11-10-2007, 18:03 | #1 |
10 Kasım töreninde subay krizi
Gaziantep'teki 10 Kasım törenleri sırasında bir grup subay salonu terk etti. Subayların önce DTP'lilere tepki için çıktığı sanıldı ama salonda DTP'li olmadığı ortaya çıktı. Gaziantep'te düzenlenen 10 Kasım Atatürk'ü anma törenlerinde türban krizi yaşandı. Açık havada yapılan törene katılan askerler, salonda türbanlılar olduğu gerekçesiyle yerlerini almadılar. Vali Süleyman Kamçı, konuyla ilgili sorulara tepki gösterdi. 10 Kasım Atatürk'ü anma törenleri Demokrasi Meydanı'nda başladı. Vali Süleyman Kamçı, Büyükşenir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şendokan Karakuş, askeri ve mülki erkanın katıldığı törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunularak saygı duruşunda bulunuldu. Saat 09.05'te şehirdeki tüm sirenler ile birlikte araç sürücüleri de klakson çaldılar. Demokrasi meydanındaki törenin ardından anma etkinliklerine, Onat Kutlar Salonu'nda devam edildi. Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bürokratlar, öğrenciler ve velilerin katıldığı törene hiç bir askeri yetkilinin iştirak etmemesi dikkat çekti. Salondaki türbanlılar sebebiyle askeri yetkililerin buradaki törene katılmadıkları öğrenildi. Askeri yetkililer yazılı koltukların boş bırakıldığı törende öğrencilerin hazırladığı etkinliklerle Atatürk ölümünün 69. yılında anıldı. Tören sonunda Vali Süleyman Kamçı, öğrencileri tek tek kutladı. Askerlerin salonu terk etmesi üzerine, ‘DTP’liler olduğu için gittiler’ yorumu yapıldı, ancak, salonda bu partiden kimsenin olmadığı anlaşıldı. Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'ndan çıkan Vali Süleyman Kamçı'ya basın mensupları askerlerin tepkisini sordu. Gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine tepki gösteren Vali Süleyman Kamçı, "Bana niye soruyorsunuz. Onlara sorun. Öyle bir şey olmadı, nereden çıkarıyorsunuz" cevabını verdi. DHA
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
11-10-2007, 18:05 | #2 |
> > > > > >
|
|
11-10-2007, 18:06 | #3 |
Bu yaptıkları orada bulunanlardan çok Atatürk e saygısızlıktır.. o subayları kınıyorum... >
|
|
11-10-2007, 18:22 | #4 |
bu haber yalan olabilir doğan haber bunu yapıyor sürekli. 29 ekim törenleri içinde aynı şeyleri yapmıştı ama sonra habere resmi yalanlama gelmişti.
|
|
11-10-2007, 18:29 | #5 |
dtplilerle aynı kefeye mi koyuyor bu kendini bilmezler başörtüsünü...!
yazıklar olsunn > > |
|
11-10-2007, 18:43 | #6 |
Şehıt verdıgımız abılerımızın cogu anadolu cocugu garıban cocugu..cogunun anasının bacısının bas ortusu var..yazıklar olsun bu terbıyesızlık saygısızlık..baska bır sey degıl..
gerce bız bunu tartısıyoruz ama basıma gelen bır olayı soyleyeyım sıze..babamın bır askerının dolap taramasında dolabından karınca duasının yazılı oldugu bır kagıt cıktı..babama derhal bunun ıfadesını al dedıler..tabıkı babam karsı cıktı ve engelledı..ama o asker abım gozumun onunde agladı hala unutamam... |
|
11-10-2007, 18:55 | #7 |
neden şaşırmıyorum bu haberlere ya!!
hayır ordudaki subaylar elalemin başıörtüsüyle uğraşamaktan savaşa vakit bulamazlarsa ya da yök denilen o bela siyasetten bilime vakit bulamazsa ya da bu ülkede kimse işine bakmazsa biz nasıl ilerleyeceğiz Allah aşkına > |
|
11-10-2007, 18:57 | #8 | |
Alıntı:
evet ben de bunu sordum kendime amac dtpli ler ile ayni kefeye koymak galiba > |
||
11-10-2007, 18:57 | #9 | |
Alıntı:
hic ilerlemeyecegiz bu odun kafalar ile |
||
11-10-2007, 19:06 | #10 |
bunlar Türk Askeri olamazlar, OLMAMALILAR!!!
|
|
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|