AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 06-23-2022, 14:55   #1
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart Mahmud Ustaosmanoğlu Hazretleri Vefat Etti
Mahmud Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti



İsmailağa cemaati lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun yaşamını yitirdiği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı İsmailağa cemaati lideri 93 yaşındaki Mahmud Ustaosmanoğlu hastaneye kaldırılmıştı.

Mahmud Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu açıkladı

Torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Mahmud efendi hazretleri dedem hazreti Allah’a vasıl oldular." ifadelerini kullandı.



"Şeyhimiz âhirete irtihal etmiştir"

İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise, “Sevgili şeyhimiz Mahmûd Efendi Hazretlerimiz Hakk’a yürümüş âhirete irtihâl etmiştir. Cümle Ümmet-i Muhammed’in başı sağ olsun.” ifadeleri yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan başsağlığı mesajı



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ustaosmanoğlu'nun vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı.

Erdoğan, mesajında "Ömrünü İslam’a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekânı cennet olsun." dedi.



İsmailağa Cemaati'nin lideriydi

Mahmud Ustaosmanoğlu ya da bilinen adıyla Mahmud Efendi, 1929 yılında Trabzon'un Of ilçesinde dünyaya geldi. İsmailağa Cemaati'nin lideri ve şeyhi olan Ustaosmanoğlu, gençliğinin ilk yıllarında civar köylerdeki hocalardan ders aldı.

16 yaşında icazet alan Mahmud Efendi, doğduğu Tavşanlı köyünde ders vermeye başladı. Erken yaşta daha askerlik çağına gelmeden talebelerine icazet verdi.



Vaazlarıyla dikkat çekti

1951 yılı Ramazan ayında Sivas ili Divriği ilçesine vaiz olarak atandı. Yaptığı dinî sohbetlerle çevresindeki insanların dikkatini çekti. 1952 yılının sonlarında şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi ile tanıştı.

Askerlik sonrası şeyhi Ahıskalı Ali Haydar Efendi onu İsmailağa Camii’ne imam tayin etmek için davet etti.1954'te İsmailağa'da imamlığa başladı. 1996'da 65 yaşını doldurduğu için aynı camiden emekli oldu.



“İslam’a Üstün Hizmet” ödülünü aldı

2010 yılında İstanbul’da düzenlenen "Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu"ndan sonra kendisine “İslam’a Üstün Hizmet” ödülü verildi.

Ustaosmanoğlu’nun eserleri ise şunlardır:

Ruhul Furkan Tefsiri
Sohbetler
Risale-i Kudsiyye
Umre Sohbetleri
Fatiha Tefsiri
Âyete'l Kürsî ve Amene'r-Rasûlü Tefsiri
Kur'an-ı Kerim'in Faziletleri ve Okuma Âdabı
Efendi Babam Buyurdu ki
Kurânı Mübîn ve Kelime Mânalı Meâli Âlîsi
Kuranı Mecid ve Tefsirli Meali Alisi
Efendi Hazretlerimizin Hatm-i Hâce Sohbetleri
İrşadül Müridin
Mahmud Efendi Hazretlerinden Duâlar
Asrın Müceddidi Mahmud Efendi Hazretleri ile Huzur İkliminde İrşad Umresi 2011
Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu Ödül Töreni
Tembihat
Mektubatı Mahmudiyye



Kaynak

En Son Haber 23.06.2022

 


Konu Cihannur tarafından (06-23-2022 Saat 16:20 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 06-23-2022, 14:57   #2
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Asrımızın müceddidi olarak nitelendirilen Mahmud Ustaosmanoğlu hazretleri vefat etti. Cenab-ı Hak, Mahmud Ustaosmanoğlu'na rahmet eylesin ve onun mekânını Cennet kılsın, amin.

Konu Cihannur tarafından (06-23-2022 Saat 20:40 ) değiştirilmiştir..
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06-25-2022, 23:39   #3
Kullanıcı Adı
Cihannur
Standart
Mahmud Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nden son yolculuğuna uğurlandı



İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmud Ustaosmanoğlu 93 yaşında vefat etti. Ustaosmanoğlu'nun cenazesi Fatih Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada "Kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili Habibi'ne komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi sevgili Habibi'yle komşu kılsın" dedi. Mahmud Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmed Ustaosmanoğlu, İsmailağa Cemaati'nin başına Hasan Hocaefendi'nin geçtiğini açıkladı. Mahmud Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nde düzenlenen cenazenin ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.

93 yaşında vefat eden İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmud Ustaosmanoğlu'nun naaşı, cenaze namazı için Beykoz’daki evinden Fatih Camii’ne getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve İsmailağa Cemaati'nden binlerce kişi cenaze törenine katıldı.

Mahmud Ustaosmanoğlu 93 yaşında böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu duyurdu. Dün sabah saatlerinden itibaren cemaat mensupları taziye için Ustaosmanoğlu'nun Beykoz’daki evine akın etti.



Bugün ise Fatih Camii’nde son yolculuğuna uğurlanacak olan Ustaosmanoğlu’nun sevenleri Beykoz’daki evinde toplandı. Mahmud Ustaosmanoğlu'nun naaşı cenaze namazı için Beykoz’daki evinden Fatih Camii’ne getirildi.



Fatih Camisi'nde Cuma namazı ve ardından cenaze namazı kılındı. Mahmud Ustaosmanoğlu'nun cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Törende Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, BBP lideri Mustafa Destici, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü katıldı.

