01-15-2009, 13:59 | #1 |
Okuyamadığım Kitaplar
Bu yazı en çok buraya yakışır diye düşündüm ve dirilis.f'nin adını anarak ekledim
Onun için.. Okuyamadığım kitaplar Çok var... Şu okuyamadığım kitaplara bayılıyorum!.. Bir martının nasıl iştahla suya daldığını... Bir göl kuşunun sudan nasıl kalktığını gördünüz mü hiç; Rızkı ağzında!.. Bazı kitaplar; denizlere benziyor veya balığı bol göllere... Bense; Kuşlara benziyorum!.. Suya atılışımdan; kendim bile, yutacağımı sanıyorum denizi. Dalgalarla karmakarışık oluyoruz bir anda, köpürüyor ortalık! Sonra bir balık çıkageliyor. Bu, öyle bir nimet ki, sanki eşi görülmüş değil; bir ‘deniz kızı’ kadar bulunmaz, bir ‘peri kızı’ gibi tutulmaz... Şimdi kalbim heyecanla, her adalem sevinçle çırpınıyor... Konduğumdan, “bir balık” daha ağırlaşmış olarak hareketleniyorum... Bir balıkçılın nasıl havalandığını görmüştünüz, değil mi? ..... Bir kanat daha vuruyorum havaya ve suya; ileriye hamle yaparken... Bir kere daha tepiyorum suyu, bir kere daha bükülüyorum, bir daha uzatıyorum ileriye boynumu ve bir kere daha vuruyorum kanatlarımı havaya, ve sonra suya... Ağzımda, bugüne kadar gördüğüm en lezzetli balık... Kanatlarım sudan kurtulurken, çekiyorum kendimi biraz daha yukarıya ve suyun yüzüne basıyorum şimdi birkaç uzun adımla. Ardından, her kanat vuruşunda; bir kere de suyun yüzünden kuvvet alarak yükseliyorum!.. ..... Çığlık çığlığayım şimdi; Şu denizde... Şu denizde, hayatım boyunca görmediğim lezzette balıklar gizli!.. Buyurun, siz de dalın!.. Ben, bazı kitapları okuyamıyorum... Görenler, kitapların üzerine atılışımdan; gölde bir tek balık bırakmayacak hissi veren su kuşlarına benzetiyorlar beni... İşte tam o sırada, bugüne kadar gördüğüm balıkların en lezzetlisi çıkıyor ortaya... Bu balık bir balık olamaz, diyorum; bir ‘deniz kızı’ kadar bulunmaz ve bir ‘peri kızı’ gibi tutulmaz... Ama buluyorum işte, ve tutuyorum; ki titriyor dudaklarımın arasında!.. Ben, bazı kitapları okuyamıyorum... Çok kitap var, bitiremediğim... İşte ben... Okuyamadığım bu/bazı kitaplara hayran oluyorum... MUAMMER ERKUL
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
01-15-2009, 15:04 | #2 |
bana beni hatırlattı bu yazı
|
|
01-15-2009, 15:04 | #3 |
kitaplarım alıp alıp kitaplıkta yıllandırdığım, sayfaları arasında simurg gibi küllerimden doğduğum dostalarım
Konu rukayye tarafından (01-15-2009 Saat 15:07 ) değiştirilmiştir.. |
|
10-18-2024, 16:23 | #4 |
Ellerinize sağlık çok teşekkürler sağolun.
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|