AK Gençliğin Buluşma Noktası
AK Gençlik Münazara AK Parti Gençliğin fikir akımı yaptığı bölüm.

Stil
Seçenekler

Alt 11-26-2007, 00:55   #1
Kullanıcı Adı
loneliness
Standart 2.Hafta Maçı= A TAKIMI---CANYOLDAŞLARI

Konu: Dtp Kapatılmalı mı?

Hükümet: Evet kapatılmalı... CANYOLDAŞLARI(EpiVaTeS - Bayonet - yavuz_niksar) Saat= 21:00-01:00

Muhalefet: Hayır kapatılmamalı... A TAKIMI( ak_saliha-ak_mavish) Saat= 09:00-13:00

Lütfen takımlar yukarıda yazılı saatler aralığında mesajlarını eklesinler... Bu saatler dışında mesaj eklemek kabul edilmeyecek.. Eklenirse mesaj silinecektir..

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 11-27-2007, 22:48   #2
Kullanıcı Adı
bayonet
Sayın jürimiz değerli arkadaslarım herkese selamlarımı gönderiyorum.İnşallah
bu haftaki münanzaramız herkes için hayırlı olur.Evet arkadaşlar bizim bu
haftaki konumuz dtp kapatılmalı.Şimdi konuya geçmeden önce bahsetmek istediğim
bir kaç husus var.Öncelikle dtp nedir?dtp bu ülkenin lehinemi aleyhinemi calısıyor sizce?
Bunları biraz düşünüp yazımı öyle okumanızı istiyorum.....

Gelelim dtp kapatılmalı konusuna....bunu sizde biliyorsunuzki DTP=PKK dır.ve araştırdıgım konuda yapılan bir anketi
göstermek istiyorum..

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı DTP'yi kapatmak için düğmeye bastı. Sizce DTP kapatılmalı mı?
Evet
%70,39 [38775]
Hayır
%28,27 [15575]
Kararsızım
%1,34 [739]
Toplam Katılım : 55089

evet arkadaslar gördügünüz bu konu yargıtay bassavcılıgı tarafından
düzenlenen bir ankettir.konumuz dtp kapatılmalı cünkü dtp terörü besleyen bir partidir.
teröristlerin meclisteki söz hakkını kaldırmamız için kapatılmalıdır.bunu kendi ülkemiz için düşünmeliyiz.
mesela su kacırılan 8 askeri göz önünde bulundurup yazıma devam etmek istiyorum.kacırılan 8 askeri bordo bereliler peşmerge kılıgına girip 8 askeri kurtardılar.ama dtp bunun üzerinden pirim yapmaya calısıp kendilerine maal ettiler.işte ben böyle bir partinin
içinde bulunan insanların meclise girmesini istemiyorum.

muhsin yazıcıoğlunun acıklaması gerçekten dogruluk payı olan bir acıklamadır.
Vatandaştan oy alarak TBMM'ye giren ve yemin eden bir siyasi partinin bu yeminine sadık kalması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Bu akılla gittikleri takdirde yine başlarını taşa vuracaklardır'' dedi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Terörist eylemlerin durdurulmasına yönelik operasyonları kınıyorlar. Terör örgütüne 'kardeşlerim' diyorlar. Bu, siyasi parti değildir. Siyasi parti, şiddeti metot olarak kullanamaz. Hukuk devletinde kimse hukuka rağmen davranma şansına sahip değildir. Hukuk devletinde kurallar vardır. Ama DTP, parti gibi davranmamaktadır. Eylem yapan hainlere 'kardeşim' diyeceksin, böyle siyasi parti olmaz. Savcıları göreve çağırıyorum.
Bunlar suç değil mi?

Evet arkadaslar Muhsin Yazıcıoğluna katılıyorum demek istenen sudur:dtp biz ülkemize ihanet etmeyecegiz diye söz veriyorlar.tabikide bunu bütün TBMM yapıyor.ak partide chp de mhp de yaptı.
ama bu söz türkiye için namus seref haysiyet ve ihanet etmeme sözüdür.ama yemini yapan dtp
yemininde durmayıp meclise giren teröristlerdir.KOSKOCA TBMM YE giriyorsan layıkıyla görevini yeminini yerine getireceksin.
düşünün ki dtp milletvekili fatma kurtulanın kocası pkk elebaşlarındandır.kocası dagda karısı mecliste (ohhh ne ala)

Bence dtp meclisteyse tek amacı siyaset olmalı ama amacları siyaset degil bölücülüktür.evet türkiye için cıkılmazdır.onun için dtp nin mecliste işi yoktur.

arkadaslar cevabınızı bekliyoruz...iyi akşamlar selametle......
bayonet isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-28-2007, 12:58   #3
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Sayın jürimiz,hükümet üyeleri ve değerli akpartiforum üyeleri hepinizi saygıyla selamlıyoruz..

DTP'yi şiddetle eleştiren bizler yine şiddetle parti kapatmaya karşıyız.
Çünkü parti kapatmak Türkiye’nin çözüme dönük kanallarını kapatmaktan başka bir sonuç üretmeyecektir.Belediye başkanlarını tutuklamak, sivil siyasetin önünü tıkamak, gazete kapatmak, Kürt milletvekillerine ajan ve yabancı muamelesi yapmak DTP yi haklı duruma getirecektir.PKK-DTP hattının istediği de budur.
PKK Dtp nin mecliste barınmamasını ve sorunu siyaset yapmadan çözmesini bekliyor.Partinin kapatılması tam da terör örgütünün beklediği bir gelişmedir. Çünkü parti kapanır ise mağduriyet hissi yeniden güçlenecek ve en azından yerel seçimlere yeni bir parti ile girilecek ve oy oranı da artırılacak.

Elbette yasalar uygulanmak zorundadır. Ancak DTP'ye karşı yaptırımlarda belli bir strateji izlemek şarttır. Partiye blok olarak yaklaşmak yerine bireyleri tek tek mercek altına almak gerekir.

