![]() |
#1 |
![]()
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() “Herkesin beni hain bildiği memleketime af yoluyla dönmem, ihaneti kabul etmem demektir, hakkımdaki gerçeği umuyorum ki, tarihçiler yazacaktır.''
"Çok hatalarım olmuştur, ama asla vatan haini olmadım..." "Beni ihanetle itham edenlere soruyorum: Ben ne zaman, hangi tarihte ve mevzide esasen müdafaa ettigim cepheden bir adim dönmüsümdür, bir tek kardes kani dökmüsümdür?" Çerkes Ethem Mustafa Kemal, 27 Aralık 1920`de, meselenin `kuvvet yoluyla hallolması` için Batı ve Güney Cephesi komutanlarına birer telgraf çekmiştir. Meclis zabıtlarına bakılırsa, Ethem Bey, bu telgraftan iki gün sonra, yani 29 Aralık`ta Meclis`e ağır bir telgraf çekti. `Hain` ilanı Mustafa Kemal Meclis`te öfkeyle telgrafı okuduktan sonra milletvekilleri arasında ateşli bir tartışma başladı ve iki gün sonra iki oy farkla Ethem Bey `hain` ilan edildi. Burada ilginç olan nokta, Meclis zabıtlarında sadece `telgraf okundu` ibaresinin olması, buna karşın metnin olmamasıdır. Bu konu önemlidir çünkü, Ethem`in hangi ifadelerinin `vatan haini` ilan edilmesine neden olduğu bilinmemektedir. ilgili birkaç resim burada bulunmaktadır: http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=9960.0 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() kardesim degerli bilgileri bizimle paylastigin icin tesekkur ederim
her hain ilan edilen gercekten hain olsa idi adnan menderes i idami ile degil yaptiklari ile konusur olurduk guc sahiplerinin hain iddia ettigine degil gercek hainlere dikkat edelim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 2 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 2 Misafir) | |