![]() |
#4 |
![]() 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışında kılınmış olan ilk Cuma namazına 350 bin civarında vatandaşımızın katılımda bulunduğu Emniyet tarafından açıklanmış. Ben o gün oradaydım elhamdülillah. Çalıştığım iş yerinden tam gün izin alamadığım için o gün sabah işe gittim ve Sultanahmed civarına ulaştığımda saat 12 civarındaydı. Etrafta büyük bir kalabalık vardı. İnsanlar akın akın Ayasofya'ya gidiyorlardı. Polis, yolları kesmişti. Ara sokaklardan ilerliyorduk. İnsanlar Ayasofya'nın görünmediği ara sokaklarda bile seccadelerini yere serip oturmuşlar Cuma namazını bekliyorlardı. Allah'a şükürler olsun ki fırsat bulduk da polis, halkı kademeli olarak Ayasofya'nın etrafındaki alanlara almaya başladı ve Ayasofya'nın etrafındaki alanların birinde o Cuma namazını eda edebildim.
O gün orada bulunduğum ve etrafı da az çok gözlemleyebildiğim için oradaki kalabalığın en az 500 bin kişi civarında olduğu kanaatine vardım. Bu husustaki kanaatim hâlâ bu minvaldedir. Ben bu hususta böyle düşünürken YouTube'de yazar Emine Şenlikoğlu'nun bir videosuna rastladım. Emine hanım o videoda, o gün Ayasofya'ya gittiğini belirterek Ayasofya'daki kalabalık hakkında şu sözleri söylüyor: "350 bin kişi deniyor ammâ kesinlikle yarım milyon insan vardı, kesinlikle! Mümkün değil, mümkün değil, o kadar kalabalıktı ki o kadar olur yani." Emniyet'in, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışındaki ilk namaz olan o Cuma namazına iştirak eden insan sayısının 350 bin civarında olduğunu söyleyerek gerçek rakamı olduğundan daha az gösterdiği kanaatindeyim. 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışında kılınan ilk namaz olan o Cuma namazına en az 500 bin civarında Müslümanın iştirak ettiği ve böylelikle o namazın Türk tarihinin gelmiş geçmiş en kalabalık Cuma namazı olduğu kanaatindeyim ve bu hususu bu şekilde değerlendiriyorum. |
|
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|