Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
kardes verdigin örnekler cogaltilabilir simdi bu örnekten cikarak gelen bir kaniya varabilir miyiz? peki bu örnegin tam tersi örneklere ne demeli?
sonucta alkol alipta olay cikaranalri hergün tv lerde izliyoruz o halde o insanlarin sizi o kefeye koydugunu düsünebiliriz..
bakiniz her daim özgürlük diyorsaniz bunu özde gösterelim böyle bir kac örnekten yola cikarak onlar öyle yaptigi icin bende böyle yaparim demek gavura kizip, oruc bozmaktir..
ben hayatimda icki, sigara agzima almadim ama icenede benim rahatsiz etmedigi sürece karismam..eger ortak bir toplumda yasiyorsak sinirlari asmadan, birbiririmizin hakkina gaspetmeden, farkliliklarimizi kültürel zenginlik olarak görmeliyiz ve buna göre yasamaliyiz..
konunun özüne inecek olursam..siz her ne kadar hazzetmesinizde, sevmesinizde, niyetini kötüde bulsaniz sevilen ve saygi gören bir insan hakkinda konusurken kelimeleri tartmalisiniz..
az cok neyin tepki cekecegini, neyin yanlis anlasilacagini biliyorsunuz ona göre kelimelere hükmedip, birbirimizin degerlerine saygi duyalim..
nasil bizlerden icki icmenize saygi bekliyorsaniz sizde bizlerin sevdigi ve saydigi degerlere saygi gösterin ;)
|
evet konun altını son defa çizmem gerekirse hata yapmış olabilirim birileri için fetullah gülen kutsanmış bir değer ve bazi cümlelerimle onların kutsanmış değelerine laf söylediysem özür dilerim bunu kasıtlı yapmadım.
sadece ben korkularımı anlattım ve hiç bir arkadaşta çıkıp eronon kardeş boşuna korkuyorsun gülen cemaati ne kadar güçlensede senin hayat tarzın üzerine bir baskı kurulmayacak demedi diyemedi sürekli iftira attığım ezberi tekrarlandı
mavera kardeş,bak içki içip olay çıkartanlara halkın müdahelesinden çok devletin müdahelesi olmalı bir olay bir durum varsa orada hukuk araya girip cezasını ne ise o vermeli,bireysel tapki terör yaratır birileri sarhoş olsa ve çevrede benim rahatımı bozacak davranış yapsa ben direk polis arar görevini yapması için uyarırım ama malesefe güzel anadolum da durumdan vazife çıkaran insan çok fazla bu durum beni üzüyor hepsi bu.
|
ama ben o söyledigini yaptim..ben en basta ne söyledim sana madem sayin gülen islam devleti getirmek istiyor bu diyalog ne alaka oluyor..
islam evelti kurulunda o diyalog kurduklarina hadi bakin isinize bizim isimiz bitti mi diyecek, senin o insanlari tanimadigin belli eger tanisaydin öyle bir kac örnekten yola cikarak genel hakkinda yorum yapmazdin..
cünkü o insanlar gelisime acik, her görüse acik, degisik görüslerden insanlari bünyesinde barindiriyor acaba bana bir dini bir zümre söyleki üzerinde tartistigimiz zümre kadar diger insanlarla diyaloga acik..
sen bir celiski icindesin hem islam devleti olmaz diyorsun kardes hemde olursa benim ickime karismayacaklarini nasil garanti eder diyorlar..
birde fethullah gülen sevilen bir kisidir ama öyle kutsi bir durumu yoktur onun icin konuyu illaki o tarafa cekmeye calisma..o insani sevmek, o insanin yolundan gitmek o insani kutsal birisi olarak görmek degildir..
bende sayin gülenin güzel hizmetleri olduguna inaniyorum tabiki kendi görüslerim vardir, kendi düsüncelerim, kendi dogrularim vardir ama kendi dogrularimi baskalarina zorla empoze etmek ne kadar dogru?..
sen dün demiyor muydun osmanli islam devleti olmasina ragmen, özgürlük had safhadaydi belki o tarz bir devlet kurulmasi düsünülüyordu acaba senin kafanda hayal ettigin islam devleti nasil oluyor?