Kürt siyasetinde yeni partilere ve yeni yüzlere ihtiyaç varken devlet eldeki isimleri de cezalandırmaya kalkarsa ortada sadece terör örgütü kalır. Türkiye, DTP ve PKK konusunda öfkeyle hareket etmemelidir.

Gelelim hükümet üyelerimizin görüşlerine:

Alıntı:
muhsin yazıcıoğlunun acıklaması gerçekten dogruluk payı olan bir acıklamadır.
Vatandaştan oy alarak TBMM'ye giren ve yemin eden bir siyasi partinin bu yeminine sadık kalması gerektiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, ''Bu akılla gittikleri takdirde yine başlarını taşa vuracaklardır'' dedi. Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

''Terörist eylemlerin durdurulmasına yönelik operasyonları kınıyorlar. Terör örgütüne 'kardeşlerim' diyorlar. Bu, siyasi parti değildir. Siyasi parti, şiddeti metot olarak kullanamaz. Hukuk devletinde kimse hukuka rağmen davranma şansına sahip değildir. Hukuk devletinde kurallar vardır. Ama DTP, parti gibi davranmamaktadır. Eylem yapan hainlere 'kardeşim' diyeceksin, böyle siyasi parti olmaz. Savcıları göreve çağırıyorum.
Bunlar suç değil mi?
Zaten Dtp nin istediği de bu.Milleti kışkırtmak ve meclisten atılmaktır.Muhsin Yazıcıoğlu'na yürekten katılıyoruz.Dtp haddini aşmaktadır.Ama partiyi kapatarak hiç bir sonuç alamayız aksine dtp'yi daha da güçlendiririz.

Alıntı:
Bence dtp meclisteyse tek amacı siyaset olmalı ama amacları siyaset degil bölücülüktür.evet türkiye için cıkılmazdır.onun için dtp nin mecliste işi yoktur.
Sonuçta Dtp mecliste belli bir kesimi temsil ediyor.Bu insanlara dışlama politikası uygularsak Dtp yi yüceltmiş oluruz.Kapatmak yerine kürt kardeşlerimizi kazanmalıyız.Hizmet götürmeliyiz.

Fikirleri yüzünden hapis yatmış bir başbakanın milleti olarak sorunu demokrasiyle çözmeliyiz.Demokrasiden taviz vermek sadece bize zarar verir.

Zaten partiyi kapatırsak aynı zihniyete sahip kadroyla fakat yeni bir isimle mecliste tekrar yer alırlar.Dtp yi kapatmaktan beter edecek tek yol yerel seçimleri kazanmaktır.Dtpye vurulacak en büyük darbe budur
.

Bizi dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz.Ve sözü hükümet üyelerine bırakıyoruz.

AK_SALİHA&AK_MAVİSH

Alt 11-28-2007, 22:01   #4
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Herkese selamlarımı sunup konumuza başlıyorum...

Arkadaşlar demek istediğim dtp kapatılmalı çünkü terör örgütü için meclisimizde bulunan ve pkk nın (bakın kürtlerin demiyorumr
çünkü kürtlükle bir alakası olduğunu düşünmüyorum...)hakkını savunan bir parti olmamalı bu bizim için daha cok kısıtlama daha cok kaosa sürüklenmek demektir....
ispanya baskanı Zapateroda terör den sikayetciydi ve terör grubunun meclisteki adı Etaydı.ve onlarda çözüm aradılar ama bulamadılar ve son çare olarak onlarda eta ve daha bir cok terör örgütü adına mecliste söz söyleyen partileri kapattılar.
iyi bir çözüm oldu bu bela sadece Türkiye' nin başında degildir.ama bütün ülkelerde bu terör adına mecliste söz alanlar toplulugu kapatılıyor neden dtp de kapatılmasın işte buarada kapatılmalı oldugu bir kere daha görülüyor.

Alıntı:
Sonuçta Dtp belli bir kesimi temsil ediyor...
Evet belli bir kesimi temsil ediyor ve bu kesimin pkk lı terörist topluluğu oldugu inkar edilemez bir gerçektir..Eğer ben bu hainleri insandan sayıyorum ve onlarında bizim demokrasi meydanımızda söz söyleme hakkı olduğunu
düşünüyorum diyorsanız size söyleyecek hiç bir lafım YOKKK...........

Alıntı:
DTP'yi şiddetle eleştiren bizler yine şiddetle parti kapatmaya karşıyız.
Çünkü parti kapatmak Türkiye’nin çözüme dönük kanallarını kapatmaktan başka bir sonuç üretmeyecektir.Belediye başkanlarını tutuklamak, sivil siyasetin önünü tıkamak, gazete kapatmak, Kürt milletvekillerine ajan ve yabancı muamelesi yapmak DTP yi haklı duruma getirecektir.PKK-DTP hattının istediği de budur.
PKK Dtp nin mecliste barınmamasını ve sorunu siyaset yapmadan çözmesini bekliyor.Partinin kapatılması tam da terör örgütünün beklediği bir gelişmedir. Çünkü parti kapanır ise mağduriyet hissi yeniden güçlenecek ve en azından yerel seçimlere yeni bir parti ile girilecek ve oy oranı da artırılacak.
Öncelikle bir şeyi belirlemek gerekiyor, şuan mecliste bulunan DTP millet vekillerine ajan ve yabancı muamelesi mi yapılıyor, yoksa bu gerçeğin ta kendisimidir ? Biz Hükümet olarak, işlenen suçların kesinliğine iman ettiğimiz için bu partinin ve bu yapılanma içerisinde olanların engellenmesi ve demokrasiyi kullanarak, bu devletin çatısı altında, devlete karşı olmalarına mani olmayı amaçlıyoruz.Ama ne yazık ki muhalefet partimiz, “Kürt milletvekillerine ajan ve yabancı muamelesi yapmak” tabirini kullanarak, olaylardan ne kadar habersiz olduklarını ortaya koymuşlardır. Sözde kaçırılan askerlerin geri alınmasında, sözde PKK bayrağının asılı olduğu masa üzerinde imza atan vekiller acaba nekadar bu vatanın değerlerine sahiptir, ve ne kadar bu suçlamaların ötesindedirler?

