Alıntı:
alikece Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
ben saldırgan falan değilim neyi tartışalım ki senin ortaya attığın aslı olmayan şeyleri mi BEN SENİ ANLAMIYORUM şimdide baskıya geldin bize baktılar falan yahu bir bakış sizi üzdü de bu ülkede ezilenler niye aklınıza gelmiyoor siz aman bize baskı yapacaklar aman bize kötü baktılar diye bi de teselli bekliyorsunuz.Bi de saldırgan biz oluyoruz ben asla saldırgan değilim her görüşe açığım ama sen iftira atıyorsun bu ÇOK FARKLI.
|
alikece kardeşim benim neyden korkup neyden kormadığım kararınıda bırak ben vereyim,merak etmeyin gülen cematini sizin kadar bende biliyorum
içlerinde çok üst noktlara yükselmiş,ev sorumlusu,bölge sorumlusu olmuş ağbi dediğim çok fazla insan var ve ben bu korkularımı onlar ile de saatlerce tartıştım,ve yüzlerine söyledim sizin gizli gündemleriniz olabilir dedim ve halad a tartışırım ve burada ki uslubum ne ise orada da aynısıdır kimse de bir şey demedi burayı anlayamadım .
|
Senin işin korkmakla yada kormamakla ilgili değil. Neyi kullanabilirseniz oraya yüklenirsiniz. Gizli gündemi olan bence sensin. Bu da benim şahsi fikrimdir.
Sayın Gülen ve öğrencilerin de gündemi sünnet'tir. Sünnet yaparlar ona göre yaşamaya çalışırlar. Bunu herkes rahatça kavrayabilir anlayabilir.
Siyonistlerin, mosonların gizli gündemleri gibi paraya dayalı bir sadakat değil onların ki, maneviyata dayalı. Bunun için anlatması da zor kavraması da.
Onların bu zamana kadar parayla yapamadıklarını, sevgiyle, hoşgörüyle, yaptıkları için bu kadar kendilerine yükleniliyor. Ve masonların, siyonistlerin ödleri patlıyor!
Ülkemde karışıklıkları kimler çıkardı? Kimler bizi birbirimize düşümeye çalıştı? Sağ-sol savaşını kim çıkardı? Ülkemi etnik, dini gruplara bölmeye çalışanlar kimler? Medyanın büyük çoğunluğu kimin elinde? Dünyanın en etikili isimleri kimler?
Tüm cevaplar aynı.
Sağ gösterip sol vuranlara, dost görünüp düşmanlık tohumları ekmeye çalışanlara dikkat edelim.
|
muhiddin arabi şamda vaaz verirken sizin taptığınız benim ayaklarımın altında diyor cami cemaati ayağa fırlar hoca sapıttı derler ve yoğun tepki gösterirler muhiddin arabide benim bu sözüm sın şına girince anlaşılacak der yavuz sultan selim yıllar sonra şama girince hocanın vaaz verdiği yerin altını kazar ve külçe külçe altınlar çıkar
yani güzel kardeşim paraya onlar önem vermez diyorsunda bu dünyada herşey para ile oluyor bu ayıp kötü bir şey değil parayı hepimiz seviyoruz merak etme o hizmet içerisinde bulunanlarda öyle yada böyle bir kazanç bir menfaat ı varki oradalar yine yanlış anlaşılmasın bunu kötü birşey için söylemedim hepimiz para ya aşığız onu belirtmek istedim.
bak sana tavisyem biraz incele göreceksin para için dünyada ne savaşlar dönmüş en zirve insanlar birbirlerine nasil girmiş anlarsın
mavera kardeş neden diğer tarikatlar kötü görüyor diyorsun dialog çalışmalarını cevabı bu olabilir sanırım
diğer tarikatların ,gülen cemaatini aykırı bulmasının nedeni ise,bu hareketin islamcı reformist hareketlere yakın olmasındandır,diğer tarikatlar günümüzde kuran va hadisler üzerinde yapılacak yeni yorumlamalara şiddetle karşı çıkarken gülen haretinin bu tarz eylemlere yatkın olmasından aralarında şiddetli bir kavga ama bence ahmet taner kışlalının dediği gibi mesele para meselesi.
yani gülen hareketi onların gözünde yeni bir akım bunu kendileride söylüyorlar hatta risale-i nurlara karşı çıkmayıp gülen hareketine darbe vuran çok fazla tarikatta var çünkü dialoğ eksenli söylemler geleneksel tarikatların söylediği yorumlara çok ters mesela ehl-i kitaplarlar aramızda bir fark yok demişt ki gülen bu bir çok tarikat tarafından şiddetli tepkiler aldı en büyük tepkiyide mehmet şevki eygi verdi milli gazeteden