AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 11-23-2007, 19:38   #21
Kullanıcı Adı
Ak Forest
Standart Petkim'in satışına onay ...
Alıntı:
loneliness Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Ak Forest Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
romakudüs Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı
Devletin sırtından bir kambur daha kalkmış oldu. Allah hayırlı uğurlu etsin..
neden kambur olmus oluyor kar edipte bizim iktidar dönemde iflas eden bir önemli bir kurum,satmaya gelince kambur oluyor öylemi bu satislar nereye kadar soruyorum ,
cümlende bir hata mı var yoksa ben mi yanlış anladım akparti döneminde iflas eden kurum mu diyorsun...
arkadasin amaci belli ;)..o yüzden mazur görmek gerekir..bu kurum iflas etmemistir bir zahmet edip arastirsa cevabini alacak ama..
birde artik su komunist ülkelerdeki gibi devlet herseyi yapmali mantigindan vazgecelim..devletin isi ülke yönetmektir, özel sektöre rakip olmak degil..
devlet denetleyicidir, yeri geldigi zaman müdahalesini yapar ama devlet isletmecilige kalkarsa ortada rekabet kalmaz, rekabet olmayinca kalitede olmaz..;)
haklısınız ama arkadaşımız ekonomik sistemimizi bilmiyor galiba planlı ekonomi değil bizimki
isim vardi daha yeni geldim bilmedigimden degil bilincli iflas etti diye yazdim maksatim satilmasinin maksatini ögremek ben karsiyim kardesim Türkiye nin önemli Kurumlarin satilmasina anlamda veremiyorum
kardes ekonomiyle alakan nedir?? yani o kuruluslari devlet mi isletmeli?
devletin görevi nedir, hangi gelismis ülkede devlet bu kadar üretim gücüne sahip?, bazi kurumlar resmen zarar ediyordu..
zararina onlari elde tutmak ne kadar dogrudur ;)
özele girmek gibi olmasinda senin bilgin ne kadar simdiye kadar iyi gitmi s kurumlari yabancilara satmak ne kadar dogru olur soruyorum ben bir akp li olarak dogru bulmuyorum onu sat bunu sat nereye kadar?? bu arada zarar etmedi diyordunuz simdi zarar mi ediyor
Tamam kardeş senin anlayışına göre satmasında Bürokratların cepleri dolsun.. Satmasında Cem Uzan gibileri daha çok dolandırsın bu ülkeyi... Haa ne dersin... Kamu kaynakları bu şirketlere aktarılsın senin eğitimine harcanacak para senin sağlığına harcanacak para gitsin o kitleri kara geçirmek için harcansın.. Ziraat Bankası DSP hükümeti yüzünden ne kadar zarara girdi biliyormusun.. Satma demesi kolay...
cem uzan demissin bununla bu duruma geliyoruz cem uzanin sirketlerinin önceden devletin elinde oldugunu bilmiyordum ne alaka kafam karisti neyse bürokrat demissin hükümet bizis degilmi yoksa baskalarimi yine kafam karisti hep bürokratlari bahane göstermeyi birakalimda isimize bakalim degilmi eger öyle bir durum varsa hükümetimiz bakar icabina yanilmiyorsam ne gerek kaldi satilisina simdi bahane coook satmak istedikten sonra
Ak Forest isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2007, 19:46   #22
Kullanıcı Adı
mavera
kardes ben hala daha senin ne istedigini anlamyiorum..devlet bunlari isletince issizlik azaliyor mu?..devlet isletirkende, özel sektör isletirkende ayni is gücüne ihtiyac var..
eger özel sektör isci tasarrufuna gidiyorsa demekki devletteyken fazla isci calisiyordu..ak parti hükümeti zaten bu gereksiz yigilmanin önüne geciyor..
neden bu sendikalar ayaklaniyor, neden ak parti bu satislarda hedef gösteriliyor saniyrosun..bunlarin derdi vatan , millet degil..bunlarin derdi, satisa cikarilan isletmelerdeki rantlarinin kesilmesi..
kardesim yerliye satin deniliyor..bassin yerli parayi alsin, sirf yerli diye yok pahasina satmak ne kadar mantikli..
bu arada ucuza gittigin dedigin isletmeler piyasa degerinin cok ama cok üstünde gitmistir..bir zahmet arastirip rakamlara bakarsan anlarsin ne demek istedigimi kardes ;)
Alt 11-23-2007, 19:48   #23
Kullanıcı Adı
loneliness
Güzel kardeşim.. Özelleştirmenin amacı devletin piyasadan çekilmesidir.. Devlet eğerki piyasada oyuncu olursa THY gibi Türk telekom gibi Tekeller oluşur.. Sonucunda sen uçağa kalitesiz ve pahalı binersin.. İnterneti ve telefonu pahalı kullanırsın...
Seka kağıt tekel konumunda iken türkiyenin en fazla kar eden kitlerinden birisi imişş.. Ne zaman ki kağıt sektörü özel sektörde girince fiyatların düşmesi ve kaliteliürün ile seka iflas bayrağını çekmiş.. Burda olan kime oluyor Seka nın sahibi devlete yani millete ...