PKK DTP kapatılsın istiyor diye bir tez koymuşsunuz ortaya, peki PKK ile aynı zihniyeti taşıyan DTP vekilleri meclis içerisinde olsalar ne olacak? Sizce meclis kürsüsünden yapılan hitapları halkımızı galeyana getirir yoksa kendi zihniyetlerini taşıyan insanlar içerisinde yapılan konuşmalar mı?

Şunu idrak etmemiz gerekiyor ki, halkımız artık vatan hayinlerini beslemek barındırmak ve dokunulmazlık altında tutmak istemiyor. Bizde halkımızın içerisinden gelen bir Hükümet olarak, kulaklarımızı halka gönlümüzü Hak’ka açarak bu davamızın arkasında gidiyoruz.

Alıntı:
Fikirleri yüzünden hapis yatmış bir başbakanın milleti olarak sorunu demokrasiyle çözmeliyiz.Demokrasiden taviz vermek sadece bize zarar verir.
Maalesef çok talihsiz bir açıklamada bulunmuşsunuz, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile çıkarılan bir kitapta da yer alan bir eseri okuduğu için ceza alan bir başbakan ile, “ Tek Vatan, Tek Bayrak diyerek bizi birbirimize düşürdünüz diyen bir zihniyeti aynı kefeye koymaya çalışıyorsunuz." Bu talihsiz açıklamanızı tezinizi haklı çıkarma açısından kullandığınızı düşünerek Hüsnü Zanda bulunuyoruz.

Şunu unutmayalım ki, Demokrasi kelimesinin altına sığınarak devletin birliğine karşı çıkanlar bunun hesabını vereceklerdir.

Sözlerimizi muhalefet partimizin vereceği cevaba kadar bitiriyor, jüri üyelerimizi ve konuyu takip eden değerli forum üyelerimizi saygı ile selamlıyoruz.
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-29-2007, 10:03   #5
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Öncelikle yazımızdan sanki pkk yanlısıymışız gibi bir sonuç çıkarmanızı anlayamadık.Biz burda ne Dtp yi ne de Pkkyı savunuyoruz.Sonuçta bunlar ülkemizin sorunlarıdır.Türkiye bu işten en az zarar görecek şekilde nasıl kurtulur bunun telaşındayız.Size de sakin düşünmenizi tarihten ders almanızı tavsiye ederiz.

Alıntı:
Arkadaşlar demek istediğim dtp kapatılmalı çünkü terör örgütü için meclisimizde bulunan ve pkk nın (bakın kürtlerin demiyorumr
çünkü kürtlükle bir alakası olduğunu düşünmüyorum...)hakkını savunan bir parti olmamalı bu bizim için daha cok kısıtlama daha cok kaosa sürüklenmek demektir....
ispanya baskanı Zapateroda terör den sikayetciydi ve terör grubunun meclisteki adı Etaydı.ve onlarda çözüm aradılar ama bulamadılar ve son çare olarak onlarda eta ve daha bir cok terör örgütü adına mecliste söz söyleyen partileri kapattılar.
iyi bir çözüm oldu bu bela sadece Türkiye' nin başında degildir.ama bütün ülkelerde bu terör adına mecliste söz alanlar toplulugu kapatılıyor neden dtp de kapatılmasın işte buarada kapatılmalı oldugu bir kere daha görülüyor.
Sizler ne derseniz deyin bu milletvekilleri Kürttür.Bu insanların kötü olması diğer Kürtleri bağlamaz.Bu işi mecliste çözmek yerine niye dağda çözmeye çalışalım ki?

İspanya'dan örnek vermişsiniz.O kadar uzağa gitmenize gerek olmadığını düşünüyoruz.Bakınız Türkiye'de daha önce dtp'nin çeşitli versiyonları kapatıldı.Milletvekilleri hapse atıldı.Peki Türkiye ne kazandı?Avrupa'nın gözünde haksız duruma düştük.Bu kapatılma olayları sorunun çözümüne ne katkıda bulundu?Bu sorumuzu da atlamamanızı istiyor cevabınızı merakla bekliyoruz.

Alıntı:
Evet belli bir kesimi temsil ediyor ve bu kesimin pkk lı terörist topluluğu oldugu inkar edilemez bir gerçektir..Eğer ben bu hainleri insandan sayıyorum ve onlarında bizim demokrasi meydanımızda söz söyleme hakkı olduğunu
düşünüyorum diyorsanız size söyleyecek hiç bir lafım YOKKK...........
Sizlerin söyleyecek bir lafınız olmayabilir ama bizim var!Şu an mecliste yer alan Dtpli milletvekillerine kim oy verdi de bu insanlar meclise girdi?Tabi ki Kürtler...Bu Kürtlerin arasında azılı teröristler de vardır tabi ki bu teröristlere en uygun cezalar verilmelidir.Ama bu Kürtlerin içinde eğitimsiz kandırılmış insanlar da vardır.Siz diyorsunuz ki onları kazanmayalım hepsine düşman olalım.Bu bizim anlayışımıza ters..

