AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 12-05-2007, 20:59   #1
Kullanıcı Adı
erenon
Standart MİLLİ GELİRİMİZ ONBİN DOLARA ULAŞSADA...
sizce ,milli gelirimiz onbin dolara ulaştığında,ekonomimiz dünyanın sayılı güçleri arasına girdiğinde, avrupa ile bütünleşme sağladığımız zamanda, yine, kırmızı ışıkta geçmeye ;yaya geçidinden geçen çocuğa ,saate 120 km hızla gelip çarpmaya;belirli promilin çok üzerinde alkolle trafiğe çıkmaya,maçlardan sonra gözü dönmüş bir şekilde havaya ateş açmaya,bir milletvekilimiz ile karakol basıp eroin üretiminden gözaltında tutulan yakınımızı karakoldan kaçırmaya,töre cinayetlerinde genç kızlarımızı katl etmeye devam mı ederiz ,yoksa onbin dolar milli gelire ulaşınca bu sorunlarda kendiliğinden çözülürmü ?,yada bu sorunlar değil onbin dolar, yüz bin dolarada ulaşsak çözülmeyecek bir kangrenimiz mi?

tartışmaya arkadaşlar katılırsa sevinirim ;)

erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 12-06-2007, 02:02   #2
Kullanıcı Adı
mehmetal
bana göre insanların yaşam kalitesi arttıkça daha az hata yapıyorlar daha az suç işliyorlar yani yaşama olanakları kolaylaştığı sürece bu sayılanların çugunda azalma görülebilir. Bir bakımada sadece bu kurallara uymayan bizde değiliz dünyanın gelişmiş ülkelerindede buna benzer saçma sapan kurallara uymayan insanlarda mevcut ancak bir nebzede ilerleme kaydedilebilir tamamen bir iğleşme olacağı kanatinde değilim... saygılarımla...
mehmetal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2007, 02:06   #3
Kullanıcı Adı
loneliness
Kesinlikle çözülebileceği kanatindeyim... Nedeni insanların kendilerini geliştirmeye açık olmaları ama bunu maddi zorunluluklardan dolayı yapamamarıdır.. Eğer düşünün ki ayda 1000 ytl kazanan bir işçi neden Tiyatroya neden sinemaya gitmesin yada neden kültür gezine çıkmasın.. Değil mii... Para ile alakalı diye düşünüyorum... ;) ;)
Alt 12-06-2007, 02:12   #4
Kullanıcı Adı
erenon
bence bu konuda bir çok dünya ülkesinden özelliklede ab ülkelerinden çok geriyiz,bakın bir haberde iki kare izlemiştim birisi türkiyeden birisi ingiltereden ingilterede yaya kaldırımından geçen birisi hiç etrafına bakmadan yaya çizgilerinden yürüyor ve gelen araçlarda duruyor geçenlere yol veriyor ,türkiyede ise insanlar yaya kaldırımından koşarak geçiyor ve arabanın birisi hızla geliyor, yaya kaldırımından koşarak geçen kişiye birde el kol işareti yapıyor, ankarada armadanın önünde bir kazaya tanık olmuştum;bir gence araba çarpmıştı kazanın olduğu yer üst geçitlerin altıydı :-\

yada üst geçit kullanan bir vatandaş gece vakti tüplü üst geçitte tinercilerin saldırısına uğrayarak ölmüştü; yani karşıdan karşıya belki araba çarpar diye üst geçitte yöneldi ve tinerci saldırısına uğradı :-\

bu konuda gerçekten çok geri ülkeyiz acaba amerikan vatandaşları yada ab üyesi ülkelerin vatandaşları gibi milli gelirimiz zirvelere çıksada, bu hayatımız ,böyle devam edecek mi? değişecek mi ? ben çok umutsusum bu konuda
erenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2007, 02:24   #5
Kullanıcı Adı
loneliness
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
bence bu konuda bir çok dünya ülkesinden özelliklede ab ülkelerinden çok geriyiz,bakın bir haberde iki kare izlemiştim birisi türkiyeden birisi ingiltereden ingilterede yaya kaldırımından geçen birisi hiç etrafına bakmadan yaya çizgilerinden yürüyor ve gelen araçlarda duruyor geçenlere yol veriyor ,türkiyede ise insanlar yaya kaldırımından koşarak geçiyor ve arabanın birisi hızla geliyor, yaya kaldırımından koşarak geçen kişiye birde el kol işareti yapıyor, ankarada armadanın önünde bir kazaya tanık olmuştum;bir gence araba çarpmıştı kazanın olduğu yer üst geçitlerin altıydı :-\

yada üst geçit kullanan bir vatandaş gece vakti tüplü üst geçitte tinercilerin saldırısına uğrayarak ölmüştü; yani karşıdan karşıya belki araba çarpar diye üst geçitte yöneldi ve tinerci saldırısına uğradı :-\

bu konuda gerçekten çok geri ülkeyiz acaba amerikan vatandaşları yada ab üyesi ülkelerin vatandaşları gibi milli gelirimiz zirvelere çıksada, bu hayatımız ,böyle devam edecek mi? değişecek mi ? ben çok umutsusum bu konuda
Bende Tv izlemiştim AB gündeminin yoğun olduğu zamanlardı sunucu cadde de yaya geçidinde biraz çekinerek tabii Türkiye deki alışkanlıklardan ötürü karşı ya geçti hızla gelen araba hemen durdu.. Sunucu şaşırdı tabii birdaha bir daha 2 3 defa karşıdan karşıya geçti sonuç arabaların hepsi hiç bir problem olmadan durdular... Yani bu acı tabloyu göstermişti bana

Ama her şeyin başı eğitim onun içinde önümüzdeki bana göre 10 000 duvarını aşmamız gerekiyor.. İşde o zaman bu ülkede bir çok sorun kalkar ekonomik kriz o zaman hayal olur..
Alt 12-06-2007, 02:27   #6
Kullanıcı Adı
mehmetal
yani sonuç olarak herşey milli gelire bağlı yaşam kalitesine eğitim kalitesine ;)
mehmetal isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-06-2007, 19:42   #7
Kullanıcı Adı
rewaswer
Alıntı:
erenon Nickli Üyeden Alıntı
sizce ,milli gelirimiz onbin dolara ulaştığında,ekonomimiz dünyanın sayılı güçleri arasına girdiğinde, avrupa ile bütünleşme sağladığımız zamanda, yine, kırmızı ışıkta geçmeye ;yaya geçidinden geçen çocuğa ,saate 120 km hızla gelip çarpmaya;belirli promilin çok üzerinde alkolle trafiğe çıkmaya,maçlardan sonra gözü dönmüş bir şekilde havaya ateş açmaya,bir milletvekilimiz ile karakol basıp eroin üretiminden gözaltında tutulan yakınımızı karakoldan kaçırmaya,töre cinayetlerinde genç kızlarımızı katl etmeye devam mı ederiz ,yoksa onbin dolar milli gelire ulaşınca bu sorunlarda kendiliğinden çözülürmü ?,yada bu sorunlar değil onbin dolar, yüz bin dolarada ulaşsak çözülmeyecek bir kangrenimiz mi?

tartışmaya arkadaşlar katılırsa sevinirim ;)
tam tersi, milli gelirimizin onbin dolarlara ulasması için yukarıda dediklerinin olması lazım once. piyangodan para cıkıp gelirimiz yukseltecek degil. milli gelirin yukselmesi için egitim seviyemizin yukselmesi, cok calısmamız, beraber yasadıgımız insanlara saygı gostermeyi ogrenmemiz sart.

milli gelirin yukseletmek için bilime, arastırmaya onem vermen, kendi teknolojini geliştirmen gerek herseyden once.
rewaswer isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-08-2007, 16:33   #8
Kullanıcı Adı
elma
benim yorumum ne kadar paramızda olsa mili gelirimiz rekorlar kılsada insanların beynine ilk öncee insana saygıyı sevgiyi aşılamamız lazım malesef biz bunu yapamıyoruz.yapmak içinde sem yılmazın dediği gibi

EĞİTİM ŞART
elma isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)