AK Gençliğin Buluşma Noktası
Dış Gündem Dış Gündem ile ilgili tüm konuları burada paylaşıyoruz.



Cevapla
Stil
Seçenekler
 
Alt 11-15-2007, 23:35   #1
Kullanıcı Adı
fatih_44
Standart Güney Kore'de üniversite sınavı çılgınlığı...
Güney Kore’de 585 bin öğrenci, kaderlerini belirleyecek üniversite sınavına girerken, ülke neredeyse durma noktasına geldi.
Bu yıl 585 bin öğrencinin girdiği Üniversite Akademik Yetenek Testi, öğrencilerin gireceği üniversiteyi belirlemekle kalmıyor, eğer öğrenci aldığı puanla seçkin bir üniversiteye girerse, işini daha baştan garanti ediyor ve kendisine "iyi yuva kurulacak namzet" gözüyle bakılıyor.
Eğitimle "kafayı bozmuş" Güney Koreli aileler en iyi özel öğretmenler, sınav öncesi hazırlık okulları ve özel okullara büyük paralar harcıyorlar. Aileler sadece okullara ve öğretmenlere değil, çocuklarının zekasını artıracağını düşündükleri özel beslenme biçimlerine de büyük miktarda para yatırıyorlar.
Büyük baskı altında kalan gençler, üniversiteye girebilmek için günlerinin 14 ila 16 saatlerini ders çalışarak geçiriyorlar.
Bugünkü sınav sırasında Güney Kore Hava Kuvvetleri gürültü olmaması için askeri uçuşları iptal ederken, Asya’nın 4. büyük ekonomisi olan Güney Kore’de borsa geç açıldı. Birçok büyük şirkette de, trafiğin sıkışıp sınava girecek çocukların gecikmemesi için mesai 1 saat geç başladı.
Ayrıca polis devriye arabaları, motosikletler ve itfaiye araçları sınav süresince siren çalmadı.

BİN KEZ EĞİLDİM
Anneler ise çocuklarına başarı getireceğini düşündükleri tapınaklardaki Buda heykelleri önünde ya da kiliselerde dua etti.
Yoon Myung-jo adlı anne, YTN televizyonuna bir tapınaktan yaptığı açıklamada, "Bu (Buda) heykelin dilekleri yerine getirdiğini duydum. Bu nedenle çocuğumun başarısı için sınav sırasında heykelin önünde bin kez eğildim" dedi.
Çok sayıda Güney Koreli için, bu nedenle üniversite sınavı günü, kontrolden çıkan bir eğitim sisteminin sembolü.
Toplum bilimciler, Güney Kore’nin gelişmiş ülkeler arasında en düşük doğum oranına sahip olmasının nedeninin, eğitim maliyetinin yüksek olması ve eğitim sisteminin yarattığı büyük baskı olduğunu savunuyor.
dilekleri yerine getirdiğini duydum. Bu nedenle çocuğumun başarısı için sınav sırasında heykelin önünde bin kez eğildim" dedi. Çok sayıda Güney Koreli için, bu nedenle üniversite sınavı günü, kontrolden çıkan bir eğitim sisteminin sembolü. Toplum bilimciler, Güney Kore’nin gelişmiş ülkeler arasında en düşük doğum oranına sahip olmasının nedeninin, eğitim maliyetinin yüksek olması ve eğitim sisteminin yarattığı büyük baskı olduğunu savunuyor.


kaynak milliyet. com


 

fatih_44 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı





2007-2023 © Akparti Forum lisanslı bir markadır tüm içerik hakları saklıdır ve izinsiz kopyalanamaz, dağıtılamaz.

Sitemiz bir forum sitesi olduğu için kullanıcılar her türlü görüşlerini önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir.
5651 sayılı yasaya göre bu yazılardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
5651 sayılı yasaya göre sitemiz mesajları kontrolle yükümlü olmayıp, şikayetlerinizi ve görüşlerinizi " iletişim " adresinden bize gönderirseniz, gerekli işlemler yapılacaktır.



Bulut Sunucu Hosting ve Alan adı
webmaster blog çarşamba pasta çarşamba bilgisayar tamircisi