Alıntı:
Öncelikle bir şeyi belirlemek gerekiyor, şuan mecliste bulunan DTP millet vekillerine ajan ve yabancı muamelesi mi yapılıyor, yoksa bu gerçeğin ta kendisimidir ? Biz Hükümet olarak, işlenen suçların kesinliğine iman ettiğimiz için bu partinin ve bu yapılanma içerisinde olanların engellenmesi ve demokrasiyi kullanarak, bu devletin çatısı altında, devlete karşı olmalarına mani olmayı amaçlıyoruz.Ama ne yazık ki muhalefet partimiz, “Kürt milletvekillerine ajan ve yabancı muamelesi yapmak” tabirini kullanarak, olaylardan ne kadar habersiz olduklarını ortaya koymuşlardır. Sözde kaçırılan askerlerin geri alınmasında, sözde PKK bayrağının asılı olduğu masa üzerinde imza atan vekiller acaba nekadar bu vatanın değerlerine sahiptir, ve ne kadar bu suçlamaların ötesindedirler?

PKK DTP kapatılsın istiyor diye bir tez koymuşsunuz ortaya, peki PKK ile aynı zihniyeti taşıyan DTP vekilleri meclis içerisinde olsalar ne olacak? Sizce meclis kürsüsünden yapılan hitapları halkımızı galeyana getirir yoksa kendi zihniyetlerini taşıyan insanlar içerisinde yapılan konuşmalar mı?

Şunu idrak etmemiz gerekiyor ki, halkımız artık vatan hayinlerini beslemek barındırmak ve dokunulmazlık altında tutmak istemiyor. Bizde halkımızın içerisinden gelen bir Hükümet olarak, kulaklarımızı halka gönlümüzü Hak’ka açarak bu davamızın arkasında gidiyoruz.
Biz olayların yeterince farkındayız.Hergün okuyoruz.Çalışıyoruz, çabalıyoruz.Çeşitli tartışmaların içinde bulunuyoruz.Sizin gibi sadece tek bir açıdan bakmıyoruz.Kolayı seçip 'parti kapatılmalı' da diyebilirdik ama Türkiye'yi düşünüyoruz.

Anlattığınız şeylerin hepsinin farkındayız.Hatta tam da anlatmak istediğimiz yere parmak basmışsınız.Evet o meclis çatısı altında ismini anmak istemediğimiz şahsın resminin önünde askerlerimiz için imza atanlar var,evet 'tek bayrak tek vatan palavradır' diyenler var,evet birliğimize halel getirecek açıklamalar yapanlar da var.Biz diyoruz ki demokrasinin sembolü sayılabilecek meclisimizin çatısı altındaki o vekillerin miletvekiliklerini düşürelim.Yani suçu işleyenlere ceza verelim.Topyekun suçlu ilan edip partiyi kapattırmayalım.

Alıntı:
Alıntı

Maalesef çok talihsiz bir açıklamada bulunmuşsunuz, Milli Eğitim Bakanlığının izni ile çıkarılan bir kitapta da yer alan bir eseri okuduğu için ceza alan bir başbakan ile, “ Tek Vatan, Tek Bayrak diyerek bizi birbirimize düşürdünüz diyen bir zihniyeti aynı kefeye koymaya çalışıyorsunuz." Bu talihsiz açıklamanızı tezinizi haklı çıkarma açısından kullandığınızı düşünerek Hüsnü Zanda bulunuyoruz.
Hayır dediğimizin arkasındayız.Ama bu yorumunuza biz değil Başbakanımız cevap verecek:

1-DTP demokrasi ile silah arasında tercih yapsın

2-Meclis dışına iterseniz dağa gönderirsiniz

Prag'a giderken Ana uçağında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Erdoğan, DTP'ye ağır eleştirilerde bulunmasına rağmen DTP milletvekillerinin Meclis dışına itilmesine karşı çıkıyor. "Demokratik yollar denenmeli. Parlamento dışı kalırlarsa onları da dağa gönderirsiniz." diyen Başbakan "Meclis'in bu kavgaya sokulmaması gerekir." şeklinde konuştu.

Alıntı:
Şunu unutmayalım ki, Demokrasi kelimesinin altına sığınarak devletin birliğine karşı çıkanlar bunun hesabını vereceklerdir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi bunun hesabını yapanlardan soracağız.Diğerleri için suizanda bulunmayacağız.

Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.Sözü hükümet üyelerine bırakıyoruz.

AK_SALİHA&AK_MAVİSH
Alt 11-29-2007, 23:20   #6
Kullanıcı Adı
bayonet
herkese selamlarımı sunmayı bir borc biliyor ve konuma baslıyorum.............

Alıntı:
Sizler ne derseniz deyin bu milletvekilleri Kürttür.Bu insanların kötü olması diğer Kürtleri bağlamaz.Bu işi mecliste çözmek yerine niye dağda çözmeye çalışalım ki?

İspanya'dan örnek vermişsiniz.O kadar uzağa gitmenize gerek olmadığını düşünüyoruz.Bakınız Türkiye'de daha önce dtp'nin çeşitli versiyonları kapatıldı.Milletvekilleri hapse atıldı.Peki Türkiye ne kazandı?Avrupa'nın gözünde haksız duruma düştük.Bu kapatılma olayları sorunun çözümüne ne katkıda bulundu?Bu sorumuzu da atlamamanızı istiyor cevabınızı merakla bekliyoruz.

mecliste cözülüyor yada cözüldüde sanki meclisde cözelim diyorsunuz bu insanlar
medeniyetten uzak pkk lılardır.Size soruyorum hiç uzlaşmaya geldilermi uzlaşmak isteyen adam gelir adam
gibi provake etmeden olayları carpıtmadan bir seyler öne sürer.ama bu adamlar malesef bir sey sunmayı bırakın agızlarından tek cıkan kelime bölücüktür.bende kürt demiyorum farkındaysanız siz yanlıs anlıyorsunuz.pkk lı diyorum....demişsiniz ki dtp nin farklı verisyonları kapatıldı ama neye varıldı.evet kapatıldı ve neye varıldı ne katkısı bulundu eski zamanla suanın tek farkı hükümet farkıdır o zamankiler adam gibi yönetmiyorlardı ülkemizi ama simdiki hükümetimiz saglam kapatılırsada çözümlerin arka arkaya gelecegi besbellidir.avrupa önünde haksız duruma düşmedik.çünkü avrupalılarında baslarında terör var onlarda kapattılar yakın gecmişte...o zaman onlarda aynı seyi yaptılarsa haksız demeleri mümkün olamaz........