Yerine Hasan Hoca Geçecek

Mahmud Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmed Ustaosmanoğlu, "Duymayanlarımıza tekrar söylüyorum: 'Benden sonra tabirini' kullanarak son nefesinden sonra Hasan Efendi Hocamızı temsilci ve cemaatin başı olarak bırakıyorum" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 Ocak 2020 tarihinde İsmailağa Cemaati'nden Emin Saraç Hoca (Sağdaki) ve Hasan Kılıç Hoca'yı (Soldaki) ziyaret etmişti. İHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cenaze töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün ilim, irfan ve hikmet sahibi bir önderimizi ebediyete yolcu ediyoruz. Ben hocaefendi hazretlerini 65-66 yıllarındayken Fatih İmam Hatip'te öğrenciyim, Cuma namazlarında genelde İsmailağa Camisi'ne gelir, kendisini dinlerdik. Zaman zaman Yavuz Selim Camisi'nde sohbetlerinde bulunurduk. Gerçekten bir ömür bu ümmetin manevi mimarı olarak bulunmuş hoca efendi hazretlerinin şarktan garba uzayan mücadele ve farz, sünnette zerre kadar tavizinin olmadığını biliyoruz. Son dönemlerinde çok çile çekti. Bu çilenin ardından Hakk'a uğurluyoruz. Ama kendisini tanıdık, bildik ve bu imanıyla da biz sevgili Habibi'ne komşu olacağına da inanıyoruz. Rabbim cümlemizi sevgili Habibi'yle komşu kılsın. Bizleri de hep birlikte haşr-u cem eylesin."



Mahmud Ustaosmanoğlu'nun cenaze namazı kıldıran imam helâllik istedi.

Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği'nde Toprağa Verildi

Mahmud Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazının ardından araca konulan Ustaosmanoğlu'nun tabutu, defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığı'na getirildi. Çok sayıda seveni de mezarlığa gitti. Ustaosmanoğlu, dualarla Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi. Öte yandan Ustaosmanoğlu'nun mezarlığa götürülmesi ise dron ile havadan görüntülendi.

Törenden Notlar

Ustaosmanoğlu'nun cenazesi, Beykoz Yavuz Selim Mahallesi'ndeki evinin önünde helâllik alınmasının ardından büyük bir konvoy eşliğinde Fatih Camisi'ne götürüldü.

Fatih Camisi'nin bulunduğu Fevzipaşa Caddesi trafiğe kapatılırken camiye bağlanan tüm ara sokaklar polis ekipleri tarafından bariyerlerle kapatıldı.

Vatandaşlar cami ve çevresindeki doluluğa göre kontrollü olarak alana alınırken bazı sivil toplum kuruluşları cenaze törenine gelen vatandaşlara su ve ikramlık dağıttı.

Ellerinde seccadeleriyle camiye ulaşmak isteyen vatandaşlar Edirnekapı'dan Saraçhane'ye kadar Fevzipaşa Caddesi'ne bağlanan tüm cadde ve sokakları doldurdu.

Polis ekiplerinin yanı sıra Fatih Belediyesi zabıta ekipleri de önlem alırken belediyeye bağlı temizlik işleri ekipleri de cadde ve sokaklarda temizlik yaptı.

İsmailağa Camisi şehir dışından gelenler için gece boyunca açık bırakılırken bazı vatandaşlar Fatih Camisi'ne sabah erken saatlerde geldi.

Asya, Afrika, Orta Doğu ve Balkanlar'dan çok sayıda kişinin yanı sıra Avrupa'da yaşayan Türkler'den de cenaze törenine katılım olduğu görüldü. Birçok ülkeden din adamlarının da katıldığı cenaze töreninde vatandaşlar namaz için Fatih Camisi'nin avlusunda saf tuttu.

Cenaze töreni dolayısıyla Fatih Camisi'nde Kur'an-ı Kerim ve sela okundu.

Ustaosmanoğlu, Fatih Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazının ardından araca konulan Ustaosmanoğlu'nun tabutu, defnedilmek üzere Edirnekapı Mezarlığına getirildi. Çok sayıda seveni de mezarlığa gitti. Ustaosmanoğlu, dualarla Sakızağacı Şehitliği'nde toprağa verildi.



Mahmud Ustaosmanoğlu kimdir?

Trabzon'un Of ilçesinde 1929 yılında doğan Mahmud Ustaosmanoğlu, ilk eğitimini memleketinde aldı. 16 yaşında icazet alarak ders vermeye başladı. 1951 yılında Sivas'a vaiz olarak atandı. 1952 yılında tanıştığı Ahıskalı Ali Haydar Efendi onun İstanbul Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Camii'nde imam olarak göreve başlamasını sağladı.



1954'ten 1996'ya kadar İsmailağa Camii'nin imamlığını yaptı. Mahmud Ustaosmanoğlu, onlarca eser yazdı. Binlerce öğrenci yetiştiren ve sevenleri tarafından Mahmud Efendi olarak isimlendirilen Ustaosmanoğlu, 2010 yılında Uluslararası İnsanlığa Hizmet Sempozyumu'nda 'İslam'a Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak

Habertürk 24.06.2022
Cihannur isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim
asrımızın müceddidi, mahmud ustaosmanoğlu, vefat etti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta