01-06-2008, 03:49 | #1 |
Sürgündeyim Şimdi ....
talan, aklımın en ücra köşelerinde acziyetim, kitabelere düşmüş silinen, can haritamdı tufanlarda kovulmuştum yürek cennetlerinden ruhum çırılçıplak kabuğu kırılmış arzın dışına ötelenmekte firkat kelepçesi ayaklarıma vurulmuş sürgündeyim şimdi. rüzgârların kanadına astım hazan kuşunun feryadını güneşe hasret iklimleri yük katarlarıyla aştım nafileydi son nefes çırpınışları tufan tortularının altında canlarım bir bir damarlarımdan çekilirken telsiz anonsları koro halinde adım yasaklılar listesinde yüreğim sınırlar ötesinde sürgündeyim şimdi. bu kaçıncı kovuluşun cenneti saymadığımızda bu kaçıncı katlin Habil'i saymadığımızda bu kaçıncı tufanın Nuh'u saymadığımızda bu kaçıncı teslimiyetin İbrahim'i saymadığımızda bu kaçıncı hicretin Medine'yi saymadığımızda bu kaçıncı firkatin Leyla'yı saymadığımızda ey yüreğim sulansın gülistan gözyaşlarınla kapanan kapıların ardında sürgündeyim şimdi. kaç kıta kaç ülke dolaştım tüm evreni sabrımla aştım bulutlarda yıkandım göçmen kuşlara yoldaş oldum sürgün sayılmadı da bir yüreğe bir göze zehirlerle kutsanmış bir söze mahkûm olup sınır dışı edilerek sürgündeyim şimdi. dikenli yollarda yürümek sevda güllerine basmamak içindir acısı en kuytu köşelerini yaksa da yürekten yüreğe aksa da aşk tek kişiliktir ey sevgili hiç bir karşılık beklemeden sevdamı yüreğime koyuyorum ceylanların göz yaşıyla suladığı nergisleri topluyorum ayın doğduğu yerde sürgündeyim şimdi. Turhan Toy
|
|
|
Sayfayı E-Mail olarak gönder |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|