Alıntı:
Sizlerin söyleyecek bir lafınız olmayabilir ama bizim var!Şu an mecliste yer alan Dtpli milletvekillerine kim oy verdi de bu insanlar meclise girdi?Tabi ki Kürtler...Bu Kürtlerin arasında azılı teröristler de vardır tabi ki bu teröristlere en uygun cezalar verilmelidir.Ama bu Kürtlerin içinde eğitimsiz kandırılmış insanlar da vardır.Siz diyorsunuz ki onları kazanmayalım hepsine düşman olalım.Bu bizim anlayışımıza ters..

hayır biz kazanmayalım demiyorum bir kere pkk nın içinde sadece kürtler mi var sanıyorsunuz ilk önce bunu bilin pkk nın cogu kandırılmıs üniversite gencleridir..kürtlükle
o kadar yakından alakası yoktur.ama hiçmi alakası yok dersiniz tabikide var derim..onlardanda olanlar var ama azınlık bunu sakın unutmayın...pkk lıların mecliste bölücülük yapmalarına izinmi verelim,
onlar istediklerini yapmak için konussun bizde onları hala mecliste tutalım yok öyle yağma.....

Alıntı:
Biz olayların yeterince farkındayız.Hergün okuyoruz.Çalışıyoruz, çabalıyoruz.Çeşitli tartışmaların içinde bulunuyoruz.Sizin gibi sadece tek bir açıdan bakmıyoruz.Kolayı seçip 'parti kapatılmalı' da diyebilirdik ama Türkiye'yi düşünüyoruz.

Anlattığınız şeylerin hepsinin farkındayız.Hatta tam da anlatmak istediğimiz yere parmak basmışsınız.Evet o meclis çatısı altında ismini anmak istemediğimiz şahsın resminin önünde askerlerimiz için imza atanlar var,evet 'tek bayrak tek vatan palavradır' diyenler var,evet birliğimize halel getirecek açıklamalar yapanlar da var.Biz diyoruz ki demokrasinin sembolü sayılabilecek meclisimizin çatısı altındaki o vekillerin miletvekiliklerini düşürelim.Yani suçu işleyenlere ceza verelim.Topyekun suçlu ilan edip partiyi kapattırmayalım.

o zaman farkındaysanız anlatmak istedigimizin mecliste bölücülük için bulunanların palavra atanların bu millet için pek fayda getirmeyecegini
hatta hiçbir fayda getirmeyecegini bosu bosuna 20 koltuk doldurduklarınıda anlamıssınızdır demektir....bu yüzden dtp kapatılmalı.....

DTP kapatılmalıdır. Bunu şöyle bir örneklede açıklayabiliriz. Yakın tarihimizde kapatılan siyasi partileri düşünelim ve Refah partisini ele alalım. Refah partisi Kapatıldıgı dönemdeki seçimlerde Türkiye de 2. parti olmuştu. Ne kadar büyük oy potansiyeli olduğunu düşününüz arkadaşlar. O günler de de Türkiye de demokrasi vardı. Bu gün seçimlere baraja takılırız korkusu ile bağımsız adaylarla seçime giren DTP nin kapatılmasına neleri düşünerek karsı cıkıyorsunuz. Bütün düşünceleriniz yoksa 2008 veya 2009 da yapılacak genel seçimlerde mi odaklanıyor. Arkadaşlar lütfen samimi olalım. Nereden nasıl oy kaparız hesaplarını bırakın ve Eşleri dostları dağlarda kendileri mecliste olan Türkiye düşmanlarına verilebilecek cezalara partiyi kapatarak başlayalım....................

evet herkese tessekkür ediyorum muhalefetin cevaplarını bekliyoruz....
Alt 11-30-2007, 13:22   #7
Kullanıcı Adı
Meftun
Hepinize saygı ve selamlarımızı sunuyoruz ve konuşmamıza anlaşılamamanın verdiği muzdariplikle başlıyoruz. Daha önceki iki yazımızda da değindiğimiz konular malesef hükümet ekibimiz tarafından anlaşılmadığı için tekrar değinmek zorunda kalacağız.

Alıntı:
Size soruyorum hiç uzlaşmaya geldilermi uzlaşmak isteyen adam gelir adam
gibi provake etmeden olayları carpıtmadan bir seyler öne sürer.ama bu adamlar malesef bir sey sunmayı bırakın agızlarından tek cıkan kelime bölücüktür.......avrupa önünde haksız duruma düşmedik.çünkü avrupalılarında baslarında terör var onlarda kapattılar yakın gecmişte...o zaman onlarda aynı seyi yaptılarsa haksız demeleri mümkün olamaz........
Arkadaşlar Ahmet Türk'ü hatırlayın mhp ile bile el sıkıştı adam,yumuşak açıklamalar yaptı.Hemen ardından partisinden itirazlar yükseldi tekrar genel başkan olamadı bile.Neden çünkü partisine uyumlu söylemler birşey kazandırmayacak.Ama bu söylemler bizim siyasetimize uzun vadede çok şeyler kazandıracak.İhtiyacımız olan bu kritik süreçte biraz sağduyu,o kadar.Avrupa örneğimiz anlaşılmamış sanırım.Vaktiyle azılı suçlulara bile gösterilen nezaket onlara gösterilmedi.Meclisten yaka paça milletvekilleri kovuldu.Avrupa bu yüzden bize hala güvenmiyor.Kastettiğimiz buydu.AB nin taşlı yollarında ayağımıza bir demir daha bağlamaya niyetimiz yok!!

