07-15-2007, 13:35 | #1 |
ÇARESİZLİK ADAMI, KANATLARI OLMASADA UÇURUR.
ÇARESİZLİK ADAMI, KANATLARI OLMASADA UÇURUR
---Edison’un karanlıktan korkan bir adam olduğunu biliyor muydunuz? Evet, karanlıktan korkan bir adamdı ve karanlığı aydınlığa çevirecek tek kişi kendisi olduğuna inandı. Çaresizdi ve başarmak zorundaydı. Arabanın altında sıkışan çocuğunu kurtarmak için arabayı kaldıran bir anne. yine İstanbul’un fethi sırasında havan topunun ve yürüyen kulelerin icadı. 2.dünya savaşında susuz çalışan motorun icadı. Ve demosthenes, o konuşma güçlüğü çeker, kekeler, dili sürçerdi. Çaresizdi ve hayallerini gerçekleştirmesi gerekiyordu. Saçlarını kazıtıp kendini bodruma kapadı. Ağzına çakıl taşları doldurup konuşurdu ve büyük bir hatip oldu. Çaresizlik psikolojisinin etkisiyle insanlar gerçek potansiyelini yakalar ve devasa bir gücü açığa çıkarmış olurlar. ---gerçek gücünü sadece çaresizlikle değil, sana esin veren şeyleri bulup onlarla biraz zaman geçirdiğinde de yakalarsın. Yine kendimden örnek vereyim; ben eskiden ilahi sözleri yazardım. Bir adam ilahi sözlerini yüksek sesle dinlediği ilahilerin gürültüsü içerisinde yazardı. Sessiz olunca yazmak çok zor olurdu. Nasıl oluyor da gürültülü bir ortamda insan şiir yazmak için ilham alabilir? Cevap; duyu organlarımız bilincin etkisi altında çalışır. Çevreden gelen bir müziği dinlediğinizde bilinciniz kulağa gelen seslerle ilgilenir. Ve işte patlama; bilinç meşgul olduğundan siz bilinçaltıyla iletişim kuracaksınız buda gerçek gücünüzü açığa çıkarmış olacak. Mesele uyku için yatağa yattığınızda bilinciniz uyku moduna girecektir ve dolayısıyla siz unutmuş olduğunuz bazı bilgilerle, esin veren düşüncelerle karşılaşacaksınız. Ama sabah kalktığımızda çoğunlukla unutmuş oluruz bu bilgileri. Onun için bir yere not etmeniz gerekecek… “ büyük bir amaçtan, sıra dışı bir fikirden etkilendiğinizde tüm düşünceleriniz zincirlerini koparır; zihniniz sınırlarını aşar, bilinciniz her yönde genişler ve kendinizi yeni, mükemmel ve şaşırtıcı bir dünyada bulursunuz. Uyuyan güçler, yetenekler ve beceriler canlanır ve her zaman hayal ettiğinizden daha iyi biri olduğunuzu keşfedersiniz…”(Ferrari’sini satan bilge) --------------------------------------------------------------------
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
07-15-2007, 21:00 | #2 |
Çok faydalı, güzel paylaşımlarda bulunuyorsunuz.. Takip ediyorum her bulduğum fırsatta.. Teşekkürler.. Devam inşaallah..
|
|
07-15-2007, 21:07 | #3 |
HEDEFE VARMAK DİLEĞİ İLE...
BEN TEŞEKKÜREDERİM SEVGİLERLE... |
|
07-17-2007, 15:53 | #4 |
ALLAH RAZI OLSUN BİZLERİN KİŞİLİĞİMİZİ GELİŞTİRMENİN TEK YOLU...**KİŞİSEL GELİŞİM**
SELAM VE DUA İLE... |
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|