12-03-2007, 15:59 | #1 |
Gül: Bilgi notu YÖK'ten gelmedi
Cumhurbaşkanı Gül, rektör adayının eşinin çarşaflı olduğu yönündeki bilgi notunun YÖK'ten gelmediğini ve böyle bir ifade de kulanmadığını açıkladı. Peki o ihbarı kim yaptı?
Gül, YÖK’ten Osmangazi Üniversitesi için gönderilen rektör adaylarından birinin yanında “Eşi kara çarşaflıdır” ihbarı olduğunu, ancak araştırınca bu kişinin hiç evlenmediğinin ortaya çıktığını anlatınca, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yazılı açıklamayla yanıt verdi. YÖK, kendilerinden böyle bir ihbar yapılmadığını bildirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de yazılı bir açıklama yaparak basına yanlış yansıyan sözlerine açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, rektör atamalarıyla ilgili olarak, ''Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, hatta bunların bazılarının cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Gazetecilerle görüşmemde bir rektör adayı hakkındaki asılsız ihbar örneğini verirken, bilgi notunun YÖK'ten geldiğini ifade etmedim'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül, rektör atamalarıyla ilgili olarak bazı gazetelerde kendisine atfen yer alan haberler üzerine Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla yazılı bir açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Gül'ü Pakistan'da izleyen gazetecilere dağıtılan açıklama şöyle: ''Gazetecilerle yaptığım sohbette, yürürlükteki rektör atama sürecinin sakıncalarına dikkat çekmek istedim. Adaylar hakkında ortaya asılsız iddialar atılabildiğini, hatta bunların bazılarının cumhurbaşkanlığı makamına kadar ulaşabildiğini vurguladım. Gazetecilerle görüşmemde bir rektör adayı hakkındaki asılsız ihbar örneğini verirken, bilgi notunun YÖK'ten geldiğini ifade etmedim. Bu olayın YÖK ile hiçbir bağlantısı yoktur.'' Bu açıklamalar üzerine, ihbarı kimin yaptığı sorusu ortaya çıktı. PAKİSTAN YOLUNDA AÇIKLAMIŞTI Skandal olayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Pervez Müşerref'in daveti üzerine Pakistan'a giderken açıklamıştı. Uçakta gündemle ilgili gazetecilerin soruları cevaplandıran Gül, görev süresi sona erecek Erdoğan Teziç'in yerine 'özgürlükçü bir ismin' atanmasının herkesi memnun edeceğini belirtti. Yükseköğretim sisteminde köklü değişiklik gerektiğini bildiren Gül, "Rektör seçimlerinde inanılmaz şeyler, ilginç karalamalar oluyor." dedi. Şimdiye kadar bir rektör atadığını belirten Cumhurbaşkanı, şunları söyledi: "YÖK'ten 3 ismin bulunduğu bir dosya geldi onay için. Adaylardan biri hakkında bilgi notu vardı. 'Şucudur, bucudur. Karısı kara çarşaflıdır. Fakülteye her gün gelir, hocaları tehdit eder...' Dehşete düştüm. Rektörlüğe soyunduğuna göre olsa olsa 'eşi başörtülü birisidir' diye düşündüm. Talimat verdim. Araştırdılar, 'Adam bekâr' dediler. Bir yanlışlık vardır, belki boşanmıştır. Bir daha bakın dedim. Sonra, 'Hiç evlenmemiş' dediler. Cumhurbaşkanlığı makamına böyle bir dosya geliyor, düşünün." HABER 7
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|