir mabedidir. Fetih sembolümüz olmakla birlikte, 567 yıllık bir geçmişin itibar ve inanç onuru olan Ayasofya’nın 24 Kasım 1934’de müzeye dönüştürülmesini müteakip alev alan tartışmalar bugüne kadar uzanan bir seyir izlemiştir. Nihayetinde Danıştay 10. Dairesi muazzam bir karara imza atarak Ayasofya Camisi’ni müzeye dönüştüren Bakanlar Kurulu Kararı’nı iptal etmiştir.



"Memnun, Mesut ve Mutmainiz"

Bunun üzerine yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’yla Ayasofya Cami’si Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredilmiş, böylelikle ibadete açılmasının önünde hiçbir mâni hâl ve engel kalmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Danıştay 10. Dairesi’nin kararından ziyadesiyle memnun, mesut ve mutmaindir. Çünkü Ayasofya Camisi’nin ibadete açılması konusu uzun yıllardır tavizsiz arzumuzdur.

"Tertemiz Alınlar Secdeyle Buluşacak"

Müslüman Türk milletinin haklı ve meşru beklentisi karşılık bulmuş, Ayasofya’nın kapıları hamd olsun ardına kadar açılarak tertemiz alınların secdeyle buluşması sağlanmıştır. Nitekim bugün tarihî bir gün olarak tezahür etmiştir. İnanç haklarımızı, egemenlik kazanımlarımızı tahrip ve taciz etmek maksadıyla kuyruğa giren ülkeler, odaklar ve husumetle beslenen çevreler kaybetmiştir. İrade milletin, karar hukukundur.



"Türk-İslam Âlemine Hayırlı Olsun"

Ayasofya’nın tekrar ibadete açılması sürecinde açık irade beyanıyla tarafını ve samimiyetini gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği’ne, elbette Danıştay 10. Dairesi’nin değerli hukuk insanlarına yürekten teşekkür ediyorum. Ayasofya Camisi’nin Türk-İslam âlemine hayırlı ve mübarek olmasını, bu tarihî mabedimizde yapılacak ibadetlerin, kılınacak namazların kabulünü Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum."

Kaynak

En Son Haber 10.07.2020

 

Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
ayasofya camii, ayasofya camii'nin, ayasofya camisi, ayasofya camisi'nin, cenab-ı allah'tan, devlet bahçeli, mhp genel başkanı, mhp lideri, mübarek, mübarek olmasını, niyaz ederim, türk-islam, türk-islam âlemine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım