AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.


Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 07-24-2020, 23:47   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Ayasofya Camii'nde Türk Tarihinin En Kalabalık Cuma Namazlarından Biri Kılındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 350 bin kişi Cuma namazına iştirak etti



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde kılınan Cuma namazına 350 bin kişinin iştirak ettiğini açıkladı.





















Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde 86 yıl sonra kılınan cuma namazının ardından Fatih Sultan Mehmed Han'ın türbesini ziyaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile aynı araçla gelerek ziyaret ettiği türbenin girişinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, 86 yıllık bir süreç sonunda, Cumhur İttifakı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile gayretleri neticesinde yargının artık hakikatle görmesiyle Ayasofya-i Kebir Camii'nin aslına döndüğünü söyledi.



"Camiydi, tekrar cami oldu"

Erdoğan "Camiydi, tekrar cami oldu. Şimdi ilanihaye inşaallah cami olarak tüm inananlara hizmete devam eder; ama bunun yanında da tüm insanlığın bir kültür mirası olarak da her dinden insanların gelip gezebileceği bir yer" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin "Şimdi de çok anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdiniz" şeklindeki yorumu üzerine de "Şimdi de işin gerçek sahibi Fatih Sultan Mehmed Han'ın kabrini ziyaret edelim istedik" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin 10 yıllara sari özlemini gerçekleştirme bakımından çok önemliydi"

Bir süre türbede kalan Erdoğan, çıkışta da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"Her şeyden önce tabii ki müzeye çevrilmiş olan maalesef 34'te Ayasofya'yı, bizim şu anda aslına Cumhur İttifakı olarak büyük bir gayretle döndürmüş olmamız milletimizin 10 yıllara sari özlemini gerçekleştirme bakımından çok çok önemliydi. Az önce resmî rakam olarak aldığım 350 bin kişi bugün cuma namazına iştirak etmiş. Bu tabii çok çok önemli bir aşkın aslında mahsulüydü. Bunu gerçekleştirmek ve ondan sonra içerdeki bütün ibadeti, taati Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizesiyle gerçekleştirdik.

Tabii şimdi bundan sonra içeride ve dışarda Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yapacağı restorasyon çalışmaları var. Bu restorasyon çalışmalarıyla beraber Ayasofya'mızı inşallah çok daha farklı, çok daha anlamlı bir yapıya kavuşturmuş olacağız. Hep beraber biz emeği geçen tüm kardeşlerime, gerek burada yargının ortaya koyduğu tavra, gerekse Cumhur İttifakı olarak ortaya koyduğumuz tavrın inşaallah birlik beraberlik içerisinde devamını da Allah'tan diliyorum."



Bir gazetecinin namazın hemen ardından türbeyi ziyaret ettiğini hatırlatması üzerine Erdoğan, "Sahibi Fatih" diye konuştu.

Erdoğan'a ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, TBMM Başkanvekili Celal Adan, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Ziyaretin ardından Erdoğan ile Bahçeli aynı araçla türbeden ayrıldı.

Kaynak

TRT Haber 24.07.2020

 


Konu Cihannur tarafından (07-26-2020 Saat 23:00 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 07-25-2020, 01:49   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Cenab-ı Allah'a şükürler olsun ki Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açıldığı ilk namaz olan dün 24 Temmuz 2020 tarihinde kılınmış olan Cuma namazında ben de yer alabildim. Ayasofya Camii ve çevresindeki alanlardaki 350 bin civarındaki Müslümanla beraber o Cuma namazını eda ettik elhamdülillah. Daha sonra da Ayasofya Camii'nin içinde ikindi namazını kıldım. Bize bugünleri gösteren Allah'a şükürler olsun, O'na hamd-ü senalar olsun.

Ayasofya Camii'nin yeniden cami kimliğine kavuşturulup ibadete açılmasıyla, İstanbul'un fethinin üzerine getirilmiş olan eksiklik giderilmiş oldu; İstanbul'un bir Türk ve İslam şehri olduğu gerçeği ve Türkiye'nin de bir Türk ve İslam ülkesi olduğu gerçeği üzerine getirilmiş eksiklik de giderilmiş oldu hamdolsun.

Ayasofya Camii'nin yeniden cami hüvviyetine kavuşturulup ibadete açılması; dinimiz İslam'ın küfre, biz Müslümanların kâfirlere ve biz Türklerin gâvurlara karşı büyük bir zaferidir! Böylelikle hak, bâtıla karşı bir zafer daha kazanmıştır elhamdülillah.

Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'de Enbiya Suresi 18. ayetinde mealen şöyle buyuruyor:

"Hayır, biz hakkı bâtılın üzerine atarız da onun beynini parçalar; bir de bakarsınız ki bâtıl yok olup gitmiştir..."

Enbiya Suresi 18. Ayet-i Kerime Meali
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07-26-2020, 23:00   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Rahim Er


Vedâ ve Diriliş!..


Dün, tarihî bir güne şahîdlik ettik.
dün;
yâni
24 Temmuz 2020 Cuma günü Ayasofya-i Kebîr Câmiî Şerîfi, 24 Kasım 1934’ten bu yana geçen 86 koca seneden sonra kılınan ilk cuma namazıyla 5 vakit namaza, cuma namazlarına ve Kur’ân-ı kerîm tilâvetine açıldı. Ayasofya; hikmetli câmi, yeniden mü’minlerle kucaklaştı. Mü’minler ve Ayasofya, hasretle kavrulan iki taraf, dün bir kâbusu, bir esareti arkada bıraktılar.

