AK Gençliğin Buluşma Noktası
İlk ve Orta Öğretim (AK Parti Forum) İlk ve Orta Öğretim ile ilgili herşeyi burada paylaşıyoruz.

Stil
Seçenekler

Alt 12-03-2007, 14:44   #1
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Standart Doğu ile batıdaki öğrenciler arasında 'gönül' köprüsü
Milli Eğitim Bakanlığı, 'Gönülleri Kaynaştırma Operasyonu' adıyla doğu ve batı illerindeki ilköğretim ve lise öğrencilerini kaynaştıracak.

Her yıl tekrarlanması düşünülen projeyle temmuz ve ağustos aylarında Doğu ve Güneydoğu'daki 100 bin öğrenci, batı illerine götürülerek tatil yaptırılacak. Doğudaki 49 ilden batıdaki sahil kenarlarındakiler başta olmak üzere 32 vilayete öğrenci gidecek. Aynı şekilde batıdaki istekli öğrenciler de Van, Kars ve Ağrı gibi doğu illerinde tatil yapabilecek. Maliyeti, Turkcell başta olmak üzere sponsorlar ve Milli Eğitim'in katkısıyla karşılanacak projede, öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurtları ile ilköğretim ve lise pansiyonlarında barınacak. Öğrencilerin başında ise gözetmen öğretmenler olacak.

Öğrencilerin tatili bir hafta-10 gün arasında değişecek ve bu konuda velilerin izni esas alınacak. Her öğrencinin tatil yaptığı ilde bir mihmandarı olacak. Bu mihmandar, misafir arkadaşını gezdirecek, evine götürecek, izin almak şartıyla evinde misafir edebilecek. Vanlı bir öğrenci ile Antalyalı, Batmanlıyla İzmirli bir öğrenci arkadaş olacak. Ailecek de tanışıklık olacağı için kalıcı bir dostluk kurulabilecek. Tarih, coğrafya ve turizm dersi işlevi görecek gezilerde öğrencilerin sosyal yönleri de gelişecek. Bakanlık, 2004'ten bu yana her yıl ülke genelinden 10 bin öğrenciyi Çanakkale'ye götürüyor, binlerce öğrenci de 'Cumhuriyet Gezileri' kapsamında iki yıldır Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Afyon'u geziyor. Bu gezilere şimdiye kadar 37 binden fazla öğrenci katılmıştı. Projeyi 'gönülleri kaynaştırma operasyonu' olarak tanımlayan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, amaçlarını 'doğu ile batıyı kaynaştırmak' olarak özetliyor. Projeyle hayatında ilk defa deniz görecek çocuklar olacağını kaydeden Çelik, "Vanlı bir çocukla Antalyalı, denize birlikte girecek. Batıdakiler de doğunun güzelliklerini görecek, Van Gölü'nü, İshakpaşa Sarayı'nı, Hoşap Kalesi'ni, Sarıkamış'ı gezecek." diyor. Kardeşlik duygularının başka türlü sağlanamayacağını vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam ediyor: "Türkiye'nin kardeşliğe ihtiyacı var. Doğulunun batılıyı, batılının da doğuluyu tanıma ve bilmeye ihtiyacı var. Birbirlerini tanımayanlar sevemez. Doğudaki çocuklar 'batıdakiler de benim gibiymiş' diyecek. Doğu denince batıdaki insanların aklına haklı olarak terör geliyor. Ama öğrenciler Van'ı, Kars'ı, Antep'i, Iğdır'ı, Ardahan'ı gördükleri zaman, hiç de düşündükleri gibi yerler olmadığını görecek."

ZAMAN

ümitli_bekleyis isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-03-2007, 14:56   #2
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
haberin ehemmiyeti için +1 kardeşim ,bu gün her zaman kinden daha fazla eğitime önem verilmesi gerekirken , konuya ilişik mücadeleler anlamını koruyor.
Teşekkür ederim.Kaynaşmanın daha da önemli olduğu günlerdeyiz.Çok önemli bir proje ..
Alt 12-03-2007, 14:59   #3
Kullanıcı Adı
HuRReM
Umarım suistimal edilmeden uygulanabilir.
Alt 12-03-2007, 14:59   #4
Kullanıcı Adı
ümitli_bekleyis
Alıntı:
HuRReM Nickli Üyeden Alıntı
İnşaallah
Alt 12-03-2007, 21:48   #5
Kullanıcı Adı
GÜLseven
Alıntı:
ümitli_bekleyiş Nickli Üyeden Alıntı
Kardeşlik duygularının başka türlü sağlanamayacağını vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam ediyor: "Türkiye'nin kardeşliğe ihtiyacı var. Doğulunun batılıyı, batılının da doğuluyu tanıma ve bilmeye ihtiyacı var. Birbirlerini tanımayanlar sevemez. Doğudaki çocuklar 'batıdakiler de benim gibiymiş' diyecek. Doğu denince batıdaki insanların aklına haklı olarak terör geliyor. Ama öğrenciler Van'ı, Kars'ı, Antep'i, Iğdır'ı, Ardahan'ı gördükleri zaman, hiç de düşündükleri gibi yerler olmadığını görecek."
Doğu ile Batının kaynaşması...İnşaAllah başarıyla uygulanır,ne güzel bir proje!..
GÜLseven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-05-2007, 00:14   #6
Kullanıcı Adı
Sukût-u_Hayal
Alıntı:
HuRReM Nickli Üyeden Alıntı
suistimal edilmeden gerçekleştirilirse çok faydalı bir proje olur...
Sukût-u_Hayal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)