06-02-2010, 15:12 | #1 |
ANAHTAR KABE
Sanmayın öyle muhteşem bir yapısı var.
18 ayar altın işlemi kapısı var Kuş, uçmaz kervan geçmez bir yerden tapusu var Dünyanın, ahretin anahtarıdır KÂBE Gecenin karanlığı örtüsünün boyası Altın simlerle işli üzerinde yazısı Tavaftaki meşaket ruhların tek sefası İnanmaya şehadetin anahtarıdır Kâbe Örtüsü halkalarla mermerlere çakılı Okuyamadım hangi ayetler var yazılı. Orhan burda fark etti başındaki akılı Kulluğun, ibatedin anahtarıdır KÂBE Kalpler onunla açılır, onunla kapanır. Arşı ala yeryüzüne Kâbe’yle bağlanır Allah için rıyasızca onda ağlanır Hacerül Esvedle cennete anahtardır Kâbe Yüz çevirme hiç gafletle Kâbe’den öteye Doyulmaz koklamaya doyulmaz öpmülmeye Gelmedin Orhan kullarla sohbet etmeye Allah ile sohbete anahtardır Kâbe İçtiğin zemzemdir memba suyu değil,- Çevreyi tarayarak içmen doğru değil. Cenneteki Kevser şarabı olduğunu bil. Saygıya, dikkate anahtardır Kâbe Herkes birbirinden çok heycanlı, telaşlı- Herkesin yüzü hüzünlü, göz pınarı yaşlı. Kadın,erkek,sakat,sağlam,her renkten genç,yaşlı Her gönülde hasrete anahtardır Kâbe Şüphesiz ki Hacerül esved, zemzem cennetten, Çıkarılmış değilmi ilk kul Âdem cennetten Tövbenin kabulu apaçık belli ayetten Tavafıyla cennete ANAHTARDIR KÂBE Dayadımda kalbimi bir ara siyah örtüye Korktum kaldım alnımdamı kalbim diye. Başladım alnımı ben elimle ellemeye Alnımdaki işareti anahtardır KÂBE Seccadesine işlemişte Kâbe resmini, Hacı olsa ne fayda o zavallının ismi. Yürüyen puttan farkızdır beden denen cismi Böyle kalp kilidine anahtardır KÂBE Hacer kaldı mahzun, hemde çocuk İsmaille, Biraz hurma yiyecek, birkaç günlük su ile. Kıyamete kadar anılacak dua ile Allaha TEVEÜKÜLE ANAHATARDIR –KÂBE ORHAN AFACAN
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
03-03-2014, 18:25 | #2 |
ilgi ve alakanzıa tşk
|
|
07-31-2023, 14:48 | #3 |
Bu güzel eseri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|