Alıntı:
hayır biz kazanmayalım demiyorum bir kere pkk nın içinde sadece kürtler mi var sanıyorsunuz ilk önce bunu bilin pkk nın cogu kandırılmıs üniversite gencleridir..kürtlükle
o kadar yakından alakası yoktur.ama hiçmi alakası yok dersiniz tabikide var derim..onlardanda olanlar var ama azınlık bunu sakın unutmayın...pkk lıların mecliste bölücülük yapmalarına izinmi verelim,
onlar istediklerini yapmak için konussun bizde onları hala mecliste tutalım yok öyle yağma.....
Burada sizinle pkk nın analizini yapmayacağız. İster üniversite öğrencileri olsun, ister kürt olsunlar, ister kandırılmış olsunlar. Demokratik yollarla oy verdiler ve baraja rağmen 20 milletvekilini meclise sokmayı başardılar mı, başardılar. Bölücülük yapan MİLLETVEKİLLERİne gelince... Israrla savunduğumuz tezi yineliyoruz: Bölücü açıklamalar yapan, anayasaya aykırı davranan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanır, genel kurula gelir, kabul edilir, yargılanırlar, milletvekillikleri düşer. Bu kadar basit ve DEMOKRATİK! Eğer işimize gelmediğinde demokrasiyi kesintiye uğratcaksak vaktiyle irtica tehlikeleri uydurup darbe yapanlara bir şey deme hakkımız olur mu?

Alıntı:
DTP kapatılmalıdır. Bunu şöyle bir örneklede açıklayabiliriz. Yakın tarihimizde kapatılan siyasi partileri düşünelim ve Refah partisini ele alalım. Refah partisi Kapatılıdıgı dönemdeki seçimlerde Türkiye de 2. parti olmuştu. Ne kadar büüyk oy potansiyeli olduugnu düşününüz arkadaşalr. O günler de de Türkiye de demokrasi vardı. Bu gün seçimlere baraja takılırız korkusu ile bağımsız adaylarla seçime giren DTP nin kapatılmasına nelleri düşünerek karsı cıkıyorsunuz. Bütün düşünceleriniz yoksa 2008 veya 2009 da yapılacak genel seçimlerde mi odaklanıyor. Arkadaşlar lütfen samimi olalım. Nereden nasıl oy kaparız hesaplarını bırakın ve Eşleri dostları dağlarda kendileri mecliste olan Türkiye düşmanlarına verilebilecek cezalara partiyi kapatarak başlayalım....................
Refah Partisi örneğinizde neyi sormak istediğinizi anlayamadık. Ama söyleyelim Refah Partisi kapatıldı da ne oldu? Hiçbir şey. Yerine aynı kadro başka bir parti açtı yoluna devam etti.

Gelelim ‘yerel seçimlerde oy kaygısı ile kapatılmasın diyorsunuz’ diyerek bizi ayıplamanıza... Arkadaşlar bizim kapatılmasın deme sebeplerimiz arasında ilk sıralardadır bu sebep. Oy kaygısı diye küçümsediğiniz şey hizmettir arkadaşlar. Oradaki halka hizmet götürmektir. Diyarbakır kalesini yıkmaktır. Tunceli’de milletvekili çıkarmak; şuan ‘kapatılsın, giderler ‘ dediğiniz o insanlardan daha iyi alternatifleri olduğunu halka göstermektir. Bu sebebi küçümsemiyoruz. Birilerinin şoven duygularla o partiyi kapattırmasına onların ekmeklerine yağ sürmesine izin vermeyeceğiz. Kendilerini acındırıp hakları olmayan belediyeleri -halka hizmet yerlerini- almalarına izin vermeyeceğiz.

Konuşmamızı burada noktalarken teşekkürlerimizi sunuyoruz.
AK_MAVISH&AK_SALİHA
Meftun isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2007, 00:36   #8
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Arkadaşlar biz kesinlikle DTP kapatıldığı zaman herşey yoluna girer, hiç bir sorun kalmaz demiyoruz. Tabii ki de kesin çözüm olmayacak. Ancak ısrarla vurgulamak istediğimiz konu ; sürekli sonuca bakmadan biraz da suça bakmamız gerektiğidir. Tamam diyelim ki kapatmadık ;bu sözde milletin vekilleri aynı çirkefliklerine devam ettiler ve biz göz yumduk, sonuç...Yüreği yanan analar ocağı sönen yuvalar...Arkadaşlar sonucu unutalım biraz da suça bakalım.

DTP nin terör örgütü PKK yanlısı olduğunda tüm arkadaşlarımız hemfikir. Bunu inkar eden yok. Ve buna rağmen kapatılmamasını savunan arkadaşlarım ileriki tarihler de kurulacak bir A partisi de başka bir terör örgütünü desteklerse o partiyi de mi kapatmayacaklar. Bunları meşru kıldığımız zaman ülkenin bütünlüğünü nasıl sağlayabiliriz. Arkadaşlar avrupa neder düşüncelerini silip atalım artık. Bence bütün bir avrupa bir şehit anasının göz yaşından değersizdir. Bizim başbakanımız dememiş miydi ''1 damla şehit kanına 550 milletvekilini değişmem''. Siz şimdi bir DİYARBAKIR' ın bir TUNCELİ ' nin seçimlerde nasıl alınacağının hesabını yapıyorsunuz. Atalarımızın çok güzel bir sözü var hatırlatmak isterim. '' Midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma''. Mustafa Kemal ATATÜRK' ün, Adnan MENDERES' in Turgut ÖZAL'ın yüce Türk Milleti nin geleceği için ter döktüğü, emek verdiği TBMM' de PKK lıların kalmasına nasıl gönlünüz razı oluyor.
Hayretle okuduğum bir paragrafta arkadaşımız ‘’Israrla savunduğumuz tezi yineliyoruz: Bölücü açıklamalar yapan, anayasaya aykırı davranan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanır, genel kurula gelir, kabul edilir, yargılanırlar, milletvekillikleri düşer’’. demiş. Bir siyasi parti düşünün ağız aynı, fikir aynı, amaç aynı… Parti binalarını gözden geçirelim teşkilat başkanlarından tutunda en alt birimin deki parti yetkililerine varana kadar hepsi PKK ya yardım ve yataklıktan ya mahkemesi devam ediyor ya da 2-3 yıl hapis yatıp çıkmış. Boş bir bina ve içerisinde insan yok Meclis Grup Salonları boş. Biz bu durumda DEMOKRASİ yi kurtarmış mı olduk ? Bu fikirlerinizle aslında bize destek vermiş olduğunuzu göstermiş oldunuz bunun için size teşekkür ederiz. Şunuda ayrıca belirtmek isteriz ki, vekillikleri düşürüp, milletvekili onuruna kara çalacağımıza, bu tür eylemlere girenlerin partilerini kapatır, o şerefli görevi şerefli insanların taşılamalarını sağlarız.

