07-05-2007, 12:18 | #1 |
METİN KÜLÜNK
16.11.1960 tarihinde Rize'nin Güneysu ilçesinde dünyaya geldi. Babasının görevi nedeniyle ilk ve orta öğrenimini sırasıyla Diyarbakır ve İstanbul'da tamamladı. Daha sonra Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümünü bitirdi.
Askerlik hizmetini yerine getirmesinin ardından 1984 yılında İnanç Dış Ticaret Hizmetleri Grubunda iş hayatına atıldı. Halen Grubun Genel Koordinatörü olarak görev yapmaktadır. -------------------------------------------------------------------------------- · 1990-1993 yıllarında sivil oluşum ALTMIŞLILAR GRUBU'nun kuruluşunda ve yönetiminde bulundu. · 1993-1995 yılları arasında Marmara Üniversitesi'nde dış ticaret dersleri verdi. · 1990-1995 yılları arasında İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği) komitelerinde görev yaptı. · 1994 yılında Türkiye'nin AB ile ilişkilerine yönelik "GÜMRÜK BİRLİĞİ SÜRECİNDE TÜRKİYE" dergisini yayınladı. · 1995 yılında Türkiye'nin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı ilk özel "DIŞ TİCARET EĞİTİM MERKEZİ"ni kurdu. · 1995 yılında İSO (İstanbul Sanayi Odası) Hazır Giyim Meslek Komitesi Üyeliği'ne seçildi. · 1997-1999 yılları arasında MESİAD (Merter Sanayici ve İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. · 1997-2000 yılları arasında İSO Meclis Üyeliği'ne seçildi. -------------------------------------------------------------------------------- Türkiye'nin geleceğinin dünyaya ticari anlamda entegre olmaktan ve ihracattan geçtiğine inanan Metin Külünk'ün değişik yayın organlarında dış ticaret ve AB üzerine pek çok makale ve araştırması yayınlanmıştır. 2001 yılında Türkiye büyük bir ekonomik krize girdiğinde krizden çıkış yolu olarak ihracatı göstermiş ve iki yıl boyunca Türkiye'nin dört bir tarafında 2000'e yakın kişiye bila bedel "Nasıl İhracat Yapılır" konulu eğitimler vermiştir. Kriz sonrasında AK PARTİ'den siyasete atılan Metin Külünk, 2002 yılında İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. İl Yönetiminde Seçim İşleri Biriminde ve ÇATALÇA İlçe Sorumlusu olarak görev yaptı. Haziran 2003 tarihinde AK PARTİ İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. 1 Temmuz 2003 Tarihinde Teşkilattan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığına atanan Külünk, 28 Mart 2004 Yerel Seçimler sürecinde İstanbul SKM Başkanlığı yaptı. Metin Külünk evli ve bir çocuk babasıdır. -------------------------------------------------------------------------------- Üye olduğu Kuruluşlar : - Külünk Eğitim ve Kültür Derneği - Tepebaşı Köyü Derneği - Güneysu Derneği - RİZE VAKFI - TEK-DER (Teknik Elemanlar derneği) - Mühendis ve Mimarlar Grubu - ASKON (Anadolu Aslanları İşadamları Derneği) - MESİAD (Merter Sanayici ve İşadamları Derneği) - İTKİB (İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçılar Birliği) - UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği)
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-22-2007, 19:23 | #2 |
METİN KÜLÜNK
METİN KÜLÜNK |
|
06-06-2022, 17:12 | #3 |
Ellerinize sağlık çok teşekkürler.
|
|