![]() |
#1 |
![]() "Adalet Mülkün Temelidir" Hz.Ömer'e "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir" Hz.Ali'ye "Köylü Milletin Efendisidir." Kanuni Sultan Süleyman'a "Ya İstiklal ya ölüm" Şeyh Şamil'e aittir... Bunları biliyor muydunuz ?
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() evet biliyordum yıllardır da bunun böyle olduğunu söylüyorum
inanmayan islam eserleri müzesine gitsin oradaki yazmaların üzerinde bunları görsün ama bazı cahil sol kesim bunları inatla atatürke ithaf etmekte. delilleri ortada duruyor. adalet mülkün temelidir sözü hz. ömerin yüzüğünde yazıyor. müzede mevcut pardon atatürk hepsinden önce yaşamıştı dimi ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Bu bir taktik o devirde Atatürkün liderliğini empoze etmek icin denilmedik laf bırakılmamıs.Masallah askere doktora ciftciye esnafa memura bi emekliye bisey dememis olmadıgı ıcın sanırım ..
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Genellikle hatalı bir şekilde Atatürk’e ait olduğu zannedilen “Köylü milletin efendisidir” vecizesi aslında Kanuni Sultan Süleyman’a aittir. Bir gün mahremleriyle görüşürken onlara “Velinimet-i âlem [dünyanın efendisi] kimdir?” diye sormuş. Onlar “Padişah efendimizdir” diye cevap verince Kanuni, “Hayır, dünyanın efendisi reâyadır ki, ziraat ve harâset [çiftçilik] emrinde huzur ve rahatı terk ile iktisab ettikleri nimetle bizleri it’âm ederler” demiştir. Gördüğünüz gibi tek fark, Kanuni’nin daha evrensel bir tanımlama yapmasındadır.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() ben 2 yıl önce sohbette sevgili mikail abimizden duymuştum..haberim vardı .
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Bir haltta bunlara ait olsa dişimi kırarım zaten
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Alıntı:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
|
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Biliyoruz da bunu sen gel de ozihniyete anlat.Ben bunları söylediğim zaman beni Atatürk düşmanlığıyla suçlamışlardı.:S
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() evet adalet mülkün temelidir Hz.Ömer'e ait ama mahkemede atatürk diye yazınca deli oluyorum
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|