Sözlerimizi muhalefet partimizin vereceği cevaba kadar bitiriyor, jüri üyelerimizi ve konuyu takip eden değerli forum üyelerimizi saygı ile selamlıyoruz.
Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-01-2007, 13:26   #9
Kullanıcı Adı
ak_mavish
[b]Sayın hükümet ekibi yazınızı okuduk ve hayrete düştük.Herkes dtp nin kapatılmasının;bu sorunun çözümüne takılacak bir çelme olduğunu söylerken sizin bu kadar duygusal davranmanızı,siyasi dirayetten uzak durmanızı anlayamıyoruz.Bu bakımdan görüşlerimizi bir kez daha tekrar etmek yerine çözüm önerilerimize geçiyoruz.

Hepimizin bildiği ve gurur duyduğu bir gerçek var:22 temmuz seçimlerinde ezici bir üstünlükle güney doğu ve doğu bölgesinde seçimden zaferle çıktık....
Diğer partilerin esamesi okunmuyordu dtp güç kaybetmişti.Sebebi de hepimizce malum.Biz kürt sorununu sahiplendik.Böyle bir mesele olduğunu söylediğimizde herkes bize yüklenip ırkçılıkla suçlarken biz realitemizi kaybetmedik.Ve sonuçta zaferi kazandık.Partimiz bu konuda yeni bir adım daha attı.Başbakanımızın tabiriyle "75 Kürt milletvekili" AK Parti kimliğiyle AB ve ABD nezdinde büyük bir lobi çalışması başlatıyor.

Bunun anlamı açık.Demek istiyoruz ki "Güneydoğu halkının asıl temsilcisi benim, Kürt sorununu asıl çözecek siz değilsiniz". Bu iddianın çarpıcı gölgesi PKK'yı ve DTP'yi huzursuz ediyor; çünkü AK Parti'nin verdiği mesaj DTP'yi halkın değil, örgütün temsilcisi durumuna düşürüyor.Sonuçta DTP'nin 20, AK Parti'nin 75 Kürt milletvekili bulunuyor Meclis'te böyle bir noktada dtp de ya pkk gibi marjinelleşip olur ya da kendine gelip seçmenlerinin sorunlarına yönelir.bu tercihi dtp ye bu şekilde yaptırabiliriz.Yoksa dtpyi kapatırsak onları şiddete itekleriz.Ve bırakın kısmen çözüm olmayı sorunun ta kendisi olur.

Alıntı:
yavuz_niksar Nickli Üyeden Alıntı
[b]Hayretle okuduğum bir paragrafta arkadaşımız ‘’Israrla savunduğumuz tezi yineliyoruz: Bölücü açıklamalar yapan, anayasaya aykırı davranan milletvekilleri hakkında fezleke hazırlanır, genel kurula gelir, kabul edilir, yargılanırlar, milletvekillikleri düşer’’. demiş. Bir siyasi parti düşünün ağız aynı, fikir aynı, amaç aynı… Parti binalarını gözden geçirelim teşkilat başkanlarından tutunda en alt birimin deki parti yetkililerine varana kadar hepsi PKK ya yardım ve yataklıktan ya mahkemesi devam ediyor ya da 2-3 yıl hapis yatıp çıkmış. Boş bir bina ve içerisinde insan yok Meclis Grup Salonları boş. Biz bu durumda DEMOKRASİ yi kurtarmış mı olduk ? Bu fikirlerinizle aslında bize destek vermiş olduğunuzu göstermiş oldunuz bunun için size teşekkür ederiz. Şunuda ayrıca belirtmek isteriz ki, vekillikleri düşürüp, milletvekili onuruna kara çalacağımıza, bu tür eylemlere girenlerin partilerini kapatır, o şerefli görevi şerefli insanların taşılamalarını sağlarız.
Bize yapıldığı gibi kimseye niyet okumacaılığı yapmayacağız...Gizli ajanaları var demeyeceğiz..Yanlış anlamayın körü körüne inanalım demiyoruz...Ama o 20 milletvekilinden ağzını açmayan hiçbir kışkırtıcı bölücü açıklama yapmayan vekile(lere) de sen de onlardansın hadi hadi saklama demiyeceğiz.Yargısız infaz yapmak bize yakışmaz...Yakışmasını bırakın bir işe de yaramaz.Tekrar ediyoruz anayasa aykırı söylem ve davranışta olan milletvekilleri hakkında yargı süreci başlatılır ve hakettikleri cezayı da alırlar.Hem tek birinin dahi vekilliği düşse grup kurma avntajlarını kaybederler...bu da onlara hasmane tutum içerisine girerlerse kaybedecekleri tek şeyin bu olmadığını gösteririr.Vel hasıl kelam partiye blok olarak değil bireysel olarak yaklaşalım..Bizim devamlı arkasında durduğumuz ikinci önerimiz de budur arkadaşlar...Takdir sizlerin..

