AK Gençliğin Buluşma Noktası
Haberler Dünyadan ve Ülkemizden son dakika haberler burada.

Stil
Seçenekler

Alt 01-04-2008, 20:25   #1
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Bir babanın yürek yakan feryadı
Bir babanın yürek yakan feryadı

Diyarbakır'daki hain saldırıda hayatını kaybeden öğrencilerden Rıdvan Suer'in babası Şemsettin Suer, bölgede son zamanlarda yaşanan güzel ortamın birilerini rahatsız ettiğini söyledi.

"Tam da Diyarbakır güzel oldu, huzur ortamı geldi diyorduk. En son Kurban Bayramı ve dayanışma gibi organizasyonlarla bölge çok daha güzel oldu diyorduk. Ama demek ki bu tip faaliyetler birilerini rahatsız etti." diyen acılı baba Suer, bazı güçlerin güzel ortamı kabullenemediğini kaydetti.

Birilerinin intikamını bu şekilde aldığını anlatan baba Suer, "Birileri hoş karşılamadı güzel gelişmeleri. Kabullenemediler, intikamlarını böyle almak istediler. Ama yine de bir yere ulaşamazlar bu tip şeyler bu milleti bölemez. Aramıza giremezler. İnşallah oğlumun yeri cennet olur. Rıdvan ismine layık olur. Allah mekanını cennet etsin. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bu tip acıları görmeyelim. Her acı farklı ama ateş düştüğü yeri yakıyor. Evlat acısı çok farklı. Kaderde bu da varmış. Demek ki vadesi gelmişti." diye konuştu.

Dersane öğrencisi Rıdvan'ın EA bölümünde olduğunu anlatan baba Suer, "Ablası geçen yıl kazanmıştı Bolu'da okuyor. Rıdvan'da hiç değilse ablasının yanına gitmek için çalışıyordu. Avukat olmak istiyordu." şeklinde konuştu.

Oğlu Rıdvan ile en son kahvaltıda konuştuklarını anlatan baba Suer, "Ben ondan önce çıkıyordum, o benden sonra eve geliyordu. Dün akşam 18'00' a kadar bekledik Rıdvan gelmedi, cep telefonu da kapalıydı. Bomba çalıştığım kurum yanında patladı zaten. Patlamadan sonra televizyonları takip ettim." diye konuştu.

Acılı baba, "Rıdvan'ın hedef olacağını tahmin etmiyorduk. Saat 19'dan sonra polisi aradık, hastaneleri gezdik. Ama listelerde onun adı yoktu. Saat 21.00 olduğunda tekrar hastanelerdeki listelere baktık yine ismi yoktu. Morga gittim komiserin duruşundan yüz ifadesinden öyle olumsuzluk olduğunu anladım. Morga doğru gittiğimizde polis arkadaşım 'metin ol, hazırlıklı ol' dedi. İşin rengi belli. Morgun kapısına gittiğimizde içeri almadılar. O an için müthiş bir kalabalık feryat figan vardı. O sıra bana spor ayakkabısını getirdiler. Bu çocuğunuzun ayakkabısı mı dedier. Evet dedim. İçeri aldılar bu sefer morga girecektim bir polis memuru "abi beni dinlerseniz hiç bakmayın. Tavsiye etmiyorum. Siz en son gördüğünüz haliyle hatırlayın." dedi. Ben tamam dedim. Arkadaşlarım gitti teşhis etti. Orada üzücü haberi aldım." dedi.

RIDVAN SÜER'İN CENAZESİ ANKARA AYAŞ'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'da askeri servis aracının geçişi sırasında bir araca yerleştirilen bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu hayatını kaybedenlerden Rıdvan Süer'in (18) cenazesi, memleketi Ankara'nın Ayaş ilçesinde toprağa verildi.

Diyarbakır'dan uçakla Ankara'ya getirilen Süer'in cenazesi memleketi Ayaş ilçesi Sinanlı beldesinde, ikindi namazının ardından Yeni Cami'de cenaze töreni düzenlendi.

