AK Gençliğin Buluşma Noktası
Tartışıyorum AK Partililerin, AK Parti Gençlerinin Seviyeli tartışma bölümü.

Stil
Seçenekler

Alt 12-31-2007, 11:57   #141
Kullanıcı Adı
aksavaşçı
Standart ZAMAN artık tirajda da 1 numara.
''kutuplaşmaya götürüyor'' ifadesine katılmıyorum
aksavaşçı isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-31-2007, 14:07   #142
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
[i][b]Şimdi aslında benim yapmak istediği bu kadar tartışma çıkması değildi, sadece Zaman'a haksızlık yapıldığını düşündüm...

Şöyle bir durum var!

İslamiyet'i Peygamberimiz saldırarak yada zorla kabul ettirmeye çalışsaydı yada olayları müşriklerle inatlaşmaya götürseydi, o zaman emin olun İslamiyet olamazdı...

İslamiyetin özü budur zaten...Hoşgörü...

Vakit'i karşı taraftan biri aldığı zaman öyle şeyler okumalı ki, içinden ''gerçekten kartel medyasına göre çok daha güvenli, hoşgörülü'' diye düşünmeli ve kendi kendisini hesaba çekip bizim tarafla, dine karşı taraf arasında muhasebe yapmaya başlamalı!

Ama Vakit o kadar saldırgan ki, insanları düşündürmek yerine kutuplaşmaya götürüyor...
Karşı taraf tabi ki saldırgan olacak çünkü onlar dini yok saymaya çalışan taraf ancak DİNİ TEBLİĞ ETMEYE çalışan taraf isen hoşgörülü olmalısın ki insanları düşünmeye sevkedesin!

İşte Zaman bu yüzden mükemmel bir gazete ve bu yüzden tirajının yüksek olduğunu düşünüyorum ama tabi ki benim için Vakit ve Zaman beraberce saygı uyandıran gazeteler...
Diğer arkadaşın yaptığına benzer bir şey var burda da...Arkadaşlar bu gazeteyi siz neden İslam'ın tebliğcisi olarak algılıyorsunuz ki...Hadi siz algılıyorsunuz ben nasıl kabul edeyim bunu...Ben Zaman gazetesine Milliyet gazetesine yüklediğim anlamdan başka bir anlam yüklemem.İnsanları gelişmelerden haberdar etmek amaçlı sahibi tarafından para kazanmak maksatlı çıkarılmış bir girişimdir hepsi benim için.

Gelin gazetelerin tirajını da bu özelliklerine göre değerlendirelim.Yok İslam'ı tebliğ ediyor,yok insanları imana getiriyor....Bunlar bir gazetenin işi değil!
Mu-Alim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12-31-2007, 14:31   #143
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Alıntı:
ak_mavish Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
[i][b]Şimdi aslında benim yapmak istediği bu kadar tartışma çıkması değildi, sadece Zaman'a haksızlık yapıldığını düşündüm...

Şöyle bir durum var!

İslamiyet'i Peygamberimiz saldırarak yada zorla kabul ettirmeye çalışsaydı yada olayları müşriklerle inatlaşmaya götürseydi, o zaman emin olun İslamiyet olamazdı...

İslamiyetin özü budur zaten...Hoşgörü...

Vakit'i karşı taraftan biri aldığı zaman öyle şeyler okumalı ki, içinden ''gerçekten kartel medyasına göre çok daha güvenli, hoşgörülü'' diye düşünmeli ve kendi kendisini hesaba çekip bizim tarafla, dine karşı taraf arasında muhasebe yapmaya başlamalı!

Ama Vakit o kadar saldırgan ki, insanları düşündürmek yerine kutuplaşmaya götürüyor...
Karşı taraf tabi ki saldırgan olacak çünkü onlar dini yok saymaya çalışan taraf ancak DİNİ TEBLİĞ ETMEYE çalışan taraf isen hoşgörülü olmalısın ki insanları düşünmeye sevkedesin!

İşte Zaman bu yüzden mükemmel bir gazete ve bu yüzden tirajının yüksek olduğunu düşünüyorum ama tabi ki benim için Vakit ve Zaman beraberce saygı uyandıran gazeteler...
böyle güzel ifade edemediğim için izninle altına imzamı atıyorum
estğ...izin almana gerek yok...

teşekkür edeirm saol...
Alt 12-31-2007, 14:35   #144
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Alıntı:
AKtunaHAN Nickli Üyeden Alıntı
Diğer arkadaşın yaptığına benzer bir şey var burda da...Arkadaşlar bu gazeteyi siz neden İslam'ın tebliğcisi olarak algılıyorsunuz ki...Hadi siz algılıyorsunuz ben nasıl kabul edeyim bunu...Ben Zaman gazetesine Milliyet gazetesine yüklediğim anlamdan başka bir anlam yüklemem.İnsanları gelişmelerden haberdar etmek amaçlı sahibi tarafından para kazanmak maksatlı çıkarılmış bir girişimdir hepsi benim için.

Gelin gazetelerin tirajını da bu özelliklerine göre değerlendirelim.Yok İslam'ı tebliğ ediyor,yok insanları imana getiriyor....Bunlar bir gazetenin işi değil!
[i][b]Hocam, eğer Vakit'in herhangi bir gazete olduğunu düşünüyorsan yanılıyorsun!

Çünkü Vakit'in sloganı bile ''İNANANLARIN YÜZ AKI''dır ve bütün yazarlarını okursan İslamiyet'i ellerinden geldiği kadar öğretmeye ve savunmaya çalıştığını görürsün...

