AK Gençliğin Buluşma Noktası
Mizah - Komedi AK Parti Forum, Mizah - Komedi içeriklerimiz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-13-2007, 01:19   #1
Kullanıcı Adı
AkSa- 34
Standart papa ve yahudi....
Bir kac yuzyil once Papa butun yahudilerin Roma'yi terketmeleri gerektigine karar verir. Dogal olarak Yahudi toplumundan buyuk bir tepki gelir. Bunun uzerine,Papa ile Yahudi toplumundan onde gelen birisiyle karsilikli dini bir muzakere yapmalarini onerir. Yahudiler kazanirsa kalacaklar, Papa kazanirsa gidecekler. Yahudiler caresiz kabul eder ve temsilci olarak Moiz'i secerler. ancak Moiz'in Papa ile ayni dili konusamamasi nedeniyle muzakere de konusmak yereine sadece isaret dilinin kullanilmasini teklif ederler. Papa kabul eder.
Muzakere gunu geldiginde iki taraf karsilikli yerlerini alirlar ve karsilikli olarak bir sure bakistiktan sonra Papa elini kaldirarak 3 parmagini gosterir. Buna karsilik Moiz tek parmagini kaldirir. Papa parmaklarini sallayarak basinin etrafinda cevirir. Moiz ise parmagiyla yeri isaret ederek oturdugu yeri gosterir. Papa yanindaki cantadan bir parca ekmek ve sarap cikartinca, Moiz de bir elma cikartir.

Bunun uzerine Papa ayaga kalkarak, "Ben pes ediyorum, Yahudiler kalabilirler" der.
Muzakere sonrasinda Papa'nin etrafina toplanarak kardinaller Papa'ya ne oldugunu sorduklarinda Papa;
Ben once 3 parmagimi gosterip Kutsal Ucluyu isaret ettim. Buna karsilik o bana tek parmagini gosterip her iki dinin de tek tanriyi tanidigini soyledi.Ben parmaklarimi sallayarak basimin etrafinda cevirerek tanrinin bizim etrafimizda oldugunu gosterdigimde, O da oturdugu yeri isaret ederek tanrinin onlarin durdugu yerde de oldugunu isaret etti.
Ben kutsal ekmek ve sarap cikartip tanrinin bizim gunahlarimizi bagisladigini gostermek istedigim zaman da hemen bir elma cikartip bana ilk gunahi hatirlatti.
Herifin her seye bir cevabi var. Ne yapabilirdim ki?"

Ayni sirada Yahudi cemaati de Moiz'in etrafini sarmis ona nasil basardigini soruyorlardi.
Moiz: " Once bana 3 parmagini gosterip 3 gun icinde burayi terketmemizi istedi. Ben de ona bir tekimizin bile ayrilmayacagimizi soyledim.
Sonra butun sehrin Yahudilerden temizlenecegini soyledi.
Ben de, hic bir yere gitmeyip oldugumuz yerde kalacagimizi soyledim" "Sonra ne oldu?" diye kalabalik heyecanla sormus.
Valla,sonrasini ben de pek anlamadim. Adam biraz hiddetlendi ve ogle yemegini cikartti. Bunun uzerine ben de benimkini cikarttim. Hepsi bu."

 

AkSa- 34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-15-2007, 03:11   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart papa ve yahudi....
:D ::D güzelmiş.Sağolasın
ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi