![]() |
#1 |
![]() GÜLE GÜLE FAZIL SAY
Geçen hafta muhterem basın yayın organları, ortalığı toza buladı! Neymiş efendim, piyanist Fazıl Say yeterince ilgi görmediği ve de Türkiye’nin Orta Çağ karanlığına girişini beğenmediği için ülkeyi terk etme düşüncesindeymiş… Güle güle Fazıl! Bir piyanist dellendi diye Türkiye ağlamaz, kaldı ki aynı ayar ve değerde en az yirmi sanatkâra sahip ülkemiz, beyefendinin bir gram eksikliğini duymayacaktır. Güle güle Fazıl! ●●● Biz bu tip dalgalı ve janjanlı karakterleri iyi tanırız. Milletine tepeden bakan ve kendini bulunmaz Bursa kumaşı zanneden vehimliler her dönemde çıkıyor. Ama Fazıl’ınki, bir sanatkâr kaprisi değil; sanırız, Batı’ya dönük bir histeri zaafıdır. Güle güle Fazıl. Dileriz, o cepheden bol aferinler alır, çokça konsere çağrılırsın. Güle güle. ●●● “Türkiye beni anlamıyor, ilgi göstermiyor” tavrı yazık ki “Kalk gidelim” akıllı efendilere pek yakışıyor. Cesareti, mücadele azmi, kendine güveni olanlar öyle yapmaz. Ülkeyi kötüleme modasına kapılmaz. Millet beni ihmal ediyor diye; Suna Kan, İdil Biret, Aziz Nesin, Pekinel kardeşler, Yaşar Kemal, Bülent Ecevit, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz ve çok sayıda ünlümüz ülkeyi terk etmeyi mi seçti? Hayır. Niye?.. Dedik ya, böyle bir hareket sadece kendine güvensizliğe, ürkekliğe ve çürük vehimlere işarettir. Hazımlılar, olgun karakterler bu tuhaflığı kabullenemez. Ama Fazıl gidecekmiş, gitsin! Güle güle Fazıl! ●●● Bir Fazıl gider, kırk Fazıl gelir. Böylesi nihilist, küçümseyici, sol bayraklı çirkin efelenmeler sadece sahibini zedeler. Zaten bu saatten sonra Fazıl’ın yıkımı da başlamıştır. Üzülmeyiz. Güle güle Fazıl! Madem öte yanı özlemektesin, yolun açık olsun. Bir çift söz de, “Aman yapma!” diye sızlanan siyasetçi ve omurgasızlara!.. Asıl siz yapmayın, oralı olmayın, üstüne düşmeyin! “Bizi ille de seveceksin” türü yakarışların hiçbir getirisi yok. ●●● Güle güle Fazıl! Daha da işi ekşitmeden, pörsümeden, ufalanmadan git! Dediğini yap! Hiç olmazsa bu cesareti göster! Kurtulan sen değil, biz oluruz Fazıl. ●●● Nasıl olsa ceplerin doldu, ülkene hakaret etmeyi de başardın, sıra Batılı olmaya geldi. Var hayrını gör Fazıl, güle güle! Gürbüz Azak
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
![]() |
#2 |
![]() Nasıl olsa ceplerin doldu, ülkene hakaret etmeyi de başardın, sıra Batılı olmaya geldi.
Var hayrını gör Fazıl, güle güle! Gürbüz Azak ın eline sağlık ... sağol paylaştığın için... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Nasıl olsa ceplerin doldu, ülkene hakaret etmeyi de başardın, sıra Batılı olmaya geldi.
Var hayrını gör Fazıl, güle güle! Kesinlikle çok yerinde bir yazı emeğine sağlık Ayşe ;) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Ben teşekkür ederim çok hoşuma gitti her kelimesi o yüzden eklemiştim.Beğenmenize sevindim.. ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
![]() Alıntı:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Güzel yazıymış teşekkürler Ayşe ;)
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|