Anladın mı..
Alt 11-23-2007, 19:53   #24
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
Güzel kardeşim.. Özelleştirmenin amacı devletin piyasadan çekilmesidir.. Devlet eğerki piyasada oyuncu olursa THY gibi Türk telekom gibi Tekeller oluşur.. Sonucunda sen uçağa kalitesiz ve pahalı binersin.. İnterneti ve telefonu pahalı kullanırsın...
Seka kağıt tekel konumunda iken türkiyenin en fazla kar eden kitlerinden birisi imişş.. Ne zaman ki kağıt sektörü özel sektörde girince fiyatların düşmesi ve kaliteliürün ile seka iflas bayrağını çekmiş.. Burda olan kime oluyor Seka nın sahibi devlete yani millete ...

Anladın mı..
kardes arkadasin anlamadigi birsey var..arkadas diyorki kar edilen mal satilir mi, sen o mali satmassan tekel olusur..
kalitesiz mal, pahalliya halka yansir..mesela aycell de, aria ile ortaklik yapip bir marka olusturmustur, ayni sekilde tekeli özellestirip markalastirmistir, ayni sekilde telekom marka olma yolunda..
birde devlet elindeyken bunlari hatirlayalim..
bilmiyorum bu arkadas yap, islet, devret modelini hic duydumu ;)..bu zamanda hala daha tekellesmeyi savunanlar varya pes diyorum..
sonrada niye yerimizde sayiyioruz diyoruz..millet aya giderken sen hala daha devletin mali niye satilir onla ugrasirsan cok isimiz var cok..;)
Alt 11-23-2007, 20:11   #25
Kullanıcı Adı
Ak Forest
Alıntı:
Alıntı:

Anladın mı..
kardes arkadasin anlamadigi birsey var..arkadas diyorki kar edilen mal satilir mi, sen o mali satmassan tekel olusur..
kalitesiz mal, pahalliya halka yansir..mesela aycell de, aria ile ortaklik yapip bir marka olusturmustur, ayni sekilde tekeli özellestirip markalastirmistir, ayni sekilde telekom marka olma yolunda..
bilmiyorum bu arkadas yap, islet, devret modelini hic duydumu ;)..bu zamanda hala daha tekellesmeyi savunanlar varya pes diyorum..
sonrada niye yerimizde sayiyioruz diyoruz..millet aya giderken sen hala daha devletin mali niye satilir onla ugrasirsan cok isimiz var cok..;)
kardes kusura bakma ben biraz kitim lütfen bana aria ve aycel in devlet sirketimi yoksa özel sirket mi malum sen nin bilgin vardir ve bu tekellesme devletin elindeki hangi sirketlerde görülmüstür aciklama getirsen
Ak Forest isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2007, 20:23   #26
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:

Anladın mı..
kardes kusura bakma ben biraz kitim lütfen bana aria ve aycel in devlet sirketimi yoksa özel sirket mi malum sen nin bilgin vardir ve bu tekellesme devletin elindeki hangi sirketlerde görülmüstür aciklama getirsen
bilgin kitsa interet diye birsey var kardes ;)..aycell devlet sirketiydi, özel sektör sirketi olan aria ile birlesip avea adini almistir..
devletin hangi sirketinde tekellesme yoktuki..petkim??, tekel??,türk telekom??tüpras??..
nasil oluyorda 70 milyonluk türkiyede sadece 3 tane cep telefonu sirketi oluyor, nasil oluyorda telekom alanindan sadece bir firma oluyor, nasil oluyorda devlet sigara ve icki satisina karisiyordu(tekel)..
özel kanallar gelene kadar sadece trt yle yetiniyorduk...bu kadar devletci bir ülke daha varmi bilmiyorum, hersey devlete ait neredeyse..
ama devletin asli görevi ülke yönetmek, ak parti öncesine kadar ülkenin nasil yönetildigide ortada ;)..
Alt 11-23-2007, 20:32   #27
Kullanıcı Adı
tolay
abi anlamak istemiyor bence, madem fikir alıyorsun. soruyorsun araştırıyorsun neden (nasıl) bilmediğin halde sorguluyorsun? geribime gitti...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)