AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-15-2007, 16:19   #1
Kullanıcı Adı
erenon
Standart Kürt meselesine bakmak

CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın "Tarafsız Bölge" programını izliyorum. Fikret Bila'nın, "Komutanlar Cephesi" adıyla kitap olarak yayımlanan mülakatında generallerin söyledikleri tartışılıyor.
Org. Kenan Evren, "Kürtçeyi yasaklamakla hata ettik" demiş...
Org. Aytaç Yalman, basit dil ve kültür taleplerini bile "yıkıcılık" saymakla Türkiye'nin hata ettiğini, sorunu alevlenmeden çözme fırsatını iyi değerlendiremediğini söylemiş...
Farklı görüşlerin tartışıldığı programda bazı konuşmacılar "Nerede hata yaptık?" sorusunu bile 'yıkıcılık' sayıyor.Meselenin sosyal boyutunu yok sayıyorlar. Peki yok da bu 2 milyon oyu nereden alıyorlar?Cevapları basit: PKK tehdit ediyor da ondan alıyorlar!

Peki AKP niye bölgeden oy aldı?
Onun da cevabı basit:
Din istismarı, yoksulluk istismarı!
Çözüm?! çözüm de basit: Öyle demokrasi memokrasi demeyeceksiniz! Dil, kimlik, ifade özgürlüğü diye bu kadar hak tanındı, PKK terörü mü bıraktı?! "Kolunu verirsen gövdeni alırlar!"
Böyle düşünüyorlar!

'
Altta kalma' duygusu!
Halbuki bu açılımlar ve ekonomik yatırımlar bölge halkında memnuniyet ve benimsenme duygusu yaratmak için yapıldı. PKK silah bırakır diye değil!
Etnik milliyetçi hareketler hangi sosyal ve siyasi şartlarda ateşlenir veya ateşini kaybeder?
Araştırmak gerekmez mi?

Genelde, etnik kimliğe sahip kitlelerde hem kimliğine saygı hem iktisadi refah anlamında sistemden memnuniyet duygusu yaratılarak etnik terör tecrit ediliyor.
Türkiye için iki araştırmadan bahsedeceğim. Açık Toplum Enstitüsü'nden Hakan Yılmaz'ın yönettiği "Orta Sınıf" araştırmasına göre, DTP'ye oy veren seçmen kitlesinde kendini "yükselen sınıflar" içinde gören Kürtlerin oranı yüzde 3.2'den ibaret kalırken, kendini yoksul ve iktisaden kaybeden sınıflar içinde görenlerin oranı yüzde 56'ya çıkıyor!
DTP'ye oy verenlerin yüzde 63'ü kendisini "altta" kalmış hissediyor, "üst orta sınıf"ta olup da DTP'ye oy verenlerin oranı ise yüzde 11'de kalıyor!
Bu rakamlar ne diyor?! Düşünmek gerekmez mi?


Yabancılaşma duygusu?
Metro-Poll adlı stratejik araştırma kurumunun bölgedeki 14 ilde kendisini Kürt olarak niteleyen vatandaşlarımız arasında yaptığı araştırmaya göre, DTP tabanı duygular bakımından maalesef Türkiye'den adeta kopmuştur! DTP'ye oy vermiş vatandaşlarımızın yüzde 59'u, olaylar tırmandığı sırada, "bölge dışına çıktığında" tedirginlik hissediyor!
Bu oran diğer partilere oy vermiş Kürt vatandaşlarımızda yüzde 16'ya kadar iniyor!
DTP'ye oy verenlerin yüzde 52'si ayrımcı davranışlarla karşılaşacağını düşünüyor, ama mesela AKP'ye oy verenlerde bu oran yüzde 11'e iniyor!
DTP'ye oy verenlerde çeşitli dozlarda "hayattan memnuniyetsizlik" oranları yüksek, diğer partilerde o kadar değil!
PKK istiyor ki bu tedirginlik, bu yabancılaşma duygusu, bu gayrimemnunluk artsın!
Peki biz nasıl azaltabiliriz? Düşünmek gerekmiyor mu?
DTP yabancılaşma ve gayrimemnunluk duygularından hem besleniyor, hem bu duyguları besliyor.
Diğer partiler ise, memnuniyet duygusu hatta beklentisi yarattığı oranda oy alıyor.
PKK'yı nasıl tecrit edeceğimize dair ipuçları vermiyor mu bu bilimsel araştırmalar?
Biz bu sorunu çözebiliriz! PKK'yı zamanla ETA, IRA düzeyine çekebiliriz! Yeter ki, biraz araştırma, biraz ufuk, biraz kalp açıklığı ve sabır olsun.

TAHA AKYOL

 

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi