AK Gençliğin Buluşma Noktası
Eğitim ve Öğretim Üniversiteler ve Üniversite Öğrencileri, Ak Parti Forum lise, ilköğretim ve okul öncesi eğitimi; İmam Hatip ve Açıköğretim.

Stil
Seçenekler

Alt 11-29-2007, 12:08   #1
Kullanıcı Adı
tozkaldiran
Standart Fakültenin adı var ama kendi yok

Meclisin 2006 Mart ayında aldığı kararla yeni kurulan 15 üniversite arasında yer alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ilginç bir olaya tanıklık ediyor.
Bir dekanı 13 de hocası olan tıp fakültesinin ne bir binası var ne de hocaların hizmet vereceği bir hastanesi. Resmiyette kurulan tıp fakültesinin bir dekanı ve 13 hocası bürokrasinin aşılıp kendilerine bina tahsis edilmesini bekliyor.

Tekirdağ'da geçen yıl eğitime başlayan Namık Kemal Üniversitesi'nde ilginç bir olay yaşanıyor. Yeni kurulan 15 üniversite arasında yerini alan Namık Kemal Üniversitesi, resmiyette olan fakat işlevi olmayan tıp fakültesine sahip. Fen edebiyat, ziraat, mühendislik ve tıp fakültesini kurarak eğitime başlayan üniversite, tıp fakültesinin hocası ve dekanı olmasına rağmen bürokratik engeller yüzünden bir türlü hizmete girmedi. Tıp fakültesini Tekirdağ'a kazandırmak için kolları sıvayan üniversite yönetimi, yapılan yazışmalar sonunda 13 hocayı tıp fakültesine kazandırdı. YÖK'le yapılan görüşmelerden sonra da tıp fakültesi için 30 hoca kontenjanı alındı. Tıp doktorlarının araştırma yapması için ilde eskiden SSK hastanesi olarak kullanılan devlet hastanesine talip olan üniversitenin bu isteği Sağlık Bakanlığı'na takıldı.

(Cihan)

tozkaldiran isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)