Şimdi sözlerimize son verirken zaman gazatesi yazarı AHMET TURAN ALKAN'IN bir köşe yazısından alıntı yapmak istiyoruz:

Alıntı:
DTP'nin bütün hamleleri, "nasıl olur da partiyi kapattırırım" maksadına yönelik. Parti grubundan üç vekilin Kuzey Irak'a gidip o devir-teslim maskaralığında rol almaları, insâni niyetten filan kaynaklanmıyor; "gelin şu partimizi kapatın artık" mesajı veriliyor. Nitekim Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı DTP Kongresi'ni incelemeye almış; bunun ardı soruşturma safhasıdır, gerisi bellidir (o heyette bulunan hanım vekili, eşi PKK'lıdır diye eleştirmek haksızlık; vekilemizin asıl kabahati, kocasını seçememek değil bir TBMM üyesinin vakarını taşıyamamaktır!).
Alıntı:
Kolay olmadığını biliyorlar elbette; meşru siyaset zorların zoru. Mahkeme DTP'yi, bal gibi haklı sebeplerle kapatınca bu defa, "işte gördünüz, TC barış, uzlaşma ve demokrasi yollarını kilitledi; iyiniyetimiz karşılıksız kaldı, bizi zorla parlamento dışına ittiler" demek daha kolay olacak.
[color=blue]

Soruyoruz sizlere peki Ahmet Turan Alkanındamı haklılık payı yok?

Sözlerimize burada son verirken sözü hükümet üyelerine bırakıyoruz...

AK_SALİHA&K_MAVİSH
Alt 12-02-2007, 01:14   #10
Kullanıcı Adı
bayonet
evet arkadaşlar bütün herkese selamlarımı sunuyor ve konuma başlıyorum...

biliyorsunuz ki bugün kuzey ırağa girildi ve operasyon başladı....ilk önce muhalefet arkadaslara diyorum siz demiştinizki politik yollardan halledelim pkk işini dtp kapatılmasın demiştiniz ama gördüğünüz gibi bugün savaş resmen başlamış bulunuyor ve böylelikle dtp açık kalmasının bir manası yok diye düşünüyorum....

Alıntı:
Bize yapıldığı gibi kimseye niyet okumacaılığı yapmayacağız...Gizli ajanaları var demeyeceğiz..Yanlış anlamayın körü körüne inanalım demiyoruz...Ama o 20 milletvekilinden ağzını açmayan hiçbir kışkırtıcı bölücü açıklama yapmayan vekile(lere) de sen de onlardansın hadi hadi saklama demiyeceğiz.Yargısız infaz yapmak bize yakışmaz...Yakışmasını bırakın bir işe de yaramaz.Tekrar ediyoruz anayasa aykırı söylem ve davranışta olan milletvekilleri hakkında yargı süreci başlatılır ve hakettikleri cezayı da alırlar.Hem tek birinin dahi vekilliği düşse grup kurma avntajlarını kaybederler...bu da onlara hasmane tutum içerisine girerlerse kaybedecekleri tek şeyin bu olmadığını gösteririr.Vel hasıl kelam partiye blok olarak değil bireysel olarak yaklaşalım..Bizim devamlı arkasında durduğumuz ikinci önerimiz de budur arkadaşlar...Takdir sizlerin..

tabikide yargısız infaz yakışmaz ama dtp nin millet vekillerinden sizce sadece bir kaç kişimi pkk yı destekliyor ...allah aşkına gülünç olmayın bir kaçını bırakın bütün dtp liler pkk yı destekliyor buarada yargı süreci başlatılsın diyorsunuz ama bunu bütün milletvekilleri yapıyor hepsi hakkında başlatılsa ne olacak yine hepsi eskisi gibi geldikleri yerlere geri dönecek yine dtp kalmayacak ve kapatılacak dogal olarak.......dtp nin artık suyu ısındı ....dtp kapatılmalı

evet arkadaşlar bende bugünün gündemine bomba gibi düşen bir haberle konuya devam ediyorum...

Alıntı:
MEHMETÇİK KUZEY IRAKTA VE OPERASYON BAŞLADI......
Sınır ötesi operasyon konusunda yetki almasının ardından TSK, 50-60 kişilik bir grup PKK'lı teröriste Irak sınırları içinde helikopterler ve topçu ateşiyle müdahale etti.
evet arkadaşlar dediğimiz gibi kuzey ıraktayız ve operasyon başladı pkk yı bitirmek için girdik ve dtp nin tutumunu merak ediyoruz tabikide şimdi dtp kapatılmalı pkk köşeye sıkıştırılmalıdır...artık meclistede onlşarın haklarını savunan kalmayınca ne yapacaklar tabikide kuyruklarını sıkıstırıp gidecekler....

Alıntı:
Sayın hükümet ekibi yazınızı okuduk ve hayrete düştük.Herkes dtp nin kapatılmasının;bu sorunun çözümüne takılacak bir çelme olduğunu söylerken sizin bu kadar duygusal davranmanızı,siyasi dirayetten uzak durmanızı anlayamıyoruz.Bu bakımdan görüşlerimizi bir kez daha tekrar etmek yerine çözüm önerilerimize geçiyoruz.
sayın muhalefet üyeleri nasıl hayrete düştünüz biz duygusal davranmıyoruz ne olacaksa ne yararlı olursa bunları dile getiriyoruz...biz siyasi dirayetten uzak degiliz ama siz bir türlü pkk lıların mecliste söz hakkı almaması gerktigini anlayamadınız..bizim cözüm önerimiz ise türkiye pkk yla savasa girdi ve suanda yapılması en dogru karar pkk nın dtp kolununda kesmektir ve onlara destek gelecek heryere köstek olmaktır...umarım demek istediklerimizi anlamıssınızdır...

biz konuyu kapatarak herkese hayırlı aksamlar dileyip tekrar olarak bugün operasyon basladı ve artık dtp ninde işinin bitmesi gerektigini söylüyoruz .....selametle

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)