03-22-2012, 04:03 | #11 | ||
2002-2012 asgari ücret oranlarını alın
sonra 2002-2012 benzin fiyatlarını alın sonra asgari ücreti benzin fiyatına oranlayın... eğer gelirle sadece benzin aldığımızı varsayarsak adam haklı... ben şu oranlara göre geçen sene yıl sonu asgari ücretine göre bir oranlama yapmıştım... Alıntı:
Alıntı:
|
|||
07-17-2013, 11:36 | #12 | |
Alıntı:
Sizin gibileri görünce akp ye oy verdiğim güne lanet olsun diyorum.Benzin 5 lirayı geçmiş %61 küsür verdi alınır olmuş siz hiç utanmadan sıkılmadan bunun iktidar ile alakası yok değin.....!!!!!!!!! |
||
07-20-2013, 00:37 | #13 |
İstediği kadar artsın bu hükümet gibi bir daha hükümet gelmez değerini bilmeliyiz..
|
|
07-20-2013, 05:40 | #14 |
...
|
|
04-30-2014, 15:32 | #15 |
Vatandaşın zengişletiğini hangi veriye dayanarak söylüyosun. Vatandaşın zengiliğini işsizlik rakamları çocuk işçi sayısı. Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısı. Kredi kartı mağdurları sayısı haciz sayısı. Gelir dağılımındaki adaletsizlik oranı. Gini katsayısı belirler. Bunlara bak bence önce. Ondan sonra vatandaş zengin mi değil mi söyle
|
|
06-04-2014, 01:27 | #16 |
Bakın bilginiz yok ancak sosyal anlamda özellikle muhtaç olan kimselere devlet ödeneği arttı. Sağlık anlamında en fakir olan bile artık büyük oranda parasız hizmetler alabiliyor. Denge hala yok ancak sefil yaşayan insanlarda kalmadı. Fakirler var ne yazık ki kapitalist sisteme esir olmuş zengin müslümanlar oldukça fakirler hep olacak. Zamların kaynakları uluslarası petrolun varil fiyatı ve petrolün dolar üzerinden pazarlanmasından dolayı dolardaki değişimlerdir. Vergiler elbette kaldırılmalı ancak devletin şu an gelirlerinin yüzde 80'i vergileri oluşturuyor. Açıkçası söyleceğim şey şu kimse seni araba almaya mecbur bırakmıyor ve arabasız da gayet güzel yaşanabiliyor.(Mecbur olanları tenzih ederim) Hatta insanların tek başlarına araba kullanmalarından dolayı trafikteki araç sayısı artıyor özellikle istanbulda bu da trafik sorunu oluşturuyor.
Ek olarak benzin fiyatı düşse bile bu kalıcı bir çözüm olmayacak. Benzin tükenecek bir kaynak ve 50-60 sene sonra benzimden farklı enerjiler kullanma mecburiyetinde olacağız. Bizim yapmamız gereken benzinin fiyatını düşürmek değil. Çünkü düşerse daha çok araba alınacak ve tüketimler daha da artacaktır ki bu da elektrikli,hibrit,hidrojen,güneş enerjili araçlara geçişi azaltacaktır. Abd'de ve kısmende olsa Ab'de elektrikli araçlara geçiş başladı. Özellikle Abd'de her marka elektrikli araç üretiliyor(kanunlar gereği) ve ülkenin pek çok yerine superchargerlar kuruluyor. Düşünün benzin 5 liradan 3,5 liraya düşse insanlar tasarrufu bırakmazlar mı? Toplu taşıma kullanıp pek çok oranda devlete ve kendi cebine katkı sağlayan adam hemen bir araba alıp(bu araba da ithal ürün olduğu için cari açığa da negatif etki yapar zaten) markete bile arabasıyla gitmez mi? Üstüne üstlük trafik ve zararlı gaz emisyonları da cabası. Ben olaya farklı açılardan baktım tabi hükümetin bu amaçla vergileri düşürmediğini düşünmüyorum ama uzun vadede eğer elektrikli araç üretim ve AR-GE sine yatırım yapılırsa benzin fiyatlarının yüksek kalması ülkenin geleceğine katkı sağlar. |
|
06-04-2014, 18:18 | #17 | |
Alıntı:
abi akpli kafasına hayranım. adam benzin pahalı muhabbetinden kaçmak için elli yıla benzin kullanmıcaz, çevrecilik falan girmiş. |
||
06-04-2014, 21:58 | #18 |
makamdakilere katılıyorum akaryakıta ve vergilere zam gelmeseydi hastanelerimizde durumu olmayan insan muane olamıcaktı yollarımız gelişemicekti. duruma bunun gıbı olumlu seylere bakmak lazım allaha sükür etmeliyiz ki memleketimizden daha kötü memleketlerin oldugunu göz ardı etmeliyiz...özgür ..ak genclik...
|
|
05-20-2022, 15:29 | #19 |
Çok saçma açıklama olmuş hiç yapmasaymış keşke ama iyi olmuş bu açıklama,bir açık sonuçta.Dizel motorlu araçların vergi düzeni de değişecekmiş.
Vatandaş alırken beleşe almıyor,cebinden veriyor bakan bunu hesap etsin sanki beleşten alıyoruz.Espirisi hazır bunun humalefet dilinde ama yazmıcam çünkü muhalefet bu espiriyi bile düşünemeeycek kadar zavalı durumda Söylemicem. |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|