Açıkça cihat yapıyoruz demelerine gerek yok çünkü bakan herkes Vakit'in TEBLİĞ amacıyla uğraştığını görür fakat burada ben kesinlikle Tebliğe karşı değilim çünkü İslamiyet'in esaslarından biride ''Emr-i Bil-Maruf, Nehy-i Ani'l-Münker''dir ve ben gerçek bir Müslüman olmaya çalışıyorum...

Karşı olduğum şey, İslamiyet'i Allah'ı ve yce Peygamberimizi savunurken kullandığı üsluptur!
Alt 12-31-2007, 14:41   #145
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Ben bir gazeteyi İslam'ı iyi öğretiyor diye övmem,sen översin hocam...Ben gazeteyi gazeteliğine bakar yargılarım,sen İslam'ı ne derece öğrettiğine göre...

Bir gazete olarak düşününce beğendiğim bir gazetedir Zaman.Ama ötesi yok!..
Alt 12-31-2007, 14:44   #146
Kullanıcı Adı
mavera
Alıntı:
Ben bir gazeteyi İslam'ı iyi öğretiyor diye övmem,sen översin hocam...Ben gazeteyi gazeteliğine bakar yargılarım,sen İslam'ı ne derece öğrettiğine göre...

Tunahan sana birsey sormak isterim..senin icin gazetenin ideolojisi önemli degil midir bende gazetenin icerigine bakarim ve zaman gazetesi bir okur olarak beni tam anlamiyla doyuruyor..
ama ayni doyum noktasini ben cogu gazetede bulamiyorum!..
Alt 12-31-2007, 14:52   #147
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Alıntı:

[i][b]Rica ederim beni bu konuda yanlış anlama...Ben gazeteyi İslam'ı ne derecede öğretebildiğine göre değerlendirmedim!

Demek istediğim şu!

Eğer İslamiyet'i savunacaksan, o zaman bunu Kur-an'ın emirlerine ve Peygamberin hoşgörüsüne göre yapmalısın!
Karşı tarafın ne yaptığı önemli değil sen İslamiyet'i savunan tarafsan hoşgörün olmalı fakat Vakit'in yazarları ana avrat düz gidiyor...

Allahaşkına hangi solcu yada İslam'ı bilmeyen insan bu vaziyeti görünce İslam hakkında iyi düşüncelere sahip olabilir?

Zaman gazetesi konusunda ise söylediğinde haklısın benim içinde dürüst ve güzel bir gazete fakat ben zaten Fetullah Gülen cemaatinden biride değilim ki burada reklam yapmıyorum...

Sen reklam amacının güdüldüğünü düşünüyosun sanırım ama buradaki sadece SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A durumudur...
Alt 12-31-2007, 14:57   #148
Kullanıcı Adı
Mu-Alim
Alıntı:
mavera Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Tunahan sana birsey sormak isterim..senin icin gazetenin ideolojisi önemli degil midir bende gazetenin icerigine bakarim ve zaman gazetesi bir okur olarak beni tam anlamiyla doyuruyor..
ama ayni doyum noktasini ben cogu gazetede bulamiyorum!..
Tabi ki değildir abi...Ben Posta gazetesinde bile çok güzel bir yazı dizisine rastlasam alır,okurum o gazeteyi.Kesinlikle "bunlar şucudur" diye o yazı dizisini okumaktan mahrum bırakmam kendini.Önemli olan özgün olabilmektir,bir gazeteyi de içeriğine göre değerlendirmektir.Zaten yukarıda ben de söyledim içerik olarak beğeniyorum Zaman'ı ama ötesi yok...Yani bir gazete alırken "bunlar bizden,bunlara para kazandıralım" diye bir kriterim yoktur.Çünkü hiçbir ideoloji benim kişisel gelişimimden önemli olamaz benim için.

Türk Evladı;

Dediğim gibi hocam kriterler noktasında ayrı düşüyoruz seninle.Ama F.Gülen ve senin durumun ile ilgili aydınlattığın için de teşekkürler ;)
Alt 12-31-2007, 15:03   #149
Kullanıcı Adı
TÜRK EVLADI
Alıntı:
Yani bir gazete alırken "bunlar bizden,bunlara para kazandıralım" diye bir kriterim yoktur.Çünkü hiçbir ideoloji benim kişisel gelişimimden önemli olamaz benim için.
Çok haklısın bu konuda...

Alıntı:

Türk Evladı;

Dediğim gibi hocam kriterler noktasında ayrı düşüyoruz seninle.Ama F.Gülen ve senin durumun ile ilgili aydınlattığın için de teşekkürler ;)
Tahmin etmiştim öyle sandığını ama neyse...düşüncelerimizde ayrı gayrı yokta anlaşamadım galiba....
Alt 12-31-2007, 15:06   #150
Kullanıcı Adı
mavera
Bende sadece bir köse yazari icin aldigim, okudugum, takip ettigim gazeteler vardir..az cok bütün gazeteleri okurum ama bir gazete tam anlamiyla beni doyurmuyor köse yazilari iyi olsa, haberleri cok tarafli oluyor haberler iyi olsa, yazi dizileri berbat oluyor..
ama bir gazeteyi okumaktan gercekten zevk aliyorum..bunlar zaman, radikal ve yeni cikan taraf gazetesi...
ancak mesela hürriyeti okurken onlarin bakis acisiyla okurum, cumhuriyeti okurken onlarin ideolojisini dikkate alir öyle okurum..
acickasi hic bir gazeteye karsi takintim yok her görüsten, her kesimden gazeteyi okumaya calisirim ama burada konu zaman oldugu icin zaman odakli yorum yapma geregi duydum..
zaman gazetesinin kime ait oldugu üzerinde durmadan bir gazete olarak benim beklentilerimi karsilamasi beni ilgilendirir yoksa su görüse ait, bu görüse ait diye bir gazeteyi okuma aliskanligim yoktur..

Konuyu Toplam 15 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 15 Misafir)