Törene, ailesi, Ayaş Belediye Başkan Yardımcısı Erbay Öztürk, Sinanlı Belediye Başkanı Alattin Süer, Oltan Beldesi Belediye Başkanı Emin Öztürk ve vatandaşlar katıldı.

Süer'in cenazesi cenaze namazının ardından Sinanlı köyü mezarlığında toprağa verildi.

Rıdvan Süer'in, Sinanlı Belediye Başkanı Alattin Süer'in akrabası olduğu bildirildi.

İSMAİL AVCI - DİYARBAKIR (CİHAN

Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder
Alt 01-04-2008, 20:28   #2
Kullanıcı Adı
ak_mavish
Standart Bir babanın yürek yakan feryadı
Acılı anneden DTP'lilere tepki: Sizi istemiyoruz

Terör örgütü PKK'nın Diyarbakır'daki bombalı saldırısına kurban giden Eren Şahin'in cenaze töreninde Şahin ailesi, DTP'lilere tepki göstererek "Katilleri istemiyoruz." dedi.

Duygusal anların yaşandığı Eren Şahin'in cenaze törenine Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile AK Parti ve DTP Diyarbakır Milletvekilleri katıldı.

Eren Şahin'in dersane ve okul arkadaşları cenaze töreninde gözyaşı döktü. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de yer aldığı törende, Şahin ailesi DTP'lilere tepki göstererek "Katilleri istemiyoruz." diye konuştu.

Onları burda istemediğini ifade eden Anne Şahin ise çocuğunu sardıkları Türk Bayrağı'nı aldı. Toprağa verilirken gözyaşlarına boğulan anne Şahin, çocuğunun toprağına karanfil bıraktı.

"17 yaşında şehit olunur mu? Biraz büyümesi lazımdı." diyen anne Şahin, törene katılanlara duygusal anlar yaşattı.

Duaların okunmasının ardından törene katılanlar Şahin ailesine başsağlığı diledi. Tören boyunca DTP'lilerin arka sıralarda durması dikkat çekti.

PKK'nın hain saldırısına kurban giden insanların acı dolu hayatları bir bir ortaya çıkıyor. Onlardan biri de 18 yaşındaki Eren Şahin. Rekabet Kurumu Fen Lisesi son sınıfında okuyan Şahin, üniversiteye hazırlanıyordu.

3 aylıkken anne-babasının ayrılması sonucu anneannesinin yanında kalan Şahin, elektrik-elektronik mühendisi olmayı hedefliyordu. Anne ve babasının mesleğini yapmak isteyen Şahin'i, terörün çirkin yüzü hayattan kopardı.

Okuldan sonra dersanedeki akşam etüd programına gelen Eren Şahin, öğrencilerin çıkmasını bekledi.

10 dakika sonra etüte gitmek için bekleyen Şahin, dersane kapısında arkadaşlarıyla durmayı tercih etti. Tam bu sırada LPG'li 1994 model lada marka otomobile konan bomba, büyük bir gürültüyle patladı.

Şahin, patlamanın etkisiyle olay yerinde can verirken; arkadaşlarından biri de saldırıda yaralandı. Şahin'in arkadaşı Dicle Üniversitesi'nde tedavi altına alındı.

Ailesinin tek çocuğu olan Eren Şahin'in anne ve babası üç aylıkken ayrıldığı, Diyarbakır'da anneannesinin yanında kaldığı öğrenildi.

Eren Şahin'in annesi Diyarbakır'lı babası ise Bursalı. 17 yıl anneannesiyle kalan Eren'in annesi Oya Eronota oğlunun cenaze töreni için İstanbul'dan Diyarbakır'a geldi.

Gözü yaşlı anne, çok büyük bir acı yaşadığını söyledi. Oya Eronota, oğluyla her gün görüştüklerini belirterek, en son Beyaz Melek filmine gitmek için kendisinden izin aldığını anlattı.

Torununun acısıyla sarsılan anneanne Emel Eronata, cenaze töreninde fenalık geçirdi. "Ciğerim yanıyor.Cigerimi yakanlar yansın." diyen Eronata, saldırıyı gerçekleştirenlere lanet okudu.

samanyoluhaber

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)