![]() |
#11 |
![]() her şey Türkiye için… 550 BİN BİLGİSAYAR : eğitimdeki en büyük çağdaşlaşma hamlesini yapan AK PARTİ iktidarı okullarda bilgisayar çağını başlattı.Türkiye genelinde 550 bin adet bilgisayar okullara gönderildi.öğrencilerimizin %90 ı Internet ağına kavuşturuldu. 39 YENİ ÜNİVERSİTE:ak parti iktidarında üniversite kapısındaki yığılmayı azaltmak için 32 devlet 7 vakıf üniversitesi kuruldu. 110 BİN YENİ DERSLİK:AK parti iktidarında eğitime %100 destek kampanyası ile 2.5 milyar Ytl lik ek kaynak eğitimin hizmetine sunuldu.devlet yatırımlarıyla birlikte 110 bin yeni derslik eğitime kazandırıldı. ÖZÜRLÜ ÖĞRENCİLER İÇİN HER AY 388 YTL: ak parti iktidarında özürlü öğrenciler için ayda 388 ytl ye ulaşan eğitim desteği sağlandı.özürlü çocuklarımızın okulla buluşması için sağlanan eğitim desteklerinin tutarı 264 milyon ytl ye ulaştı. 1 MİLYAR 545 MİLYON YLT EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLADIK: ak parti iktidarı öğrencilerimize toplam 1 milyar 545 milyon ytl eğitim desteği sağladı.ücretsiz verilen ders kitabı yardımının yanı sıra önlük,çanta , ve kırtasiye gibi okul ihtiyaçlarının karşılanması için F on dan vakıflara yörenin nüfusu, soysa-ekonomik gelişmiş düzeyi göz önüne alınarak kaynak aktarılmalıdır.1997 yılında başlayan ilköğretimde taşımalı eğitim uygulamasında okulların bulunduğu merkezlere taşınan öğrencilerimize verilen öğle yemeği desteği için ödenen miktar 434 milyon ytl ye ulaştı. KIZLAR İÇİN AYLIK 39 YTL ERKEKLER İÇİN AYLIK 28 YTL EĞİTİM KATKISI SAĞLADIK:Dar gelirli ailelere çocuğunu okula göndermesi için aylık olarak ilköğretime devam eden erkeklere 18 ytl ilköğretime devam eden kızlara 22 ytl ortaöğretime devam eden erkeklere 28 ytl ortaöğretime devam eden kızlara 39 ytl yardım yapılmaktadır.2003-2006 yılına kadar bu kapsamda yapılan yardım miktarı 489 milyon ytl dır.bu katkılarla kız çocuklarının liseye devam oranı %38 den %75 e ulaşmış durumdadır.2006 yılı sonu itibariyle uygulamadan 1 milyon 563 bin 253 öğrenci yararlanmıştır. İLAÇTA BÜYÜK İNDİRİM:İLAÇ FİYATLARNDA% 80 lere varan indirim ilk kez ak parti iktidarı ile gerçekleşti.ilaç fiyatlarındaki indirim oranı ortalamada %30 olarak gerçekleşti.böylelikle hem vatandaşımız rahatladı hemde devletin sırtındaki milyar dolarlara ulaşan ilaç yükü %30 oranında azaldı. ÜCRETSİZ TEDAVİ:ak parti iktidarı ile ilk kez yeşil kart sahibi olmayan vatandaşlarımızın sağlık harcamalarının tamamının sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşfik fonundan karşılanması uygulanmasına başlandı. ASGARİ ÜCRET:asgari ücret rakamı da en yüksek artış oranına ak parti iktidarı ile erişti.2002 de 184 milyon TL olan asgari ücret rakamı rekor artışlarla 2005 yılı başında 350 milyon TL ye ulaştı. EMEKLİ MAAŞI:5.5 milyon emeklimiz en yüksek maaş artışını ak parti iktidarı ile yaşadı.ekim 2002 de 189 milyon TL olan ortalama emekli maaşı ekim 2004 te 361 milyon TL Ye ulaştı.emeklilerimize program dışı ödemelerin tutarı 350 milyon TL yi aştı. REHİNELER KURTULDU:hastane kapılanda rehin alındığımız günler ilk kez ak parti iktidarı ile sona erdi. DOĞALGAZ İNDİRİMİ :türkiyede ilk kez doğalgaz fiyatlarında indirim ak parti iktidarı ile gerçekleşti.2003 yılında doğalgaz satış fiyatlarında sanayi sektörü için %27, konut sektörü için ise %24 oranında indirim sağlandı. YAKACAK YARDIMI :ihtiyaç sahiplerine sistemli ve yaygın yakacak yardımını ilk kez ak parti iktidarı yaptı.2003 yılında 800 bin ton 2004 yılında ise 1.2 milyon ton olmak üzere iki yılda toplam 2 milyon ton ücretsiz kömür dağıtımı yapıldı.sadece 2004 yılında kömür yardımıyla 1 milyon 503 bin 899 ihtiyaç sahibi aileye ulaşıldı. 98 BİN KONUT:En yüksek sayıda toplu konut yapımını ak parti iktidarı gerçekleştirdi.1984 ten 2002 sonuna kadar geçen süre içerisinde43 bin 145 konut üreten TOKİ ak parti iktidarı ile son iki yıl içerisinde rekor düzeyde bir başarı sağlayarak tam 94 bin 993 konutun inşasına başladı.bunlardan 8 bin 557 si tamamlandı.3 bin konut ise tamamlanma aşamasında. YOLSUZLUKLA MÜCADELE:yolsuzluklarla mücadeleye etkinlik ve işlerlik kazandırıldı.ilk kez yasa destekli ve sistemli bir kararırlılık vurgusu yapıldı.geçmiş dönemlerin büyük yolsuzluklarına ilişkin en kapsamlı tahsilat süreci ak parti iktidarı ile başladı.ilk kez vurguncuların yediği yanlarına kar kalmadı. dahaa vardırr tabiki..bunlar da bendenn ![]() |
|
![]() |
![]() |
Etiketler... Lütfen konu içeriği ile ilgili kelimeler ekliyelim |
ak, akicraaler, akparti icraat, bir tane, herkes, icraat, icraatlar, icraatları, yazsın |
Konuyu Toplam 5 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 5 Misafir) | |
|
|