Bize bu bayramı yaşatan yüce Allâh’a nâmütenahî şükürler olsun. Biz, bahtiyarız, inanan kalbler bahtiyar, şuurlu ümmet bahtiyar...

Ayasofya’yı anlatmaya satırlar ve sütunlar yetmez. Kitaplar yetmez. Ayasofya’ya dair 44 yıl boyunca çok şey söyledik. Ayasofya sevdalısı çok kimse de çok şey söyledi. Bundan sonra da çok şey söylenip yazılacaktır.

Ancak,
bugün biz,
bu bayram ikliminde tertib ve tertîl üzre konuşma sünnetine riayet niyetiyle çok az konuşacak yâni yazacağız. Bugün yalnızca bir cümle söyleyeceğiz; tek bir cümle. Öyle umarız ki o cümle, bir ebemkuşağı gibi hudutları aşıp, köprüler kuracaktır.

Cümle şudur:
Sultan Mehmed Reşâd Hân, 16 Haziran 1911 Cuma günü Kosova sahrasındaki Meşhed-i Hüdâvendigâr’da yâni Sultan Murad Hân Türbesinin önünde 350 bin kişilik bir cemaatle; evlâd-ı fâtihân ile birlikte cuma namazı kıldı...

Dün;
yani
24 Temmuz 2020 Cuma günü ise Ayasofya’da 350 bin kişilik bir cemaat cuma namazı kıldık...
İlki;
yani 1911’deki bir vedâydı.
Dünkü ise bir diriliş.

24 Temmuz 1908’de II. Meşrutiyet ilân edilmişti. O tarih, Trablusgarb Harbi, Balkan Harbi, Cihan Harbi... gibi sonraki bütün kayıp ve yıkımların, bütün felaketlerin başlangıcı oldu…
Dün,
yâni;
112 sene sonra Ayasofya-i Kebîr Câmiî Şerîfi’nde kılınan cuma namazı ise dirilişimizin başlangıcıdır...

Görüşümüz budur,
ümidimiz budur,
inancımız budur.
Allah’ın izniyle bu böyledir...
O,
“ol!”
der
ve
olur...

Kaynak

Türkiye 25.07.2020
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08-16-2020, 18:36   #4
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışında kılınmış olan ilk Cuma namazına 350 bin civarında vatandaşımızın katılımda bulunduğu Emniyet tarafından açıklanmış. Ben o gün oradaydım elhamdülillah. Çalıştığım iş yerinden tam gün izin alamadığım için o gün sabah işe gittim ve Sultanahmed civarına ulaştığımda saat 12 civarındaydı. Etrafta büyük bir kalabalık vardı. İnsanlar akın akın Ayasofya'ya gidiyorlardı. Polis, yolları kesmişti. Ara sokaklardan ilerliyorduk. İnsanlar Ayasofya'nın görünmediği ara sokaklarda bile seccadelerini yere serip oturmuşlar Cuma namazını bekliyorlardı. Allah'a şükürler olsun ki fırsat bulduk da polis, halkı kademeli olarak Ayasofya'nın etrafındaki alanlara almaya başladı ve Ayasofya'nın etrafındaki alanların birinde o Cuma namazını eda edebildim.

O gün orada bulunduğum ve etrafı da az çok gözlemleyebildiğim için oradaki kalabalığın en az 500 bin kişi civarında olduğu kanaatine vardım. Bu husustaki kanaatim hâlâ bu minvaldedir. Ben bu hususta böyle düşünürken YouTube'de yazar Emine Şenlikoğlu'nun bir videosuna rastladım. Emine hanım o videoda, o gün Ayasofya'ya gittiğini belirterek Ayasofya'daki kalabalık hakkında şu sözleri söylüyor:

"350 bin kişi deniyor ammâ kesinlikle yarım milyon insan vardı, kesinlikle! Mümkün değil, mümkün değil, o kadar kalabalıktı ki o kadar olur yani."

Emniyet'in, Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışındaki ilk namaz olan o Cuma namazına iştirak eden insan sayısının 350 bin civarında olduğunu söyleyerek gerçek rakamı olduğundan daha az gösterdiği kanaatindeyim. 24 Temmuz 2020 tarihinde Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılışında kılınan ilk namaz olan o Cuma namazına en az 500 bin civarında Müslümanın iştirak ettiği ve böylelikle o namazın Türk tarihinin gelmiş geçmiş en kalabalık Cuma namazı olduğu kanaatindeyim ve bu hususu bu şekilde değerlendiriyorum.
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
24 temmuz 2020, 350 bin kişi, ayasofya, ayasofya camii, cuma namazı, en kalabalık, ilk cuma, ilk cuma namazı, iştirak etti, katıldı, türk tarihinin, yeniden açılış, yeniden açılışında, yeniden açılışındaki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.




boşanma avukatı webmaster blog çarşamba pasta

çarşamba koltuk yıkama çarşamba webtasarım