AK Gençliğin Buluşma Noktası
Köşe Yazıları Köşe yazıları burada paylaşılıyor.

Stil
Seçenekler

Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 12-03-2007, 09:36   #1
Kullanıcı Adı
Yavuz_ErTürk
Standart Mehmetçik karlı dağlarda, sosyete ‘ice bar’da..
Hakkari Yüksekova'da tepelere kar yağdı. Binlerce Mehmetçik sırtında 30 kiloluk çantası, elinde tüfeği ile yürüyor. Bölücü çetelerin peşinde, bütün mağaraları tek tek arıyor. Türkiye'ye sızmaması için uğraşıyor.

Hainlerin kökünü kurutmaya, bu işi bu kez bitirmeye kararlı... Allah kahretsin, her Allah'ın günü iki üç şehit haberi yüreğimizi dağlıyor.

Birileri de İstanbul gecelerinde buz'lu hayatın keyfini çıkarıyor. PKK imiş, şehitler imiş umurunda bile değil. Şu günlerde bile utanmıyor. Ar damarı çatlamış kişilerden bunu beklemek komik olur ya. Onlar ki... Yıllardır ne yaptıklarını görüyoruz. Asker kocasını aldatan mankeni de, çocuğu yaşında delikanlı sevgilisi olanı da... Ne yazık ki bu toplum onlara 'hanımefendi-beyefendi' diyor, hatta yüzüne bakıp konuşuyor. Geçen akşam Harbiye'de sosyetenin bir mekanında düzenlenen buz'da votka partisini size anlatacağım. İbret-i alem olsun diye... Büyük keyifle anlattıklarını aynen iletiyorum.

Kararı siz verin. 'Parti için dev buzdan votka şişesi hazırlandı. Gecenin ilerleyen saatlerinde buzdan şişe showcular tarafından kırıldı ve içindeki gerçek şişe çıkartıldı. Tonlarca buzdan biri içerde diğeri dışarıda olmak üzere iki "ice bar" oluşturuldu. Misafirlere özel hazırlanan kokteyller buz bardaklarda ikram edildi. Misafirlerin gecenin havasına uygun kostümlerle geldiği görüldü. Özellikle buzlu votkaları keyifle içebilmek için eldivenle gelenler vardı. Tüm çalışanlara, kürk yakalı soğuk geçirmeyen özel pelerinler hazırlandı. Gece boyunca ice bar'dan buz bardaklarla servis yapıldı. Özellikle soğuk içilmesi gereken bu kokteyller için bir mönü hazırlandı. Gelen misafirler özel tasarlanan buz havası verilmiş mönüden yiyeceklerini seçtiler.

Showlar gecenin konseptine uygun olarak hazırlandı. Sahnede Türkiye'de ilk defa özel yanardağ patlaması "ine door fire" kullanıldı. Bu havai fişekler sadece kapalı alanlarda kullanılıyor.'

Kaplumbağalarını elektrik çarptı

TVdizilerinin sevilen oyuncusu ve sunucusu Zuhal Topal'ın başına gelenler ise başka türlü milli felaket(!). Topal Hanım da başka konuda yıkılmış durumda. Ne yapsa da intikamımı alsam diye uğraşıyor. Çünkü iki su kaplumbağası öldü. Buna da kaplumbağaları satın aldığı Petshop mağazası sebep oldu. İsterseniz ben aradan çekileyim, olayı Zuhal Hanım anlatsın. Yooo sakın gülmeyin.

Hayvan sevmek başka bir şey. Tutku, aşk gibi filan. Onların da şehitmiş, PKK imiş filan umurlarında değil. Zuhal Hanım yaşadığı felaketi bakın nasıl anlatıyor;

'' Profilo Alışveriş Merkezi'ndeki bir petshoptaki görevliler, bana eğer daha büyük bir akvaryum ve su ısıtıcısı almazsam hayvanlarımın kış uykusuna yatıp öleceğini ısrarla söylemeleri üzerine, ben de kendilerinden büyük bir akvaryum, onların verdikleri 200 Wattlık bir ısıtıcı aldım. Eve gidip söyledikleri şekilde akvaryumun içine yerleştirdim.

Ama maalesef 2-3 saat sonra annemin salona girdiğinde karşılaştığı şey, ısıtıcın patlamış bir şekilde suyun içinde durduğu ve hayvanların cesetleri idi. Telefon ile müdürlerini istedim. Fulya Ersoy isimli kadın bana; '' Hayvanlarınızın ölümünden bana ne? Her gün binlerce kaplumbağa ölüyor. Gelin size 2 tane balık falan verelim, olsun bitsin. Ayrıca ısıtıcı almasanız da olurdu. O bizim çalışanımızın boşboğazlığı olmuş, beni ilgilendirmez" dedi.

Maalesef ufacık bir üzüntü, özür, ya da mesuliyet belirtisi göstermedi. Bu ısıtıcılar Çin malı imiş, hiçbir garanti belgesi yokmuş. Hayvanlarımın ölümüne sebep oluyorlar. İşin bir diğer korkunç tarafı ise, annem akvaryuma elini sokup hayvanları kontrol etseydi elektriğe kapılıp ölebilirdi de. Böyle korkunç bir olayın kimsenin başıma gelmesini istemem'..

Aykut IŞIKLAR

Yavuz_ErTürk isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)